Jeste li bili u supermarketu danas?

У овом циркусу мени неке ствари нису јасне:
- зашто смо уопште дошли у ситуацију да држава мора овако да реагује. Зашто тржиште само не регулише него је очигледно поремећено?
- оволике марже нису од прекјуче него дужи низ година па зашто тек сада ове мере? Шта су чекали до сада.
- зашто није нађено неко одрживо решење на дугачак период?
- да ли они мисле да је ово одрживо на дуже стазе. Мислим да од ове акције нема ништа већ након 2-3 месеца нарочито ако поскупи струја и гориво.
Država mora da reaguje na svaku kartelizaciju tržišta naročito kada su marže 100-200% kao kod nas. U svakom slučaju izlazi inspekcija i kažnjava trgovce.

Srbija nema inspekciju i dešava se to što se dešava uz vučićev blagoslov.

U španiji recimo svaka marža veća od 10% se kažnjava porezom na ekstradobit pa je cena pršute kao kod nas parizer toliko košta.

Evo ti jedan od skupljih pršuta:
1000008434.jpg

Država mora da reaguje na svaku kartelizaciju tržišta naročito kada su marže 100-200% kao kod nas. U svakom slučaju izlazi inspekcija i kažnjava trgovce.

Srbija nema inspekciju i dešava se to što se dešava uz vučićev blagoslov.

U španiji recimo svaka marža veća od 10% se kažnjava porezom na ekstradobit pa je cena pršute kao kod nas parizer toliko košta.

Evo ti jedan od skupljih pršuta:
Pogledajte prilog 1779049
Пошто се, видим, боље у то разумеш, а сећам се да си писао о ценама хране доста раније питање:
- оволике марже нису од јуче сигурно, па зашто онда држава тек сада реагује? Да ли је могуће да нису за то знали или јесу па их било брига све док им није загустило.

kako ce da poskupi ako se marza limitira na 20%?

matematicki to je nemoguce sem za artikle koji nisu obuhvaceni merama

a onda se ti artikli nece prodavati jer ce drugde biti jeftiniji

На рачунима НИГДЕ не пише МАРЖА...Може и на тараби да пише ПОЕФТИНИЛАПИ.... Дај нелажи више тако сумануто

Pogledajte prilog 1778799
Ove jabuke bile celu zimu 120-150 din 2 kg.
Зашто си сликао госпођу против њене воље, видиш како се мршти због тога? и мали те гледа чудно у фазону ко је овај...чудни човек и шта хоће од нас :mrgreen:

Kroasan je jedino zivotni standard kod malograđana kao i kisela voda. Standard ti čine osnovne životne namirnice a to su brašno, šećer, meso, jaja, mast, puter, jogurt, sezonsko voće i povrće.
pa to je pojeftinilo isto.
danas sam uzeo somun, jeftiniji je, uzeo sam jogurt, jeftiniji je, uzeo sam fantu, jeftinija je, uzeo sam sir za mazanje, jeftiniji je, kacavalj je jeftiniji isto,

meso jos nisam uzimao, videcu kad budem uzimao..sve ono sta sam uzeo je povoljnije.

u stvari da budemo precizni..sad su proizvodi na dosadasnjim akcijskim cenama, koliko su pre bili na akcijama, sad su stalno.

Back