Prvi sam razred srednje muzicke skole. Trebaju mi note za kompoziciju Antonia Laura "Valse Venezolano volume 3". Molio bih ako neko ima te note da mi posalje na E-mail ili da mi da link gde bih mogao da ih nadjem.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Skini sa neta guitar pro (najnoviji 4), potrazi tab na www.mysongbook.com, a ako nema tamo onda...guglaj malo...nemam pojma. A ako imas tu kompoziciju u audio formatu mozes da skines u midi u cubase-u, i posle importujes u guitarproastevix:Prvi sam razred srednje muzicke skole. Trebaju mi note za kompoziciju Antonia Laura "Valse Venezolano volume 3". Molio bih ako neko ima te note da mi posalje na E-mail ili da mi da link gde bih mogao da ih nadjem.
Dobar predlog i usvaja se 

Pa kako bre da sviram akorde na basu? Pa za takve pesme mi trebaju jer ne mogu da odvojim glas bas gitaru i bubanj jer je sve nekako sajebano.Peruzzi:daj cohoveche treba ti tab za to...
ako te bas mrzi da sednes nadji negde akorde i samo teraj aaaaaaaaccccggggaaaaaaaaccccgggg
... i ponegde ubaci neki prelaz. ne verujem da se i oni snalaze nesto bolje. uostalom kakav si to basista kad ti trebaju tabovi?
Ocean_state:Pa kako bre da sviram akorde na basu? Pa za takve pesme mi trebaju jer ne mogu da odvojim glas bas gitaru i bubanj jer je sve nekako sajebano.

Znam tonove nego ne sviram preterano dugo bas pa se josh uvek ne snalazim mnogo dobro. E ovo je stvarno pomoglo. Hvala.Peruzzi:joj bre covece pa ti nemas osnovnog pojma o muzici jos uvek...dobro, naucices nekad
Uzmimo npr. Alkoholicarku od Trule koalicije, sigurno znas stvar, prva mi pala napamet
Am C
Bese lepa kao bog
G
al je otisla do mog
od **** i od droge
Na gitari bi drndo akorde. Bas ima posao da basira, logicno
Daklem, kada gitara svira Am, bas prolazi kroz A mol skalu, zavisno od pesme, ritma i sl.
npr ako bi uzeo neku narodnu pesmu u sa sa ritmu (juznjacku) onda bi ako ide u a moll svirao stalno u krug a, d, g, naravno u ritmu
Bas je, inace, ritam instrument
Nego, da se vratim na alkoholicarku. za nju bi znaci vozio ukrug
AAAA AAAA CCCC CCCC GGGG GGGG GGGG GGGG
-----------------------------------------------------
-0-0-0-0-....-------------------------------------
-----------------3-3-3-3-...----------------------
--------------------------------3-3-3-3-........--
(Valjda znas tonove?)
E sad, to sve ce da valja, mada je malo neinteresantno. Ako preslusas pesmu videces da deo sa G nije jednolican nego ubacuje i G za oktavu visi na pra mesta. Taj deo izgleda ovako
----------------------------------------------
--------5------5------5-------5------5----
----------------------------------------------
--3-3----3-3---3-3----3-3----3-3------
Ako jos bolje poslusas cuces i neke prelaze izmedu Am i C, C i G. Ceo tab bi otprilike izgledao (bar ga ja tako sviram)
------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------5------5------5-------5------5---
-0-0--0-0--0-0--0-2--3-3--3-3--3-2--3-2---------------------------------------------
-----------------------------------------------------3-3----3-3---3-3----3-3----3-3------
Ako ti je bas smor onda mozes recimo da pratis glas, pa ubacis jos poneki prelaz ili tako nesto... Nemam pojma. Ne znam koliko si upucen u muziku, ako hoces mogu da ti uradim ovako jos neku pesmu kao primer, cisto da vidis kako da se snadjes u nekim situacijama. Ja vise pesme i ne moram da cujem, vidim tab, kazu mi koji ritam i udri.
Mosh misliti kako je kad u abrasevicu sviramo nesto a nemam pojma sta, i shef samo kaze - iz G! pa se ti sad snadji
Moze da se drnda G svo vreme, ali ima tu i prelaz preko A7 u D, pa moze da se vrati u Fmol i sl...