Još jedan prevareni građanin od strane bahatih investitora..

Vi ste kupiili stan u izgradnji, inače ne bi mogli da dobijete kredit.
Da je hteo da odradi legalizaciju, do sad bi odradio i to ćete morati sami.
Verovatno je puno odstupio od projekta, čim nije uradio tehnički prijem.
Da li on vlasnik zemljišta gde je izgradjen objekat.
Da li u ugovoru piše broj stana ?

On je suvlasnik zemljišta po specijalnom punomoćju koje je dobio od vlasnika parcele. Inače u ugovoru piše broj stana.

Zato ti je sad ideana prilika da ogradiš dvorište. Posle će to ionako sve na legalizaciju zatečenog stanja, a komšiluk može da ti pljune pod prozor.

Dragi Dejane 011 , hvala ti puno na rečima podrške ;). I drugi su nam rekli da nam je ovo sada idealna prilika da pre legalizacije odradimo ono što smo planirali. Ali kako da radimo kada čim krenemo , komšinica nam odmah pošalje građevinsku inspekciju koja nam naredi da zaustavimo radove :sad2:

ma:
Dragi Dejane 011 , hvala ti puno na rečima podrške ;). I drugi su nam rekli da nam je ovo sada idealna prilika da pre legalizacije odradimo ono što smo planirali. Ali kako da radimo kada čim krenemo , komšinica nam odmah pošalje građevinsku inspekciju koja nam naredi da zaustavimo radove :sad2:

pa ima pravo da vam zove inspekciju jer po sad ovim zakonima ni ogradu bez gradjevinske dozvole ne mozes da dizes, ni supu ni prepravke, ma nista....a posto nemate dokaz da je dvoriste vase necete ni dobiti dozvolu za ogradu
i tako se vrtite u krug
ja bih da sam na tvom mestu uporedila cenu tog dvorista (koju ste platili) i cenu parnice, pa ako cena parnice prelazi cenu dvoriste digla bih ruke, ako se ipak isplati pokrenula bih

ma:
Inspekcija radi do 3 popodne, već napisao gore. Ne rade preko vikenda i zato lepo kreneš u petak popodne pa taman do pondeljka ujutru se potrudi da sve bude gotovo. Onda ne mogu da ti ruše ništa, bez sudske odluke ;)

Verovatno su kupili u izgradnji.
Posle je on probio gradjevinsku dozvolu i nije uspeo da uradi tehnički.

Mnogi su tako naseli.

znam da su tako mnogi naebali ali pazi imas pricu da neuknjizen stan (pazi samo neuknjizen ne idem uopste u pricu oko legalizacije) ne mozes da kupis na kredit, bez obzira novogradnja starogradnja (imas gomilu starogradnje neuknjizene umru vlasnici naslednici nisu tu bla bla...)
pa kako onda ovima daju kredite, mislim ne znam jel to onda dozvoljeno za stan u izgradnja, iako nema papire daju kredit, a za starogradnju koja je neuknjizen stan iz nekog benignog razloga tu ne daju kredite....pa nikako ne kontam :huh:

- - - - - - - - - -

Inspekcija radi do 3 popodne, već napisao gore. Ne rade preko vikenda i zato lepo kreneš u petak popodne pa taman do pondeljka ujutru se potrudi da sve bude gotovo. Onda ne mogu da ti ruše ništa, bez sudske odluke ;)

pa cekaj dobice sudrsku odluku jer tehnicki nije njeno dvoriste i nema dozvolu za ogradu....

Evo kako daju.
Da bi se dao kredit izgradjenost objekta treba da bude 80%.
Etaža stana za koji se vrši veštačenje mora da bude izgradjena, da bi izašao sudski veštak.
Ovi su kupili stan u prizemlju .
Svaki investitor sakrije po 1 sprat u potkrovlju (zato rade polukružne krovove;) )
U medjuvremenu država opet donosi zakon o legalizaciji, investitor to koristi i dodaje ceo sprat i ceo objekat
podnosi na legalizaciju. Oni koju su već dobili kredit su nadrljali.
Lakše je dobiti kredit za stan koji je u uzgradnji, nego ako objekat ima tehnički prijem .
Mora da bude ili u izgradnji ili uknjiženo.
;Malo je glupo ali je u praksi tako.

Ово је можда случај за полицију, кривично дело преваре, довођење странке у заблуду да би јој се измамио новац, ја бих се најпре у полицији распитао какве су шансе да тужилац преузме гоњење по службеној дужности.

Evo kako daju.
Etaža stana za koji se vrši veštačenje mora da bude izgradjena, da bi izašao sudski veštak.
Svaki investitor sakrije po 1 sprat u potkrovlju (zato rade polukružne krovove;) )
U medjuvremenu država opet donosi zakon o legalizaciji, investitor to koristi i dodaje ceo sprat i ceo objekat
Lakše je dobiti kredit za stan koji je u uzgradnji, nego ako objekat ima tehnički prijem .

fakticki rupa u zakonu ako sam te dobro shvatila
tj vise mi deluje kao "rupa" namerno smandrljano zarad biznisa
e svasta

Upravo tako.
Sprega investitora i bankara.
Imaš čitava nova naselja u Beogradu, gde je narod normalno kupio stan na kredit u toku izgradnje.
Ti stanovi još uvek nisu uknjiženi, i pitanje kad će.
Banke će uskoro početi da pozivaju te klijente da donesu dokaz da su uknjiženi stan na svojeime.
Ali oni to ne mogu, jer investitor nije odradio svoj deo posla.
Biće tu još problema.

Upravo tako.
Sprega investitora i bankara.
Imaš čitava nova naselja u Beogradu, gde je narod normalno kupio stan na kredit u toku izgradnje.
Ti stanovi još uvek nisu uknjiženi, i pitanje kad će.
Banke će uskoro početi da pozivaju te klijente da donesu dokaz da su uknjiženi stan na svojeime.
Ali oni to ne mogu, jer investitor nije odradio svoj deo posla.
Biće tu još problema.

da znam za takve gomila slucajeve, samo sto sve koje privatno znam da su kupili takve stanove bili su kes kupci, pa sam sada u zbunu otkud kredit, ali da ta sprega objasnjava sve
iskreno ja licno ne bih nikad kupila novogradnju bas zbog toga...ali dobro....

Evo kako daju.

Draga Lusje , upravo si objasnila ceo postupak na osnovu kojeg smo dobili kredit za stan u izgradnji.... Naš investitor je upravo uradio sve ovo što si napisala ...I naš stan je bio završen 80 % i sudski procenitelj nam je dao odobrenje za kupovinu stana. Celu proceduru smo legalno prošli i naravno legalno plaćamo reket banci :neutral:.. Dobili smo odobrenje od Nacionalne korporacije za osiguranje kredita i naravno i njima platili odobrenje i to ne malu sumu... Ali me sada brine to što si rekla da će banke da pozivaju da donosimo dokaz da je stan uknjižen na naše ime :sad2:... Mi to još uvek ne možemo da uradimo jer kao što sam rekla zgrada nije tehnički primljena i nije uknjižena. Mora prvo da se uknjiži zgrada pa tek onda naš stan.... Auuuuuuu....kako smo mi prevareni .... još će po svemu sudeći ovo sa dvorištem da bude ništa u odnosu na probleme koji nas tek očekuju...

Back