Jelena Karleuša

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema sto da tripuje da je zvijezda kad jeste :)

wow, hvala ti sto si me prosvetlo:andjeo:, ja ne znam sta bi se dogodila da mi ovo nisi rekla...verovatno bi zivela u veelikoj zabludi...:dash:
hvala ti:mrgreen:

Bice puna kapa ako joj dodje 7.000 ljudi...

ta lujka ce da napuni Arenu ko nista...samo drugarica i ja necemo ici na koncert od nas 37 u razredu...:dash:

Poslednja izmena:
Au... ko da je tesko da neko napuni arenu kad mu drugi pisu tekstove i kompozicije, kad moze da plagira grke kolko oce, kad ima sise, guci, i da plati (ili zainteresuje) pink da gostuje stalno u njemu, i da ne zna da pjeva, i da ima preludina ko Bitlsi.

Ovaj lik što krešti sa njom u spotu je pljunuti Edvard Makazoruki ! :hahaha:

4.jpg

:cepanje::cepanje::cepanje:

e kad sam videla tog lika, i mene je odmah podsetio na edwarda!
tuzno sto je u njenom spotu :(

Tesko je reci za neku pop pevacicu da je talenat,po meni je to vise sinonim za opersku muziku gde stvarno pevaju talenti spram kojih neki pop izvodjaci imaju nula glasovne sposobnosti.
Onda i ne cudi podatak da nase zvezde u inostranstvu zapravo gledaju i slusaju nasi ljudi,strancima i nije nesto zanimljivo

Daj ne zezajte Jelena ce sigurno napuniti arenu....ljudi ce dati i vise od 30 000 za kartu ako je u pitanju kvalitet i talenat, sto u ovom slucaju jeste.....

ps. Iz mog odeljenja ide mozda 3-4 samo .....:D

koji crni kvalitet i talenat?
ona na popularnosti dobija iskljucivo zbog svog izgleda i tih nekih skandala i sr.nja...
pa bas se pitam sto do sada nikad nije odrzala solisticki koncert?
a da - to je zato sto ranije tehnologija nije toliko napredovala da bi na njenom koncertu mogla da joj sredi glas i da mi ne primetimo kako je u stvari krestav i nikakav!
sad ovako, 2010.godina, moooozda je i mogla malo da nauci da peva ali bitno je da tu sada postoje razna pomagala koja ce uciniti da njen glas zvuci podnosljivo u tako velikom prostoru, jer inace kad bi pevala bez raznih efekata i kad bi pustila glas (daleko bilo), mislim da bi to veoma tuzno zvucalo. :cool:
primer - tihi ubica, snimak sa youtube-a... :cool:

Samo da mi je znati koja ce budala da da 30 000din da slusa tehnicke mogucnosti procesora za glas koji i od dranja macke pred teranje pravi koliko-toliko prihvatljive piskave zvukove......

Sta li ce sve da joj poukljucuju : Flendzer korus,reverb space echo,dinamyc ekvilejzer podesavanje-smanjenje trebl tonova zbog krestanja,zatim ubacivanje dublje i vislje oktave,zatim ubacivanje terce i kvinte kako bi glas izgledao punije i bolje..........Pa onda kompresor pa nois gejt (ahaha da ne popucaju ljudima bubne opne ahaha).......

Ako ne verujete evo snimak sta sve mogu te sprave

I da ovo su s r a nj e sprave veoma jeftine....Ona koristi veeeeoma profesionalnu tehnologiju - ovo su igrackice za zezanciju za decu kad hoce karaoke da pevaju....

A ovo za 30 000 din kladim se u zivot da je cena namerno prenaduvana to je samo jos jedan u nizu njenih retardiranih marketinskih trikova - to ce ona da pozajmi pare i da da nekim osobama koje je poznaju da kupe kao kartu za VIP lozu a posle ce od zarade da vrati te pare koje je pozajmila.....HHahhahahahaha

Zar ste stvarno mislili da ce iko normalan da da 30 000 za Karleusu???

Poslednja izmena od moderatora:
Tesko je reci za neku pop pevacicu da je talenat,po meni je to vise sinonim za opersku muziku gde stvarno pevaju talenti spram kojih neki pop izvodjaci imaju nula glasovne sposobnosti.
Onda i ne cudi podatak da nase zvezde u inostranstvu zapravo gledaju i slusaju nasi ljudi,strancima i nije nesto zanimljivo

Ovde nisi u pravu...
Pod jedan JK nije pop pevacica (ne mislim na srpsku pop ,u Srbiji je pop poistovecen sa Turbo folkom) Pop pevacica je npr Ana Stanic,i brojne pevacice iz bendova na b 92 u emisiji jelen top 10

Pod 2 Vrsta muzike nema veze sa kvalitetom pevanja
Postoje dobri i losi vokali i oni izmedju koji se krecu od dobrog ka losem i obrnuto
Svaka muzika zahteva stil i tehniku pevanja........

E sad svi kao znaju da budu kriticari a niko nema pojma sta je zapravo pevanje,kako se to peva,kako se dise dok se peva,sta je pevanje iz grla a sta je falset,kakve sve postoje boje glasa,sta je dinamika,ritmika,tempo sinkopa sta je kvinta sekunda kvarta oktava ton poluton triler vibrato i slicne stvari koje se uce na muzickoj akademiji......

Svaka vrsta muzike zahteva odredjeno muzicko predznanje i tehniku pevanja za dati zanr......Sto ne znaci da taj npr ne zna da peva.....Evo npr Za Punk vrstu muzike je karakteristicno da ne treba da "znas da pevas" tj ne trazi se vokalna virtuoznost - Sama muzika je napravljena tako da svako moze da svira i peva znaci ne moras da budes gitarski virtuoz kao npr u progresivnom i instrumentalnom roku a jos pomanje trebas da znas da pevas........Svi vokali u panku imaju veoma mali opseg glasa i svi pevaju u istoj oktavi bez vibrata triler i slicnih tehnicko-virtuoznih stvari

Dalje u repu i hip hopu isto nije bitno da budes vokalni viruoz koliko je bitno da brzo brbljas i da budes komunikativan i da ti svaka treca rec bude yo i dog i da obavezno mases rukom po sred ekrana sa ona 3 prsta........

Za izvorne narodnjake je najbitnije da imas onaj kako ja kazem "Ciganjski triler" ono kad pocne AaAaAaAaAaAaAaAaAaAaAaA (veliko slovo A A ne duboko A a malo slovo a je visoko a)

U rok kulturi nema toliko naglasenog tog trilera....

Dalje u bluz muzici nije bitno toliko da imas veliki raspon glasa i triler koliko je bitno da imas fazonski specificnu crnacku boju glasa - pesak u glasu - hrapav glas kao da pusis 3 pakle dnevno.....

Prema tome ne mozes Bojane reci da samo ljudi iz opere znaju da pevaju Sta bi bilo recimo da neko sa operskim glasom pocne da peva Bluz????

Smejurija...
Ili da pocne da peva rok???Nije to to,puti ti Bohemijan Repsodi........

Znaci svaka vrsta muzike ima potrebu za odredjenim tehnickim vokalnim mogucnostima i to je to.......

Ne ocenjuje se po tome da li neko zna da peva ili ne......

Vec po nekim univerzalnim stvarima a to su : Da zna da drzi ritam (isto kao instrument - i glasne zice su instrument) a ne ko po ciganskim svadbama peva pevaljka a bend je "juri" jer ne moze da sustigne njen ritam i tempo od 300bpm....
Dalje treba da zna da sta je tonalitet - Ako je pesma iz C dura ili CMola i prima oktavi Tako i da pocne da peva a ne da bend pocne da svira iz C a njoj glas da ode u Dis.....
Nije to samo ja cu da uvatim mikrofon u sake (ko k u r a c ) i da isturim seese napred a vi me pratite i nemo' slucajno da pogresite......

Dalje treba da zna sta je dinamika pevanja,treba da zna da pravilno dise,da peva 12 sati a da joj ne pukne glas a ne da "fizikalise" dok peva....i sl

A inace turbo folk nije ni muzika po mnooogo cemu pa zato JK kao i mnooogi drugi mogu da kazu - EJ ja pevam ja sam pevaljka.........Jer TF nema ni kriterijume ni zahteve ni tehnicki deo koji trazi od vokala nego je neka smesa cudnih neartikulisanih tonova gde svako moze sve da uradi - sto se i ogleda u kvalitetu same nazovi muzike

Ja kazem da je meni sinonim za dobro pevanje jer tek tu zapravo mozes da vidis stvaran opseg necijeg glasa,a ne kod ovakvih pevaca i pevacica...

Ti kazes da se pop pevacice tesko mogu nazvati vokalima......Znam ja da citam sta pise ne treba da mi objasnjavas zasto jedno pise a drugo si nesto mislio i sl..

Sanse da neka pevacica bude pop pevacica ima iste kao i neka diva da bude operska diva.....

I za jednu muziku i za drugu potreban je talenat........Cak se moze i reci da je vise kvalitetnih operskih pevacica nego KVALITETNIH pop pevacica - sto znai da je tesko i pop muziku pevati........kvalitetno.....

E sad dzabe operskoj divi takav glas i takva tehnika pevanja kad ona sa takvim glasom ne bi mogla da pravi pop muziku jer je pop muzika ustvari popularna mainstream muzika a operski glas nije popularan cak sta vise vecini ljudi koji nisu zavrsili muzicku akademiju je i smesan............

Bojane sinonim za dobro pevanje treba da ti bude svaki vokal koji dobro peva.Prosto kao pasulj.
Po cemu je razlika izmedju neke kvalitetne dobre operske dive i kvalitetne pop pevacice??Koja je bolja????

Ne moze se reci jer se babe i zabe ne sabiraju......2 babe su 2 babe a dve zabe su 2 zabe.....Pop pevacica bi smesno ispala i operi i operska diva u pop muzici....

Muzika je kao i jelo a muzicari kao i kuvari - mozes ti sve da pomesas,sve sastojke i priloge ali na kraju imas da se ispovracas od takvog jela - Sto turbo folk vec dokazuje evo ima 20 godina vec

Back