Jeremić o odnosima Srbije i Hrvatske

Ne vi ste lopove i razbojnike primali u MUP R Hrvatske sam znas da se ne radi o politickim delima vec o krivicnim delima protiv imovine i lica.
Sta mislis kakva je to drzava kad je stvaraju razbojnici ?

A šta misliš ko se borio za tzv. "RSK" i "RS" ?
Mobilizirali ste i u prve redove poslali kriminalce i ubojice!

I kod nas je ratovala kažnjenička bojna, to nije tajna. Samo što smo se mi branili, a vi napadali. E to je ogromna razlika.
A u MUP nisu primani kriminalci, nego se u početku izgubio kriterij, pa su primali neškolovani kadar. To ne znači da su ti ljudi bili kriminalci. Mada se vjerojatno poneki i provukao! Ali u odnosu na to kakve vi šerife i dan-danas imate u policiji RS, naši su za ono vrijeme bile male mace! :mrgreen:

nisu dobivali masovno otkaze nego su odbijali stabljat šahovnicu umjesto zvijezde. odbijanje zapovjedi = otkaz u MUP-u. a dio je čak krenuo u otvoreni rat sa državom

Ajde ajde, znamo svi jako dobro da su morali da potpisu "lojalnost" sto puno njih nije htelo jer je to bila jedna od prvih asocijacija na fasizam i tretman prema Jevrejima u WW2...

A šta misliš ko se borio za tzv. "RSK" i "RS" ?
Mobilizirali ste i u prve redove poslali kriminalce i ubojice!

I kod nas je ratovala kažnjenička bojna, to nije tajna. Samo što smo se mi branili, a vi napadali. E to je ogromna razlika.
A u MUP nisu primani kriminalci, nego se u početku izgubio kriterij, pa su primali neškolovani kadar. To ne znači da su ti ljudi bili kriminalci. Mada se vjerojatno poneki i provukao! Ali u odnosu na to kakve vi šerife i dan-danas imate u policiji RS, naši su za ono vrijeme bile male mace! :mrgreen:

Na koliko ste kasarni, vojnih aerodroma i luka izvrsili teroristicke napade ?
O kojoj ti odbrani pricas ?

Na koliko ste kasarni, vojnih aerodroma i luka izvrsili teroristicke napade ?
O kojoj ti odbrani pricas ?

Niti na jednu jedinu!
Sve kasarne i drugi vojni objekti bili su okupirani od strane agresorske armije i mi smo ih pozvali da vrate ono što nije njihovo. Ako su pružili otpor, odnosno htjeli opljačkati tuđu imovinu, normalno da je došlo do sukoba.
O terorizmu možeš govoriti jedino u smislu da ga je agresorska armija vršila nad Hrvatima.

Ajd sad to zbroji, jer je to sve NDH!

Pa ti rece da je bilo 12.000 u NDH Jevreja a prezivelo 4.000?
Po ovome se vidi da je od 37.000 prezivelo 9.000, naravno ne racunajuci oblast Srema.
Dakle poenta tvog posta je relativizovanje ustaskih zlocina jer po tvojoj racunici zasnovanoj na ko zna kojim izvorima je holokaust prezivelo 33 odsto Jevreja, dok po oficijelnim podacima jevrejskih organizacija je to tek 24.
Druga stvar je ovo preuvelicavanje pobijenih Jevreja na teritoriji Srbije. Rece od 12.000 prezivelo 500, a jevrejski izvori govore od 4.000 prezivelih.

Mislim da bi moderatori trebali uzeti u obzir ovo tvoje diletantsko i bezobrazno ponasanje, frljanje sa ciframa cime se direktno rugas zrtvama holokausta. Ipak se radi o ozbiljnim i osetljivim stvarima a i nema nikakve veze sa temom.

Intimno pitanje!!!

Da li si služio vojsku??

Objasni mi razliku pješačkog naoružanja i teškog topništva...

Niti na jednu jedinu!
Sve kasarne i drugi vojni objekti bili su okupirani od strane agresorske armije i mi smo ih pozvali da vrate ono što nije njihovo. Ako su pružili otpor, odnosno htjeli opljačkati tuđu imovinu, normalno da je došlo do sukoba.
O terorizmu možeš govoriti jedino u smislu da ga je agresorska armija vršila nad Hrvatima.

slobodan milošević ratko mladić milan martić i ostali neprijatelji 91.

Zamolio bih vas da da ako zelite da polemisete da to bude na nivou argumenata i fakata.
Hvala na razumevanju.

Pa ti rece da je bilo 12.000 u NDH Jevreja a prezivelo 4.000?
Po ovome se vidi da je od 37.000 prezivelo 9.000, naravno ne racunajuci oblast Srema.
Dakle poenta tvog posta je relativizovanje ustaskih zlocina jer po tvojoj racunici zasnovanoj na ko zna kojim izvorima je holokaust prezivelo 33 odsto Jevreja, dok po oficijelnim podacima jevrejskih organizacija je to tek 24.
Druga stvar je ovo preuvelicavanje pobijenih Jevreja na teritoriji Srbije. Rece od 12.000 prezivelo 500, a jevrejski izvori govore od 4.000 prezivelih.

Mislim da bi moderatori trebali uzeti u obzir ovo tvoje diletantsko i bezobrazno ponasanje, frljanje sa ciframa cime se direktno rugas zrtvama holokausta. Ipak se radi o ozbiljnim i osetljivim stvarima a i nema nikakve veze sa temom.

Ajde prijatelju, smiri se i pogledaj unazad moj post, pa ćeš vidjeti da sam ja tamo pisao o Beogradu, a ne o Srbiji. O Srbiji i 4.000 preživjelih si pisao ti, a ja sam ti tek onda povukao paralelu na NDH.

nisu dobivali masovno otkaze nego su odbijali stabljat šahovnicu umjesto zvijezde. odbijanje zapovjedi = otkaz u MUP-u. a dio je čak krenuo u otvoreni rat sa državom
Što da stave druge simbole u divljoj i nepriznatoj državi?To samo neki Bantu domorodac može da traži.:lol:Proustaški političari su tražili da srpski policajci u nepriznatoj državi stave druge simbole i ovi normalno to nisu uradili.:)

Nema sta da se Jeremic prsi oko Hrvatske kad je izmedju ostalog i sam kriv za trenutno stanje povodom srpsko-hrvatskih odnosa.
Mislim ona jeftina izjava u Zagrebu da je Oluja bila etnicko ciscenje. Jeste to tacno ali se to ne radi tako. Jednostavno rec je o amateru i najobicnijem diletantu na diplomatskoj sceni Evrope i sveta.

Можда јесте аматер али шта смо имали од ових назови професионалаца прије њега? Снисходљивост не води ничему. Такве нас нико неће поштовати. И зашто се ми бојимо узвратити кад нас неко вријеђа? Да ли је професионалац бивши њемачки амбасадор који нам онако успут помену да би могли остати без Војводине и Санџака? Или Комшић који би нашег политичара лупао по носу? Можда је професионалац Холбрук који их је затварао док се не договоре или Ахтисари који је пријетио да ће сравнити Београд? Све су то "врли професионалци" са "пуним дипломатским манирима", све "мој до мојега"! Ми све нешто глумимо финоћу (да има неке користи па бих разумио), а они нас директно крешу у мозак задњих 20 година. Пошто је очигледно да финоћа не функционише, зашто да не пробамо нешто друго?

Back