Jos jedan vikend

• Začetnik teme Začetnik teme mammy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
xpajamacax:
jaoo meni nema vikenda.
ja radim svim danima.
pogotovu sada kada renoviramo kuću.
jaoo.
dobro je što smo juče počeli da naziremo kraj radova...
dobar vikend:p

e blago tebi...ja nazirem tek pocetak....
tj....samo je jedna soba okrecena...a ne pitaj sta sve treba da se radi...
a krece lepo vreme..
pa taman...
iiiiiiiima vremena.....grrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!

mammy:
E, ovaj vikend je bio bolji...isla sa sinom u shopping...he he...super je bilo (malo smo puno love potrosili, al' jednom se zivi)

Uspjela se odmoriti
Kako ste se vi proveli?

Poptuno te razumem. Mislim da se većina žena koje su zaposlene osećaju isto . Kod mene smatram srećom što ne radim vikendom, mada mi i to brzo prodje. Tokom radne nedelje ne stižem ništa sem da skuvam za sutra , jer sam na poslu od ujutru 8.30 do 17h.
Nisi neorganizovana, jednostavno puno je obaveza, još ako ženi nema ko da pomogne može samo da kuka. Treba navići ukućane da svako ima svoje obaveze. Nekad i mene spopadne frka, ebem ti ako će ovako da nam prodje život spremajući. kuvajući, a još kad dodje dete...

baki 75:
Poptuno te razumem. Mislim da se većina žena koje su zaposlene osećaju isto . Kod mene smatram srećom što ne radim vikendom, mada mi i to brzo prodje. Tokom radne nedelje ne stižem ništa sem da skuvam za sutra , jer sam na poslu od ujutru 8.30 do 17h.
Nisi neorganizovana, jednostavno puno je obaveza, još ako ženi nema ko da pomogne može samo da kuka. Treba navići ukućane da svako ima svoje obaveze. Nekad i mene spopadne frka, ebem ti ako će ovako da nam prodje život spremajući. kuvajući, a još kad dodje dete...

Ma, mrzim to...to je u stvari i onaj :( sto me spopada...citavu radnu nedelju cekas vikend...a za vikend ribas, cistis, peres, pusis...he he he...da se malo i nasalim...mada, stvarno me muka hvata od pomisli da ce mi zivot tako proci...

sedimo na tabli....crna i bela polja....korak napred....skakazhi na g....el smo toliko programirani?.....ja sam zombi....i gladan sam....shta su nam dali oni pre nas....dal se sve to gubi jednim tripom....shta je dovoljno da se sve zanemari shto znash.....i da ne razumesh kao da odzvanja u metalnoj cevi.....koliko istog pre nego shto je rutina ta koja smo mi.....nemogutje da su me navike toliko upropastile....nema bega...ja sam pion.....svi smo.....ne ide se unazad....buka sa ulice....sirena voza dok prelazi preko mosta....ima li shta gore....el je to rutina?.....zashto je to tako gadno i nepodnoshljivo.....a nema protiv koga....blago onima shto neprestano mrze....ja mrzim ponekad....

e evo vam nesto sto ce mozda da vam koristi:Posle sedmodnevnog mini odmora sacekala vas je gomila nesredenih papira, novih mejlova, zapocetih i odlaganih poslova "za posle praznika". Pravo je vreme za nekoliko trikova iz veštine upravljanja vremenom. „Najveca greška koju ljudi prave na poslu je što ne shvataju koliko vremena beskorisno troše. Ne možemo da uticemo na vreme koje prolazi, ali možemo na sebe. Možemo da organizujemo ono što radimo sa vremenom koje imamo" - kaže dugogodišnji time menadžment savetnik i predavac Pegi Dankan. Dezorganizacija, loše isplanirani ciljevi, previše privatnih poziva, nedostatak rutine, nepotrebni e-mailovi, besciljno surfovanje potrošice vaše vreme za tili cas. Radom sa malo ucinka gubi se fokus. A tako pocinje stres na poslu.

„Jedan od mojih starijih klijenata dopuštao je danima da mu se nagomilavaju koverte sa poslom. Svakog dana kada bi mu asistent pridodao nekoliko koverti na vec formiranu gomilu on je postajao sve nervozniji. Isti osecaj imao je i asistent koji nije mogao da bude u toku sa informacijama. Ovaj problem rešili smo sa improvizovanim folderima tako da su na stolu pisma i materijali bili organizovani po prioritetu i važnosti. Svakog jutra asistent i direktor odvojili bi po 20 minuta za prolaženje kroz poštu. Na ovaj nacin promenili smo proces i ustanovili rutinu. Problem drugog klijenta bio je u tome što nikada na vreme nije dolazio na posao. Prvo je trebalo ustanoviti razlog kašnjenja. Otkrila sam da ta osoba nikada ništa ne planira pred spavanje kao da joj je i plakar u spavacoj sobi nesreden i neorganizovan. Za ovog klijenta jutarnje oblacenje je bilo je nocna mora. Kada bi ljudi obratili pažnju na stvari na koje troše najviše vremena uz nekoliko malih korekcija bili bi u stanju da se bolje organizuju.

Zaista je jednostavno, ali je potrebno uložiti malo vremena“ – smatra Dankanova. Ona kaže da ipak najcešce pitanje zaposlenih glasi: „Kako da organizujem svoje vreme ukoliko ono ne zavisi od mene vec od šefa koji uvek menja raspored, planove i u poslednjoj sekundi daje nove zadatke?“ To je zaista težak zadatak. Postarajte se prvo da vaš licni sistem bude uredu. Što ste više vi organizovaniji i efikasniji, to ce vam biti lakše da izadete na kraj sa onima koji to nisu. Zapamtite da i šef verovatno pati od istih nedostataka kao i vi. Možda je u tom trenutku imao problema sa sinom jer nije uspeo da stigne na njegovu važnu utakmicu. Na sledecem sastanku pokušajte da saznate na koji nacin bi vaš šef iskoristio slobodno vreme koje ima. Kako bi i vi i on stigli do tog ekstra slobodnog vremena, pocnite zajedno da praktikujete osnovna pravila savremenog time menadžmenta.

Business quotes: Kreativan covek je motivisan željom da uspe, a ne željom da pobedi ostale. Ayn Rand

hmmm
nije me mrzelo da sve procitam...
zanimljiv citat....
ali ja i dalje imam gomilu posla uvek na stolu...i stalno tj. najcesce kasnim....:-(
ali kada se dohvatim posla....otaljam vishe nego njih 3 za isto vreme...;-)

elem...jedva cekam ovaj vikend...i sajam kozmatike...;-)

pored haosa sa mojom boljkom i lekarima koja je u subotu -reshena- ...
bila sam i na sajmu kozmetike...u hotelu Jugoslavija....
bilo je suuuuuuupeeeeer.....;-)........svegaaaaa imaaaaaaaa......;-)

divan je ovaj vikend...juce se dogovorili da nista necemo raditi...spavali do 11, dorucak u krevetu (ima jedna prednost kad imas djecu), pa polako ustali i obukli cak bade mantile, pa blejali u tv, pa vecerali, jeli, kunjali....jao kako je divota nekad nista, ama bas nista ne raditi!

svet u kome postoji usijani limeni krov na mesechini....i lutke su sve razlichite....i nema televizije i novina....svi smo razlichiti....afrika je sva u cvetju....ja sam na tibetu....majka je zemlja....setjanja se zaboravljaju po potrebi....

mammy:
divan je ovaj vikend...juce se dogovorili da nista necemo raditi...spavali do 11, dorucak u krevetu (ima jedna prednost kad imas djecu), pa polako ustali i obukli cak bade mantile, pa blejali u tv, pa vecerali, jeli, kunjali....jao kako je divota nekad nista, ama bas nista ne raditi!

Jao super , treba covek to sebi da dopusti kad god moze.
I nas dvoje smo lencarili do 13 h, spremali rucak usisali stan , peglali i tako polagano sve se stiglo.

Back