Još neki detalji o piramidama

A ti si mi Narmer kao ziveo u egiptu pre 1000 godina pa laprdas da ja pricam price. Sledis konvencionalnu nauku kao ovca, umesto da pogledas sve sto mozes, pa tek onda da sudis. Da si video sta se dogodilo sa Vilijemom Rajhom shvatio bi kako prolazi pravi naucnici.

Cime je on utvrdio da je takva i takva klima bila u Egiptu pre toliko i toliko godina?

West je podrzavao Francuskog naucnika R.A. Schwaller de Lubitcz-a koji je proucavao Luxor Temple 40 tih godina i nasao matematicki dokaz da
su rani Egipcani imali nauku koja je bila mnogo naprednija nego sto se misli.Scwaller je stajao pri tome da su u Egiptu bile jako velike poplave i kise pre vise od 12,000 godina.West je radio svoja istrazivanja i izjavio da vertikalna erozija kise je apsolutni dokaz da je postojala visoko napredna civilizacija mnogo ranije od vremena Cheops-a.I ako su Egipcani mimikovali Veliku Piramidu i izgradili manjih piramida,vecina kojih su bile slabe konstrukcije i nisu ni ostale citave,originalni prototip se smatra jos uvek misterija.

Hmmm, da...samo sto smaragdne ploce nisu istorijski spis iz drevnog Egipta, to je alhemijski spis nastao dosta kasnije i to nije nikakav validan dokaz.

Govori se da su ploce stare oko 38.000 godina. Dalje se kaze da je Thot nakon potopa Atlantide, osnovao koloniju u Egiptu. Izgradio je veliku piramidu u GIzi (koja se pogresno pripisuje Keopsu). U njoj je ostavio zapisanu drevnu mudrost i tajne Atlantide.

vertikalna erozija kise je apsolutni dokaz da je postojala visoko napredna civilizacija mnogo ranije od vremena Cheops-a - kako je vertikalna erozija APSOLUTNI dokaz za postojanje drevne, visoko napredne civilizacije?

GOVORI SE - ma jel tako? e pa ja ne verujem glasinama(prica se, govori se, rekla-kazala). izvini. Da li si ti jos veca ovca od mene kad verujes glasinama da ne kazem tracevima?

-Naravno da nisam ziveo, to je skroz klinacko prozivanje,ali poznajem bolje drevni Egipat od svih alternativaca ovde prisutnih...

pitanja :

-ako je piramida toliko stara zasto se nije prikazivana u ikonografiji i zasto nije pominjana u egipatskim spisima pre Keopsa.

-zbog cega je gradjen put od kamenoloma iz Istocne pustinje do Gize? Izvori govore da je taj put izgradio Keops mada se pominje i Sneferu...

-Egipatski spisi govore o Keopsu kao graditelju piramida a nikako o vanzemaljcima

-Nisam mislio na tebe vec na diletante...vidim pronasao si se sam :)

-zasto niko nije otkomentarisao sliku "sfinge" koju sam postavio? Ne zelite da pricate o onome sto ne znate, da li je to u pitanju?
Eto ja sam postavio sliku i zeleo sam da malo sa vama strucnjacima Egiptologije prodiskutujem o tom nalazu...niko ne odgovara sto mi je jasan pokazatelj stanja stvari.

Drzite se vi vasih Rotsilda, B Lora, N Tora, B Ritha, Illuminata neonazzista koje predvodi Terminator i tako...

Eto ja sam postavio sliku i zeleo sam da malo sa vama strucnjacima Egiptologije prodiskutujem o tom nalazu...niko ne odgovara sto mi je jasan pokazatelj stanja stvari.

Ajde stručnjaku iz egiptologije objasni nam otkuda ove piramide u Kini još veće i starije od onih u Egiptu.

piramideukini2ye3.jpg

piramidakina4qv4.jpg

piramidaukini1rr5.jpg

kineskapiramida2fk7.jpg

oblik priamida u geometriji je jako znacajan. Ko zna tajne svete geometrije i ima mogucnosti moze svasta sa tim da uradi. Arhitekte ce ti reci suprotno, poznajem par dobrih arhitekata licno.

Sto se tice napisane istorije o Cheops koji se zvao i Khufu.Ne postoji.U
Egipatskim dokumentacijama,Inventory Stela dokazuje da je velika piramida napravljena pre Cheopsove vladavine.Tradicionalno,velika
piramida se smatrala grob Cheops-a.Ali,nema nikakva dokaz da je sluzilo za to. Zato sto je tajna da su sluzili za nesto drugo.

Egipatski spisi govore o egipatskom ,,bogu" Totu.

I pitanje za velike egiptologe, da li su originalne piramide u gizi duple??

Svabov ti je lepo objasnio arhitektonsku prirodu piramide.

ok, piramide u Kini.

Da vidimo prvo slike tih piramida...slozices se da se malko razlikuju od onih iz Egipta, a i nacin sahranjivanja je drugaciji, ovde imamo sahranjivanje pod humkom a takve grobove mozemo uociti u megalitskim kulturama srednje i zapadne evrope. Dobro, da ne sitnicarimo...

-Krenimo ovako : covek je ista bioloska vrsta, istog porekla, slicnog ponasanja u istim/skoro identicnim uslovima.

Sta je zajednicko za Egipat i Kinu :

- I jedna i druga drzava su nikle u dolinama vise nego plodnih reka Nil odnosno Hoanho, gde okolno zemljiste ne zahteva veliki stepen kultivacije zbog tamosnjih spoljasnjih faktora kao i osobenih karakteristika obeju reka.
Naime poznato je da Nil sa za sobom ostavlja plodan mulj a njegov stoprocentni pandan iz Kine bi bila reka Hoanho koju zovu i "Zuta Reka" zbog plodonosnih naslaga zutog mulja iza sebe. Dakle tamo bacite dugme i dugme ce da nikne. Ako vas zanimaju detalji oko prvobitnog obradjivanja zemlje u Egiptu mogu i to ali sada ne bih da skrecem s' teme.
Slican slucaj imamo sa dolinom Inda, Ganga, Tigra i Eufrata, na podnebljima gde su prvobitne civilizacije nikle. Dakle, stvoreni su uslovi za prikupljanje resursa i stvaranje materijalnog viska(vrlo bitan faktor)

-dallje

I Egipcani i Kinezi su poznati po tome sto su vrlo rano razvili slozene sisteme u religiji, gde su se i medicinom i astronomijom bavila religijska lica. Dakle posmatrali su nebo a samim tim i nebeska tela(imali su prilike da vide isto ono sto i mi sada) i posmatranjem nebeskih tela belezili su promene na nebu i uporedjivali su ih promenama na zemlji. To je doista dalo rezultata jer su tako egipatski rani astronomi uocili da zvezde Sirijus nema na nebu jedno vreme(oko 70 dana) a onda se ona pojavljuje u istoj sedmici kada Nil plavi.
Zahvaljujuci ovom znanju - svako znanje je moc a posebno se ta deviza manifestovala u ono vreme(radjanja civilizacije) - oni su mogli tacno "predvideti" kada ce Nil da plavi.

Zamislite da zivite u drevnom Egiptu 5600 godina pre nase ere, tada je nastupila "neolitska revolucija"
verujem da svi znaju konfiguraciju terena ali nije na odmet da se prisetimo. Govorimo o dolini Nila, ne o Delti jer se ove dve, u poznije doba neodvojive, celine autohtono razvijaju.
Zivite u dolini Nila, u sistemu "cevi", okruzeni dvema pustinjama istocnom i zapadnom. Dakle Nil vam je jedini siguran izvor hrane, uz lov i ribolov koji ne mogu da izdrze opstanak vece populacije jer bi doslo do strahovitog pritiska na resurse sto bi uslovilo iscrpljivanjem resursa i pomorom. Ako Nil zakaze umrecete od gladi. Zato sve nade polazete u tacno "predvidjanje" svestenika. Svestenik ne omasuje i oko sebe stvara autoritet i koncentrise moc.

-Pomenuo sam da je materijalni visak vrlo bitan. Sta se desava....covek, kao i svaka zivotinja mora da izabere vodju copora. Vodja se uvek istice, strci iz gomile i sam se namece : svojom pamecu, snagom, beskrupoloznoscu, preduzimljivoscu itd...Po meni, prve vodje su bile iz redova svestenika i religijskih lica iz dva krucijalna razloga:

- Posedovali su znanje koje je jedinstveno i svi su zavisili od njh
-To je vreme pre poglavarstava dakle pre bilo kakvih slozenih socio-politickih jedinica, vreme "zlatnog doba neolita" gde se mirno zivelo i gde je svako gledao svoja posla tako da organizovani ratni sukobi nisu dolazili u obzir te se ljudi izuzetne snage ili ratnicke vestine nisu mogli birati za vodje. Mislim da u tome leze koreni sto su gotovo svi kraljevi antickog doba zadrzavali i titulu prvosvestenika. Kasnije ce nastupiti i poistovecivanje sa bozanstvima, ali nismo jos kod toga.

Pravo na raspolaganje materijalnim viskom je dodeljivano vodjama. Ovo su poceci drustvenog uredjenja poznatog kao Poglavarstvo. Odlikuje gotovo sve kulture. Daljim razvitkom poljoprivrede, zanatstva i primenjenog zanatstva(umetnosti) dovele su do pojacanja esteticizma kod ljudi. Tako je stvoren pojam "prestizan predmet".
Prestizan predmet je onaj predmet koji je redak ili koga uopste nema u datoj okolini. U kontaktu sa Kaanancima, pretezno narodima iz Palestine u Egipat su pocele pristizati Kauri skoljke iz istocnog Mediterana i to je prva pojava ove vrste robe u Egiptu. Pod tim uticajem intenzivno se razvija primenjeno zanatstvo i roba koja je jedinstvena u Egiptu pocinje da se siri. Komplex Maadi-Buto(3800 pne) je bio trgovacki posrednik izmedju Gornjeg Egipta, Palestine i Mesopotamije.Ovo je dokazano mnogim importima iz navedenih teritorija kao i delu naselja sa kucama gradjenim na palestinski nacin, sa mnostvom palestinskih importa.
-elem, pribavljanjem prestizne robe pojedinac je sticao status u drustvu. Isti slucaj je i danas, automobili, avioni, ostrva...
Posto su poglavari raspolagali materijalnim viskom, koristili su ga za licno bogacenje, jacanje uticaja - religijsko znanje je ovog puta dobilo efikasnog partnera u vidu materijalnog bogatstva i time je poglavar sticao sve vecu moc gde se polako priblizavamo stvaranju elite.
Staresine su uvek okupljale oko sebe ljude koji mogu biti upotrebljeni na koristan nacin. Podelili su sa njima slast "prestizne robe i statusa", ucinli ih odanim i formirali elitu.
U gornjeegipatskoj kulturi Badarijen(4400-4000 gpne) jasno su uoceni grobovi odvojeni od glavne nekropole, sa bogatim metalnim nalazima, importovanom keramikom i prestiznim predmetima. Od prethodno autonomnih sela nastaju prve slozene-socio politicke jedinice takozvane Nome. Sela se sire, granice medju njima se smanjuju(Egipatski sistem cevi mozete da se sirite na sever ili jug i pre ili posle doci cete u neposredan kontakt sa vasim jzunim komsijama) i praktikuju se brakovi sa elitom. Tako nastaju federacije vecih sela recimo na nivou maximalnog poglavarstva. Tu smo vec na pragu drzave. Veliki i opremljeni grobovi, glave buzdovana, veca,arhitektonski planirana naselja, gusta populacija, desava se velika revolucija u gornjem Egiptu i Elita pocinje sa organizovanim sistemom kontrole stanovnistva. Doba korenitih promena takozvana kultura Nakada II (3500-3200):
Stvaraju se unije vecih Noma. Ne mozemo tacno reci kako je doslo do izdvajanja tri vodeca centra u ovom dobu : Hiearakonpolis, Tis(Abadija) i Nubt(Nakada) ali jedno je sigurno :
Ta tri centra ce voditi glavnu rec do formiranja nulte a zatim i prve dinastije.

Sta je ono sto spaja jake sile? Zajednicki interes...uzmimo Nato za primer iz modernog doba. Evidentno je da su se ta tri centra udruzila radi zajednickog cilja. postoje dva razloga za mogucu alijansu:

- Zajednicki pohod na Donji Egipat
-Odbrana od Libijskih plemena koji upadaju radi pljacke

I jedan i drugi dogadjaj su se odigrali, tu nema sumnje samo je pitanje sta je bila inicijalna kapisla za stvaranje alijanse.

- Stvaranjem alijanse u Egiptu se koncentrise velika kolicina moci a koncentrisana moc ima tendenciju da se siri. Mozda je bitno napomenuti da je ovo doba(Kraj Nakade II, oko 3300/3200gpne) stvaranja prvog birokratskog aparata(etikete od kostiju i drveta masovne proizvodnje, pecatni otisci...) i upraznjavanja jedinstvenog sistema kontrole putem administracije - kako jedan mislilac rece : birokratija je najracionalnije sredstvo sprovodjenja autoriteta. Upravo to je omogucilo da se obezbede sredstva za tako velik pohod kao sto je osvajanje Delte.
U napadu na Deltu stradao je i Maadi- Buto kulturni komplex(trgovacko naselje) gde se u najmladjim slojevima jasno vidi nasilno prekinut zivot i do tada bogato naselje naprasno je zapusteno. Maadi je naravno stradao jer je Elita zelela da uloni sve trgovacke posrednike i tako obezbedi maximalan profit. Usledio je lak posao : inferiorna kultura Delte je brzo pala pod vlast gornjeegipcana i prihvatila kulturu osvajaca. Tada se u tom pohodu izdvajaju vodje (moguce da je taj upravo bio Narmer, lik sa Narmerove palete) koje sire svoj uticaj i jedan od njih dostize vrednu nagradu : postaje gospodare dveju zemalja. U celom Egiptu se tada javlja uniformni materijal.
Ali, setimo se njihovog religijsko-astronomskog nasledja.
- Status kralja se sve vise i vise naglasava, kroz kult, simboliku, ikonografske kanone. religija se sve jace naglasava, dizu se monumentalni hramovi, grobnice,statue, upraznjavaju se kraljevske ceremonije i narodne svetkovine, sto rezultira osvajanjem ultimativne nagrade : Faraon postaje Bog na Zemlji !

Postoji mnogo faktora koji bi mogli igrati ulogu u ovim dogadjajima ali ovo je moj licni scenario baziran na pracenju materjala i pracenju celokupnog kulturno-materijalnog procesa gde sam kao alat koristio multidisciplinarnost. Na kraju krajeva realniji je od bilo kog vaseg scenarija i nije copy/pastovan 8) kao sto pojedinii forumasi(treba li da kazem ovce) obicavaju da rade.

-Da se vratimo na Kinu :

Koliko sam ja upucen(a priznajem nisam ni priblizno kao u Egipat) scenario u Kini se slicno odigrava. Oblasni poglavari postaju oblasni kraljevi, sklapaju saveze, brakove biju jedni druge, apsorbuju moc protivnika i na kraju imamo jednog vladara cele Kine : dinastiju Xia iz cijeg doba datiraju i gore pomenute piramide. Uostalom ovakvu pricu imamo na svim mestima gde je nikla civilizacija jer covek je covek.

-Profesor Wang Shiping je poklonik teorije da su piramide astronomski gradjene i datuje ih u 1500-1000 gpne

-Radiokarobonsko datiranje je dalo nesto stariji datum 2100-1800

Naglasio sam geografske slicnosti izmedju Egipta i Kine. Ako malo razmislimo primeticemo da su Egipcani i Kinezi gledali u isto nebo. Ove kineske piramide su poredjane prema sazvedju Orion isto kao i piramide u Gizi ali Orion je zaista upadljiv na nebu i jacinom se izdvaja od ostalih zvezda, kao i zvezda Sirijus.
evo linka sa druge teme gde sam pisao o vaznosti i uticaju Oriona i Sirijusa na egipatsku misao. Tekst je pri kraju

http://forum.krstarica.com/threads/195590&page=9

Sem Kineza i Egipcana astronomijom se bavilo dosta drevnih naroda i gradili su gradjevine na osnovu nebeskih tela. Ne vidim u tome nista cudno, nebo je uvek fasciniralo posmatrace...samo vase neprihvatanje znanja drevnih naroda koji su u datom trenutku bili ravni nama samima.
Zasto ne verovati da su oni poznavali strane sveta? Zar Sargon Veliki, akadski kralj nije sebi dao titulu "gospodar sve cetiri strane sveta"?
Zbog cega je misterija sto su stranice piramide okrenute ka stranama sveta? Piramida je cesta arhitektonska forma, i nije toliko slozena kao sto deluje.
Nisam mogao da iznesem bas sve podatke ionako je text predugacak ali dobijem inspiraciju kada neko tako arogantno istupi :twisted:

-Dakle ponovicu ono sto je fra_Nemo(doista mudar covek) rekao :
Istina se bazira na konkretnim metodama a ne na spekulacijama

1. Sto se tice napisane istorije o Cheops koji se zvao i Khufu.Ne postoji.U
Egipatskim dokumentacijama,2.Inventory Stela dokazuje da je velika piramida napravljena pre Cheopsove vladavine.Tradicionalno,velika
piramida se smatrala grob Cheops-a.Ali,nema nikakva dokaz da je sluzilo za to. Zato sto je tajna da su sluzili za nesto drugo.

Egipatski spisi govore o egipatskom ,,bogu" Totu.

3.I pitanje za velike egiptologe, da li su originalne piramide u gizi duple??

1. Glupost neopevana, evo ti dokaza : 2 kartusa i statueta

http://www.sharm-el-sheikh-egypt.co.uk/history/egypt-history-phraoh-khufu-cheops.jpg
http://www.bergerfoundation.ch/Memphis/cheops.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4c/Ring_of_Cheops.jpg/180px-Ring_of_Cheops.jpg

2. Inventory stela je predmet iz 25-te dinastije- 8-7 vek pne.
To je subjektivno tumacenje svestenika tog doba.

3. Ne razumem pitanje...

Ovaj tekst nije nista drugo nego polazak od teorija koje si ucio u osnovnoj skoli. Ok covek je sam i onda nas automatski sve asocira na jedno. A anomalije u tome zatvaras lose odradjenim objasnjenjima.

Vraticu se kasnije da ti dopunim tekst. Sad idem da spavam ali vraticu se.

Ovaj tekst nije nista drugo nego polazak od teorija koje si ucio u osnovnoj skoli. Ok covek je sam i onda nas automatski sve asocira na jedno. A anomalije u tome zatvaras lose odradjenim objasnjenjima.

Vraticu se kasnije da ti dopunim tekst. Sad idem da spavam ali vraticu se.

ko mi kaze, covek koji zagovara SF teorije koje se skupljaju u holivudskim filmovima. Ova teroija nije napamet ispticana vec je svaki njen parametar proverljiv i ja za svaku tvrdnju imam dokaze.
To mi kaze covek koji je bolestan,pati od paranoje i manije gonjenja i tvrdi da su ga oteli vanzemaljci[/B :rotf::rotf:

-To mi kaze covek koji tvdi da faraon Khufu nije postojao a imamo kartuse(da li znas sta je kartus?) sa imenom Khufua...
- Da li znas sta su dokazi? To su potrebni argumenti da bi teorija bila odrziva.

Koje anomalij? sve cu lepo objasniti sta nije jasno, rekao sam vec da nisam izneo sve dokaze vec sam pratio nit price jer je tekst ionako dugacak.
Samo, zelim argumentovana,konkretna pitanja.

Ja mislim da na marsu necete naci resenje za probleme na zemlji. Ja se bavim planetom zemljom i razvojem drustva na planeti zemlji a ne na Marsu.
Ja sam prihvatio nasu raznolikost, cuo sam vasu pricu , niste me ubedili zato sto je puna rupa.Culi ste moju, nije vam se dopala iz jednog jedinog razloga- nema vanzemaljaca. Ja iz toga mogu samo da vidim da se vi mnogo lozite na STARWARS, STARTREK, X Files,V
itd
-Na kraju krajeva doci ce i ta 2012 i 2017 i videcemo sta ce se desiti...procitao sam na nekom sajtu slicnom Ivanticevom da u prolece 2008 Rusija ulazi u rat sa nekim? Zivi bili, pa videli.

-Da, ova teorija ne ukljucuje vanzenaljce zato sto oni nisu igrali nikakvu ulogu u stvaranju ljudskih civilizacija, opet kazem, da ste u stanju da ispratite klturno-materijalni proces u Egiptu bilo bi vam jasnije.
Lepo je svabov rekao - neko veruje a neko uci. to je to

Narmeru,
a kako objašnjavaš skoro iste takve piramide na Marsu - ako si se usudio da odgledaš matematičku analizu tih građevina u ovom videu koji sam ti postavio?

Da li sam se usudio?:confused:

Zasto je za to potrebna neka hrabrost, ne gledam ono sto me ne zanima jednostavno. Kazem ti, ja se bavim zemljom a ne Marsom. Ali cu odgledati, cim budem imao vremena.

-Tebe su vise puta svabov i moderator Yoda demantovali na temi zavere . .. zasto im nisi odgovorio? Zasto se nisi usudio? Arheologija nije toliko proverljiv teren kao fizika gde je sve jasno pa ovde i dalje mozes da zagovaras vanzemaljce.

Usudi se bar da shvatiš jedno: kada neko iznosi nešto što pripada misterijama i zaverama onda to znači da iznosi nešto što opovrgava zvanične verzije i tumačenja. Zato ne možeš da odgovaraš pozivajući se na upravo te zvanične teorije i verzije (koje se uče po školama), to je apsurd na diskusijama o zaverama. Ovde je reč o onome što dovodi u pitanje te teorije i ne vredi da vraćaš stvar natrag i u krug ako nemaš ništa novo da kažeš - a očigledno je da nemaš..

Izvini, ja sve sto opovrgavam radim argumentovano a argumenti su proistekli iz naucnih istrazivanja. Vi opovrgavate zvanicnu nauku alhemijskim spisima i laznim podacima (da Khufu nije postojao) a ja iznosim validan dokaz u vidu kartusa sa Khufuovim imenom i tome slicno. Nema tu apsurda, nase metode se razlikuju.
Zao mi je, ako nam je svima u cilju istina, onda prestanimo da iznosimo lazi.
- Zasto to nisi napisao Svabovu i Yodi na temi Zavere?
oni su tvoje izlaganje opovrgli zvanicnim podacima iz fizike i astronomije(koji se uce u skolama)...ne vidim da si se bunio, takoreci pobegao si sa teme.

bte ovo nije diskusija o zaverama, pogresio si. ovde pricamo o piramidama

Cime ste vi opovrgli zvanicna tumacenja?
evo mojih pitanja na koja nisam dobio odgovor :

1.vertikalna erozija kise je apsolutni dokaz da je postojala visoko napredna civilizacija mnogo ranije od vremena Cheops-a - kako je vertikalna erozija APSOLUTNI dokaz za postojanje drevne, visoko napredne civilizacije?

2.-odakle je podatak da Khufu nije postojao ?

3.-Cime je J.A. West utvrdio da je takva i takva klima bila u Egiptu pre toliko i toliko godina? kojim metodom?

4.Zasto demantujete Herodota a pozivate se na religijske spise iz 7 veka?

5.-Zasto demantujete Herodota a pozivate se na alhemijske spise iz 11 veka ?

6. Zasto je za sve civilizacije bilo zajednicko da fortifikuju gradove? Zasto je za sve civilizacije zajednicko da prave kuce i zgrade sa cetvrtastim osnovama? Da li i ove zajednicke osobine izmedju mnogih civilizacija treba pripisati vanzemaljcima?
Ako DA - zasto Da?
Ako NE - zasto Ne?

ko nemaš ništa novo da kažeš - a očigledno je da nemaš.. - nemam nista da kazem o vanzemaljcima u egiptu, illuminatima, intergalaktickim ratovima I ne vidim da sam u bilo kakvom minusu zbog toga

Ne možeš da se pozivaš na naučne argumente koji se ovde upravo kritikuju. Tako se samo vrtimo u krug. Suština mojeg izlaganja ('zavere' uopšte, ili alternativa) je pogled dalje od zvanične verzije i tumačenja. Otvorenost za novo. To podrazumeva dobro poznavanje zvanične verzije. Ne misliš valjda da kritikujem ono što ne znam?
Takođe ne možeš da sudiš o meni jer me ne poznaješ, naivno zamišljaš da ne znam ono što ti znaš o Egiptu. Počeo sam da učim egiptologiju još otkad je Ljubinka Radovanović objavila svoju 'Veliku jednačinu', preko sve dostupne literature. Znaš li kada je to bilo, ako si se rodio pre toga?

Pun si tvrdnji o kojima sigurno ne znaš ništa, kao na primer da li su vanzemaljci napravili piramide ili nisu. Ti to ne znaš. Samo ne veruješ u to iz nekih podsvesnih razloga, ali ti ne smeta da ih uzimaš kao sigurnu stvar. Znači brkaš činjenice i svoje apriori stavove.

Nisam stigao da ovo isto odgorovim na diskusimjama o zaveri jer sam bio na poslu, osim toga Svabovu ne vredi odgovarati jer on nije diskutant nego spamer koji svkodnevno najmanje15 postova izbacuje već 4 godine, samo na ovom forumu, a kaže da je aktivan i da na drugim. Poziva se na razum a meni to deluje kao prilično iracionalna potreba za oglašavanjem po svaku cenu. Što se vidi i po sadržaju njegovih diskusija. On uvek podrazumeva da niko nije išao u osnovnu školu pa sve alternativne poglede napada površnim školskim znanjem.

Svabov jednostavno odvaja istinu od neistine a te price koje vi pricate su pune neistina i naucnih lapsusa. To isto i ja cinim.

Recimo recenica iz tekstova sa tvog sajta :

-"ovi znaci se ne mogu ubrajati u standardne hjeroglife vec u kartuse" koja se pominje u tekstu koji je vezan za hijeroglife u hramu Setija I u Abidosu je nebuloza. kartus je okvir rezervisan za iskljucivo imena faraona(pred kraj samostalne drzave kada je moc kralja opala koriste ga i pojedini zvanicnici).
Podpitanje: znas li od kog simbola se razvio kartus?

zatim,-

"Faraon Khufu nije postojao" -a ja prilozio tri vidljiva, materijalna dokaza od kojih na dva pise ime KHUFU o cemu mi pricamo? O samoobmanjivanju.

+ nebrojeni lapsusi i u sferi Egiptologije i ostalih nauka.

Kritikujete nauku bez osnova ili kritike bazirate na laznim osnovama. Na kraju krajeva kritika je preko potrebna jer to gura nauku napred. Ali kritika se mora opravdati a tu dolazimo do argumenata.

Ne znam ko je doticna gospodja, ne znam ni kada je izdala tu knjigu nadam se da nije mnogo matoro stivo posto ovakva Egiptologija, koja postaje multidisciplinarna i to je veliki korak napred, napreduje mnogo brzo.
Ako nemas odredjene veze, ne mozes doci do odredjene literature. Ja imam pristup svim najnovijim istrazivanjima koja se publikuju od strane najprestiznijih univerziteta sirom sveta, tako da smatram da sam dovoljno kompetentan za diskusiju o Egiptu. Sfera mog uzeg interesovanja je sam zacetak egipatske drzave i kulturni odnos sa Mesopotamijom i Levantom u tom dobu.
Da li si citao nekog od navedenih autora :
-Carneiro
-Algaze - 2006 dobio nagradu za Genija godine za svoje antropolosko istrazivanje u oblasti Mesopotamije
-Kemp
-Wilkinson
-Serano
-Trigger

Vec sam postavio jasno formulisana pitanja u postu br.70 i od ozbiljnog coveka za kakvog te smatram ocekujem jasno formulisan odgovor.

Ljubinka je učenica Lubiča i izdala je tu knjigu sedamdesetih godina.
Opet se ti pozivaš na zvanične izvore. Ovde pričamo o alternativnim.
Zato su meni mnogo interesantniji ovi radovi:
Michael A.Cremo Richard L.Thompson
SKRIVENA POVIJEST LJUDSKE VRSTE
J. Douglas Kenyon
ZABRANJENA POVIJEST
Ima ih na:
http://www.ivantic.net/ostale_knjige.htm

Odgovor na tvoja pitanja ne znam jer ne znam detalje oko toga (nisam ni postavio tekst), samo vidim da cepidlačiš oko tragova vode a oni bi trebalo da su dokaz da je sfinga mnogo starija nego što se zvanično tvrdi, a to znači da je postojala civilizacija koja je to izgradila, i da nas neko masno laže oko perioda kada je to sve nastalo jer bi inače istorija morala ponovo da se piše.

Ovde imaš zanimljive informacije o tragovima nuklearnih razaranja u drevnom dobu, tu nema obmane, radijacija, otopljeni kamen, staklo i mnogi drugi fizički dokazi nukleranog udara na tim mestima (Mohendžo Daro, Sodoma i Gomora) ne lažu.

http://rapidshare.com/files/1967122...3-05_-_Nuklearni_ratovi_starog_doba.part1.rar

http://rapidshare.com/files/1967834...3-05_-_Nuklearni_ratovi_starog_doba.part2.rar

http://rapidshare.com/files/1967749...3-05_-_Nuklearni_ratovi_starog_doba.part3.rar

http://rapidshare.com/files/1967573...3-05_-_Nuklearni_ratovi_starog_doba.part4.rar

http://rapidshare.com/files/1967493...3-05_-_Nuklearni_ratovi_starog_doba.part5.rar

Vec sam postavio jasno formulisana pitanja ...

Illuminat/Weishaupt je sve sto je iznosio prepisivao sa tvog sajta.

Royal je isto ucio sa tvog sajta tako da pretpostavljam podatak da Khufu nije postojao vuce korene odatle

Cepidlacim? Pa hajde svi da pustimo masti na volju i lupetamo u horu...

Kritikujete nauku bez osnova ili kritike bazirate na laznim osnovama.

Pa upravo je verodostojnost tih osnova u pitanju.
Ko određuje pravu osnovu?
Kraljevsko društvo u Londonu.
Oni ti diriguju šta je nauka a šta nije, pa shodno tome šta je istina a šta ne. Ti o tome ne odlučuješ ma koliko sebi izgledao pametan.
Osnovali su ga najveći magovi i alhemičari svoga doba, i svi masoni naravno.
Svakoga od njih bi imao za šta da kritikuješ stoput više nego mene ovde kada bi znao detalje njihovih privatnih života.

Back