Jel Vas Bar Malo Sramota ???

Svaki covek je prica za sebe.
Treba da povuce crtu i da levo pise razloge za ostajanje, desno za odlazak. Veoma jednostavno.
Niti je ljubav prema otadzbini kod svih ista, niti su iste zelje, nadanja, ocekivanja, potrebe.
Ako je covek resio da ide, ne treba ga osudjivati i postavljati mu uslove za povratak ili slicno. Ako je resio da ostane i dobar je u svom poslu, treba ga podrzati da bi ostvario vecinu svojih ciljeva i zelja jer ce ga to uciniti srecnim i jos posvecenijim radu koji obavlja. Jos jednostavnije.
A za njega licno...bolje pitaj svoje prijatelje i rodbinu za taj odlazak. Nas i ne poznajes i ne znas nase razloge a to je tema od po minimum 200 strana po nick-u...

Upravo si mu odlično odgovorio na njegove nedoumice ako ih je uopšte i imao, mada meni sve to liči na pogrešnu koncepciju pitanja koje sebi ili drugima postavlja.

Nešto ni ne verujem da se neko posebno usreći kada iz revolta nečim ili nekim donosi sudbonosne odluke po sebe.:confused:

Ja imam drugi primer u svojoj bližoj porodici.

Moja sestra, a kao diplomac klase na svom fakultetu, je dobila stipendiju od jedne prekookeanske zemlje i po diplomiranju mesto asistenta na fakultetu u toj zemlji.

Savršeno se snašla, ubrzo i udala ( za našeg momka odavde), koji joj se tamo pridružio i sam dobio odličan posao u najkraćem mogućem roku.

Ona uskoro brani doktorat, ostaje tamo na faksu i za sada nema nameru da se vraća ovde...sasvim je zadovoljna kako životom, tako i uslovima istog u toj zemlji.:smile:

Isto tako se ne razbacuje izjavama kako se neće vraćati ovde...baš naprotiv...ukoliko joj se ukaže neka dobra ponuda...zašto da ne !:smile:

Niti je ljubav prema otadzbini kod svih ista, niti su iste zelje, nadanja, ocekivanja, potrebe.
Ljubav prema otadžbini je ljubav kao i svaka druga - boli kad je neuzvraćena. Ako moj posao i moje znanje Srbin može da plati 500 eura, Nemac 1000, Amerikanac 1500, Arapin iz emirata 2000, neka hvala, volećemo se mi i dalje ali izdaleka.
Volim ja još štošta osim otadžbine pa sam se toga morao odreći.

Ljubav prema otadžbini je ljubav kao i svaka druga - boli kad je neuzvraćena. Ako moj posao i moje znanje Srbin može da plati 500 eura, Nemac 1000, Amerikanac 1500, Arapin iz emirata 2000, neka hvala, volećemo se mi i dalje ali izdaleka.
Volim ja još štošta osim otadžbine pa sam se toga morao odreći.

Dobro, tvoj izbor, ja ti ne mogu pomoci u pravdanju (doduse, nicim izazvanom 8-) ) ali mogu da ti kazem da te ne osudjujem. I nadam se da ti je dobro tamo gde si bolje placen.
Inace, ljubav ne boli. Boli sujeta zato sto su neka tvoja ocekivanja izneverena. Ljubav mozes samo da dajes, u tome je osnova ljubavi a ne u tome da dajes da bi nesto dobio...

Dobro, tvoj izbor, ja ti ne mogu pomoci u pravdanju (doduse, nicim izazvanom 8-) ) ali mogu da ti kazem da te ne osudjujem. I nadam se da ti je dobro tamo gde si bolje placen.
Inace, ljubav ne boli. Boli sujeta zato sto su neka tvoja ocekivanja izneverena. Ljubav mozes samo da dajes, u tome je osnova ljubavi a ne u tome da dajes da bi nesto dobio...
:) ... Kad ljubav nije uzvracena tj. jednostrana to malo menja situaciju... Naravno da nije tacno da ljubav dajesh a da ne zelish neshto za uzvrat. Zelish .... Zelish satisfakciju .... u suprotnom cemu to ... Volimo nashe tenisere iako nemamo nishta recimo finansijski od njihovih uspeha ali duhovno da ..... Volimo nashe kosharkashe , odbojkashe , odbojkashice ... ma svakog kome nasha ljubav znachi ... Svakog ko nashu ljubav uzvrati na pravi nacin ... Plashim se da je po tom pitanju nasha zemlja postala rupa bez dna gde odvratne politicke krvopije gutaju svaku takvu nadu i zelju zarad "neceg tamo ..." Slazem se da o tome treba dobro promisliti ali da je tako tako je ....

:) ... Kad ljubav nije uzvracena tj. jednostrana to malo menja situaciju... Naravno da nije tacno da ljubav dajesh a da ne zelish neshto za uzvrat. Zelish .... Zelish satisfakciju .... u suprotnom cemu to ... Volimo nashe tenisere iako nemamo nishta recimo finansijski od njihovih uspeha ali duhovno da ..... Volimo nashe kosharkashe , odbojkashe , odbojkashice ... ma svakog kome nasha ljubav znachi ... Svakog ko nashu ljubav uzvrati na pravi nacin ... Plashim se da je po tom pitanju nasha zemlja postala rupa bez dna gde odvratne politicke krvopije gutaju svaku takvu nadu i zelju zarad "neceg tamo ..." Slazem se da o tome treba dobro promisliti ali da je tako tako je ....

Kada sebi odgovoris na ovo pitanje, bice ti zivot mnogo lepsi:)
Teniseri igraju tenis jer vole tenis a ne zato sto vole Srbiju. To sto oni vole I Srbiju je samo dodatak. Pozitivan i nama kao gradjanima to prija ali da li bi se ljutio na Novaka Djokovica da igra pod zastavom neke druge zemlje? Ja ne bih. Anu Ivanovic od malih nogu finansira svajcarac a ne neki Srpski tajkun...nase odbojkasice su po belom svetu gde zaradjuju hleb svoj nasusni...i oni su primer kako se daje ljubav bez naplate...vidis da moze ?;)

Back