Jesmo li svi onda losi?

Џорџи

Srebrna tastatura
Poruka
235.429
Evo o cemu se radi..kad neko uradi nesto lose nekom..nek je pljacka..ubistvo..nekom nesto nazao..uglavnom se kaze da je on to imao u sebi i da je takva licnost..moze biti i samoubistvo..droga..krvna osveta..ono sto me zanima je da li mislite da je u nekom slucaju ipak ''inspiracija'' u pitanju i neke druge okolnosti koje izazovu zver u nekome?
Naime ja sam prodao auto liku koji me zavlacio za ostatak novca...cekao cekao zvao nista..odem i uzmem svoj auto koji se vodio na mene..imao rezervne kljuceve..on prijavi nekom panduru ortaku i oni dodju po mene ko po poslednjeg kriminalca..bio ja tu u pritvoru par sati dok kao ne dodje istrazni..sve u svemu uzmem auto..mozda i imam dosije..ali opet ruzna mrlja u zivotu koja mi nije trebala..dakle cisto izazvano inspirisano nepravdom..sta mislite?

pa ne znam tu valjda nisi nista kriv... sta je ovde psihologija, ovo je vishe prezivljavanje i pravo

dobro si prosao :I imash auto, nisu te tukli... el si vratio kaparu

pa svi smo loshi ali smo potencijalno odvratniji mnogo a srecnici drze odvratnije mnogo pod kontrolom. to zavisi mislim od drushtva koliko ces da pustis svoje odvratno napolje, ok i od tebe, ali i od drustva znaci sa vrha krece valjda to... ili sa dna
nemampojma

Pa nisi to trebao da uradis... Ne znam o kojoj se sumi radi. Jednostavno, ljudi su postali losi jer je sistem potonuo, a potonuo je jer je komunizam vrlo neispravno interpretiran. Ljudi su malo radili, a radio im svirao, a uzimali dobre plate jer se zivelo na kreditima, posto je TITUleskuova esferejot bila most dok je postojala blokovska podela Evrope. Resultantu takvog visedecenijskog drpanja bez ostatka svi svi svi vidimo! Cene svetske, plate africke, a preziveti se mora.

To sto si uradio te moze kostati mnogo toga. Ako budes imao sansu da radis u drzavnim firmama, ta mrlja (da si ukrao svoj sopstveni auto koji si prodao uz ugovor) te moze kostati takvog posla. Isto tako, ako odes u inostranstvo i budes imao sansu da radim bilo kakav ozbiljan posao, proverice ti dosije poslednjih 7 godina. :dash:

Trebao si da se obratis sudu i da tog lika gonis za te pare. Opet, ako je u pitanju dug do 2000 jevreja, to je (po mom shvatanju) sitna para da se upustas u takve rizike/avanture, u kakve si se upustio. :roll:

Dobra stvar: naucio si nesto iz Zivota, vise NIKADA u zemlji Srbiji nista neces prodati na kredu, samo za hard, cool cash. :mrgreen:

_nobody_

Tako sam ja prošao sa nekim tipom... napravio mu natpis za kafić, "Fratello", montirao...
i onda sam sto puta morao da tražim pare.

Naravno, imao je da plaća muzičare, levo-desno.
Kako je bio nervozan kad sam jednom naišao - a njegova devojka bila tamo.
Sutra mi je doneo neke pare, ne sve... I danas je dužan 600din.

Od tad, plati pa se klati.

(inače, kafić više ne postoji)

Prilozi

• Fratello.jpg
    Fratello.jpg
    39,1 KB · Pregleda: 7
Evo o cemu se radi..kad neko uradi nesto lose nekom..nek je pljacka..ubistvo..nekom nesto nazao..uglavnom se kaze da je on to imao u sebi i da je takva licnost..moze biti i samoubistvo..droga..krvna osveta..ono sto me zanima je da li mislite da je u nekom slucaju ipak ''inspiracija'' u pitanju i neke druge okolnosti koje izazovu zver u nekome?
Naime ja sam prodao auto liku koji me zavlacio za ostatak novca...cekao cekao zvao nista..odem i uzmem svoj auto koji se vodio na mene..imao rezervne kljuceve..on prijavi nekom panduru ortaku i oni dodju po mene ko po poslednjeg kriminalca..bio ja tu u pritvoru par sati dok kao ne dodje istrazni..sve u svemu uzmem auto..mozda i imam dosije..ali opet ruzna mrlja u zivotu koja mi nije trebala..dakle cisto izazvano inspirisano nepravdom..sta mislite?

Bio bih stvarno folirant kada bih rekao da me ova tvoja priča nije nasmejala :D...gde ti to čoveče pade na pamet da uzimaš auto koji si prodao :D

Kada neko ubije nekoga pa se kaže ,,imao je nešto u sebi'' uglavnom se misli na određeni stepen psihopatije. Dakle u tom slučaju se ipak govori o strukturi ličnosti i istina je da ne može svako da ubije i ne može svako da se samoubije (tj. može ali neće :)). U tvom slučaju drugar radi se o nečemu što From naziva dobroćudna agresivnost, a to je ona agresivnost koja se javi kad nam neko nanese nepravdu, kad nam neko onemogući da zadovoljimo svoje potrebe.

iskustvo nas uci..posle ovog, verovatno ne bi istu gresku napravio..
al ne bi ni dao nesto bez garancije..ili mozda bi?
sustina je da zaista takve situacije izvlace ono sto je u nasoj prirodi..

A sta je tu u mojoj prirodi bilo?ja sam na fin nacin izvukao svoj novac..za neke vidis da nije bio fin..sta sam trebao da se vucaram po sudovima na rekla kazala..naravno da ne

ma ličnost je precenjena
mislim ja verujem u sangu ličnosti
ali najveći deo čoveka je produkt onih nepromenjivih i spolajšnjih okolnosti
pa svi se mi rađamo više-manj blanko sa svoj temperamntom i ličnim odlikama
ali isključivo od okolnosti zavisi šta ćemo s tim uraditi
što se kaže - ne jebbe ****** već situacija

onda bi svi naprasiti temperamentni ljudi mogli da ubiju nekog za sitnicu
i svi slabići da s poubijaju
ali ljudi se bore na svoje načine
a radikalne okolnosti zahtevaju i - radikalna dela

A sta je tu u mojoj prirodi bilo?ja sam na fin nacin izvukao svoj novac..za neke vidis da nije bio fin..sta sam trebao da se vucaram po sudovima na rekla kazala..naravno da ne

nacin na koji resavas problem..
fin nacin - i navukao si sebi dosije..
kako god da okrenes - ti si na`ebao u ovoj situaciji..
problem si resio sa posledicom..
od suda slaba vajda u ovoj drzavi..
sad pamet u glavu i dupe uza zid za sledeci put..

nacin na koji resavas problem..
fin nacin - i navukao si sebi dosije..
kako god da okrenes - ti si na`ebao u ovoj situaciji..
problem si resio sa posledicom..
od suda slaba vajda u ovoj drzavi..
sad pamet u glavu i dupe uza zid za sledeci put..

A sta ako sledeci put ne daj boze bude nesto gore?bez obzira dal je to meni skola kako ce neko drugi reagovati i kako neko moze biti los ako mu je kao meni na ovaj nacin to nametnuto?

A sta ako sledeci put ne daj boze bude nesto gore?bez obzira dal je to meni skola kako ce neko drugi reagovati i kako neko moze biti los ako mu je kao meni na ovaj nacin to nametnuto?

nije ti nametnuto..
sam si se namestio..;)
a za sledeci put ukljucis glavu pre nego se uopste nadjes u situaciji da razmisljas - sta sa posledicom..
reagujes na vreme da posledice nema..

nije ti nametnuto..
sam si se namestio..;)
a za sledeci put ukljucis glavu pre nego se uopste nadjes u situaciji da razmisljas - sta sa posledicom..
reagujes na vreme da posledice nema..

Da posledice nije bilo..jer sam bio siguran da radim pravu stvar nista mimo zakona..ajde sad vise ne pricamo o tome nego se odgovori na temu..ne dobijam validan odgovor..jer svako ko uradi nesto postoji razlog zasto je nesto lose uradio..koliko je u njemu a koliko je izazvano..jer i ako se dvoje potuku ne mora da znaci da su obojica krivi..tako to zelis predstaviti a samoodbrana postoji

Isto se desilo mom komšiji, samo što ga taj čovek nije prijavio! :lol: Otkud znam, valjda ti je došla žuta minuta. Mislim, treba li da mu oprostiš te pare što ti je dužan?

Pre neki dan, isto kod mene u komšiliku, scena - tročlana porodica pobegla iz iznajmljenog stana, a nije platila račune za 2 meseca. Kiriju su dali unapred. Kad je vlasnica stana ukapirala da ne plaćaju račune, pokušala da priča s njima, ovi je izbegavali. na kraju žena došla s majstorom da obiju vrata, kad oni utekli. :roll:

кад не уради ником ништа нажао, лош човек мисли да је урадио добро дело.
закон одређује прихватљивост поступања, добро је опште а лоше је по личној потреби...

Sta si TI uradio da popravis takvo stanje, puknutu privredu, da pokrenes pozitivnu akciju, da se ukljucis u pokret za Bolje Sutra, da promenis garnituru koja je na vlasti i ne kani se slasti... Osim sto tvrdis da smo svi losi?! :dash:

Lako je biti los, budi dobar, jednom za promenu! :sad2:

_nobody_

Ne možeš ceniti svoju reakciju kroz moralnu prizmu; već jedino kroz prizmu društa u kojem si se zadesio; ili sopstvenog morala.

Društvo nema nikakve veze s moralom, bez obzira šta tvrdilo i o sebi mislilo.

Žalosna je činjenica da će zakonodavac (šerif) u većini slučajeva imat sluha za tebe ko i slon u staklarskoj radnji.

Sasvin je logična i evolucijski opravdana činjenica da ništa drugo (u ovoj zemlji) ne moižeš ni očekivati.

Društvo nema nikakve veze s moralom, bez obzira šta tvrdilo i o sebi mislilo.

Drustvo itekako ima sve veze sa moralom. Drustvo u kojoj je san svakog prosecnog klinca da bude pripadnik zemunskog klana, a svake prosecne klinke top pevacica na Pinku je negde zalutalo, krenulo krivim putem koji vodi u direknu Propast.

U takvom drustvu moralan pojedinac ima izbor: da se pridruzi kupleraju, i da pokusa u takvoj dzungli da "uspe", ili da prati moralne norme koje su poznate i priznete u uspesnom svetu kao takve.

Ima tu catch 22, za potonji izbor... Nije samo potrebno biti moralan, treba se truditi biti jak igrac, i napraviti oko sebe takvo moralno okruzenje, a NE ocekivati od puknutog drustva da ti pruzi podrsku u tome. Ukoliko moralni ljudi ocekuju podrsku od takvog drustva... Vrlo bro ce zalutati u kupleraj i prihvatiti pravila istog. :udriglavu:

_nobody_

Svi mi u sebi imamo i loše i dobro, sticajem okolnosti jedno od ovih dvoje se manifestuje. Poenta je, što je to posledica ljudske nesavršenosti, protiv koje čovjek svim snagama treba da se bori.
Recimo, meni se sinoć desilo, iz čista mira, da mi se znoje ruke, nervozna drhtavica, bijes bez razloga te sam brže bolje udario sebi dozu od 5-6 slipknotovih pjesama koje su me spustile na zemlju.
Ako čovjek dovedeš na ivicu egzistencije, a pritom nije karakterno jak, uradiće one stvari za koje nikad ne bi pomislio da može da uradi. Čovjek je najgora zvijer prirode, radi ono što nijedno drugo živo biće ne radi, recimo lav, tigar, medved, njima je prirodno da rastrgnu plijen, ali da siluje, zapali i muči jedino može čovjek. Protiv nesavršenosti treba se boriti svim snagama, a najbolje je putem obogaćivanja duha (književnošću, religijom, filozofijom), fizičkim pražnjenjem i postavljanjem nepobitnih načela i unutrašnje kontrole.

Svi mi u sebi imamo i loše i dobro, sticajem okolnosti jedno od ovih dvoje se manifestuje. Poenta je, što je to posledica ljudske nesavršenosti, protiv koje čovjek svim snagama treba da se bori.
Recimo, meni se sinoć desilo, iz čista mira, da mi se znoje ruke, nervozna drhtavica, bijes bez razloga te sam brže bolje udario sebi dozu od 5-6 slipknotovih pjesama koje su me spustile na zemlju.
Ako čovjek dovedeš na ivicu egzistencije, a pritom nije karakterno jak, uradiće one stvari za koje nikad ne bi pomislio da može da uradi. Čovjek je najgora zvijer prirode, radi ono što nijedno drugo živo biće ne radi, recimo lav, tigar, medved, njima je prirodno da rastrgnu plijen, ali da siluje, zapali i muči jedino može čovjek. Protiv nesavršenosti treba se boriti svim snagama, a najbolje je putem obogaćivanja duha (književnošću, religijom, filozofijom), fizičkim pražnjenjem i postavljanjem nepobitnih načela i unutrašnje kontrole.

:ok:svaka cast

Back