Jeste li naučile?

Ja procenjujem ljude jako dobro, bar mi je dosadašnje iskustvo tako dokazalo. Nije u pitanju neka velika pamet pa ni iskustvo, ne znam. Prosto intuitivno, više na konto neke intuicije i osećaja analiziram i najčešće dobro procenim.
S druge strane, nažalost mislim da situacije ponekad procenjujem loše jer sam preoprezna. Ponekad čak blago paranoična. Nije to uvek loše ali uvek rezultuje preteranim nerviranjem s moje strane..samo čekam kad ću sama sebe da oteram u ludaru...

O životu i ljudima?
Kako procenjujete situacije, kako ljude?
Ja iskreno ništa... ista sam k'o pre pet, deset godina... naivna i tupava.. i svima verujem... i sklona sam davanju drugih, petih, desetih šansi... i tako u krug...
Jesam... nisam vise iskljuciva kao u mladosti, da svakome moze sve da se desi i da ne treba nikoga osudjivati, da nemamo svi ista ocekivanja niti isto mozemo da pruzimo, da nema ni svetaca ni djavola, da ljude delim da one sa kojima mi je prijatno i sa kojima nije.

ja sam jednu stvar naucio, jedemo moralno, a zivimo nemoralno,

dug zivot postioce se prirodom, cistim vazduhom, i rad gde nice lepo socan plod iz svog rada, to nama treba. ali nazalost izbrali smo kraci zivot i patnju...

O životu i ljudima?
Ja iskreno ništa... ista sam k'o pre pet, deset godina... naivna i tupava.. i svima verujem... i sklona sam davanju drugih, petih, desetih šansi... i tako u krug...

Pre sam, ako je prvi utisak los, ubedjivala sebe da sam pogrsila, davala sanse i... skoro uvek se opekla.
Sto sam starija sve se vise drzim prvog utiska. Retko kad me je presao. I sve manje tumacim, analiziram,... Uglavnom je sve tako jednostavno. Mi, preslisavanjem, zakomplikujemo.

pa verovatno nisi imala puno loših situacija u životu sa ljudima kao ja, pa si večiti optimista

ma nema to veze sa tim
ja sam ist takva
ali sam postala blaza u ocejivanju
ne mislim da je neko los, jer judi svasta rade posebno iz gluposti i neznanja
pa sam uglavnom ravnodusna posle
a i o svima imam visoko misljenje jer smo svi razliciti pa na neki nacin prihvatis tu razliku

O životu i ljudima?

situacije uglavnom znam da procenim, ljude kako kad, mada pokusavam da naucim da verujem prvom utisku. uglavnom verujem na prvu loptu i silno se razocaram kad se razocaram u nekoga. ali, ok je to. sad sam u godinama kad filterisem odnose i veze sa ljudima u okolini.

Mislila sam da dobro procenjujem,da imam dobru intuiciju za ljude, odmah ih procitam, ali me toliko oladila jedna zenska osoba prosle godine, neprijatno, da sad ljude prvo vidim kao olos, dok se ne dokaze suprotno.

sve bolje i bolje, kako godine prolaze iskustvo cini svoje.
nemam te instinktivne procene ljudi, cak i ako mi svi prijatelji trube da im covek ne prija ja to ne mogu da osetim. zato bolje analiziram, bukvalno sam ucila da zapazim negativne detalje kod nekoga.
oni i dalje imaju osecaje i prate ih, a ja znam sta sam uocila i zasto mi ne odgovara, to je razlika.

ma nema to veze sa tim
ja sam ist takva
ali sam postala blaza u ocejivanju
ne mislim da je neko los, jer judi svasta rade posebno iz gluposti i neznanja
pa sam uglavnom ravnodusna posle
a i o svima imam visoko misljenje jer smo svi razliciti pa na neki nacin prihvatis tu razliku
misliš iz čiste zlobe ?
misim kad te neko zajebe i kasnije shvatiš da je to učinio namerno, ne može niko da me ubedi da je to iz glčuposti i neznanja...pogotovo ako se slična situacija ponovi više puta...to će da bude sve osim gluposti i neznanja

Back