Jesmo li na spisku

To ti iz ustaškog ugla gledanja možeš da tvrdiš, jer su vama snajperi pretežno služili da ubijate neoprezne civile.
Ti da išta znaš o snajperskoj vrsti borbe, ne bi lupao takve gluposti. Snajperista, iako najefikaasniji u vatrenoj moći, je i najugroženiji u borbi. Biti snajperista zahteva mnogo živaca, i znanja.

Snajperista mora da se privuče na razne isturene položaje, satima da čeka nepomičan (ja sam jednog ustašu čekao čitav dan) da bi ispalio jedan jedini projektil. Posle toga mora munjevito i neprimetno da menja položaj.
Vaše snajperiste smo upravo zbog toga kokali kao golubove. Budale se nameste ispod crepa, pa pucaju li pucaju.

Takvi se skidaju ko od šale RPG-om i minobacačem. Tako smo mi radili.Mada snajper mora da ima i dobrog parnjaka.

welcome.gif

Sto se mene tice posle Sida nastupa kraj sveta:hahaha: tako da komotno moze da se podigne jedan bedem i da se postavi minsko polje

Za razliku od vas mnogih, ja sam za Zajceva znao i pre tog filma. I da... Bio mi je uzor. Zbog toga sam i molio da mi u JNA dodele dužnost snajperiste. Dakle, ja sam obučeni snajperista, a ne krivolovac kao oni vaši.

....ybte..es ti bio skoro kod čika doktora...bre...:hahaha: :hahaha:....daj bre Don..ne sramoti..se ..
.ae..priznaj.da te udrila žega i da si popio koju pivu više...eto..ja mislim ..da je to u pitanju u ovom..postu....:hahaha: :hahaha:

Kažu na vestima da će od danas u ministarstvima pravde Srbije i Hrvatske biti moguće proveriti da li ste na spiskovima tih zemalja na kojima su oni za kojima postoji poternica za ratne zločine.
Ovi naši blećci i nemaju neke spiskove. Oni su pustili na slobodu i one zločince koje su već imali u zatvorima.

Nego, meni su zanimljivi Hrvati. Na vestima dalje kažu da je hrvatsko min. pravde dostavilo našima spisak sa oko 1.500 imena onih koji su osuđeni ili im se sudi u odsustvu i onih koji se sumnjiče ili se vodi istraga protiv njih za počinjene ratne zločine.
Jasno je da to nije stvarnih 1.500 ratnih zločinaca. Hrvati su imali i imaju običaj da za svakoga, za koga dobiju bilo kakva saznanja da je bio na neki način istaknut u ratu, kažu da je ratni zločinac.

Dalje, mislim da je to zamka za mnoge krajiške Srbe, jer ne treba smetnuti sa uma da se učesnici rata u Hrvatskoj ne optužuju samo za navodne ratne zločine, nego i za "oružanu pobunu protiv Republike Hrvatske", za šta su zaprećene takođe velike zatvorske kazne. A te spiskove, optuženih za oružanu pobunu, nisu dostavili. Naravno, i ne mogu, jer bi 'ladno mogli da izvuku skoro ceo popis stanovništva, pošto se zna da je skoro svaki vojno sposoban muškarac tih godina bio pod oružjem.

Hrvatska, naravno, ne vidi svoju krivicu, i sebe, odnosno svoje političare i atmosferu koju su stvorili, kao uzročnika dizanja Srba na oružje. Oni ne priznaju da je buđenje i otvoreno povampirenje ustaštva i pretnje nastavka "tretmana" iz NDH stvorilo strah kod srpskog stanovništva, koje nije bilo teško nagovoriti da uzme pušku u ruke, kako mu se ne bi ponovio genocid na tim prostorima.
Sva proglašenja raznih SAO i RSK su politička pitanja, ali samo uzimanje oružja u ruke je prvenstveno, bar što se svakog pojedinca tiče, jer pojedinci svako za sebe odgovaraju pred zakonom, rezultat atmosfere koja je tada stvorena, a za koju je Hrvatska glavni odgovorni - rezultat straha.

Zato, savetujem krajiškim, a i onim drugim Srbima, koji su učestvovali tamo u ratu, a za čije jedinice je neko prodao Hrvatima svu evidenciju sa imenima i ratnim zaduženjima, NE NASEDAJTE NA JOŠ JEDNU HRVATSKU PODVALU!!!
Beograd vas ponovo izdaje, i osmislili su ovu kampanju sa Hrvatima, kako bi vas predali ustaškom režimu, pred čijim zakonodavstvima imate manje šanse, nego pred srednjevekovnom inkvizicijom.

Pa pouka iz gore navedenog je: ne uchestvuj u zlochinima i u oruzanim pobunama.
Ja razumijem problem, jer je izmedju djela i danashnjeg dana proshlo puno vremena pa pochiniocima zgleda kao da su dogadjaje gledali na filmu a ne bili sudionici. Ali postoje izvjesne odluke koje pojedinac u zivotu moze da donese koje imaju dugorochne posljedice i to je put bez povratne karte.

Don't do the crime if you can't do the time.

Pa pouka iz gore navedenog je: ne uchestvuj u zlochinima i u oruzanim pobunama.
Ja razumijem problem, jer je izmedju djela i danashnjeg dana proshlo puno vremena pa pochiniocima zgleda kao da su dogadjaje gledali na filmu a ne bili sudionici. Ali postoje izvjesne odluke koje pojedinac u zivotu moze da donese koje imaju dugorochne posljedice i to je put bez povratne karte.

Don't do the crime if you can't do the time.

Pa što ste onda dizali oružanu pobunu protiv svoje države?

misliš da si smiješan?
ovo je smiješno
vjerujem da si intelektualno na nivou ovog komada:cool:

:hahaha::hahaha::hahaha:

Prvo uopšte nije smešno..Poginuo je čovek...Drugo zadrto june...Minobacačke mine nepoznaju dal je neko Hrvat,Srbin ili nešto treće...Pucate vi, pucaju oni...nema razlike..
Treće..pogledaj malo bolje snimak intelektualac...jel vidiš u desnom gornjem kutu natpis TV CG? Ima? Nema?

:dash::dash:

:hahaha::hahaha::hahaha:

Prvo uopšte nije smešno..Poginuo je čovek...Drugo zadrto june...Minobacačke mine nepoznaju dal je neko Hrvat,Srbin ili nešto treće...Pucate vi, pucaju oni...nema razlike..
Treće..pogledaj malo bolje snimak intelektualac...jel vidiš u desnom gornjem kutu natpis TV CG? Ima? Nema?

:dash::dash:

ako sam napisao da je stigla sa položaj koje su kontrolirali Srbi!!ako ti može pomoći ja ću i nacrtasti samo da shvatiš!ali ne vrijedi:cool:

Isuse boze

:)
Don,jel se ti ovo salis????
Ti si bre najobuceniji borav VRS i vojske RSK,pa ti si bio njihov legija:)
ono sto sam ja tamo zateko,to je sve bilo pijano i nesklolovano,a o vojnoj teoriji je znalo koliko marica o krivom......
sem par visih oficira...od pukovnika pa na vise,koji su bili kadar iz JNA

A i tu je bilo dileja na kub.......po meni je najjaci strateg bio Lisica
no nijer tema
tema je
kako to ti,kao Sarajlija nisi znapo da ste kokali i vi civile po Sarajevu???
Znas koliko je ljudi pobijeno kjod izvorista za vodu u sarajevo
po principu jednog rane,taj lezi i doziva pomoc,prvi koji se zahebe da krene,gotov je

znaci,te price pricajte deci ovde...meni i Iwu nemojte;)
mi smo gledali taj film;)

Isuse boze

:)
Don,jel se ti ovo salis????
Ti si bre najobuceniji borav VRS i vojske RSK,pa ti si bio njihov legija:)
ono sto sam ja tamo zateko,to je sve bilo pijano i nesklolovano,a o vojnoj teoriji je znalo koliko marica o krivom......
sem par visih oficira...od pukovnika pa na vise,koji su bili kadar iz JNA

A i tu je bilo dileja na kub.......po meni je najjaci strateg bio Lisica
no nijer tema
tema je
kako to ti,kao Sarajlija nisi znapo da ste kokali i vi civile po Sarajevu???
Znas koliko je ljudi pobijeno kjod izvorista za vodu u sarajevo
po principu jednog rane,taj lezi i doziva pomoc,prvi koji se zahebe da krene,gotov je

znaci,te price pricajte deci ovde...meni i Iwu nemojte;)
mi smo gledali taj film;)

...ma Don..je malo više popio..i ponelo..ga...to se dešava kod vrlo..teskih..psihičkih stanja..(internet junaka)..zato postoje kolege..kada vide da je netko..malo..vise ..povukao..mulj..oduzmu mu oruzje...i odvedu s linije...ili ga modovi smire na par dana...;)..

ajde pročitaj moje postove na ovoj temi od početka,možda ćeš shvatiti da ovi tvoji postovi su nepotrebni.Vidjet ćeš da sam napisao da se to desilo za vrijeme primirj:cool:

Pazi ovako dečko....da ti čiko nešto kaže...u ratu uvek imaju dve ili više strana...uvek...nikada nijedna nije čista...nikada...pusti priče o primirjima, prekidima vatre i ostale gluposti...Šta sad ti meni hoćeš da kažeš? Svi su poštovali primirja? Tu filozofiju ostavi za neke mlađe naraštaje...ja sam BIO u tom sranju...i znam koliko se svima uebalo za prekid vatre i primirje...pobogu...ginu ljudi u ratu..i krivi i nevini..nažalost...i tugu...uvek ide logika bolje on nego ja....

...ma Don..je malo više popio..i ponelo..ga...to se dešava kod vrlo..teskih..psihičkih stanja..(internet junaka)..zato postoje kolege..kada vide da je netko..malo..vise ..povukao..mulj..oduzmu mu oruzje...i odvedu s linije...ili ga modovi smire na par dana...;)..

Zato ti svaki čas popaseš suspenziju...nemoj bre više da piješ...vidiš da ti škodi....:hahaha::hahaha::hahaha:

Pazi ovako dečko....da ti čiko nešto kaže...u ratu uvek imaju dve ili više strana...uvek...nikada nijedna nije čista...nikada...pusti priče o primirjima, prekidima vatre i ostale gluposti...Šta sad ti meni hoćeš da kažeš? Svi su poštovali primirja? Tu filozofiju ostavi za neke mlađe naraštaje...ja sam BIO u tom sranju...i znam koliko se svima uebalo za prekid vatre i primirje...pobogu...ginu ljudi u ratu..i krivi i nevini..nažalost...i tugu...uvek ide logika bolje on nego ja....

...sila boga ne moli...tako je bilo ..jedno vrijeme s vase strane...
..čim smo se ....opskrbili sa topništvom..u dovoljnim ..količinama...primirje se u većini slučajeva postivalo...kontaš...( pišem..za Osijek...)..iako ako su bili granatirani..Vinkovci ili Županja..Sl.Brod..odmah je bila davana... uzbuna..nikad nisi znao..kako će pijandure s one strane ...reagirati..
..P.S.
daj mi reci ..koje su to bile zaraćene strane....:think:...

Back