Jeres latinska

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ако си крштен у ПЦ, онда си кризман на исти онај начин на који би те и фратар кризмао.

Код вас се то зове миропомазање и реч је о апсолутно истом, и ради се само једном у животу. Код православаца у исто време, крштење+кризмање, а код католика једино ако се одрастао човек крсти - ако се крсти дете или беба, онда само крштење, а кризмање кад одрасте.

Već sam objasnio da nisam mislio na obred krštenja, nego na onaj drugi katolički ''obred'' koji prolaze mladi katolici, a koji mediji u neznanju zovu aferom i pedofilijom.
Ne shvataju da se radi o redovnom obredu koji se kod katolika vekovima primenjuje.z:mrgreen:

Опа-лац, стиг'о и папски нунције - ЛИЧНО и ПЕРСОНАЛНО...z:D

Direktno iz Vatikana! Preksinoć, direktnim JAT-ovim letom....

Је л' ? Па зато је вероватно онај римокатолички бискуп месецима ПОТПАЉИВАО ШИПТАРЕ И ПРИЧАО ИМ ГЛУПОСТИ ДА СУ СРБИ ТУ ДОШЛИ У 19.ВЕКУ И ДА СУ СРПСКЕ ЦРКВЕ ПОДИГНУТЕ НА РУШЕВИНАМА КАТОЛИЧКИХ - И ТАКО ЈЕ ДИРЕКТНО ИЗАЗВАО ПОГРОМ 2004.ГОДИНЕ... СА ТРАГИЧНИМ ПОСЛЕДИЦАМА ЕТНИЧКОГ ЧИШЋЕЊА И УНИШТЕЊА И РУШЕЊА НЕПРОЦЕЊИВИХ КУЛТУРНО ИСТОРИЈСКИХ И ВЕРСКИХ ОБЈЕКАТА....

Знаш ли КОЛИКО ЈЕ КАТОЛИЧКИХ ХРАМОВА ЗАПОЧЕТО НА КИМ И КОЛИКО ЏАМИЈА...

Pa, normalno da Albanci muslimani i katolici podižu bogomolje za sebe, a onaj prvi deo si izmislio.....z:cry:

nesretnice, nije uopste pitanje toga da li ja nekoga zalim ili ne, vec je stvar u tome da je ono sto si ti nalupetao:

cista laz i nebuloza.

Kapiras? Ili ipak ne? Katolici su SPALJIVALI ZIVE PRAVOSLAVNE MONAHE. Jel' treba veci font? Ako nisi sposoban da skapiras da si provaljen u lazi, pitaj nekog iz najblizeg okruzenja da ti pomogne.

Баки, сине, ајде сврати у моје царство. На пдф Историја, па да тамо мало продискујутујемо, да мало паднеш са столице. :)

Овде ми је труло да ти одговарам јер 1. 90% њих то не занима, а 2. затрпа се у страницама, па после то више нико и не види.

Кажеш "чиста лаж и небулоза", а православни имају законски регулисан статус у Угарској још од 13. века, а у Аустрији од момента када су почели да насељавају Лику, Кордун и Банију, одмах су добили привилегије по којима имају право на веру, на запрепашћење и неверицу домаћих католичких свештеника који су добро знали какав су третман католици имали у православним државама. ;)

Тако да се тога остави.

Ne, ti si budala jer se guzis da diskutujes o stvarima o kojima nemas blage veze.
Pazi nije uopste neophodno da ti budes upucen u sve te pojmove, dogadjaje, fakte, ali onda zacepi usta i guraj se medj' odrasle.

А ти, тако паметан, процењујеш да немам везе - како? Тиме што немаш појма да су немањићка Србија и аутокефална Пећка патријаршија уопште и настали само захваљујући крсташком растурању Византије? Тиме што не знаш да су Немања и Свети Сава подржавали крсташе против Византије и лично их дочекали у истом овом Нишу у којем ћемо дочекати папу?

Будала сам што ме заболе за Византију и неке православне републике и монашке државе, него ме занима само Србија. Да сам неки полу-Грк, можда бих и проливао сузе над тужном судбином Византије, буху-хуу...

Католичанство нема неке велике разлике од православља.

Сваки католички бискуп није папин војник него ради за интересе свог народа. Није уопште чудно да, на пример, немачки и пољски католици буду у сукобу због различитих националних интереса.

Да ми Срби имамо масу Срба католика, да имамо у Београду бискупа Србина и да косовске католике нисмо проглашавали за "Јањевце" и Хрвате јер "само православци могу бити Срби", сви ови ставови на Косову би били другачији.

Стара пословица каже, како сејеш тако ћеш и жњети. А Срби када сеју зло, смеју се и вичу како им нико ништа не може, а када то зло жању, кукају на цео свет и траже кривце само у другима.

Је л' ? Па зато је вероватно онај римокатолички бискуп месецима ПОТПАЉИВАО ШИПТАРЕ И ПРИЧАО ИМ ГЛУПОСТИ ДА СУ СРБИ ТУ ДОШЛИ У 19.ВЕКУ И ДА СУ СРПСКЕ ЦРКВЕ ПОДИГНУТЕ НА РУШЕВИНАМА КАТОЛИЧКИХ - И ТАКО ЈЕ ДИРЕКТНО ИЗАЗВАО ПОГРОМ 2004.ГОДИНЕ... СА ТРАГИЧНИМ ПОСЛЕДИЦАМА ЕТНИЧКОГ ЧИШЋЕЊА И УНИШТЕЊА И РУШЕЊА НЕПРОЦЕЊИВИХ КУЛТУРНО ИСТОРИЈСКИХ И ВЕРСКИХ ОБЈЕКАТА....

Koliko? :eek:

Direktno iz Vatikana! Preksinoć, direktnim JAT-ovim letom....

Pa, normalno da Albanci muslimani i katolici podižu bogomolje za sebe, a onaj prvi deo si izmislio.....z:cry:
Хехехе, па шта ти мислиш ПО ЧИЈИМ ДИРЕКТИВАМА ЈЕ РАДИО ОНАЈ ШИПТАР-КАТОЛИК РУГОВА, А???

цитат:
Но, “хришћански допринос” Свете Столице не престаје са трагичним збивањима у прошлости већ се наставља и до данашњих дана. Тако, бискуп Сопи, негирајући историјски значај Косова за српски народ и СПЦ у свом интервју-у за Каритас-Виценца каже: “Не може се рећи да је Косово српски Јерусалим” јер су цркве које се виде на карти постојале и пре доласка Срба на те просторе. Он оправдава рушење православних цркава после завршетка рата на Косову тврдећи да је реч о “политичким црквама” и каже: “Православне цркве које су скорије грађене, треба рећи од 1989 године уништене су јер су претстављале политичку моћ Срба”. Историјска чињеница је да је трећина од 112 порушених светиња саграђена у средњем веку. Он даље тврди да су Срби на те просторе дошли крајем 19 века и “заузели сјевер Косова, област Прокупља и истерали све Албанце”. Таквим дезинформацијама један католички теолог и бискуп помаже Албанским сепаратистима да остваре своје циљеве на Косову тврдећи да су римокатоличке цркве на Косову претваране у православне а да су постојале пре доласка Срба на те просторе. То исто тврде и Албански сепаратисти и кажу: “манастири и цркве на Косову били су првоботно Албанске а касније су их отели Срби који су уништили велики број албанских католичких цркава” Да ли је такво извртање историјске истине о српском средњевековљу “допринос” о коме говори Свети отац? Да ли је могуће да један католички теолог толико не познаје историју?

Да ли је теби јасно ДА ЈЕ ПОГРОМ СРБА И УНИШТЕЊЕ ЦРКАВА 2004.ГОДИНЕ ДИРЕКТНО ОРГАНИЗОВАО ВАТИКАН, ИЛИ ТИ НИЈЕ ЈАСНО???

Баки, сине, ајде сврати у моје царство. На пдф Историја, па да тамо мало продискујутујемо, да мало паднеш са столице. :)

pa vec sam pao na pod od smeha citajuci tvoje nebuloze i jos smesnija opravdanja zasto ne znas stvari o kojima tako zarko zelis da diskutujes z:poz:

Кажеш "чиста лаж и небулоза", а православни имају законски регулисан статус

pravoslavni su imali zakonski regulisan status samo onda i samo tamo gde su bili neophodni kao meso u zastiti od turaka, u svim ostalim slucajevima pravoslavni su proganjani, ubijani, istrebljivani od strane katolika, kad god su isti bili u prilici. to je fakat i istorijska konstanta

А ти, тако паметан, процењујеш да немам везе - како?

upravo sam gore pokazao - time sto nemas pojma o nekim od najbitnijih istorijskih dogadjaja u genezi odnosa izmedju pravoslavlja i katolicke jeresi

Тиме што немаш појма да су немањићка Србија и аутокефална Пећка патријаршија уопште и настали само захваљујући крсташком растурању Византије? Тиме што не знаш да су Немања и Свети Сава подржавали крсташе против Византије и лично их дочекали у истом овом Нишу у којем ћемо дочекати папу?

jel ti mislis da je meni nemanjicka Srbija bitnija od Pravoslavlja? Mislis da bih ja menjao zaklane i spaljene pravoslavne monahe po Svetoj gori za nemanjicku Srbiju?

Да сам неки полу-Грк, можда бих и проливао сузе над тужном судбином Византије, буху-хуу...

i opet, ja uopste nisam spominjao sudbinu Vizantije, ja sam spomenuo sudbinu pravoslavnih monaha, koji cak nisu bili ni Grci. I nad cijom sudbinom se ti ismevas i likujes, kao uostalom svaki papista.
Mnogo je, previse, primera u istoriji nasilja i genocida katolickih jeretika nad pravoslavcima.

Хехехе, па шта ти мислиш ПО ЧИЈИМ ДИРЕКТИВАМА ЈЕ РАДИО ОНАЈ ШИПТАР-КАТОЛИК РУГОВА, А???

цитат:
Но, “хришћански допринос” Свете Столице не престаје са трагичним збивањима у прошлости већ се наставља и до данашњих дана. Тако, бискуп Сопи, негирајући историјски значај Косова за српски народ и СПЦ у свом интервју-у за Каритас-Виценца каже: “Не може се рећи да је Косово српски Јерусалим” јер су цркве које се виде на карти постојале и пре доласка Срба на те просторе. Он оправдава рушење православних цркава после завршетка рата на Косову тврдећи да је реч о “политичким црквама” и каже: “Православне цркве које су скорије грађене, треба рећи од 1989 године уништене су јер су претстављале политичку моћ Срба”. Историјска чињеница је да је трећина од 112 порушених светиња саграђена у средњем веку. Он даље тврди да су Срби на те просторе дошли крајем 19 века и “заузели сјевер Косова, област Прокупља и истерали све Албанце”. Таквим дезинформацијама један католички теолог и бискуп помаже Албанским сепаратистима да остваре своје циљеве на Косову тврдећи да су римокатоличке цркве на Косову претваране у православне а да су постојале пре доласка Срба на те просторе. То исто тврде и Албански сепаратисти и кажу: “манастири и цркве на Косову били су првоботно Албанске а касније су их отели Срби који су уништили велики број албанских католичких цркава” Да ли је такво извртање историјске истине о српском средњевековљу “допринос” о коме говори Свети отац? Да ли је могуће да један католички теолог толико не познаје историју?

Да ли је теби јасно ДА ЈЕ ПОГРОМ СРБА И УНИШТЕЊЕ ЦРКАВА 2004.ГОДИНЕ ДИРЕКТНО ОРГАНИЗОВАО ВАТИКАН, ИЛИ ТИ НИЈЕ ЈАСНО???

Nema nikakvog linka.....

Nema nikakvog linka.....

Добро знаш да такве ствари НЕ ПОСТАВЉАМ НЕПРОВЕРЕНО...а осим тога добро знаш да је то истина:

текст је подугачак - па ево само један део са 12 и 13.стране:

http://www.google.com/search?client...nca+biskup+Sopi+intervju&btnG=Google+претрага

PRILOZI TEKSTU:
1. Intervju biskupa Marka Sopija Caritas- - Kosovo nije srpski Jerusalim. Crkve su postojale i
pre dolaska Srba.
Kao ilustraciju najnovijih teorija koje zastupa Rimokatolicka crkva na Kosovu i Meothiji,
posebno biskup Marko Sopi i svestenik Don San Zefi iz Prizrena moze da posluzi intervju koji je
na italijanskom jeziku biskup Sopi dao 2001 godine za posebno ilustrovano izdanje Caritas-a

(prevod na srpski - decanski monasi), prilog u MS NjORD formatu. Intervju je objavljen u
publikaciji: Guerre etniche: una fatalita? Un esempio - IL KOSOVO (Etnicki ratovi, fatalnost?
Jedan primer - Kosovo), Enzo dalla Pellegrina, Caritas di Vincenca, 2001.
(Biskup Marko Sopi, ul. Leke Dugadjini 7, 38400 Prizren, tel. 029 41 175)
2. Izjava g. Ibrahima Rugove, 25. avgusta 1995 godine (Kosovski informativni centar) -
Manastiri i crkve su bile prvobitno albanske.
http://www.hri.org/nenjs/balkans/kosova/95-08-25.ksv.html
file:///C|/Temp/braki/broj142.htm (11 of 21)10.3.2008 12:26:45
Poseta Americi Sreda
"Kosovo je bilo naseljeno Albancima od drevnih vremena Kraljevine Dardanije koja je bila u
sastavu Ilirske Kraljevine. Posle toga ono je postala rimska provincija. Za vreme vizantijskog
perioda, srednjeg veka i tokom Otomanske imperije Kosovo je bilo samostalan entitet sa
posebnim identitetom", rekao je predsednik Rugova u komentarisuci neke nove manipulacije
istorijom i srpskim mitom o Kosovu. "Manastiri i crkve na Kosovu bile su prvobitno albanske i
kasnije su ih oteli Srbi koji su unistili veliki broj albanskih katolickih crkava. Albanci su bili i
ostali pripadnici i katolicke i pravoslavne vere. U Ulpijani (drevnom gradu pored Pristine)
imamo prve mucenike hriscanstva", rekao je Dr. Rugova. On je upozorio da se sve
manipulacije istorijskim i kulturnim spomenicima na Kosovu vrse zbog toga sto je ono veoma
bogato u prirodnim resursima."
4. Miranda Vickers: Betnjeen Serb and Albanian: History of Kosovo (Miranda Vikers, Izmedju
srpskog i albanskog) - Mnogo katolickih crkava i manastira je prosireno i pretvoreno u srpske.
http://search.barnesandnoble.com/booksearch/isbnInljuiry.asp?
sourceid=00003353610049981787&isbn=0231113838&displayonly=chapter
"Od 12. veka katolicizam je poceo da prodire kroz priobalna podrucja u unutrasnji deo severoistocnih
teritorija naseljenih Albancima, ali posto su drzava i vera bile sinonimne, Nemanjici su
poceli da namecu pravoslavnu veru svojim podcinjenim narodima. Mnogo katolickih crkava i
manastira je prosireno i pretvoreno u srpske", (Poglavlje 1, Vladavina Nemanjica i dolazak
Otomana), str. 1-6, Columbia University Press, Nenj York, 1998.
5. www.albanian.com Bogorodica Ljeviska - "Rimokatolicka crkva koja je pretvorena u
pravoslavnu"
http://www.albanian.com/main/countries/kosova/prizren/indedz.html
fotografija crkve Bogorodice Ljeviske sa tekstom na engleskom jeziku:
"Jedna od najstarijih sacuvanih gradjevina u Prizrenu je Shn't Maria Levishka (prikazana na
slici). Prvobitno sagradjena kao rimokatolicka crkva i jedna je od glavnih katolickih crkava ovog
regiona, Leviska je kasnije pretvorena u istocnu pravoslavnu crkvu."
Etnicki ratovi: fatalnost? Jedan primjer: Kosovo
Caritas Vicenza, 2001
Monsinjor Marko Sopi, katolicki biskup prizrenski (str. 95-96)
§ Zacetak konflikta kako ga vidi velikodostojnik jedne od tri "religije" koje su za Zapad i same
uzrok konflikta. Mi "zapadnjaci" pripisujemo konfliktu verski karakter kao jedno od najjacih u
"balkanskim desavanjima".
Ne moze se govoriti o verskom konfliktu, nego o politickom i etnickom. Nije to pitanje ovih
dana, nego je staro vec skoro jedan vijek, nakon odlaska Turaka, a i ranije:1877, kada su Srbi
zauzeli sjever Kosova, oblast Prokuplja i istjerali sve Albance. Srbi su se osjecali zasticeni od
Rusa i od nekih zapadnih zemalja kao sto su Italija i Francuska. Njihovo episkopsko sjediste je
iz Raske preneseno u Pec tek poslije Londonskog kongresa.
§ Za vrijeme konflikta sta je bilo najteze vama koji ste na poziciji jedne crkve? Sta je tokom
konflikta najvise pomagalo ili otezavalo da se zivi kao vjernik?
Pravoslavne crkve koje su skorije gradjene, treba reci od 1989. godine, unistene su jer su
predstavljale politicku moc Srba. Unistavanja su se desavala kao posljedica rusenja
muslimanskih dzamija, cak i starih, kao sto je ona u Djakovici.
Prije koflikta (16-19 mart 1999) odrzan je u Becu susret izmedju predstavnika triju vjerskih
zajednica. Ja sam se vratio na vrijeme, prije bombardovanja. Bio je to dar Duha Svetoga da se
bude ovdje i On nam je pomogao da postupamo na najbolji nacin. Svima sam sugerisao,
svestenicima i monahinjama, da ostanu na svojim mjestima, barem dok nema direktne smrtne
opasnosti. Svi osim jednoga su ostali.
file:///C|/Temp/braki/broj142.htm (12 of 21)10.3.2008 12:26:45
Poseta Americi Sreda
Prvih sedam dana mogli smo komunicirati. Bio sam u velikoj nedoumici kada bi me pitali sta
treba da rade. Nije bilo lako odgovoriti da se ostane. Bojao sam se za monahinje (njih
sedamdesetak, sve ispod cetrdeset godina). Kada bi dolazile u crkvu bilo me je strah da
kazem: Idite u miru!. Naredio sam da se vrata ostavljaju otvorena da bi se moglo pobjeci u
slucaju bombardovanja. Bilo je tesko savjetovati ljudima "otici ili ostati?". I njima bih govorio
ono sto sam govorio svestenicima i monahinjama. I svi su ostali. S druge strane, svi misle da
katolici znaju sve jer iza ledja imaju Papu, koji sve zna unaprijed.
Mnogo smo pomagali i muslimane, narocito one koji su izbjegli, i skrivali smo ih iako u strepnji
da su mogli biti iz OVK.
Odrzala nas je vjera: Svi smo u Bozjim rukama. Nismo se interesovali za politiku. Pomagali
smo koliko smo mogli. Posjecivao sam narod, narocito najsiromasnije i to je bilo nase
svjedocenje. Kontakt sa narodom je veoma vazan. Bilo je veoma tesko pokazivati se smiren i
siguran, kada sam cak i ja bio u nemiru.
§ Sta je u ovom trenutku stav religije (sada kada svako ima svoje mrtve da ih osvecuje) o
povratku u normalnost? I sta je to "normalno" na Balkanu?
Nekada su odnosi bili formalni. Nakon rata, u Pristini smo se zagrlili sa Redzepom Bojom,
starjesinom muslimanske zajednice Kosova. Novinari su nas zamolili da to ponovo uradimo.
Pravoslavna Crkva se sa nama prije rata nije nikada susretala, ali sada stalno dolaze na nase
sastanke i uvijek su prisutni. Najprije smo se susreli u Amanu, zatim u Sarajevu, potom u
Becu, i najskorije u Njujorku. Pravoslavna Crkva vidi Katolicku kao "jaku" zbog Pape . Zapad
grijesi kada kaze da su Srbi protjerani. Nije to istina, sami su pobjegli jer ih je bilo strah, i to
prije nego sto su se vratili Albanci. Njihovo postupanje u ovih deset godina ih je natjeralo da
odu u strahu.
§ Kosovo, "srpski Jerusalim" je i mjesto zivljenja Albanaca. Da li ce i ono imati sudbinu
Jerusalima, tj. stalnog sukoba, makar i u ime Bozje?
Ne moze se reci da je Kosovo srpski Jerusalim. Poredjenje nije na mjestu. U (Kosovskoj) bici
1389 vodje su bile iz Srbije, a ne odavde. Crkve koje vidimo na karti postojale su i prije
dolaska Srba, one su hriscanske , a mnoge su cinjenice izvrnuli lazni istoricari.
§ Sta danas znaci biti katolik na Kosovu?
Ponosni smo sto smo katolici. Mi (Albanci) smo medju prvim narodima primili hriscanstvo u
prvom vijeku. Ponosni smo sto smo sacuvali nasu etnicku pripadnost i nasu vjeru.
Ispovijedanje katolicke vjere nisu smatrale za opasnost cak ni srpske vlasti. Uprkos pet
vijekova islama jos smo ovdje. Ovo je ziva crkva. Kao nikada do sad smo crkva koja se
preporadja. Ovo ponovno otkrivanje vrijednosti dubine nase vjere zaista nam uliva nadu da u
bliskoj buducnosti moze da se zapocne novi odnos sa svima narodima Kosova, cak i sa Srbima,
saradnja i prijateljstvo, ostavljajuci na stranu osjecanja, mrznju i osvetu, prepustajuci sve
Pravdi Jedinog Boga, tj. Njegovom Milosrdju.
Crkve su posjecene i ljudi primaju svete tajne, mladi su vezani za crkvu, organizovani smo.
Imamo i priziva, i muskog i zenskog. Na Kosovu ima oko 60 000 katolika, ali od tog broja oko
40 000 je u inostranstvu. Nadamo se da ce da se vrate. Imamo dvanaest osoba na nizoj
bogosloviji i sesnaest na teologiji. Ima dosta priziva i u zenskom monastvu i to cini nasu crkvu
zivom.
§ Mi, kao Caritas iz Veneta imacemo veliku izlozbu u nasim gradovima. Sta osjecate da treba
da se kaze italijanskoj javnosti?
Mi danas ovisimo o Italijanima. Imamo potrebu za izgradnjom crkava (Caritas nas ne cuje i
razumijemo zbog cega) ali ovdje je potreba za svim kao sto su fudbalska igralista, skole,
predavaci… Mi nemamo iskustva i u tome nam vi trebate pokazati "kako". Sve treba da se uradi dostojanstveno.
+++++++++++++++++++++++++++++++++

О свему овоме СПЦ ЈЕ ВЕОМА ДОБРО УПОЗНАТА ЈЕР ТЕКСТ ЈЕ ТАДА ПИСАО О.САВА ЈАЊИЋ ИЗ ДЕЧАНА.....

Watchman: Ако си крштен у СПЦ, већ си кризман и кризмао те је православни поп у истом обреду када си и крштен.

То се ради само једном у животу, и не мора (тј. не сме) да се понавља када се мења црква на линији православље-католичанство.

1. О хришћанству:
Најпре за хришћанство. Овим начином да се очисти хришћанство.
6. О јереси латинској:
И за јерес латинску, што су обратили хришћане у азимство, да се врате опет у хришћанство, ако се нађе ко пречувши и не повративши се у хришћанство, да се казни како пише у закону светих отаца.
7. О јереси латинској:
И да постави Велика црква протопопе по свима градовима и трговима, да поврате хришћане од јереси латинске, који су се обратили у веру латинску, и да им даде заповест духовну и да се врати сваки у хришћанство.

8. О латинском попу:
И поп латински, ако се нађе, обративши хришћанина у веру латинску, да се казни по закону светих отаца.

9. О полувершима:
И ако се нађе полуверац, који је узео хришћанку, ако усхте, да се крсти у хришћанство, а ако се не крсти, да му се узме жена и деца и да им се даде део куће, а он да се изагна.

10. О јеретику:
И ко се нађе као јеретик, живећи међу хришћанима, да се ожеже по образу и да се изагна, а ко би га тајио, и тај да се ожеже.

13. О епископима:
И митрополити, и епископи, и игумани да се не постављају митом. И ко се нађе да је митом поставио митрополита, или епископа, или игумана, да је проклет и онај који га је поставио.
21. О продавању хришћанина:
И ко прода хришћанина у иноверну веру, да му се рука отсече и језик одреже.

Nema više Cara Dušana, a jeretici na čelu Crkve i države 'oće od naroda pravovernog da naprave Latine.

Nema vise razlike izmedju nasih i latinskih popova oboje su odavno ostavili duhovni svet i zamenili ga za materjalni...

Ја бих радије пристао да ме Турци погубе, него да примим papsku веру.
Боље је живот изгубити него душу огрешити, како се код нас каже у народу !

Srbija je bila najjača u vreme Dušanovo, a ovo si izvodi iz NJegovog Zanonika.
Po tom Zakoniku bi Irinej ostao bez ruku i jezika.
A vidis svaki vernik pravi hriscanin nesme da mrzi ,ako neko zaluta od tvoojih ti ne zelis da mu seces usu i nos ,vec da ga ispravis na pravi put,pa tako sve ljude treba da gledas ko da su tvoji braca i sestra ne da ih kaznjavas vec da radis na tome da ih spases.

Ја бих радије пристао да ме Турци погубе, него да примим papsku веру.
Боље је живот изгубити него душу огрешити, како се код нас каже у народу !

Nemoze niko da ogresi tvoju dusu to mozes samo ti sam ,jedino delima .Nije pravoslavlje klub u koji je dovoljno samo da se uclanis da bi se spasio naoprotiv to nista ne znaci .

Индулгенција је искупљење, опроштај гријехова. Термин се користи у оквиру доктрине католицизма по којој су почињени гријеси, или они који се тек намјеравају учинити, могу откупити новцем код, у католичкој хијерархији, за то овлашћених лица. Висока цијена откупа гријехова довела је до отпора и појаве протестантизма и других реформатских цркава.

Овај чланак, или један његов дио, је изворно преузет из књиге Ивана Видановића „Речник социјалног рада“

z:ddm: z:poz:

5B91D41D7A437A48B398C263302B37F2.jpg

Mani se tih projekcija svojih frustracija na druge.
Stručna lica su u stanju da ti pomognu, samo se moraš držati dalje od onih koji su te zlostavljali.

vidim ko je fasciniran fratrima.....priznaj da se pališ na njih.....z:cry:

vidim ko je fasciniran fratrima.....priznaj da se pališ na njih.....z:cry:

pomoz bog,braco Hrvati i sestre srpkinje.mi Hrvatski nacionalisti ne delimo Hrvatstvo po veri.mi kazemo,Hrvat je mio ma koje vere bio...AMIN

Originalna izreka glasi: ''Brat je mio ma koje vere bio.'' I srpska je.
Normalno je, da je kao neko kome je prađed bio Srbin, koristiš.:super:

Originalna izreka glasi: ''Brat je mio ma koje vere bio.'' I srpska je.
Normalno je, da je kao neko kome je prađed bio Srbin, koristiš.:super:

"srbin" je Hrvat koji je bio utamacen pod vizantijom,ta romejsko-latinska jeres je nasu Hrvatsku bracu zvao podrugljivo,SERVI,sto je latinskog jeresa(jezika) i znaci,SLUGA.dabogda se ta sramota vishe nikada neponovila...AMIN

Не бих ја ту ништа мењао, само ако му нестане шибица...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back