Јел сте зрели?

БелиВук

Domaćin
Banovan
Poruka
4.126
"Бити зрео" значи достићи ниво зрелости у различитим аспектима живота. Емоционална стабилност: Зрео човек је у стању да контролише своје емоције, разуме их и реагује на њих на одговарајући начин. Одговорност: Спреман је да преузме одговорност за своје поступке и њихове последице. Сталоженост: Не реагује импулсивно и може да размишља рационално у стресним ситуацијама. Емпатија и разумевање: Уме да саслуша друге и саосећа са њиховим проблемима и осећањима.

Самодисциплина: Способан је да поставља и постигне циљеве, управља својим временом и задржи фокус на важним стварима.
Дугорочна перспектива: Размишља о будућности и доноси одлуке које ће имати позитиван утицај на дуге стазе.
Отвореност за учење: Спреман је да учи из својих грешака и да се стално развија.

Vrlo lepa definicija. Hvala na pitanju.

Ja sam se zahvaljujući Stoicizmu preporodio. Imam takav mir koji ne mogu da objasnim rečima. Smatram da sam zreliji nego pre. Imam samokontrolu, nemam mnogo želja kao pre, zadovoljan sam, otvoren sam, umem da saslušam i drugu stranu.

Samo nešto da vam kažem, možda će nekima zvučati čudno, ali od kada praktikujem Stoicizam, mene dobre ženske uopšte više ne dodiruju, uopšte se ne uzbuđujem kad ih vidim ili prođu pored mene. Nekako sam postao indiferentan prema tome. Tako da više nisam podložan tim manipulacijama, i to je dobro. Verujem i da je ovo jedan znak zrelosti.

"Бити зрео" значи достићи ниво зрелости у различитим аспектима живота. Емоционална стабилност: Зрео човек је у стању да контролише своје емоције, разуме их и реагује на њих на одговарајући начин. Одговорност: Спреман је да преузме одговорност за своје поступке и њихове последице. Сталоженост: Не реагује импулсивно и може да размишља рационално у стресним ситуацијама. Емпатија и разумевање: Уме да саслуша друге и саосећа са њиховим проблемима и осећањима.

Самодисциплина: Способан је да поставља и постигне циљеве, управља својим временом и задржи фокус на важним стварима.
Дугорочна перспектива: Размишља о будућности и доноси одлуке које ће имати позитиван утицај на дуге стазе.

Отвореност за учење: Спреман је да учи из својих грешака и да се стално развија.

Emotivno sam zrela, odgovorna. Ponekad reagujem impulsivno, samo ponekad.

Kada su u pitanju empatija i razumevanje empatična sam. Svesna sam svojih grešaka i maksimalno se trudim da ih ne pravim ponovo.

Što se tiče boldovanog..nisam zrela.

Ukratko rečeno, nisam baš u potpunosti zrela. 🙂

Da li je važna samo zrelost kada su emocije u pitanju ili samodisciplina?

Osim impulsivnog reagovanja u saobraćaju, sve ostalo mogu reći da ispunjavam.

Čak i saobraćaj me ne nervira u smislu da impulsivno reagujem jer ne mogu da se kontrolišem, već zato što i dalje ne mogu da verujem da su ljudi toliko samoživi i glupi kao nogar da sednu u automobil i svesno ugrožavaju druge, ne vode računa, ponašaju se kao da su sami na putu... To su stvari koje me poremete, ostalo i ne.

Back