Johnny Depp vs. Orlando Bloom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dzoni Dep nije najbolji glumac svoje generacije. Prvo mi na um padaju Rasel Krou i Denzel Vosington.

Slazem se.
Pa ako cemo posteno bolji je i Ralph Fiennes. Po mom licnom misljenju je bolji i Edward Norton.
Ali mislim da je Depp definitivno u grupi najboljih glumaca svoje generacije, samo sto ne moze bas da se kaze da je najbolji. Ili bar po mom misljenju ima boljih.

Da, nisam se setio Fajnsa, a Edvard Norton ima ispod 40 pa ga nisam uzimao u obzir. Ja bih recimo poredio Dzonija Depa sa Bredom Pitom. Po filmovima mi je lakse da odredim jer smatram da Brad Pit ima bolje filmove, a sto se tice samog talenta...verovatno je Dzoni Dep za nijansu bolji.

uh Trumane,ovo ti je 11 smrtni greh,porediš Bred Pita koji osvaja izgledom,a i glumi izgledom i Deppa koji ima neverovatne transformacije........Slučajno sam krenula da sakupljam sve njegove filmove od kada sam odgledala prve pirate......tad sam shvatila da on tu glumi,a da sam ga do tad gledala kao još jedno holivudsko meso...a onda sam odgledala i 'Finding Neverland'gde je dobio Oskara,Čarlija i fabriku čokolade,Čovek koji je plakao,Donni Brasko gde glumi sa Paćinom,sve uloge u režiji Tim Bartona od Edvarda,Sanjive doline...Dead man...i narano skoriji film koji kod nas nije bio prikazivan,al po negde se može naći_LIBERTIN(istorijska priča)..i shvatila da on definitivno može sve da glumi zbog transformacija.....Arizona dream,koji je režirao Kusturica,Deppu je otvorilo vrata kao nekom novom pogledu glumačkog stvaralaštva koji se ne svodi da block bustere već na pravo umetničko stvaralaštvo......
Ralph Fines ima 49.godina,stariji je od njega...
a poređenje američkog buntovnika sa američkim babyface dečkom iz komšiluka,tj Depp_Pit je besmislena.

mrs depp: "Ralph Fines ima 49.godina,stariji je od njega..."

Cekaj, to znaci da se mogu uporedjivati samo glumci rodjeni iste godine? :)
To je od prilike ta generacija glumaca, 4-5 godina ne cini drasticnu razliku.
Drugo bi bilo da smo pomenuli coveka koji ima 55 recimo....

Ja se izvinjavam Ralf je '62 godište,sad sam videla na imbd-u.....Britanski glumaci i američki totalnbo su drugog kova.Ralfa volim,posebno kao ONJEGINA(my favorite book) u Engleskom pacijentu ali i njegovu verziju Hitklifva u Orkanskim visovima.....On je pravi prefinjeni glumac,sofisticiranog talenta,mislim da bio baš ON bio sjajan izbor za novog BONDA..(.a ne Danijel Krejg koji izgleda kao KGB-ovac),mada čini mi se da će ga brat Džozef Fines nadmašiti...
Johnny je drugačija priča-uvek glumi ludake,frikove,odmetnike,dvostruke ličnosti,režiseri mu daju slobodu da sam stvara osobine nekog lika,bez njihovog delovanja,on je taj ko je sebi dopustio da oodbije glavnu ulogu u Titaniku,Matrix-u,Intervju sa vampirom......to što je on-to se zove buntovnik sa razlogom...

offtopic: Danijel Krejg strahovito podseca na Putina iz mladjih dana ( video sam neke Putinove slike ) i to je verovatno namerno.

Mislim da je vreme da Dzoni uzme neku tezu dramsku ulogu. Lepo je to sto radi sa Timoti Bartonom, ali ako se bude drzao njega i dalje nece mnogo napredovati.

Glumcu Džoniju Depu sloboda je sinonim za jednostavnost i anonimnost. "Siguran sam da će ponovo biti tako jednog dana. Možda kada ostarim. Ljudi se umore od vas", rekao je glumac u intervjuu januarskom broju magazina "Eskvajer".

Novi film Džonija Depa (44) je "Svini Tod", čije prikazivanje u američkim bioskopima počinje na Božić.

Glumac je u intervjuu govorio i o lekcijama koje je naučio tokom dve decenije karijere u Holivudu.

Njegov prijatelj i mentor Marlon Brando naučio ga je da privatan život treba da ostane privatan.

"To je tvoj svet i nikoga ne treba da se tiče", prisetio se Brandovog saveta. "To ni za koga ne treba da bude zabava." Dep je ispričao da je naučio da u restorane ulazi kroz kuhinju, a u hotele kroz garažu.

"Definitivno ćete postati čudni ukoliko ljudi stalno bulje u vas", kazao je.

Iako voli svoj posao, Dep je rekao da "baš i ne obožava sve ono što ide uz to".

"Ne želim da budem proizvod. Naravno da želite da film dobro prolazi. Ali ja ne želim da znam koje je 'in' a ko nije, ko se vidja se ovom ženom ili sa onom. Ne želim da bilo šta znam o tome. Želim da ostanem izvan svega toga", ispričao je glumac.

Pa, već je sve rečeno, al' evo da dodam još jedan glas u korpu Džonija Depa.
By the way, ja uopšte ne mislim da Dep "stagnira", kako neko reče, zato što radi sa Bartonom. Tim Barton je po mom skromnom i nestručnom mišljenju jedan od kvalitetnijih režisera svoje generacije, i to ne treba određivati prema žanru u kom se neko kreće, već po istinskom kvalitetu njegovih filmova.
Džoni Dep ne bi "napredovao" kada bi uzeo neku težu ulogu (a po čemu težu?). Ono što njega čini velikim i jeste to što se tokom cele karijere držao određenih uloga, i na taj način stvorio od sebe "figuru", nekoga ko je prepoznatljiv. A o kvalitetu njegove glume bespredmetno je i govoriti.
Bar ja tako mislim.

Orlando je dobar glumac, ali je isuvishe nezan- Depp nije bio takav u njegovim godinama. Setimo se Arizone i Nightmere in the Elm street 1-bio je detinjastog izgleda, ali je bio mushko! A Orlando je prava zenica- zato ga vishe volim kao Legolasa u Gospodaru prstenova (pristaje mu ona skoro bela dugachka kosa), nego kao Willa u Piratima.
Ako poredimo Depp-a iz mladjih dana i Orlanda sada- Depp je i kao mladji bio bolji glumac. I bolji i lepshi! A sad je i stoput lepshi! I stoput bolji nego pre!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back