Još neki detalji o piramidama

To o udaljenosti piramida jasno je svakom ko samo baci pogled na globus. Ne mora čak ni računati, jer su razlike u udaljenostima očigledne. Samo, oni to i ne provjeravaju. Pročitali su to negdje i prihvatili kao činjenicu. Kad im kažeš da to nije tako, kažu da ne trebaš vjerovati svojim očima jer si pod nečijim uticajem ili si i sam zavjerenik. Ne smiješ vjerovati ni običnoj sfernoj geometriji, jer postoji neka posebna geometrija u kojoj su te njihove tvrdnje tačne.

A sad da malo pogledamo kineske piramide. U Kini postoje piramide, to je tačno. Samo, nisu ni nalik egipatskim. Usput, jedno pitanje: Ako su piramide djelo istih vanzemaljskih projektanata, zašto su različite? Zašto egipatske i meksičke nisu iste? Zašto se one u Peruu razlikuju od meksičkih?

Da se vratimo u Kinu. Pogledajmo jednu od njihovih piramida, ali malo sa strane. Radi se o velikoj bijeloj piramidi, grobnici cara Tang Gaozong i carice Wu Zetian (624-705 AD). Kao što možete vidjeti, proporcije su VEOMA drugačije i radi se o veoma niskoj piramidi. Niskoj u odnosu na dužine stranica.

QinShihuanglingpyramidlayout5x.jpg

Evo još jedne slike kineske piramide. Meni ovo najviše liči na neko odlagalište nekog otpadnog materijala, pomalo isprano kišom.

pyramid.jpg

Jel' treba da tražim još slika??

A Bosanske piramide?

Piramida.jpg

Ne kažem da to brdo nije piramidalnog oblika, ali da se ispod krije prava piramida...

Pa zar im je bio problem da za ove dve godine, koliko tvrde da je to građevina, skinu sloj zemlje bar sa jedne strane i otkriju njene zidine?

Kad sam već kod bosanskih piramida...

Znate li zašto u Visokom seljaci udaraju krave lopatom po leđima?

Pa da od njih naprave kamile.

i, ilumanat, sta bi sa udaljenostima?

inace, vidim slicnost u svim alternativnim postovima.

to otprilike ide ovako

- alternativna tvrdnja
- demant
- koprcanje alternativne tvrdnje
- demant
- skretanje sa teme

rezultat: alternativne teorije ostaju "na mestu"

alternativni zakljucak: mi alternativci smo u pravu

realni zakljucak: alternativci opet nemaju argumenata

A sad da malo pogledamo kineske piramide. U Kini postoje piramide, to je tačno. Samo, nisu ni nalik egipatskim.

Tacno je da postoje vise piramida u Kini i najstarije su datovane oko 2000 godine pne; dakle nisu starije od egipatskih ali to ne bi bilo uopste bitno da kolega Antic nije tako tvrdio.

Ja sam takodje primetio, onako usput, da gradnja nema nikakve veze sa onim piramidama u Egiptu. Ocigledno je da su ovi nasipi od zemlje preko piramida pravljeni s' namerom, takav tip sahranjivanja je nasiroko rasprostranjen, imamo ga u megalitskim kulturama Velike Britanije, kao i u rimsko doba naprimer - mauzolej Oktavijana Avgusta.

Ja sam mozda malo preterao ali meni ovde zaista nije bio cilj da bilo koga proganjam, no ipak ne mogu da gledam kako se poturaju lazne informacije a glavna kvaka je sto se na osnovu tih lazi baziraju teorije "prosvecenih".
Da odvojimo mi prvo validne informacije od dezinformacija pa onda mozemo pricati o reptilijancima i galaktickoj konfederaciji.

Medjutim posto to ucinimo, alternativci ostaju bez argumenata i prekidaju svaku diskusiju opsirnim elaboratima o "ovcama u toru".

Možeš da računaš na mapi ili na globusu i da imaš dva rezultata. Ja se držim svog.
Kako računaš udaljenosti na mapi? Izmjeriš to lanjirom. Sve mape su samo projekcije sferne površine na ravnu plohu i zbog toga su sve udaljenosti na mapi neproporcionalne Mjerenje lenjirom tu nema nikakvog značaja i ti rezultati su apsolutno netačni. Linija koja najbliže povezuje dvije tačke na mapi nije ravna nego savijena, ali vi to, naravno, ne znate ili ne želite znati.

Razdaljine (tačne) na Zemlji računaju se upotrebom sferne trigonometrije. Postoje programi koji ti mogu izračunati udaljenost dvije tačke na površini Zemlje prostim unošenjem koordinata tih tačaka (geografske širine i dužine). Mislim da to ima ugrađeno i u Google Earth. Koristio sam te proračune nekada davno (ručno) dok sam se bavio radio amaterizmom, čisto da izračunam koliko je daleko neko s kim sam razgovarao. Moraću to pronaći, pošto sam već zaboravio te formule.

U ovom konkretnom slučaju, vezano za piramide, nije čak ni potrebno računati. Dovoljno je baciti pogled na globus. Na koju god tačku u Meksiku da staviš tu svoju piramidu, ona će i dalje ostati skoro dvaput dalje od Keopsove piramide nego neka piramida u Kambodži ili gdje si već rekao.

Pet najpoznatijih piramida se nalaze na ekvatoru ili na tako nekoj duzini ili sirina sta je vec

MOLIM?

Ti stvarno nemaš pojma o čemu pričaš! Gdje li si pronašao taj podatak, baš me zanima.
Ovdje ćemo se, barem se nadam, svi složiti. I 'veliki egiptolozi' i 'prosvijećeni'.
Ni jedna velika piramida ne nalazi se na ekvatoru. Nije čak ni blizu, kako god da definišeš pojam blizu.

MOLIM?

Ti stvarno nemaš pojma o čemu pričaš! Gdje li si pronašao taj podatak, baš me zanima.
Ovdje ćemo se, barem se nadam, svi složiti. I 'veliki egiptolozi' i 'prosvijećeni'.
Ni jedna velika piramida ne nalazi se na ekvatoru. Nije čak ni blizu, kako god da definišeš pojam blizu.

Nasao sam u knjizi vecnost i svetlo piramida
Ali na nekoj je liniji ne secam se tacno na kojoj ali sve stoje u istom polozaju i u na jednoj pravoj

Sto je zapela diskusija?
Gda Narmer,Mr.Yoda izgledaju strucnjaci.I meni su ove piramide zagonentne.
Pogotovo, od prosle godine (spomenuo sam vec u temi, 2o12),kad su mnogi SAT kanali,pogotovo spanski"infinito",pominjali bezbroj puta da su sagradjene uz pomoc,prosle civilizacije,Atlantide.
Imate li nesto novo?
Nemam vise SAT,ne gledam vise te programe.Al ,stvarno,kanal"infinito"za sve ljubitelje "nadprirodnog"ko narucen.Cekam vec duze vreme na novu sat-antenu,valjda nova odkrica u medjuvremenu.

Back