Јесте ли некада помислили да су се сви договорили против вас?

Nisam nikad imao osecaj da su svi protiv mene.
Doziveo sam klasicna spletkarenja mnogo puta.
Moj jedini odgovor uvek je bio vredan rad.
Nikad nisam pokusavao da se branim spletkama.
Mozda sam samo imao srece sto su nadlezni bili razumni ljudi pa cepali prijave protiv mene.
A te prijave je pisao covek sa povredjenim egom koji i danas provocira.
Medjutim, onog dana kad sam shvato da je takav prema SVIMA a ne samo prema meni...
prestao je da postoji kao covek, i egizstira samo kao saradnik iz firme.

Nisam nikad imao osecaj da su svi protiv mene.
Doziveo sam klasicna spletkarenja mnogo puta.
Moj jedini odgovor uvek je bio vredan rad.
Nikad nisam pokusavao da se branim spletkama.
Mozda sam samo imao srece sto su nadlezni bili razumni ljudi pa cepali prijave protiv mene.
A te prijave je pisao covek sa povredjenim egom koji i danas provocira.
Medjutim, onog dana kad sam shvato da je takav prema SVIMA a ne samo prema meni...
prestao je da postoji kao covek, i egizstira samo kao saradnik iz firme.
Slao je prijave?
Pa to je bas daleko otislo…
Zao mi je. :(

Случајева као онај који је Новосађанка доживела
сам имао пуно.
Понекад напад зауставим одмах, понекад мало касније,
а понекад одем из ситуације.

Али кад се присетим тих напада у народу званих "машина",
капирам да су ме највише нервирали они који подрже главног нападача
мада никакве (видљиве) везе немају ни са случајем, ни са њим, ни са мном.

И што је најважније, ни са правдом !

Или још боље
јесте ли помислили да су сви у неком тајном договору,
а да ви никако не успевате да продрете у то друштво ?
jesam davno. Pomislio sam da ja jedini vidim "sta se valja iza brda" u globalnoj politici......... valjda me zapadna propaganda ubedila da jedini ja na svetu mislim tako.
Ali , kratko je trajalo. Uverio sam se da nisam jedini i da isto misli i 99 posto covecanstva.

Niko se nije urotio. Samo ljudi neće u kolektivu i kolege da pomognu pogotovo ako ste mladi i tek pridošli. Ako ste u pravu neće stariji kolega da vas uzme u zastitu. Pre i posle na isti nacin bilo 100 biće još 100 takvih slučajeva. Nije to urota, to je bol tamo dole.

Grupa ima svoju dinamiku i hijerarhiju.
Ništa nije drukčije od igre na male goliće u 2.r. osnovne: Onaj koji je tek došao u tim - on ide po loptu .Onaj što je kapiten, i daje golove, oko njega se okupljaju, sve što kaže u pravu je, super je.. I niko se ne ljuti. Trčiš po loptu dok te neko ne zameni.

Sad smo stariji pa teže podnosimo "inicijacije".
A pravila - ISTA.

Nikako to da shvatimo.Igra-Ista.
Pravila-Ista.

Poslednja izmena:
a sta se uopste guras ako te ti nece.. nadji slicne sebi i to je to..

E pa to je poenta !

Izađemo iz sigurnosti porodice, društva u ulici, familije i posle završenog školovanja krenemo da se uključimo u ozbiljan svet.

U tom ozbiljnom svetu već postoje ekipe i onaj ko pokuša bez ikakve veze da "uleti u podelu para" može ozbiljno da nadrlja.

Mene lično su roditelji pustili da sam sebi krčim put (jer, kažu, nikog nisam slušao !). E pa kako sam slušao tako sam i prošao, jedino što danas vidim da trnje kroz koje sam ja go prošao, mnogi ne bi uspeli ni u zaštitnom odelu.

Na kraju sam našao svoj narod, nema među nama zle krvi ni kad se tučemo.

Interesantno je da sam ja i pre 40 i 50 godina, kad sam bio mali, prepoznavao ljude koji mi ne prijaju, jedino nisam shvatao da od neprijatelja ne treba praviti prijatelja.

Или још боље
јесте ли помислили да су сви у неком тајном договору,
а да ви никако не успевате да продрете у то друштво ?
ne..niti se pronalazim u tome je kod mene je obrnuto
drustvo treba da nadje put i nacin da dopre do mene da bih uopste bila u tom drustvu

Imala sam jedan period u zivotu kad mi je paranoja bila povisena (na prethodnom poslu), ali ni tad nisam verovala da su se sve kolege urotile protiv mene, vec da nece prstom mrdnuti i da nece stati na moju stranu ukoliko se bude postavilo to pitanje.

napustila sam taj posao i od tada nisam imala takvih problema.

Pa realno, takva situacija i jeste na skoro svakom poslu :)

Nema jedinstva medju radnicima u podrsci kolege sa nekim stavom koji prkosi politici firme, cak i kada stav koji treba da se podupre je u korist firme.

Imao sam takvo iskustvo: radio sam za firmi koja je radila IT security revizije, i radili smo analizu za British Airways davne 2016. godine.
Moj predlog da se promeni kompletna platforma jer nije bezbedna niko iz firme nije podrzao (gde da predocis klijentu da mu nista ne valja, i da mora mnogo da plati 'popravku').
Jos su me napravili paranoicarem.

Dve godine kasnije, British Airways je doziveo kradju podataka i morali su da plate kaznu od 20 miliona britanskih funti.

Nekada je bolje biti malo paranoican 😁😁😁

ne..niti se pronalazim u tome je kod mene je obrnuto
drustvo treba da nadje put i nacin da dopre do mene da bih uopste bila u tom drustvu
ovo je izrazito glup stav

drustvo nije nikad niti ce ikad prilagodjavati sebe pojedincu u bilo kom obliku
sva briga i interesovanje drustva za pojedinca zavrsava se odredjenom marginom uvek svuda i zauvek

to je prirodni poredak stvari

Отприлике да, али не против мене лично него против мојих ставова, стилова којима припадам и тако то, сви би били против мене да ме познају делимично. Супростављен сам ставовима и околностима са 99% људи, сви рандом непознати људи су ми непријатељи док се не докаже супротно. Није битно да ли себи придајем пуно значаја, често сами људи некоме придају пуно значаја у негативном смислу а да тај то није ни тражио.

Разлог је сасвим објашњив, чињеница је да су људи по природи насилни и лицемерни, да шутирају слабије а да улазе у гу*зу јачима, и још воле да изврћу приче, ствар је само у томе да ли неко жели да трпи тај чопор или не, али да су људи такви то је лако доказива чињеница, ја такве не волим а ретки су они који нису такви.

E pa to je poenta !

Izađemo iz sigurnosti porodice, društva u ulici, familije i posle završenog školovanja krenemo da se uključimo u ozbiljan svet.

U tom ozbiljnom svetu već postoje ekipe i onaj ko pokuša bez ikakve veze da "uleti u podelu para" može ozbiljno da nadrlja.

Mene lično su roditelji pustili da sam sebi krčim put (jer, kažu, nikog nisam slušao !). E pa kako sam slušao tako sam i prošao, jedino što danas vidim da trnje kroz koje sam ja go prošao, mnogi ne bi uspeli ni u zaštitnom odelu.

Na kraju sam našao svoj narod, nema među nama zle krvi ni kad se tučemo.

Interesantno je da sam ja i pre 40 i 50 godina, kad sam bio mali, prepoznavao ljude koji mi ne prijaju, jedino nisam shvatao da od neprijatelja ne treba praviti prijatelja.
a ti zelis da se ufuras u ekipu koja deli pare....a tu bas moras da se dokazes..

a ti zelis da se ufuras u ekipu koja deli pare....a tu bas moras da se dokazes..

Pa o tome se kod odraslih radi.
Želiš da se:
- zaposliš,
- oženiš,
- imaš moćnog kuma,
- letuješ na što ekskluzivnijem mestu,
- roditelje lečiš u privatnoj klinici,
- decu školuješ u francuskoj školi
Itd.

Pazi, ne možeš ti da ostaneš sa društvom u parkiću, tamo više nema nikog, neki avanzovali, neki umrli ...

Imala sam jedan period u zivotu kad mi je paranoja bila povisena (na prethodnom poslu), ali ni tad nisam verovala da su se sve kolege urotile protiv mene, vec da nece prstom mrdnuti i da nece stati na moju stranu ukoliko se bude postavilo to pitanje.

napustila sam taj posao i od tada nisam imala takvih problema.
Teška odluka u današnje vreme.
Ovde su se sprdali što sam često menjao poslove.
E sad, posle osećaja nepravde, besa, nezadovoljstva usled socijalne nepravde gde se odredjena grupa ponaša kako se ponaša (uz šefovo aminovanje svega što kažu o tebi da bi metodom "zavadi pa vladaj" sebi olakšao posao) ipak ima i druga strana medalje.
To su ljudi niskih kvaliteta koliko god radili dobro posao, neispoljeni u nekom ili nekoliko životnih segmenata. U takvoj kombinaciji ti si najslabija karika i pucaš. Kada ih ostaviš same pacovska borba se nastavlja bez tebe. Može se desiti da čuješ nastavak priče samo što od toga nemaš nikakve koristi. Firma reaguje suviše kasno...

Teška odluka u današnje vreme.
Ovde su se spremali što sam često menjao poslove.
E sad, posle osećaja nepravde, besa, nezadovoljstva usled socijalne nepravde gde se odredjena grupa ponaša kako se ponaša (uz šefovi aminovanje svega što kažu o tebi) ima i druga strana medalje.
To su ljudi niskih kvaliteta koliko god radili dobro posao, neispoljeni u nekom ili nekoliko životnih segmenata. U takvoj kombinaciji ti si najslabija karika i pucaš. Kada ih ostaviš same pacovska borba se nastavlja bez tebe. Može se desiti da čuješ nastavak priče samo što od toga nemaš nikakve koristi. Firma reaguje suviše kasno...
Ja sam samo htela da se izvucem a da ne potonem. Da, napustila sam posao, ali ocigledno da nisam ni mogla da ga radim u tim okolnostima.
Ne zalim se, nisam nikada nikome od njih rekla nista lose. Ja samo hocu da me se pusti da zivim.

Back