JEL EMINEM STVARNO UBIJEN ILI SU TO SAMO GLASINE?

• Začetnik teme Začetnik teme Duca*
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@misel@:
neka mi neko kaze kako moze da skine note ako cuje pesmu. hvala unapred.

zavisi za koji instrument skidas,odnosno na kom instrumentu zelis nesto da odsviras....
nije osnovno da cim cujes melodiju znas tonove koje treba da sviras....
to se zove ''apsolutni sluh'' i malo ko ima tu sposobnost i medju skolovanim muzicarima....
ako ti je cilj da skines samo osnovnu melodiju(npr vokal ili neki rif ili sl...)to ces uz malo vezbe lako uspeti(najlakse ti je da pevusis naglas dok trazis tonove)...
ako zelis da skines unutarnje glasove ,za tako nesto ti treba puno,puuno ponavljanja i slusanja zeljene kompozicije,kao i puno iskustva....
ili mozes sam da pokusas da napravis harmonsku pratnju melodije koju si pronasao....
to mozes samo uz pomoc klavira(sintisajzera ili sl...)i takodje uz preslusavanje te pesme,(bez preslusavanja ne savetujem,jer se ipak ljudi skoluju za tako nesto)....
Nadam se da sam bila od pomoci.....

Kad_LupimLupim:
Ja sam probao taj sajt, ali na koji god link kliknem, on izbaci neki eror, ne mogu da se setim sta tacno. Nije ni vazno
Nego, evo vam, strane pesme: www.e-chords.com (ima akorda za gitaru, klavir(ako su to akordi, nisam upucen u klavir), tablatura za gitaru, bas, ima i za bubnjeve, usnu harmoniku (to ne znam ni kako se zove))... Sto se tice nasih pesama: muzicka uvertira .
Da li neko zna jos neki sajt sa tablaturama i akordima sto se tice domacih pesama, a da nije www.2akordi.net?

Back