Još jedna tema o Kosovu...

Dakle, da li su Kosovo (osim glavnih država) priznale marionetske banana države?

• Ukupno glasova
    32
  • Anketa je zatvorena .
Ma jeste, sve si u pravu samo...
Pričao si ti priču prošle godine da će vas do kraja prošle godine priznati preko 100 država sveta, a ja ti predložio da se kladimo i rekao ti da se to neće desiti ni dve godine posle "proglašenja nezavisnosti", pa ti vidi ko je tada bio u pravu...

:) ;)

jesam mislio da ce nam trebati oko godinu dana, racunao sam neki prosek od jedne do dve nedeljno. ali to se ostvarilo na pocetku, i zatim se usporilo, ali razlog je... ajde npr. kako da ja ubedim neku africku zemlju da nas prizna??? mislim koja je korist te zemlje da nas prizna?? ne kazem da ima stete, ali ako te pita: zasto da vas priznam??sta da mu kazes?? i zato to polako ide.

Ademe ne zaludjujmo se....svaka zemlja koja je vas priznala ili nas podrzava ne radi to iz "bratstva" i "ljubavi".
tacno. to sam pokusao reci u gornjem delu posta.

jesam mislio da ce nam trebati oko godinu dana, racunao sam neki prosek od jedne do dve nedeljno. ali to se ostvarilo na pocetku, i zatim se usporilo, ali razlog je... ajde npr. kako da ja ubedim neku africku zemlju da nas prizna??? mislim koja je korist te zemlje da nas prizna?? ne kazem da ima stete, ali ako te pita: zasto da vas priznam??sta da mu kazes?? i zato to polako ide.

tacno. to sam pokusao reci u gornjem delu posta.

Pa jeste, teško je ubediti neku afričku zemlju da će imati koristi od toga da vas prizna jer stvarno ne znam ni kakve koristi ima Australija ili Japan od toga što su vas priznali, ali ko zna... možda ćete da izvozite ovce ili vunu u Australiju, a elektroniku u Japan ili ko zna :) ;)

Mislim, Ademe.... stvarno :)

Pa jeste, teško je ubediti neku afričku zemlju da će imati koristi od toga da vas prizna jer stvarno ne znam ni kakve koristi ima Australija ili Japan od toga što su vas priznali, ali ko zna... možda ćete da izvozite ovce ili vunu u Australiju, a elektroniku u Japan ili ko zna :) ;)

Mislim, Ademe.... stvarno :)
bas bez veze.. ajde ovako...
zasto nas je priznala juzna koreja??
zato sto saradjuje sa evropom, i uz put je cula za nas. i priznala.
zasto nije severna?? zato sto vodi takav zivot, sa nikim se ne "druzi", ne saradjuje...ili makar ne sa ovima koji su nas priznali.
svaka "demokratska" zemlja koja nema problema sa mogucom sesecijom nas ce priznati oberucke. one kojima smeta "demkratija" nece, jer time daje zeleno svetlo svojim gradjanima da je takav zivot normalan.
da ne duzim, ti sigurno znas sta zelim reci, a i ja znam sta ti zelis. zato je najbolje da odem spavati.
ps.rekoh u vezi ankete, mozda bi se dobila neka pribliznija slika o tome sta forumasi misle da si je malo bolje postavio.

zato sto saradjuje sa evropom i uz put je cula za nas. i priznala.,
zasto nije severna?? zato sto vodi takav zivot, sa nikim se ne "druzi", ne saradjuje...ili makar ne sa ovima koji su nas priznali.
svaka "demokratska" zemlja koja nema problema sa mogucom sesecijom nas ce priznati oberucke. one kojima smeta "demkratija" nece, jer time daje zeleno svetlo svojim gradjanima da je takav zivot normalan.
da ne duzim, ti sigurno znas sta zelim reci, a i ja znam sta ti zelis. zato je najbolje da odem spavati.
ps.rekoh u vezi ankete, mozda bi se dobila neka pribliznija slika o tome sta forumasi misle da si je malo bolje postavio.

Sasvim dovoljno sto se tice kredibiliteta svih priznanja :ok:

zato sto saradjuje sa evropom, i uz put je cula za nas. i priznala.

Pazi, razumem ja tebe...
Mislim, ne želi džaba 72% Kosovara da ode da živi na zapad (prema poslednjem istraživanju)... ali nekako ne mogu...
Južna Koreja je država u kojoj je glavni nacionalni sport američki fudbal i ragbi.
Južna Koreja je država u kojoj se od kraja rata dobro živi zato što Ameri upumpavaju gomilu novca u nju, a zauzvrat imaju vernog saveznika i najboljeg prijatelja u tom delu sveta, blizu granica sa Severnom Korejom i Kinom.
U prevodu, Južna Koreja je isto ono što je Zapadna Nemačka bila u Evropi do rušenja berlinskog zida. Američka marioneta koja ih je skupo koštala...
Zauzvrat, Južni Korejanci su slali svoje vojnike u Afganistan i Irak, baš kao i druga američka "bratska država" iz tog regiona - Japan.

I ti si oduševljen što je J. Koreja priznala Kosovo???? Baš bi me čudilo da nije :) ;)

Nego da te pitam...

Što vas nije (i neće) priznala Indija?
Da li su im možda Rusi zapretili sankcijama ili ratom ako to učine????
Kako Indijci nisu prepoznali korist od priznanja Kosova??? :) :) :)

Poslednja izmena:
sinos je bilo kasno...i sada me ti sa ovim postom podseti na moja razlisljanja...
verujem da znas da je indija jedan od najvecih [kazu najveci] proizvodjac filmova. takodje muzika ima dobru prodju, knjizevnost..
ajde nabroj mi tri imena tih muzicko/filmskij/kjnizevnih zvezdi?? a ja cu tebi trideset evropskih
ili kineza
ili...
znaci nama je "bitno" da nas ovi kojima "vise" pripadamo priznaju. ne bi odbili ni one druge, ali...
i normalno je da ja spominjem ono [razne podatke, statistiku itd.] sto navodi vodu na moj mlin, i obratno, ti guras ka svom mlinu, ali mislim da je ovaj potok bogatiji.. ima vise vode u njemu

Uzgred, spisak država koje su priznale Kosovo možete videti na ovom sajtu:

http://www.kosovothanksyou.com/

Može i na Wikipedia,što bi smo gledali albanski sajt,kad oni uvek dodaju neka nepostojeća priznanja...El Salvador ih je ispalio...Prvo su bili izbori u predizbornoj kampanji je pored 1000 razloga "Vote me" jedan kandidat napisao:"I will recognize Kosovo",i narawno ovi to jedva dočekali i ovaj pobedio i reko 1.Juna će bude inauguracija i tad ćemo vas priznamo.I ovi čekaju,čekaju i 4.Juna oni pitaju:"Jel priznajete,bre?",ovi kažu ajd da priznamo,pa ćemo kasnije da potvrdimo.I Kosovo svo srećno,slave,al na sajtu piše:"El Salvadror" recognizes,awaiting confirmation,i ovi zaboravili na potvrdu,i priznanje isteklo...U što mi drago:hahaha1::hahaha::rotf:

Može i na Wikipedia,što bi smo gledali albanski sajt,kad oni uvek dodaju neka nepostojeća priznanja...El Salvador ih je ispalio...Prvo su bili izbori u predizbornoj kampanji je pored 1000 razloga "Vote me" jedan kandidat napisao:"I will recognize Kosovo",i narawno ovi to jedva dočekali i ovaj pobedio i reko 1.Juna će bude inauguracija i tad ćemo vas priznamo.I ovi čekaju,čekaju i 4.Juna oni pitaju:"Jel priznajete,bre?",ovi kažu ajd da priznamo,pa ćemo kasnije da potvrdimo.I Kosovo svo srećno,slave,al na sajtu piše:"El Salvadror" recognizes,awaiting confirmation,i ovi zaboravili na potvrdu,i priznanje isteklo...U što mi drago:hahaha1::hahaha::rotf:

Biće toga još, kako Obama više ne bude pritiskao druge zemlje...
Možda će se neke i predomisliti, pa povući priznanje, pogotovo ako Međunradoni sud pravde kaže u svojoj odluci da je samoproglašenje nezavisnosti Kosova nezakonit akt.

sinos je bilo kasno...i sada me ti sa ovim postom podseti na moja razlisljanja...
verujem da znas da je indija jedan od najvecih [kazu najveci] proizvodjac filmova. takodje muzika ima dobru prodju, knjizevnost..
ajde nabroj mi tri imena tih muzicko/filmskij/kjnizevnih zvezdi?? a ja cu tebi trideset evropskih
ili kineza
ili...
znaci nama je "bitno" da nas ovi kojima "vise" pripadamo priznaju. ne bi odbili ni one druge, ali...
i normalno je da ja spominjem ono [razne podatke, statistiku itd.] sto navodi vodu na moj mlin, i obratno, ti guras ka svom mlinu, ali mislim da je ovaj potok bogatiji.. ima vise vode u njemu

Gledaj ovako...
Apsolutno se slažem sa ovim zadnjim pasusom i drago mi je što se ne svađamo... svako iznosi svoje mišljenje.

Međutim, u predzadnjem pasusu si naveo neke stvari koje mi nisu jasne.

Kao ono da je Vama bitno da vas priznaju oni kojima "više pripadate"...
Neću da vređam i nemoj to tako shvatiti, ali objasni mi kako to Vi više pripadate Evropi, od recimo nas???
Kako su to Albanci (u Albaniji) i Kosovari (pošto nisu ni Albanci, a neću da kažem Šiptari) više Evropljani i Evropa im je bliska... ako je do pre manje od 100 godina vladala krvna osveta, ako su društva zatvorena i konzervativna, ako je albanska mafija (prodaja droge, oružja i belog roblja) veliki problem i u SAD i u Evropi, ako je dominantna religija - Islam i ako postoje ljudi koji imaju nekoliko žena, ako je Albanija živela dugo dugo pod jednim od najgorih komunističkih režima u svetu koji se može porediti samo sa onim sada u Severnoj Koreji i da dalje ne nabrajam???

Gledaj ovako...
Apsolutno se slažem sa ovim zadnjim pasusom i drago mi je što se ne svađamo... svako iznosi svoje mišljenje.

Međutim, u predzadnjem pasusu si naveo neke stvari koje mi nisu jasne.

Kao ono da je Vama bitno da vas priznaju oni kojima "više pripadate"...
Neću da vređam i nemoj to tako shvatiti, ali objasni mi kako to Vi više pripadate Evropi, od recimo nas???

nisam rekao da mi vise pripadamo evropi od vas, ali vise pripadamo evropi nego africi ili kini.
isto mislim i za srbiju. i uopste balkan. ako ni zbog cega drugog, valjda zato sto verujem da bi nam bilo bolje sa njima nego sa onim "drugim"

nisam rekao da mi vise pripadamo evropi od vas, ali vise pripadamo evropi nego africi ili kini.
isto mislim i za srbiju. i uopste balkan. ako ni zbog cega drugog, valjda zato sto verujem da bi nam bilo bolje sa njima nego sa onim "drugim"

A ako bi nam bilo bolje sa njima (u EU) što ste se uopšte otcepljivali???
Mislim izašli ste iz jedne zajednice da bi opet bili sa nama u drugoj???
Malo nelogično, a???

A ako bi nam bilo bolje sa njima (u EU) što ste se uopšte otcepljivali???
Mislim izašli ste iz jedne zajednice da bi opet bili sa nama u drugoj???
Malo nelogično, a???

jeste nelogicno za onoga ko smatra da je srbija u rangu EU, i da ce samim pristupanjem samo dobiti balast od njih a ne korist.
ps. ako [kada] udjete u EU mozemo razgovarati o "neresenim" pitanjima izmedju srbije i kosova.

Da pojasnim, kada sam govorio BANANA države, mislio sam pre svega na one koje su pod direktnom paskom (ili palicom) SAD ili ovih drugih država (Vel. Britanije, Francuske, Nemačke) kao što su tamo neka Kostarika, Afganistan, Albanija, Latvija, Estonija, Poljska, Maršalska ostrva i druge vukoyebine...
i naravno na ove naše podguzne muve kao što su Crna Gora, Makedonija, Hrvatska i Slovenija...

Pa da, svi oni koji samostalno ne smeju ni da se ukake bez odobrenja SAD i NATO/a:D

Biće toga još, kako Obama više ne bude pritiskao druge zemlje...
Možda će se neke i predomisliti, pa povući priznanje, pogotovo ako Međunradoni sud pravde kaže u svojoj odluci da je samoproglašenje nezavisnosti Kosova nezakonit akt.

Tako je.70%je da će ICJ presuditi u našu korist jer je Albanija glasala protiv njihovog pitanja za mišljenje?Jel se vi ovo plašite pravde:per:

jeste nelogicno za onoga ko smatra da je srbija u rangu EU, i da ce samim pristupanjem samo dobiti balast od njih a ne korist.
ps. ako [kada] udjete u EU mozemo razgovarati o "neresenim" pitanjima izmedju srbije i kosova.

Razgovaraćete vi sa nama mnogo pre i to pevajući...
Samo malo, dok Ameri olabave sa promocijom Kosova i dok se još malo izbalansira situacija u svetu.
Da ne pričam, kako će biti nakon arbitraže međunarodnog suda pravde ;) :)

Iskoristicu ovu temu i za ovu " interesantnu " vest, nadam se da Drago neće zameriti:zper:

http://vesti.krstarica.com/index.php?rubrika=aktuelno&sifra=e4b109c2174c76701e1602c9fa24df0c&lang=0

SBM: Više milijardi dolara kosovske mafije u nekretninama
Međunarodni Radio Srbija - Pre 49 minuta
Mafija sa Kosova je postala primarna društvena snaga u Prištini i tokom godina je akumulirala nekoliko milijardi dolara pretočenih u nekretnine, a uspela je pri tom da ostvari čvrstu kontrolu nad mnogim poslovnim i političkim krugovima, objavljeno je u izveštaju Svetske bezbednosne mreže (SBM). U izveštaju čije delove prenosi podgorički "Dan", ocenjeno je, takođe, da organizovane kriminalne grupe sa Kosova i iz Crne Gore sarađuju u uvozu i izvozu nelegalnog materijala "morskim frontom".Postoje mnoge indicije da se pranje novca u Crnoj Gori vrši za potrebe albanskih kriminalnih organizacija, navedeno je u izveštaju SBM, institucije čije je sedište u Njujorku.

:mrgreen:

p.s. Nikad mi neće niti jasni ljudi koji banu na forum k'o da su pali s kruške i otvaraju nove teme , a da ne pogledaju da li ista već postoji, al' 'ajde da i ja ne odem u offtopic:roll:

Back