Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
evo kako je iz Biblije

Biblija nam otkriva Istinu o Isusu.
On je temelj nase hriscanske vere.
Vera u Boga podrazumeva i veru u Isusa Hrista kao Bozjeg Sina.
Evo sta Biblija kaze o Isusu Hristu:

U Bibliji se za Isusa kaze da je BOZJI SIN. To je Bog JHVH posvedocio.

Takodje se I za Isusa kaze da je sin covecji…
A Isus u Bibliji ima mnoge titule koje ga objasnjavaju njega I njegovu ulogu…
Kao na primer knez mira itd..

Nigde nije nazvan niti STVORITELJEM SVEGA sto samo pripada Bogu JEHOVI
Niti SVEMOCIM BOGOM sto je samo Jehova Bog.

Dakle Bozja rec, Bog, kaze da je ISUS BOZJI SIN.

A Bog JEHOVA JE JEDAN BOG, JEDINI SVEMOCNI, JEDINI BOG STOVRITELJ,
TVORAC CELOG UNIVERZUMA i svih inteligentnih stvorenja, andjela i ljudi
Jehova Bog je JEDINI "oduvek i zauvek" besmrtan je i zivi u vecnosti

Otkrivenje 4:11
11 “Jehova, Bože naš, dostojan si primiti slavu, čast i moć jer ti si sve stvorio i tvojom je voljom sve postalo i stvoreno je.”
ON JE SVE STVORIO sto implicira da je stovrio I svog SINA Isusa Hrista…
ISUS je sin jer je u korelaciji sa svojim OCEM Bogom JEHOVOM, njegov je sin jer je stvoren od strane Boga OCA.…
ISUSA je BOG STVORIO.

ISUS HRIST JE BOZJI SIN

Tako za njega kaze Bozja Rec, tj Bog
preko svoje pisane reci Biblije...
Isus je prvorodjeni i jedinorodjeni Bozji Sin
Sto znaci da je Bog njega prvog stvorio, PRVO i direktno
a sve ostalo je stvarao preko Isusa...

Zato je Isus nas posrednik do Boga.
To je zapisano u Kolosanima

Kolosanima 1:14-16
15 Он (Isus ) је slika nevidljivog Boga, prvenac svega sto je stvoreno.
16 Јеr је preko njega sve bilo stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo,
bilo da su to prestoli ili uprave ili poglavarstva ili vlasti.
Sve je stvoreno preko njega i za njega.
17 Оn je pre svega drugog i sve je preko njega postalo.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno
prvorodjenac ili prvorodjeni

dakle tako kaze Bozja rec
jasno pise za Isusa da je
početak Božjih dela stvaranja
Otkrivenje 3:14
prvenac svega sto je stvoreno Kolosanima 1:15
a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:15

Posto pise da je Prvi stvoren ili rodjen on ne moze biti Bog Stvoritelj
koji je jedini JHVH Bog Jehova
takodje neko da bi bio rodjen mora da je prvo stvoren.
Bozji Sin koga je Bog poslao

Jovan 17:3
3 A da bi dobili večni život, treba da dobro upoznaju tebe, jedinog pravog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Hrista.
Jovan 3:16
„Jer Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina,
da niko ko iskazuje veru u njega ne bude uništen, nego da ima večni život

1 Jovanova 4:9
9 Bog je pokazao ljubav prema nama tako što je poslao svog jedinorođenog Sina+ u svet da preko njega dobijemo život

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

Jovan 14:28 Reci ISUSA HRISTA
28 Čuli ste da sam vam rekao: ’Odlazim i vratiću se kod vas.‘ Ako me volite, radovaćete se što odlazim kod Oca,

jer Otac je veći od mene.

Biblijski citati koji govore da je Isus Bozji Sin

Nikada Isus nije rekao za sebe da je Bog ili svemoguci Bog.
Isus rekao za sebe : "Ja sam Bozji Sin." Matej 27:43
Bog je sa neba tri puta posvedocio da je Isus Bozji Sin.

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji? (1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.
Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)
Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)
: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)
Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje.
(Matej 3:17)
Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)
i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)
Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

hriscanstvo je monoteisticko
Samo je Bozja rec Biblija istina o Bogu
prema kojoj je Bog jedan
Bog je JHVH Jehova

Bog JEHOVA JE JEDAN BOG, JEDINI SVEMOCNI, JEDINI BOG STOVRITELJ,
TVORAC CELOG UNIVERZUMA i svih inteligentnih stvorenja, andjela i ljudi
Jehova Bog je JEDINI "oduvek i zauvek" besmrtan je i zivi u vecnosti

Otkrivenje 4:11
11 “Jehova, Bože naš, dostojan si primiti slavu, čast i moć jer ti si sve stvorio i tvojom je voljom sve postalo i stvoreno je.”

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

Bog je jedan.

2. Mojsijeva 3:15

Bog zatim reče Mojsiju: „Ja sam Jehova.
Ja sam se pojavio Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Bog Svemoćni,
ali svojim imenom Jehova nisam im se objavio.

2 Mojsijeva 20

2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

• Jer si Ti velik i tvoriš čudesa; Ti si jedan Bog. (Psalmi 86:10)

• Nije li nam svima jedan Otac? Nije li nas jedan Bog stvorio? Zašto neveru činimo jedan drugom skvrneći zavet otaca svojih? (Malahija 2:10)

• I reče Mu književnik: Dobro, učitelju! Pravo si kazao da je jedan Bog, i nema drugog osim Njega; (Marko 12:32)

• Jer je Jedan Bog koji će opravdati obrezanje iz vere i neobrezanje verom. (Rimljanima 3:30)

• I različne su sile, ali je jedan Bog koji čini sve u svemu. (1. Korinćanima 12:6)

• Ali posrednik nije jednog; a Bog je jedan. (Galatima 3:20)

• Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama. (Efescima 4:6)

• Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus, (1. Timotiju 2:5)

Opet koješta. Hrist došao radi Jehove da propoveda ljubav kao najmiliju zapovest u ime Jehove koji ne da je uništavao gradove nego celu zemaljsku kuglu plavio?
Hajde nauči nešto...neće ti škoditi...
Ko ga šalje?
Ko mu je Otac?
Od kog Boga Hrist dolazi?
Kome to Hrist 'svagda' ugađa?

Jovan 8,29I onaj koji me posla sa mnom je. Ne ostavi otac mene sama; jer ja svagda činim što je njemu ugodno.

Jovan 5,43Ja dođoh u ime oca svojega i ne primate me; ako drugi dođe u ime svoje, njega ćete primiti.

Jovan 7,28Tada Isus povika u crkvi učeći i reče: i mene poznajete i znate otkuda sam; i sam od sebe ne dođoh, nego ima istiniti koji me posla, kojega vi ne znate.

Jovan 8,42A Isus im reče: kad bi Bog bio vaš otac, ljubili biste mene; jer ja od Boga iziđoh i dođoh; jer ne dođoh sam od sebe, nego me on posla.

I svi mi kao i Hrist treba da vršimo volju Oca njegovog a i našeg...jer Hrist tako uči...

Matej 12,49 Jer ko izvršuje volju oca mojega koji je na nebesima, onaj je brat moj i sestra i mati.

Dakle po nauku Isusa Hrista, treba vršiti volju Njegovog Oca...a ne Hristovu volju...
Velika razlika, zar ne?
I bez mogućnosti pokajanja? To Hristos ne zagovara a ni Njegova Otac nego jevrejska vera sa kojom nemamo ništa.
Ko kaže da je bez mogućnosti pokajanja?

Ni ja sa Jevrejskom verom nemam ništa, samo sa Hristom sve delim...
Pa malo mu se nih molilo dok je bio na zemlji. Vi ni dan danas kao ni ostali Jevreji. Ali bilo je slučajeva uglavnom u obliku molbi za izlečenje, među kojima je jedan od rimskih nevernika, pokazao više vere nego što ste vi svi na gomili ikad u Njega imali.
Hvalili su Boga za čuda koja je Bog činio posredstvom Hrista...

Marko 2,12I usta odmah, i uzevši odar iziđe pred svima tako da se svi divljahu i hvaljahu Boga govoreći: nigda toga vidjeli nijesmo.

Tražio sam ti da mi pokažeš primer gde se Apostoli mole Hristu nakon vaznesenja?

Eto njihov Bog se vazneo na nebo, gde mu se mole kao Bogu i gde mu se obraćaju svome Bogu...Bože Isuse?

Nigde jel' da?
Svakako bi ti to citirao...ali nema...
Pa ne slediš. Ideš za Jehovom ko i ostali Jevreji. Hrišćanin bi postovao ove reči Gospoda kao reprezenta svoje hrišćanske vere:

Еванђеље по Јовану 14:6-7 SB-ERV​

»Ја сам Пут, Истина и Живот«, одговори Исус. »Нико не долази к Оцу, осим кроз мене. Да познајете мене, познавали бисте и мога Оца. Одсад га и познајете, и видели сте га.«

A vi, niti ga poznajete niti priznajete niti ga videste. To što pričaš je samo truli marketing.
Pokazah li ti gore da Hrist ide za Jehovom i da svagda čini po njegovoj volji...pa i nas uči da njega sledimo i slušamo u svemu...?

Pa evo i ovi stihovi koje si postavio govore mnogo...
Da je Hrist posrednik.
Da nas ne dovodi sebi već Ocu...
Da treba prvenstveno dobro da poznajemo samog Hrista...ono što On govori i radi...jer samo tako možemo upoznati Oca...

Dakle, bez ljudskog mudrovanja već isključivo i samo onako kako Hrist govori...
To je jedini put ka Bogu...

Nego, ko je Hristov Otac?
Znaš li ga?

О чему тачно не постоји?
Где си нашао догматску одлуку да је Христос Јахве ? У чему је поента истицати један аспект Старог Завета када је Јахве у ствари Господ ? У LXX нема ни једном Јахве, па ником ништа. Нити LXX нешто фали нити му недостаје без Јахвеа. Плус је старији документ од масоретског текста.

Онај Који Јесте.
Не значи, помешао си јеврејски. Јахве је тетраграм, није оно што је Бог рекао Мојсију. Помешао си два текста.
Јахве = Господ.
ЈХВХ Елохим - Господ Бог.

Где си нашао догматску одлуку да је Христос Јахве ?
У оној одлуци да је Исус Христос Бог. Ако је Бог онда је и Јахве јер је Јахве Бог.

У чему је поента истицати један аспект Старог Завета када је Јахве у ствари Господ ?
Зато што у претјераној потреби да се побију Јеховини свједоци људи на форуму износе неприхватљиве ставове око Бога у Старом Завјету.

У LXX нема ни једном Јахве, па ником ништа. Нити LXX нешто фали нити му недостаје без Јахвеа. Плус је старији документ од масоретског текста.
Јахве постоји у старим рукописима Септуагинте. Нпр. рукопис 4Q120 садржи име Јахвеа на грчком као Ιαω.

Не значи, помешао си јеврејски. Јахве је тетраграм, није оно што је Бог рекао Мојсију. Помешао си два текста.

Јахве = Господ.
ЈХВХ Елохим - Господ Бог.
И тај тетраграм је настао од те изјаве дате Мојсију.

Превише гањате контру Мони.
pa ti isto tvrdiš ko i ona sem što smatraš da je i Isus jahve.
jahvi su ubačeni samoglasnici za jhvh koji niko ne zna šta znači već proizvoljno tumači.
isus boga zove Otac i to je jedino "ime" boga i značenje onog koji se stara, staratelj, roditelj.
postojali smo u umu božijem i samo je materijalizovao i zato ga zovemo i tvorac.
mi smo od večnosti za večnost.
nebiće je nešto što ne postoji u boga, a mi smo izgleda veći od boga pa znamo i da nepostojanje postoji i da će se neko vratiti u nepostojanje.

Back