Jeste li pripremili auto za zimu?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mene i dalje mrzi da stavim zimske gume... Jel će biti neki lep sunčan dan uskoro pa da se nateram nekako? Pre neki dan sam dopumpao sve letnje gume na vozilu to je valjda prvi korak. Nemam nikakve noćne kreme da namažem gume pa zato valjda :)
Treba zameniti gume, ne zna se kad moze sneg da iznenadi.
Danas bio lep dan, a nesto sam cula i sutra do 18 stepeni, od petka losije vreme.

Nemam sta da primpremam jer auto mi je top.:per:
Bio sam pozajmio Punto tehnickom pregledu jer im je bila kontrola i trebao im je potpuno ispravan auto a da je benzinac i pitaju mene i ja kazem jedino moj Punto i odvezem ga dan ranije da ga istestiraju i oduseve se jer sve je prosao pa zamislite kad se covek koji je merio vlagu u ulju za kocnice odusevio i rekao da ima 0,8% vlage a dozvoljeno je oko 2,5% a ja evo skoro 4 godine nisam pipnuo to ulje.
Kaze na dijagramu da ovako treba da koci jedan auto tako da tek sad nema sanse da ga prodam.
Zimske gume su na njemu i sve je spremno za zimu. Mozda da mu dolijem jos tecnosti za soferku sa tecnoscu koja nece zamrznuti na minusu i to je to.

To ulje se jednostavno "menja" izvučeš špricem sve iz čontare i dospeš samo to malo novog. Eto ti još jedna fora za tvoj posao koji radiš.

Ja pred minus u posudu za brisače dolijem dva prsta čistog alkohola i nema zime. U principu gledam da ne dolivam letnju tečnost da se potroši i onda sunem zimsku.

Moj ćale je pre 50 godina to pravio sa vinjakom :mrgreen:

Poslednja izmena:
Nemam sta da primpremam jer auto mi je top.:per:
Bio sam pozajmio Punto tehnickom pregledu jer im je bila kontrola i trebao im je potpuno ispravan auto a da je benzinac i pitaju mene i ja kazem jedino moj Punto i odvezem ga dan ranije da ga istestiraju i oduseve se jer sve je prosao pa zamislite kad se covek koji je merio vlagu u ulju za kocnice odusevio i rekao da ima 0,8% vlage a dozvoljeno je oko 2,5% a ja evo skoro 4 godine nisam pipnuo to ulje.
Kaze na dijagramu da ovako treba da koci jedan auto tako da tek sad nema sanse da ga prodam.
Zimske gume su na njemu i sve je spremno za zimu. Mozda da mu dolijem jos tecnosti za soferku sa tecnoscu koja nece zamrznuti na minusu i to je to.
Pa jesi im reko da s njim ne ides dalje od njih jeeee bre dule:lol:

Idi begaj.
Presao sam sa Puntom 8000 km i to je auto koji se najduze zadrzao kod mene i nemam ni nameru da ga menjam.
Nesto sam pre nedelju dana razmisljao da registrujem GP Sporting 1,4 T-jet ali pojavi se opet drugar i snimi ga i kupi.
Uostalom meni trebaju malolotrazna vozila jer vozim motore sa vise kubika i dok ja poplacam registracije za 5 vozila eto mene na 100k din opusteno.

Pa nisam ni ja tako macku u dzaku staru 20 god dok nisam presao skoro 20 000 na 200 000km,imam jos da resim trosak antifriza vrv ide u kabinu,a kazu da je svaki drugi krs,pa cu probati samo total i neki skuplji,boca za tecnost i abs neka greska to mozda nesto oko zadnjih paknova,samo to na tehnickom kao lose,sto bi se dule hvalio da su mu pohvalili sve kao novo tako i meni:lol:

Pa nisam ni ja tako macku u dzaku staru 20 god dok nisam presao skoro 20 000 na 200 000km,imam jos da resim trosak antifriza vrv ide u kabinu,a kazu da je svaki drugi krs,pa cu probati samo total i neki skuplji,boca za tecnost i abs neka greska to mozda nesto oko zadnjih paknova,samo to na tehnickom kao lose,sto bi se dule hvalio da su mu pohvalili sve kao novo tako i meni:lol:
Shell antifriz je vrh ,svi su me pitali gde sam ga nabavio .

263222505_280384914033705_95091699857257824_n.jpg

Back