Jeres latinska

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Car dušan je bio sluga papin, nosio njegovu krunu i ratovao protiv Vizantije- to piše u istoriji.
Latinska jeres niej katolicizam već jedan verski pokret tog doba.

Dušan je bio poznat po tome da je katolicima davao sva verska prava svojim zakonom, posebno dubrovačkim trgovcima, dozvoljavao ispovest katoličanstva i katoličke crkve na tlu Srbije.
Pročitaj malo istoriju.
Не, Душана је за цара крунисао Јоаникије, тек проглашен за српског патријарха.

ne, ja sam Srbin, бла бла бла

Па не зна се ко је већи српски пријатељ у Средњем веку, да ли Грци или Бугари. Сматрам да је баш лепо што их жалиш, само треба да знаш да су твоји преци, осим ако ниси Бугарин или Грк, били на страни крсташа.

Откуд знам за манастир Зограф, има грчко име, а Грци су највише страдали од полуделих пљачкаша у 4. крст. раду (4. ли беше?), а иза којег не стоје ни Рим ни папа, него пљачкашке амбиције Млетака. И да нису разбуцали византијског окупатора, Србија би била моћна и независна, а СПЦ аутокефална мало сутра, а можда и касније.

Сад ја будала што не држим све у глави и не памтим ствари које ме не занимају... Ма, све 5. :D

Оп, Грци, Грци, Грци, Византијо, мати наша најмилија! :hahaha:

A mi bi svi pričali grčki verovatno jer se Dušan ložio na Vizantiju.

Душан и није стварао српску државу, него православну империју.

Већи му је интерес био да завлада грчким, бугарским и албанским православним земљама, него да заокружи српски народни простор.

Да је тако нешто радио неки Грк или Бугарин, ови исти би га данас помињали као најгорег зликовца. Е, а пошто је "наш" Дуле освајао туђе и оно што није његово, онда је то океј. :klap: Кад ја крадем од тебе, то је Божја воља, а кад ти крадеш од мене, то је зло, значи врх! :D

Ne treba da se ponovo krštiš, ne brini....Katolička Crkva priznaje pravoslavno krštenje....z:mrgreen:

Možda iz neznanja nisam upotrebio pravo ime za čuveni katolički ''obred'' koji fratri primenjuju nad mladim katolicima, a posebno su im dragi crkveni horovi.
Možda bi nam o tom čuvenom ''obredu'' više mogli reći vernici katoličke crkve koji su ga prošli.z:mrgreen:

Možda iz neznanja nisam upotrebio pravo ime za čuveni katolički ''obred'' koji fratri primenjuju nad mladim katolicima, a posebno su im dragi crkveni horovi.
Možda bi nam o tom čuvenom ''obredu'' više mogli reći vernici katoličke crkve koji su ga prošli.z:mrgreen:

Vidiš, ja nisam čuo za taj obred , niti ga je bilo koji od katolika koga poznajem prošao....z:shock:

Papa hoće dijalog i pomirenje (kao uostalom i pravoslavci)....kao protuteža nadirajućem islamu....:deda:

Је л' ? Па зато је вероватно онај римокатолички бискуп месецима ПОТПАЉИВАО ШИПТАРЕ И ПРИЧАО ИМ ГЛУПОСТИ ДА СУ СРБИ ТУ ДОШЛИ У 19.ВЕКУ И ДА СУ СРПСКЕ ЦРКВЕ ПОДИГНУТЕ НА РУШЕВИНАМА КАТОЛИЧКИХ - И ТАКО ЈЕ ДИРЕКТНО ИЗАЗВАО ПОГРОМ 2004.ГОДИНЕ... СА ТРАГИЧНИМ ПОСЛЕДИЦАМА ЕТНИЧКОГ ЧИШЋЕЊА И УНИШТЕЊА И РУШЕЊА НЕПРОЦЕЊИВИХ КУЛТУРНО ИСТОРИЈСКИХ И ВЕРСКИХ ОБЈЕКАТА....

Знаш ли КОЛИКО ЈЕ КАТОЛИЧКИХ ХРАМОВА ЗАПОЧЕТО НА КИМ И КОЛИКО ЏАМИЈА...

Neću da me fratar ''krizma''.

Ако си крштен у ПЦ, онда си кризман на исти онај начин на који би те и фратар кризмао.

Код вас се то зове миропомазање и реч је о апсолутно истом, и ради се само једном у животу. Код православаца у исто време, крштење+кризмање, а код католика једино ако се одрастао човек крсти - ако се крсти дете или беба, онда само крштење, а кризмање кад одрасте.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back