Jeste li srećna osoba?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.278
Da li mislite da ste srećna osoba?

Da li je sreća smisao života? "Rodi me majko srećnog, pa me u djubre baci". Da li smo unaprijed predodredjeni da budemo srećni u životu ili smo svojim pristupom i načinom života naučili i tako spoznali pravu sreću?

Kako da znamo da li smo srećni? Mnogi koji uistinu i jesu, to pitanje sebi ne postavljaju niti im pada na pqmet. Valjda, ako smo zadovoljni životom, ako smo kao osoba ispunjeni nekim unutarnjim mirom, blagostanjem, ako smo bezbrižni i ako smo pronašli ljubav svog života, onda sa punim pravom možemio reći da smo srećna osoba.. ili barem nešto od toga.

Da li vas male stvari čine srećnim ili vas teško šta može učiniti srećnom i zadovoljnom osobom?
Ipak.. budimo srećni što dišemo, što smo zdravi i živi, što imamo hljeb na stolu.. zašto ne bi bili srećni ako smo dobra i poštena osoba?
Da li je sreća životni izbor? Da li sreću možemo naći i pored svih nekih okolnosti koje nas pritiskaju, more..?

Ovih dana sam bio u nekom teškom bedaku, ne znam zašto ali moja pretpostavka je da je od nakupljenog besa i stresa. I pored toga, ne mislim da sam naročito nesrećna osoba iako mi je život daleko od savršenog. Trudim se da uživam u sitnicama, a i uvek volim da imam nešto što tek treba da se desi čemu ću se radovati unapred.

Da li mislite da ste srećna osoba?

Da li je sreća smisao života? "Rodi me majko srećnog, pa me u djubre baci". Da li smo unaprijed predodredjeni da budemo srećni u životu ili smo svojim pristupom i načinom života naučili i tako spoznali pravu sreću?

Kako da znamo da li smo srećni? Mnogi koji uistinu i jesu, to pitanje sebi ne postavljaju niti im pada na pqmet. Valjda, ako smo zadovoljni životom, ako smo kao osoba ispunjeni nekim unutarnjim mirom, blagostanjem, ako smo bezbrižni i ako smo pronašli ljubav svog života, onda sa punim pravom možemio reći da smo srećna osoba.. ili barem nešto od toga.

Da li vas male stvari čine srećnim ili vas teško šta može učiniti srećnom i zadovoljnom osobom?
Ipak.. budimo srećni što dišemo, što smo zdravi i živi, što imamo hljeb na stolu.. zašto ne bi bili srećni ako smo dobra i poštena osoba?
Da li je sreća životni izbor? Da li sreću možemo naći i pored svih nekih okolnosti koje nas pritiskaju, more..?
Gladan.

Petkom naročito! :srecna:
Biram da budem nekako... ''svetla'' osoba, pa i kad nisam nešto naročito ushićena na početku novog dana, ushićenje potražim oko sebe.
Divno je jutro, divna je kiša, divan mi je pogled s prozora... divan je mali puž koji se iz saksije preselio na moj mobilni telefon (To mi se desilo jutros! Hej, ti! Nije mali put prešao da bi me zadivio! Zapravo, nisam ni znala da je unutra živo biće. Donela sam ga u saksiju misleći da je samo ljuštura, da bude ukras, kad ono: zalijem cveće, a on raspali puz naokolo! Uvek ga nađem na nekom drugom mestu! :eek:).
Ne samo da su mi važne takve neke sitnice, nego mi se nekad čine kao čuda koja time što ih primetim, rasteruju ''zle duhove'' od mene.

Anyway, mislim da iz odgovornosti prema sebi najpre treba da nastojim da se osećam dobro, i to radim, a sad... da li to odgovara bilo kojoj definiciji sreće, ne znam.
Meni je to već sreća, a nekom drugom možda čista ludost.

Imam više sreće nego pameti...

Par puta sam imao velike šanse da poginem..

A ovako u životu, hm, više ne nego da. Ali sreća je kolo koje se okreće...

Trenutno sam solidna 2. (Od 1 do 5)

Ali mislim da sam vedra osoba. Ovo što je indigo3 lepo i opširno opisala. Ukratko, više gledam život optimizmom u realizmu...iako mi manjka život radosti...

Sreća kao nešto apsulutno ne postoji .
Čovek u sebi ima toliko raznih osećanja , raspoloženja.
Zadovoljstvo i sreća..
Slični termini , ali ne i isti , a mnogi ih stavljaju u istu fioku.

Za sebe bih rekla da sam kombinacija osećanja.
Danas ovakva, sutra onakva.
Pa da iskoristim i tu reč "sreća"..Nekada sam verovatno i srećna,
Uglavnom težim mraku i melanholiji.

Nikad nisam razmisljala o tome da li sam srecna...Valjda zbog toga sto je sreca subjektivni dozivljaj. Zadovoljna sam, sta znam.:)
Ti si onda 3 od 5...

Šta ti nedostaje a čemu si sve zahvalna? (Ne moraš odgovoriti)
To su parametri lične sreće i doživljaja sopstvene trenutne uspešnosti u životu. Zavisi od ličnih ambicija i sopstvene sposobnosti procene svojih mogućnosti.
Iako je sve neki vid sna na javi...

Guramo...(dok se ne izguramo)

Ti si onda 3 od 5...

Šta ti nedostaje a čemu si sve zahvalna? (Ne moraš odgovoriti)
To su parametri lične sreće i doživljaja sopstvene trenutne uspešnosti u životu. Zavisi od ličnih ambicija i sopstvene sposobnosti procene svojih mogućnosti.
Iako je sve neki vid sna na javi...

Guramo...(dok se ne izguramo)
Nikad nisam razmisljala o tome sta mi nedostaje...Dosta toga, najverovatnije...Ali dokle god sam zdrava, svesna, sposobna da radim I zaradim...dok su mi bitni ljudi zdravi, pravi , svesni, zadovoljna sam...
Uvek razmisljam...nema me u bolnici, ludnici I na groblju...zadovoljna sam...
Jesam 3 od 5, sad kad bolje razmislim...
Mogu da napredujem u svakom pogledu I uvek mogu sebe da guram napred...u tome je zadovoljstvo, kada tezis necemu, bar po meni...

Nikad nisam razmisljala o tome sta mi nedostaje...Dosta toga, najverovatnije...Ali dokle god sam zdrava, svesna, sposobna da radim I zaradim...dok su mi bitni ljudi zdravi, pravi , svesni, zadovoljna sam...
Uvek razmisljam...nema me u bolnici, ludnici I na groblju...zadovoljna sam...
Jesam 3 od 5, sad kad bolje razmislim...
Mogu da napredujem u svakom pogledu I uvek mogu sebe da guram napred...u tome je zadovoljstvo, kada tezis necemu, bar po meni...
Mislim da je četvorka od pet realni maksimum. Ne treba sve imati u životu. I dok si između 3 i 4+ onda si zadovoljna i recimo srećna osoba u životu.

Da, to je taj san koji te gura napred. Bez njega bi bili mrtvi a živi.
Da bi ostala zdrava osoba moraš balansirati i čuvati se. Mada ako imaš loše karte, nije do tebe ta osnovna stavka sreće i radosti u životu pojedinca - zdravlje.
Posle toga je društvena odgovornost i deljenje vremena sa drugima. Od ljubavi pa do poslovnih obaveza.

Najviše "pričamo" sa samim sobom.

Da bih dostigao četvorku mora da se promeni dosta toga. Ali ne može na silu...

Back