Jeste li vi normalni?!

pa ako mislimo na ono sto je normalno u srbiji i regionu ja nisam normalna
i drago mi je zbog toga
drago mi je sto sam drugacija i sama za sebe sam super a sad kako drugi gledaju na mene, zavisi od coveka ,neki misle da sam pametna,neki luda a neki debil..njihova stvar

svi ljudi za sebe misle da su drugachiji
mozhda greshim, al' to sam zakljuchio posle dobre analize :lol:

tacno, i ja sam pitala da neko definise sta znaci biti normalan ali su me izignorisali :)

Ijaoj.
Uopšteno definisanje. Čemu to?
Dobar deo stvari se ne može iskazati rečima, na stranu što (ovo ponavljam po ko zna koji put) smo svi različiti, jedinstveni, unikatni i različito gledamo na stvari.
I svi u nekim stvarima odskačemo od opšteprihvaćenih normi, ma koje one bile.

Uostalom, u uvodnom postu lepo piše:
Da li vi sebe smatrate normalnim? (mislim pre svega na vaše ponašanje, na vaša shvatanja, na tuđe komentare na vašu celokupnu ličnost...)
Ako ne, zašto?
Ako da, zašto?

A ne da li ste normalni u skladu sa tuđim definicijama.

Al' opšte je poznato da se ovde mehanički čitaju postovi.

Ja nemam nameru da sebe nazivam ovakvom il' onakvom.
Jer ne mogu da svedem sebe na reč-dve, pogotovo što su naša dela/misli/osećanja/šta god vrlo nepostojana i promenljiva.

Ako gledam društvene norme, nisam normalna.
Nenormalna sam, samo zato što sam drugačija. To ide do extreme u svakom slučaju.
Although, ja prihvatam sebe, i ne da volim, nego obožavam što sam takva kakva sam.

Ne bih menjala svoje moralne stavove, pa ne znam za šta na svetu.

Za većinu mi se je*e. Da li prihvataju, da li vole/mrze, njihov problem.
Ne menjam ništa.

Pa normalan kao prosecan, kao uobicajen, sasvim sigurno ne, barem, nadam se da nisam (zvuci paradoksalno pomalo)! I mislim da niko za sebe nebi voleo da je ,,normalan`` jer onda si kopija kopije kopije kopije kopije i tako u nedogled, a ni sam neznas gde je koren tog i ko odredjuje pravila.....A opet ako se svi pridrzavaju toga onda dobijes da je biti ,,nenormalan`` u stvari normalno, a biti ,,normalan`` u stvari nesto neoubicajeno, ne standardno, van nekog sablona svakodnevnice i onda se to okrene...prodje neko vreme i vratis se na pocetak, odakle si i krenuo i vrtis se u krug uzaludno.....

Evo, sad citam ovo sto napisah i postavljam sebi pitanje iz naslova i pitam se, pitam se....

heheh, ma šta nam reče.... xxxD

ja normalna??tesko:))
ma bez zezanja mislim da jesam,i to mozda i previse za ovo vreme-zadovoljavam se malim sitnicama,nije mi bitno koliko ko ima i ko su njegovi,trudim se da zivim zivot i da nikog ne mrzim,bitna mi je porodica,ljubav,prijatelji...sve u svemu nadam se da normalna osoba i treba da bude takva

Da li vi sebe smatrate normalnim?
Да
Ako da, zašto?
Зато што имам релативно реална схватања света, љубави и међуљудских односа (умем стварно да волим али сам истовремено свестан реалности око себе), живота, појединачних личности, друштва, имам одређену ширину (коју, истина, ретко кад показујем)... али ја свакако не делујем свакоме нормално... :mrgreen:

Моја личност је превише компликована (сложена) да бих је представио у једном коментару... :hvala:

Back