Jezicki hejt ili sta vas mnogo nervira?

Dobra tema,:ok: mogli bi do sutra nabrajati npr: ovi, ovaj, kako se kaže, kako se zove, ee, aaa, sada ćemo gledati priču... Zadnja moda je, (narativ)

Ja sam zaprepascena slusajuci kako i Kurta i Murta narativisu, a
da ih pitas sta je to zapravo ( ono, latinski glagol) ne bi ni 1% umeo
da kaze, ali su culi na televizor ili yutube od nekih mnogo pametnih
i arche to do iznemoglosti.

Ponajviše me nervira nepotrebna upotreba stranih riječi, posebno u politici: destinacija umjesto odredište, evaluacija umjesto procjena, a tek kad kažu "vulnerabilan"😡grrrr...
Destinacija je nekako usla u sve jezike, valjda zbog vazdusnog saobracaja, ja vise i ne znam sta je odrediste, valjda
neka krajnja stanica, cilj putovanja. Evauiaciju nisam nikad ni razumela. :D

Poslednja izmena:
Ja moram da prestanem da se nerviram jer me nerviraju i najobicbnije recenice iz
dnevne stampe.

Krstarica je objavila jutros neki tekst o zdravom dorucku, nazalost ne vidim odakle je tekst,
ali se radi o besmislenom prevodu sa nekog stranog jezika tako da je i na srpskom tekst
nerazumljiv ili barem nejasan.

Sezona gripe je pred vratima. Čak i ako vodite računa o svom imunitetu i pazite šta jedete, možda ga još uvek nesvesno sabotirate. Naime, postoje namirnice koje nas mogu učiniti podložnijima oboljenju.

Započinjanje dana unosom ključnih hranjivih materija važno je za podršku imunološkom sistemu, kaže nutricionista Lisa Moskovic za Eat This. Napominje da je važno dati prioritet raznim grupama hrane, uključujući proteine, ugljene hidrate, vlakna i
protivupalnih masti.

Ne zna covek dal sabotira gripU ili svoj imunitet, podrska obicno ne ide sa imunitetom, grupe hrane ne postoje,
sta su protivupalne masti to valjda niko ne zna, a pridev hranjiv govori u prilog tome da u Srbiji ndepismenost
uzima maha i svoj danak.

Ja moram da prestanem da se nerviram jer me nerviraju i najobicbnije recenice iz
dnevne stampe.

Krstarica je objavila jutros neki tekst o zdravom dorucku, nazalost ne vidim odakle je tekst,
ali se radi o besmislenom prevodu sa nekog stranog jezika tako da je i na srpskom tekst
nerazumljiv ili barem nejasan.

Sezona gripe je pred vratima. Čak i ako vodite računa o svom imunitetu i pazite šta jedete, možda ga još uvek nesvesno sabotirate. Naime, postoje namirnice koje nas mogu učiniti podložnijima oboljenju.

Započinjanje dana unosom ključnih hranjivih materija važno je za podršku imunološkom sistemu, kaže nutricionista Lisa Moskovic za Eat This. Napominje da je važno dati prioritet raznim grupama hrane, uključujući proteine, ugljene hidrate, vlakna i
protivupalnih masti.

Ne zna covek dal sabotira gripU ili svoj imunitet, podrska obicno ne ide sa imunitetom, grupe hrane ne postoje,
sta su protivupalne masti to valjda niko ne zna, a pridev hranjiv govori u prilog tome da u Srbiji ndepismenost
uzima maha i svoj danak.
Verovatno nije angažovan prevodilac jer je sve više gugl-prevoda ili priučenih prevodilaca.

Back