JEL EMINEM STVARNO UBIJEN ILI SU TO SAMO GLASINE?

• Začetnik teme Začetnik teme Duca*
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
fpulank:
Ljudi, pomoć!!!
Trebaju mi note Fransisa Pulanka, radim diplomski, i nigde ne mogu da nađem partiture za orkestar i klavir. U pitanju je koncert cis-moll. Ako neko ima nešto od toga, ili ako zna gde mogu to da nađem, neka javi, veoma mi je važno!
Hvala
Ne znam tacno kako se zovu ti sajtovi, ali ukucaj na googleu "notograf" i bacice te na neki domaci sajt koji u svom nazivu ima naziv notograf. Na tom sajtu bi trebalo da se nalaze linkovi na strane sajtove na kojima imas gomilu kompozitora i jos vecu gomilu njihovih dela. Valjda ce da ti se posreci da ima i taj tvoj kompozitor :-)

Nadam se da sam bila od pomoci

извините, ја не идем у музичку школу нити свирам неки инструмент, али умем да одсвирам ноте кад ми неко да. али ове не могу!!! шта значи
Am C
Proljec'e na moje rame slijec'e
Dm Am
Djurdjevak zeleni,
Dm Am
djurdjevak zeleni
F G Am
svima osim meni

јел има негде да се скидају ноте које су лепо написане графички? хвала...

m b trebalo da znaci moll, ali ne znam zasto ne pisu malim slovima naziv... Na primer, umesto Am (a-moll) bi samo jednostavno trebalo da stave a i znalo bi se da je to akord a-molla...
Tako bi trebalo da bude i mislim da se ponekad tako obelezava i klavirska pratnja, jedino ako za gitaru nie drugacije... Mada nema logike da bude drugacije...

DakleM, ne razumem se u akorde za gitaru, ali ovako teoretski sve znam, jer sam imala prijemni iz toga....
Komplikovano je da ti sad sve objasnjavam, ali je poJenta sto ti na primer trozvuk A-molla ide A-C-E (kao da na klaviru sviras La-Do-Mi), a trozvuk A-dura ide A-Cis-E (kao da na klaviru umesto bele dirke Do sviras onu odmah desno od nje crnu)...
To Cis ti je na gitari onaj prag izmedju "obicnog" Do i "obicnog" Re...
Kapiras?

Back