Jos jedan problem sa nepravdom u skoli

• Začetnik teme Začetnik teme Decakova_mama
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
privatnivrtic:
Mirjanadz:
privatnivrtic:
Anonymous:
kako mozete vi da trazite upisivanje ocene ili ne, pa zamislite kad bi svi to radili? veorvanto nije ni detetu bas pravo kada se vi tako 'zalazete' pogotovo ako je omiljeno u odeljenju! neprijatno je to! bolje ga naucite da se samo bori! u krajnjoj liniji mozete i da se organizujete s roditeljima pa da trazite zamenu profesora ako mislite da nije odgovarajuci ali treba i dete da nauci nesto! a i 2-3 je za djaka

Razmaženi roditelj=razmaženo dete
Razmaženi roditelj=razmaženo dete[/quote]

OVAJ KOMENTAR ZASLUZUJE SAMO JEDAN ODGOVOR!
VAMA JE MESTO U VRTICU A NE NA FORUMU!
:!: :!: :!: :!: :!:[/quote]

Hvala na komlimentu. :D
Mi udovoljavamo skoro svim zahtevima "razmaženih " roditelja, ali to radimo za dobre novce, a ko to očekuje za DŽ stvarno je žestoko razmažen.
Zašto je profesionalac dužan da ide niz dlaku amateru? Gde je tu logika?
Meni ako majka(dečiji kardiohirurg) traži da njenom četvorogodišnjem sinu i dalje pasiram hranu, ja imam svoje mišljenje o tome, ali vezujem konja gde mi gazda kaže i to mi nije problem jer sam motivisana da sprovodim u delo sve ludorije koje im padnu na pamet.
Postavite sebi pitanje zašto bi nastavnica trebala da radi ono što se Vama ćefne.
Nema odgovora, nema razloga.
Princip je jedino za šta se ona drži, jer za svojih 15 hiljada plate sigurno ne može, i neće nikom dozvoliti da joj gazduje za tu bedu.
Ako je pritiskate i maltretirate, videćete svoga boga, tj videćete koliko je frustrira rad sa vašom decom za male pare.
Tužno ali istinito :roll:[/quote]

Da.Shvatila sam.Znaci od sada sa parama u skolu i sve cete dragi roditelji zavrsiti!Tako je.Kako se toga nisam setila!!!!
Draga "decakova mama"...Idite u skolu,ponesite 1000 EUR.Direktorki dajte 300,za izgubljenih pola sata sa Vama, psihologu 200 jer je pokusala da Vam pomogne, a nastavnici 500 jer je pokusala da Vam prevaspita dete ali nije uspela,pa je ostalo glupo i nepismeno....
Bravo za "privatnivrtic" !!!!!!!
UHHHH...Kako se ne setih ranije......ne bi se ovoliko maltretirali....

Marijana, bas si me nasmejala svojim predlogom. Stavise, vredelo bi pokusati.
A za privatnivrtic:
Ko su to amateri a ko profesionalci? Koje ste skole zavrsili? Koliko vidim, vi ste apsolvent vise mesicinske skole? U kom ste polju profesionalac?
Vec smo ustanovili da su vas moral i principi potkupljivi, ali samo je pitanje koliko kostate. Pa... da cujemo, za koliko biste vi novca mom sinu dali dobru ocenu? Okvirno?

A za privatnivrtic:
Ko su to amateri a ko profesionalci? Koje ste skole zavrsili? Koliko vidim, vi ste apsolvent vise mesicinske skole? U kom ste polju profesionalac?
Vec smo ustanovili da su vas moral i principi potkupljivi, ali samo je pitanje koliko kostate. Pa... da cujemo, za koliko biste vi novca mom sinu dali dobru ocenu? Okvirno? Steta, tako maldi, a vec ste postavili cenu svojim idealima... da li ih uopste imate?

Au, gde ste vi otisli od teme...
Pa rekla sam vam vasa prava u prvom odgovoru. Rok za zalbe na ocene je tri dana, tako da ste zakasnili.
Mogla bih ja sad da komentarisem vase komentare do sutra, ali izdvojicu samo par najupectljivijih.
Prvo i osnovno, skoro svaka generalizacija je put u glupost - kada kazete svi oni namestaju jedni drugima privatne casove ili svi se oni medjusobno stite ili niko tu nije pravedan, to je jednako tacno kao i sve plavuse su glupe ili zene ne znaju da voze ...
Drugo, kad bi roditelj reagovali kako treba, brzo bi se nastavnici doveli u red. Znaci nemojte da kukate nego proucite zakone i pravila, pa kad vam neko ucini nepravdu tuzite. Nije tacno da se svi medjusobno stite, prosvetni i ostali inspektori bas vole da nas kaznjavaju. Utisak da nista ne mozete da postignete zalbama stice se zato sto se roditelji zale na ono sto se njima ne svidja, a ne na ono sto zakon dozvoljava kao mogucnost. Tako onda, na primer, imate roditelja koji se zali sto je detetu upisana ocena u knjizicu, a taj spor ne moze da dobije jer nas zakon obavezuje da ocenjujemo decu. I onda se taj roditelj zali kako smo mi grozni i kako nam niko nista ne moze i kako radimo sta hocemo. A kada je profesor zaista grozan i radi sta hoce, na primer izbaci ucenika sa casa, roditelj se ne zali, nego se toga seti tek kad mu se zakljucna ocena ne svidja. Stice se utisak da ogromnoj vecini roditelja uopste nije vazno sta i kako deca uce i nauce, vazno je da imaju dobre ocene u knjizicama. Ako deci zakljucimo petice niko se nista ne zali. Nikada u osam godina koliko radim nisam dozivela da se roditelji zale na kvalitet znanja koje im deca sticu, bitno je samo da su ocene visoke. Da vam je vazan kvalitet rada javili bi se vi na ovaj forum sa slicnom temom negde u toku skolske godine, pa pitali sta da radite kada vam profesor izbaci dete sa casa, a ne na kraju godine sa pitanjem kako da izbegnete upisivanje lose ocene.
Ne kazem ja ovim da su profesori super a roditelji ne valjaju. Naprotiv, i nas ima raznih. Nije vam gospodja iz privatnog vrtica kad je pricala o parama govorila da vi treba da platite za dobru ocenu. OK ima i profesora koji to rade, ali stvarno ih je malo - u 4 skole u kojima sam radila nisam srela ni jednog takvog. Nije rec ni o tome da smo jadni isfrustrirani siromastvom pa se lecimo maltretirajuci decu. Rec je o tome da su plate skolama lose, pa je malo dobrih stucnjaka koji hoce tu da rade. U svakoj skoli gde sam radila, pored nas nekoliko entuzijasta koji to volimo i znamo da radimo bila je jos gomila profesora koji to vole i ne znaju da rade i jos gomila onih koji ne vole i ne znaju da rade taj posao, ali nisu mogli da nadju drugi posao. Ta gomila cini nepravde deci, ne zato da uzmu pare od vas, vec zato sto su glupi i cesto nisu ni svesni sta rade. Imala sam, na primer, kolegu kome nisam mogla da objasnim da kada deci kaze "marvo" to nije simpaticno zezanje vec uvreda, ili npr. kolegu koji non stop nesto diktira i jadna deca ceo cas nesto pisu, a nista ne razumeju jer im niko nista ne objasnjava... ima takvih primera jos milion. Problem je u tome sto ti ljudi zakljuce deci lepe ocene na kraju i na njih se niko nikada ne zali. Deca iz tih predmeta ne nauce apsolutno nista, ali to naravno nije bitno.
Razmislite ljudi sta zelite za svoju decu, pa regujte dok je vreme - u toku skolske godine. I reagujte pravilno - u vasem je interesu da znate ko je za sta nadlezan i kome se za sta mozete zaliti, pa ne ocekujete valjda da vas mi ucimo kako i kome da pisete zalbe protiv nas. Sistem, kakav takav, ipak postoji i funkcionise samo treba znati koristiti ga, a ne traziti nesto sto se ne moze ili traziti nesto na pogresnom mestu, pa onda kukati.

decakova_mama:
A za privatnivrtic:
Vec smo ustanovili da su vas moral i principi potkupljivi, ali samo je pitanje koliko kostate. Pa... da cujemo, za koliko biste vi novca mom sinu dali dobru ocenu? Okvirno? Steta, tako maldi, a vec ste postavili cenu svojim idealima... da li ih uopste imate?

Neznam odakle ste izvukli apsolventa medicine.Amateri u radu sa decom su pravnici,vodoinstalateri, anesteziolozi astronauti itd, a profesionalci su vaspitači, pedagozi, psiholozi, logopedi i defektolozi (eto vidite kako sam vam ovo strpljivo objasnila iako sam sigurna da bi ste se i sami setili odgovora :wink: )
Hvala Vam za kompliment u vezi mladosti, to se ne dobija često u 36.godini :lol:
A ideale imam - Nova godina na Kubi, letovanje na Tajvanu, zadovoljna deca i zadovoljni roditelji.
Svima lepo.
Na pitanje o ocenjivanju na mogu da Vam odgovorim, jer ja ne ocenjujem decu, to nije moj posao, ali kad bi bio, dogovorili bi se :wink:
Sve ono do čega je Vama jako stalo a mene ništa ne košta i ne izaziva mi mučninu, može da se reši.
Imam i ja dvoje školske dece i ne mešam se u posao njihovih učiteljica, jer nemam potrebe a i znam koliko je to produktivno.
Kad bi se pojavio neki veliki problem pre bih ispisala dete iz te škole i prebacila ga u drugu pre nego da odem da se žalim, kukam i najgore od svega nešto zahtevam, jer znam ljude.....
Nemojte se uzrujavati, to vam sad ne treba a ništa ne rešavate. Puno Vas pozdravljam, pazite na sebe, čuvajte živce, trebate svojoj deci još dugo a nastavnici su prolazne osobe u Vašim životima.

Anonymous:
decakova_mama:
A za privatnivrtic:

Neznam odakle ste izvukli apsolventa medicine.Amateri u radu sa decom su pravnici,vodoinstalateri, anesteziolozi astronauti itd, a profesionalci su vaspitači, pedagozi, psiholozi, logopedi i defektolozi (eto vidite kako sam vam ovo strpljivo objasnila iako sam sigurna da bi ste se i sami setili odgovora :wink: )
Hvala Vam za kompliment u vezi mladosti, to se ne dobija često u 36.godini :lol:
A ideale imam - Nova godina na Kubi, letovanje na Tajvanu, zadovoljna deca i zadovoljni roditelji.
Svima lepo.
Na pitanje o ocenjivanju na mogu da Vam odgovorim, jer ja ne ocenjujem decu, to nije moj posao, ali kad bi bio, dogovorili bi se :wink:
Sve ono do čega je Vama jako stalo a mene ništa ne košta i ne izaziva mi mučninu, može da se reši.
Imam i ja dvoje školske dece i ne mešam se u posao njihovih učiteljica, jer nemam potrebe a i znam koliko je to produktivno.
Kad bi se pojavio neki veliki problem pre bih ispisala dete iz te škole i prebacila ga u drugu pre nego da odem da se žalim, kukam i najgore od svega nešto zahtevam, jer znam ljude.....
Nemojte se uzrujavati, to vam sad ne treba a ništa ne rešavate. Puno Vas pozdravljam, pazite na sebe, čuvajte živce, trebate svojoj deci još dugo a nastavnici su prolazne osobe u Vašim životima.
Pardon , zaboravila sam da se prijavim

Znas sta,nepravda je najveci problem u nasoj zemlji.Pogotovo izmedju nastavnika.Pola tih nastavnika sigurno nema ni srednju skolu zavrsenu!Nemoj da se nerviras vec im udari kontru!Naprimer moj nastavnik matematike se svaki cas drao na nas zato sto uzimamo privatne casove za prejemni.Odakle njemu to pravo?!To je cista ljubomora i izivljavanje!!!!Pa sta ako ja idem na privatne casove?Matematika mi ne ide dobro pa mi treba vise casova da bih vise vezbala.I da nisam isla na te casove danas ne bih mogla da osvojim petnaest bodova iz matematike!Ne daj da te oni ponizavaju!!!Objavi u novinama,ne netu,....Bilo gde!Jos blje ce biti ako sve to izadje u javnost.Ja mozda jesam mala jos uvek ali i ja se u nesto razumem!Volela bih da sam predsednik drzave pa da svim takvim budalama dam otkaz!!!!!!!!!Mozda i postanem(daj boze!) :wink: Boli te dupe,jer ako se ne racuna u prosek neka mu upise.Uostalom kada se budete preselili neka to ne bude zbog nje,vec zbog vas i deteta!Samo napred! :wink:

Dobro vece svima....
Bas sam Vas se svih uzelela i Vasih komentara....Vidim gospodja "privatni vrtic" se opet oglasila...ideali....Kuba, Tajvan...stednja zivaca i uzdrzavanje od raspravljanja i moljakanja po skolama...
Moram priznati da me je odusevila Profesorka svojim opsirnim i temeljnim izlaganjem o kolegama,inspekciji i roditeljima...moram priznati da je u pravu! E sad,sto se tice znanja,to vise nije bitno....evo stize malo politike....Zar ne primecujete da nam se uvodi zapadni sistem skolovanja na srpski nacin...Preopterecuju decu sa kojekakvim glupostima,vucaraju torbekalje pune knjiga i svesaka u skolu a jadni ne znaju ni gde idu!A zasto?!?Pa kad budu totalno izgubili volju i zelju da uce,jer ne znaju sta ce pre,postici ce se osnovni cilj jedne drzave a to je da narod bude sto gluplji pa udri kako hoces....Da li ste obracali paznju na ulici sta deca uzrasta od 7-13 godina nose sa sobom u skolu?!!?Znaci,sto se ucenja tice,trebalo bi da se napravi kompletna reforma nastavnog programa i da se deca malo rasterete.Ovo je vec sve predaleko otislo od zapocete teme,ali sve jedno s drugim ima veze!
Alal vera profesorki,zaista,ovo je bio jedan od najboljih komentara!Zena je sve lepo rekla,a vi sad razmislite sta cete ubuduce i kako!
jos jednom,pozdrav Profesorki i decakovoj mami i gospodjo,nemojte zaista da gubite zivce,sta je tu je,pa sad dobro razmislite sta cete!

Decakova_mama:
videvsi da dete ima poteskoca da savlada taj jezik, razgovarala sam sa direktorkom da mu se ocena ne upisuje u knjizicu (to je izborni predmet, a dete ce od 5-tog razreda da ide u inostranstvo u skolu, zato sto se selimo, gde ce engleski da uci)

A koju ste ideju Vi imali kada ste se uputili pravo direktorki da joj trazite da se ocena ne upisuje u knjizicu? Kad sam ja isla u skolu, ucenik koji ostane neocenjen isao je na razredni ispit. Pretpostavljam da Vam zamisao nije bila ta.

Knjizica je javna isprava, zamislite da odete u SUP i trazite im da Vam ne upisuju npr. mesto rodjenja u licnu kartu, jer Vam ne odgovara Vase mesto rodjenja. E, to bi bilo podjednako izvodljivo koliko i neupisivanje ocene u knjizicu.

A onda zamislite kako bi ste se osecali Vi, kao profesor (sto i jeste), da roditelj Vaseg ucenika ode pravo kod Vaseg pretpostavljenog (direktorke) i zahteva jednu takvu stvar! Da li mozete onda da osudjujete uciteljicinu prepotentnost? Da li mislite da se ona osecala prijatno u celoj toj situaciji?

I sta je rezultat svega toga- navukli ste bes te uciteljice na svoje dete, a problem niste resili. Razmislite samo malo o tome da se cela situacija zakomplikovala onog trenutka kada ste Vi odlucili da intervenisete kako se Vasem detetu ocena ne bi upisala u knjizicu. I nije tu kriv ni los skolski sistem, ni male plate ucitelja, ni njihov nezgodan karakter. Ako nastavite da resavate probleme svog deteta na taj nacin, Vase dete ce imati poteskoca ma gde se skolovalo. Danas mu "pomazete" da resi problem cetvorke iz francuskog, a sutra cete mu na isti (citaj: pogresan) nacin pomagati da resi neke mnogo ozbiljnije probleme. Samo ce tada posledice biti mnogo vece. O tome Vi treba da razmisljate, a ne o tome da li je ovo nepravda i ko je tu u pravu.

Back