Jesen, zima, proleće i leto

eto jesen je..najprijatnije godisnje doba za mene..a ja bio na Berovskom jezeru sa prosvetnim radnicima..zena mi radi u prosveti...dok su trajali seminari ja setao i uzivao u prirodi...na kilometre nema zive duse pa sam se navikao na tisina ai bome i ona na mene.. nije bilo ni oraha ni lesnika nego samo tisina ja i vec pozutjelo lisce.... trebam to ciniti sto cesce,,..

Jesen je moje godisnje doba, sa svim njenim bojama od zelene, preko crvene do žute i narandzaste.Otezala od plodova zemlje koji se prelivaju u svojoj raskoši i sokovima.Volim je jer je za putovanja..jos nije hladno a ni vrucina više nema.Volim jer jer mi opalo lišce šuška pod stopalima dok hodam.Volim i njeno prvo vino, širu koja me golica po nepicma dok ga pijem.Volim njene vinograde, vocnjake, livade, baste i dunje.Secaju me na detinjstvo i baku cija je soba u Jesen mirisala na dunje, zute i mirišljave.Takvih dunja danas vise nema,kao sto nema ni moje bake.
Umrla je jednog suncanog jesenjeg dana a ja i dalje osecam miris dunja u njenoj sobi.

1570651592692.png

Back