Jezuiti

Svojevremeno sam bio opterecen tajnim drustvima i slicnim organizacijama. Prikupljao sam informacije uglavnom sa interneta i sve sam olako uzimao zdravo za gotovo.

Ali vremenom, kako sam stario sam shvatio da je svako predstavljanje tajnih drustva ili njima slicnih organizacija rezultat ne znanja ljudi, vec je to po principu REKLA KAZALA.

Ljudi, kao i iz ovog do sada prilozenog olako govore o necemu sto ne znaju, vec samo misle da znaju.

Bicu slobodan da kazem da sam u svom istrazivanju o tajnim drustvima dolazio do nekoliko razlicitih informacija, pa sad, koja je onda ispravna?

Ali kada sam imao priliku da sa nekim merodavnijim osobama pricam o tajnim drustvma ( sumnjam da su cak i oni u nekima ) dolazio sam do potpuno drugih informacija, koje se razlikuju od onih na internetu. Naravno, te informacije cu zadrzati za sebe.

Uglavnom su me masoni i zanimali ali sto se tice JEZUITA tu nisam pokazivao interesovanja, ali smatram da se i o njima olako govori...

Ovo sve pricam iz dobre namere, da bi se ljudi zapitali da li stvarno znaju ili samo misle da znaju, jer to nije isto.

Onaj koji zna je okusio PLOD i zna kakvog je ukusa a oni sto misle da znaju nisu probali PLOD vec veruju drugim ljudima na rec, a ta rec moze a i ne mora da bude ISTINA.

Poslednja izmena:
Ako ljudi neće da prihvate Boga i Njegovo otkrivenje...

onda će da lutaju u moru zabluda koje je Sotona napravio!

Ali zašto bi bauljali u mraku kada možete da upalite svetlo?

???

Odakle tebi pravo da tvrdis da se Bog objavio samo u HRISCANSTVU ( ne sada, ali na osnovu prethodnih postova sa drugih tema)?

Zar ti ovim stavom ne saljes poruku ostalim vernicima ( izmedjuostalih muslimanima) da su oni u mraku i da su sluge djavoljeve?

Razmisli malo...

albertocover.jpg

Alberto Rivera was a Jesuit priest. When his mother died while he was still very young, he made up his mind that by becoming a priest he would learn the truth about God, and be able to bring that to others. If you are a Catholic, or have Catholic friends or loved ones, this story is for you.

Read the entire comic on one page:
http://www.chick.com/reading/comics/0112/0112_allinone.asp

©1979 by Jack T. Chick

Evo primera kako je neko iskoristio svoj talenat- za crtanje- da zainteresuje ljude da cuju istinu....

A evo i ODAKLE MENI PRAVO da kažem da je Isus Hrist istina...

Mat 28:18 I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.
Mat 28:19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
Mat 28:20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.

... ovo pravo, ili bolje rečeno NAREĐENJE našega Spaistelja...

hrišćani radosno slušaju iz zahvalnosti prema Njegovoj ljubavi koju je pokazao prema nama grešnicima!

: )

Poslednja izmena:
Nisu ih nesto naucili, ubedili.......

I drugi su slični vama rugačima na ovom forumu...

Mar 16:15 I reče im: Idite po svemu svetu i propovedite jevanđelje svakom stvorenju.
Mar 16:16 Koji uzveruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne veruje osudiće se.

Vole ljudi greh i samo mali broj odlučuje da započne reformu svog karaktera da bi se pripremio za večni život.

Kada bi svi ljudi odlučili da odbace greh...

(recimo da poštuju samo VI Božju zapovest, ne bi bilo ubistva niti ratova)

onda ne bi Sotona mogao da uspostavlja ovaj odvratni tiranski sistem na planeti.

VI POMAŽETE GLOBALISTIMA UMESTO DA DIGNETE GLAS PROTIV NEPRAVDE

ZAŠTO TROŠITE SVOJE I MOJE VREME

(ako bih Vam i rekao, Vi ne biste verovali...
jer kada ne verujete Bogu i Njegovoj reči, zašto biste meni)

idite i uživajte u životu..

PROĆI ĆE ZA ČAS!

Poslednja izmena:
Svojevremeno sam bio opterecen tajnim drustvima i slicnim organizacijama. Prikupljao sam informacije uglavnom sa interneta i sve sam olako uzimao zdravo za gotovo.

Ali vremenom, kako sam stario sam shvatio da je svako predstavljanje tajnih drustva ili njima slicnih organizacija rezultat ne znanja ljudi, vec je to po principu REKLA KAZALA.

Ljudi, kao i iz ovog do sada prilozenog olako govore o necemu sto ne znaju, vec samo misle da znaju.

Bicu slobodan da kazem da sam u svom istrazivanju o tajnim drustvima dolazio do nekoliko razlicitih informacija, pa sad, koja je onda ispravna?

Ali kada sam imao priliku da sa nekim merodavnijim osobama pricam o tajnim drustvma ( sumnjam da su cak i oni u nekima ) dolazio sam do potpuno drugih informacija, koje se razlikuju od onih na internetu. Naravno, te informacije cu zadrzati za sebe.

Uglavnom su me masoni i zanimali ali sto se tice JEZUITA tu nisam pokazivao interesovanja, ali smatram da se i o njima olako govori...

Ovo sve pricam iz dobre namere, da bi se ljudi zapitali da li stvarno znaju ili samo misle da znaju, jer to nije isto.

Onaj koji zna je okusio PLOD i zna kakvog je ukusa a oni sto misle da znaju nisu probali PLOD vec veruju drugim ljudima na rec, a ta rec moze a i ne mora da bude ISTINA.

Ni mene ne zanimaju a priori tajna drusva,zavere itd... To je logicno da bi neko pristao na SVE samo da ostane mocan i bogat....
Svako ljudsko bice koje nije upoznalo Isusa bi se povelo takvim instinktima za prezivljavanjem,i odrzavanjem na vlasti...
Sada, neki od njih su sigurno nesvesni da su u Sotoninom taboru....

Moj cilj je da potvrdim njihovu izopacenost i da svi poticu iz redova Katolicke crkve...

Vavilon Veliki i Bludnica o kojoj je napisano u Otkrivenju , su opisani uzasnim recima.... zato zelim da znam sta se sve krije iza Pape.

" I uvede me duh u pusto mjesto; i vidjeh ženu gdje sjedi na zvijeri crvenoj koja bješe puna imena hulnijeh i imaše sedam glava i deset rogova

I žena bješe obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragijem i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svojega;"

I na čelu njezinu napisano ime: tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskima.

Mi sto gledamo na TV-u je da papa ne odobrava kontracepciju...on je tako cist ^^ ..... a kakva je zaista istina o tim ljudima ??

Muški redovi

ISUSOVCI

Osnivač

Sv. Ignacije Lojola, Bask (iz Španije), rodio se 1491. godine. Bio je trinaesto dete u porodici. Dobar deo svoje mladosti proveo je na velikaškim i kraljevskim dvorovima. Neočekivani zaokret u njegovom životu dogodio se 21. maja 1521. godine. Ignacije je organizovao odbranu Pamplone od napada Francuza. Topovsko tane smrskalo mu je koleno. Ostao je prikovan uz bolesničku postelju. I tu počinje preokret u njegovom životu.
Kada je prizdravio, povukao se u samoću u mesto Manreze. Postepeno stiče mistička iskustva. Imao je viđenje Presvetog Trojstva. Na novi način susreće Isusa Hrista. U novom svetlu otkriva otajstvo Crkve. To svoje višemesečno iskustvo zabeležio je u knjižici Duhovne vežbe.
Kao hodočasnik boravi u Svetoj zemlji. Uočava potrebu dodatnog školovanja. Završava studije u Parizu. Tamo je preko duhovnih vežbi pridobio i obrazovao svoje prve istomišljenike. Godine 1537. zaređen je za sveštenika u Veneciji. Došavši posle toga u Rim, započeo je svestrano apostolsko delovanje. Papa Pavle III odobrio je 1540. Družbu Isusovu, tu novu redovničku zajednicu. A njeni pripadnici su se posebnim zavetom poslušnosti stavili na raspolaganje papi, da im on označi područje apostolskog delovanja i da ih pošalje tamo gde je najpotrebnije. Svuda ih je vodila osnovna misao sv. Ignacija: »Sve na veću slavu Božju«.
Ignacije se sada sav posvećuje Družbi Isusovoj, radeći naKonstitucijama Reda, koje je pisao uz mnoga nadahnuća i viđenja, ne samo Isusa, nego i Blažene Device Marije. Umro je u Rimu 1556, u 65. godini života. Proglašen je svetim 1622. godine. Telo mu počiva u crkvi Il Gesu. Hodočasnici i danas rado posećuju Camerette sv. Ignacija uz crkvu, tj. prostorije gde je svetac živeo, radio i molio.
Ignacije je iza sebe ostavio mnoga trajna dela, od kojih je sigurno najvažnije Družba Isusova, koja danas broji oko 20.000 pripadnika. On je još i danas prisutan u Crkvi po svojim duhovnim vežbama, koje su trajno nadahnuće i jedinstveni put za one koji traže Boga, tragaju za pravim smislom života i nesebično žele da se stave u službu Božjeg kraljevstva.
Ignacije je počeo kao vojnik, ali nastavio je i završio kao veliki učitelj duhovnog života, mističar i neobični zaljubljenik u Isusa Hrista Raspetoga i Uskrsloga.

Isusovci u Beogradu

Sv. Ignacije je sigurno čuo za Beograd, jer mu je u odbrani tog grada poginuo nećak. Dubrovčanin o. Bartol Sfondrati, koji je još za života sv. Ignacija stupio u Družbu Isusovu, našao se osamdesetih godina 16. stoleća i na području Srbije. Početkom 17. veka obreo se u Beogradu čuveni o. Bartol Kašić. Godine 1613. grupa isusovaca osniva prvu gimnaziju u Beogradu. Superior zajednice dobija 1718. godine sliku Marije Pomoćnice iz Pasaua u Bavarskoj, koja je kasnije nazvanaBogorodica Beogradska. Ona se i danas veoma poštuje, a posebno svakog 19. u mesecu, kao i na njen dan 19. oktobra.
Ta slika je, kao i isusovci u tim nemirnim vremenima, delila sudbinu naroda na ovim prostorima. Godine 1735. tri isusovca umiru kao žrtve kuge, služeći zaraženim bolesnicima. Godine 1739. dva isusovca ginu u borbama kod Grocke. Isusovci posle toga napuštaju Beograd zajedno sa slikom Bogorodice Beogradske. Prvi isusovac kao narodni misionar javlja se u Beogradu tek 1922. godine, 1929. isusovac o. Zore useljava se u kupljenu kuću, da bi se 1. I 1931. formirala župska zajednica, a u decembru 1933. bila blagoslovljena nova crkva sv. Petra. Bogorodica Beogradska vratila se iz progonstva u Tekijama 19. septembra 1934. godine, što je posebno svečano proslavljeno 6. i 7. oktobra. Od tada je Bogorodica Beogradska zajedno s isusovcima trajno prisutna u središtu Starog grada.

http://www.kc.org.rs/redovipokreti.php?recordID=2

Poslednja izmena:
Jezuiti se nazivaju i Isusovcima kod nas... Oni imaju narociti cilj da pokatolice sve narode, i da svi sluze papi ... A narocito se borio protiv sirenja reformatorskih ideja!

Kako je delovao taj covek Serpent Saint? Kakve je ideje imao?

У каквим су данас односима језуити и деца удовице?

Jednom za svagda: jezuiti su monaški red rimokatoličke crkve, i kao takvi smatraju extra ecclesiam nullus salvatio. Nema nikakvih odnosa.

- - - - - - - - - -

Jezuiti se nazivaju i Isusovcima kod nas... Oni imaju narociti cilj da pokatolice sve narode, i da svi sluze papi ... A narocito se borio protiv sirenja reformatorskih ideja!

Kako je delovao taj covek Serpent Saint? Kakve je ideje imao?

Napisao sam gore kakav je bio.

- - - - - - - - - -

Ne znam koliko je tacna informacija da su isusovci prvi univerzitet u Beogradu finansirali? :think:

Ili tako nesto sam cuo...

Ne bih znao.

Evo danasnji poglavar rimokatolicke crkve je JEZUITA.

Kad su ucenici pitali Isusa Hrista, kako da se prepozna ko je od loseg duha, on im je rekao "dajte mu vlast i videcete kakav je".

Salim se. Rekao im je "po plodovima cete ih prepoznati".

Neka vreme pokaze kakve plodove ostavlja papa, pa cemo videti kakav je bio jezuita. :D

K urva iz Knjige Otkrivenja

Rev 17:1 I dođe jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: Hodi da ti pokažem sud k urve velike, koja sedi na vodama mnogima.

(pročitajte 15. stih da bi saznali šta znači simbol voda)

Rev 17:2 S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njena.
Rev 17:3 I uvede me duh u pusto mesto; i videh ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
Rev 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.
Rev 17:7 I reče mi anđeo: Što se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu ove žene, i zveri što je nosi i ima sedam glava i deset rogova.
Rev 17:8 Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.
Rev 17:9 Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi.
Rev 17:10 I jesu sedam careva. Pet je njih palo, i jedan jeste, a drugi još nije došao; a kad dođe za malo će ostati.
Rev 17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.
Rev 17:12 I deset rogova, koje si video, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vreme primiti sa zveri.
Rev 17:13 Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zveri.
Rev 17:14 Ovi će se pobiti s Jagnjetom i Jagnje će ih pobediti, jer je Gospodar nad gospodarima i Car nad carevima; i koji su s Njim, jesu pozvani i izabrani i verni.
Rev 17:15 I reče mi: Vode, što si video, gde sedi k urva, ono su ljudi i narodi, i plemena i jezici.

K urva sedi nad vodama mnogima = kontroliše mnoge narode!

Rev 17:16 I deset rogova, što si video na zveri, oni će omrznuti na kurvu, i opustošiće je i ogoluzniti, i meso njeno poješće i sažeći će je ognjem.
Rev 17:17 Jer je Bog dao u srca njihova da učine volju Njegovu, i da učine volju jednu, i da dadu carstvo svoje zveri, dok se svrše reči Božije.
Rev 17:18 I žena, koju si video, jeste grad veliki, koji ima carstvo nad carstvima zemaljskim.

Rev 18:1 I posle ovog videh drugog anđela gde silazi sa neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvetli od slave njegove.
Rev 18:2 I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih ptica nečistih i mrskih; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;
Rev 18:3 I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njene.
Rev 18:4 I čuh glas drugi s neba koji govori: Iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.
Rev 18:5 Jer gresi njeni dopreše tja do neba, i Bog se opomenu nepravde njene.
Rev 18:6 Platite joj kao što i ona plati vama, i podajte joj dvojinom onoliko po delima njenim: kojom čašom zahvati vama zahvatajte joj po dva put onoliko.
Rev 18:7 Koliko se proslavi i nasladi toliko joj podajte muka i žalosti; jer govori u srcu svom: Sedim kao carica, i nisam udovica, i žalosti neću videti.
Rev 18:8 Zato će u jedan dan doći zla njena: smrt i plač i glad, i sažeći će se ognjem; jer je jak Gospod Bog koji joj sudi.
Rev 18:9 I zaplakaće i zajaukati za njom carevi zemaljski koji se s njom kurvaše i besniše, kad vide dim gorenja njenog,
Rev 18:10 Izdaleka stojeći od straha muka njenih i govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki Vavilone, grade tvrdi, jer u jedan čas dođe sud tvoj!
Rev 18:11 I trgovci zemaljski zaplakaće i zajaukati za njom, što njihove tovare niko više ne kupuje;
Rev 18:12 Tovara zlata i srebra i kamenja dragog i bisera i uzvoda i porfire i svile i skerleta, i svakog mirisnog drveta, i svakojakih sudova od fildiša, i svakojakih sudova od najskupljeg drveta, bronze i gvožđa i mermera,
Rev 18:13 I cimeta i tamjana i mira i livana, i vina i ulja, i nišesteta i pšenice, i goveda i ovaca, i konja i kola, i telesa i duša čovečijih.
Rev 18:14 I voća želja duše tvoje otidoše od tebe, i sve što je masno i dobro otide od tebe, i više ga nećeš naći.
Rev 18:15 Trgovci koji se ovim tovarima obogatiše od nje, staće izdaleka od straha mučenja njenog, plačući i jaučući,
Rev 18:16 I govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki, obučeni u svilu i porfiru i skerlet, i nakićeni zlatom i kamenjem dragim i biserom;
Rev 18:17 Jer u jedan čas pogibe toliko bogatstvo! I svi gospodari od lađi, i sav narod u lađama, i lađari, i koji god rade na moru, stadoše izdaleka,
Rev 18:18 I vikahu, videvši dim gorenja njenog, i govorahu: Ko je bio kao ovaj grad veliki?
Rev 18:19 I baciše prah na glave svoje, i povikaše plačući i ridajući, govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki, u kome se obogatiše svi koji imaju lađe na moru od bogatstva njegovog, jer u jedan čas opuste!
Rev 18:20 Veseli se nad njim nebo, i sveti apostoli i proroci, jer Bog pokaja sud vaš na njemu.
Rev 18:21 I uze jedan anđeo jak kamen veliki, kao kamen vodenični, i baci u more govoreći: Tako će sa hukom biti bačen Vavilon, grad veliki, i neće se više naći;
Rev 18:22 I glas gudača i pevača i svirača i trubača neće se više čuti u tebi; i nikakav mastor ni od kakvog zanata neće se više naći u tebi, i huka kamenja vodeničnog neće se čuti u tebi;
Rev 18:23 I videlo žiška neće se više svetliti u tebi, i glas ženika i neveste neće više biti čuven u tebi; jer trgovci tvoji behu boljari zemaljski, jer tvojim čaranjem prevareni biše svi narodi.
Rev 18:24 I u njemu se nađe krv proročka i svetih, i svih koji su pobijeni na zemlji.

Dragi moji branioci zla...

POGLEDAJTE POSLEDNJI STIH!

(Vavilon veliki jeste direktno ODGOVORAN ZA SVE POBIJENE Božje ljude kroz svu istoriju...

počev od drevnog Vavilona sve do nas danas)

Poslednja izmena:

Back