JEL EMINEM STVARNO UBIJEN ILI SU TO SAMO GLASINE?

• Začetnik teme Začetnik teme Duca*
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
astevix:
Prvi sam razred srednje muzicke skole. Trebaju mi note za kompoziciju Antonia Laura "Valse Venezolano volume 3". Molio bih ako neko ima te note da mi posalje na E-mail ili da mi da link gde bih mogao da ih nadjem.
Skini sa neta guitar pro (najnoviji 4), potrazi tab na www.mysongbook.com, a ako nema tamo onda...guglaj malo...nemam pojma. A ako imas tu kompoziciju u audio formatu mozes da skines u midi u cubase-u, i posle importujes u guitarpro

Zna li neko za neku dobru knjigu jos bolje za dvd na kome se nalaze lekcije za totalne pocetnike koji bi voleli sami da nauce da sviraju? Zamislio sam lekcije koje su toliko dobro napisane,da mogu sigurno da naucim pravilno da sviram bez icije pomoci.Moze li to uopste da se nadje i gde? Kad god ovo pitam svi kazu pa ima naravno,ima i na internetu dosta toga da se nadje,mnogi ljudi su sami naucili itd...a niko mi nije dao pravi odgovor.

Peruzzi:
daj cohoveche treba ti tab za to...

ako te bas mrzi da sednes nadji negde akorde i samo teraj aaaaaaaaccccggggaaaaaaaaccccgggg

... i ponegde ubaci neki prelaz. ne verujem da se i oni snalaze nesto bolje. uostalom kakav si to basista kad ti trebaju tabovi?
Pa kako bre da sviram akorde na basu? Pa za takve pesme mi trebaju jer ne mogu da odvojim glas bas gitaru i bubanj jer je sve nekako sajebano.

Ocean_state:
Pa kako bre da sviram akorde na basu? Pa za takve pesme mi trebaju jer ne mogu da odvojim glas bas gitaru i bubanj jer je sve nekako sajebano.

Au ali si ti sjeban covece.Ti izgleda da ne da nemas sluha pa cak ni za punk.Muziku koja praktikuje izdrkavanje na instrumentima bez ikakve melodije.Lepo ti je peruzzi reko a c g i dovidjenja!A ti pitas kako da odsviras akorde?Al' si ti prso...pa jel si nekad stiskao vise zica od jedne i svirao ih? :roll:

joj bre covece pa ti nemas osnovnog pojma o muzici jos uvek...dobro, naucices nekad

Uzmimo npr. Alkoholicarku od Trule koalicije, sigurno znas stvar, prva mi pala napamet

Am C
Bese lepa kao bog
G
al je otisla do mog
od **** i od droge

Na gitari bi drndo akorde. Bas ima posao da basira, logicno ;)
Daklem, kada gitara svira Am, bas prolazi kroz A mol skalu, zavisno od pesme, ritma i sl.
npr ako bi uzeo neku narodnu pesmu u sa sa ritmu (juznjacku) onda bi ako ide u a moll svirao stalno u krug a, d, g, naravno u ritmu

Bas je, inace, ritam instrument

Nego, da se vratim na alkoholicarku. za nju bi znaci vozio ukrug
AAAA AAAA CCCC CCCC GGGG GGGG GGGG GGGG

-----------------------------------------------------
-0-0-0-0-....-------------------------------------
-----------------3-3-3-3-...----------------------
--------------------------------3-3-3-3-........--

(Valjda znas tonove?)

E sad, to sve ce da valja, mada je malo neinteresantno. Ako preslusas pesmu videces da deo sa G nije jednolican nego ubacuje i G za oktavu visi na pra mesta. Taj deo izgleda ovako

----------------------------------------------
--------5------5------5-------5------5----
--3-3----3-3---3-3----3-3----3-3------

Ako jos bolje poslusas cuces i neke prelaze izmedu Am i C, C i G. Ceo tab bi otprilike izgledao (bar ga ja tako sviram)

------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------5------5------5-------5------5---
-0-0--0-0--0-0--0-2--3-3--3-3--3-2--3-2---------------------------------------------
-----------------------------------------------------3-3----3-3---3-3----3-3----3-3------

Ako ti je bas smor onda mozes recimo da pratis glas, pa ubacis jos poneki prelaz ili tako nesto... Nemam pojma. Ne znam koliko si upucen u muziku, ako hoces mogu da ti uradim ovako jos neku pesmu kao primer, cisto da vidis kako da se snadjes u nekim situacijama. Ja vise pesme i ne moram da cujem, vidim tab, kazu mi koji ritam i udri.

Mosh misliti kako je kad u abrasevicu sviramo nesto a nemam pojma sta, i shef samo kaze - iz G! pa se ti sad snadji :)
Moze da se drnda G svo vreme, ali ima tu i prelaz preko A7 u D, pa moze da se vrati u Fmol i sl...

Peruzzi:
joj bre covece pa ti nemas osnovnog pojma o muzici jos uvek...dobro, naucices nekad

Uzmimo npr. Alkoholicarku od Trule koalicije, sigurno znas stvar, prva mi pala napamet

Am C
Bese lepa kao bog
G
al je otisla do mog
od **** i od droge

Na gitari bi drndo akorde. Bas ima posao da basira, logicno ;)
Daklem, kada gitara svira Am, bas prolazi kroz A mol skalu, zavisno od pesme, ritma i sl.
npr ako bi uzeo neku narodnu pesmu u sa sa ritmu (juznjacku) onda bi ako ide u a moll svirao stalno u krug a, d, g, naravno u ritmu

Bas je, inace, ritam instrument

Nego, da se vratim na alkoholicarku. za nju bi znaci vozio ukrug
AAAA AAAA CCCC CCCC GGGG GGGG GGGG GGGG

-----------------------------------------------------
-0-0-0-0-....-------------------------------------
-----------------3-3-3-3-...----------------------
--------------------------------3-3-3-3-........--

(Valjda znas tonove?)

E sad, to sve ce da valja, mada je malo neinteresantno. Ako preslusas pesmu videces da deo sa G nije jednolican nego ubacuje i G za oktavu visi na pra mesta. Taj deo izgleda ovako

--------5------5------5-------5------5----
--3-3----3-3---3-3----3-3----3-3------

Ako jos bolje poslusas cuces i neke prelaze izmedu Am i C, C i G. Ceo tab bi otprilike izgledao (bar ga ja tako sviram)

------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------5------5------5-------5------5---
-0-0--0-0--0-0--0-2--3-3--3-3--3-2--3-2---------------------------------------------
-----------------------------------------------------3-3----3-3---3-3----3-3----3-3------

Ako ti je bas smor onda mozes recimo da pratis glas, pa ubacis jos poneki prelaz ili tako nesto... Nemam pojma. Ne znam koliko si upucen u muziku, ako hoces mogu da ti uradim ovako jos neku pesmu kao primer, cisto da vidis kako da se snadjes u nekim situacijama. Ja vise pesme i ne moram da cujem, vidim tab, kazu mi koji ritam i udri.

Mosh misliti kako je kad u abrasevicu sviramo nesto a nemam pojma sta, i shef samo kaze - iz G! pa se ti sad snadji :)
Moze da se drnda G svo vreme, ali ima tu i prelaz preko A7 u D, pa moze da se vrati u Fmol i sl...
Znam tonove nego ne sviram preterano dugo bas pa se josh uvek ne snalazim mnogo dobro. E ovo je stvarno pomoglo. Hvala.

Back