Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
https://www.telegraf.rs/vesti/27457...-svedocima-ovo-je-njegova-dramaticna-ispovest

Ubrzo su me Jehove krstile, pošto nisam bio kršten u pravoslavnoj crkvi, a i da jesam to ne bi predstavljalo problem. Zaronili su me u vodu i tako sam osvedočio pripadnost.

Nisam više bio onaj stari, da tako kažem. Više se nisam smejao, šalio kao nekada. Nešto je puklo u meni. Ličnost se pocepala na dva dela i ja sam završio u bolnici.

Napisao sam pismo da ne želim više da budem član zajednice Jehovinih svedoka i da ne želim o razlozima da se izjašnjavam. U naredna tri dana telefon se usijao. Mobilni je bio pun poruka. Govorili mi da me je nečastivi uzeo pod svoje, da grešim, zvali da se probudim. Bio sam odlučan da se ne vratim.

Žalim što sam tolike godine bio obmanut, zabludelo jagnje, jer svi ti ljudi su obmanuti. Ponovo imam društvo, prijatelje, odlazim na slave, rođendane, žurke. Ne bojim se da će me opet pozvati. Sada sam slobodan. Jedino mogu da savetujem onima koji bi hteli da idu putem kojim sam ja išao da dobro razmisle, da se raspitaju i opet razmisle – zaključio je momak.

To su samo neki delovi koji pišu u ovom novinskom članku
U biti njegovo "buđenje" je niš korist. Iz šupljeg u prazno.

Veruj mi da kao bivši JS ne pratim šta se dešava gore.
Verujem da ima i danas Juda izdajice, a isto tako verujem da dosta ima propagande...

Time što je nedavno Toni Moris, simpatični šefić iz rukovodećeg tijela izbačen to nije bila niti izdaja niti propaganda jer je izbačen doista ali su ga podmitili da ćuti tako što su mu kupili kuću te ga poslali u penziju...a njegova predavanja sa weba su obrisali kao da nikad nije niti postojao. Tip je bio alkoholičar i ima snimaka kako kupuje hrpu alkoholnih boca pa su jutuberi opravdano ismijavali JW sa time.

Ima još jedan član rukovodećeg tijela koji je bio veoma učen i to ga je koštalo...izbačen je ali je napisao veliku knjigu o načinu rada u rukovodstvu jehovinih svjedoka, sve ih je raskrinkao. Gomila službenih dokumanata je iznio.

Poslednja izmena od moderatora:
Time što je nedavno Toni Moris, simpatični šefić iz rukovodećeg tijela izbačen to nije bila niti izdaja niti propaganda jer je izbačen doista ali su ga podmitili da ćuti tako što su mu kupili kuću te ga poslali u penziju...a njegova predavanja sa weba su obrisali kao da nikad nije niti postojao. Tip je bio alkoholičar i ima snimaka kako kupuje hrpu alkoholnih boca pa su jutuberi opravdano ismijavali JW sa time.

Ima još jedan član rukovodećeg tijela koji je bio veoma učen i to ga je koštalo...izbačen je ali je napisao veliku knjigu o načinu rada u rukovodstvu jehovinih svjedoka, sve ih je raskrinkao. Gomila službenih dokumanata je iznio.

Knjigu možeš pročitati ovdje; https://www.svjedoci.net/JS-Downloads.html Mali dio sam pročitao..možda sve niti neću...niste mi toliko bitni...ja kad naprimjer pogledam ovaj video meni ste jasni-tko ste...ne vi obični članovi nego vaše rukovodstvo:

Koje su to odurne face, koji mali nitkovičići... Izbačeni Moris je ovaj privi u filmu o šminkerima JW. Odurno...
Bog će suditi svakom. On najbolje zna šta je istina od svega ovog I najbolje zna svačije srce.

U svakoj denominacija ima skandala. Tako da za mene nije merilo istine ovo, već dogma.

Rekao sam više puta, pa ću još jednom ponoviti.
JS su najbliži Apostolskoj crkvi u dogmatskom smislu. Znam to lično iz dugogodišnjeg iskustva i čitanja pisma.
A da u svakom žitu ima kukolj, bilo i biće...

U svakoj denominacija ima skandala.

U sagledavanju rukovodstva jehovinih svjedoka cijela organizacija istih je skandal... od vremena niza lažnih proročanstava i proačuna do načina izrade svoje biblije pa do ovih našminkanih i ugojenih tipova što sam ih ponudio u yutube filmu gore. Ovo su objektivne činjenice

Tako da za mene nije merilo istine ovo, već dogma

To je subjektivno mjerilo i rezultat je tvojim umno filozofskih mogućnosti.

Inače valja primjeniti i ideju iz biblije "Prepoznat će te ih po njihovim djelima" kao mjerilo istine. A ja sam ta djela gore prikazao kao i tip iz rukovodećeg tijela koji je napisao "Krizu savjesti" koju svaki jehovin svjedok treba pročitati jer pred sobom imaju tipa koji je teološki vjerovatno najobrazovaniji u JW.

Jehovini Svedoci su religija a ti ne poznajes te ljude o kojima pises znaci manipulises sudis
pises lazi o nekome koga ne poznajes jadno

Ja sam samo naveo jednog tipa iz rukovodstva koji je, ISTINA, nedavno izbačen iz rukovodećeg tijela te spomenuo njegov DOKAZANI alkoholizam.. Gdje su tu laži? Što trebam navesti kao potvrdu istine?

Poslednja izmena od moderatora:
verujem ali da li bi izjavio sa ogromnom sigurnošću da je laž da pročitaš u novinama da je otkrivena pedofilija u nekoj državi medju jehovinim svedocima?
Najgore je to što neko daje neke navode, sve negde tamo. Pa čekaj, daj okrenite se oko sebe, sigurno svako od vas poznaje nekog JS.
Pa ako ćemo iskreno, iz društvenog i porodičnog života samo uzorni sugrađani.

Niko neće da pogleda oko sebe, pročita dnevne novine koje su svakodnevno prepune raznoraznih skandala, pa da se zapita, koje su denominacija ti ljudi. Okreni se 20 godina unazad sve zakleti vernici na političkoj sceni a narod grca u bedi. Ojadiše nas naši sve redom...
Da ne pričam o ulici, kriminalu, drugi, korupciji...
I sada mi to sve pred očima i direktno ugrožava živote svih nas i mi to ne vidimo.
Ali nam bode oči neki članak o tamo nekom JS pedofilu. A opet je veliko pitanje da li je to tačno.

A evo ti ih pred našim očima. Koliko ih je samo neki dan uhapšeno u našoj zemlji u zadnjoj akciji policije .

Treba stvari realno posmatrati, pa onda suditi.

Nema moj tvoj. Svaki koji čini zlo je loš čovek i treba ga najstrožije kazniti...

U sagledavanju rukovodstva jehovinih svjedoka cijela organizacija istih je skandal... od vremena niza lažnih proročanstava i proačuna do načina izrade svoje biblije pa do ovih našminkanih i ugojenih tipova što sam ih ponudio u yutube filmu gore. Ovo su objektivne činjenice

To je subjektivno mjerilo i rezultat je tvojim umno filozofskih mogućnosti.

Inače valja primjeniti i ideju iz biblije "Prepoznat će te ih po njihovim djelima" kao mjerilo istine. A ja sam ta djela gore prikazao kao i tip iz rukovodećeg tijela koji je napisao "Krizu savjesti" koju svaki jehovin svjedok treba pročitati jer pred sobom imaju tipa koji je teološki vjerovatno najobrazovaniji u JW.
Ma ne gleda se to tako.

Uključi realan život u celu priču.
I ponovo se vraćam na trenutnu situaciju u Ukrajini.
I sa Ruske i Ukrajinske strane svi JS su u zatvoru. Niti je Putin niti Zelenski dovoljno veliki da im tutne pušku u ruke da idu da ubijaju braću po veri... Vidiš li ti taj Jad?

Ali je Bog iznad svih kog oni slede....pa zatvor zatvor....smrt smrt.... Ali na brata ni na bilo kog čoveka neću.
To su dela I plodovi koje JS pokazuju širom sveta i tako prkose i satani i zemaljskim moćnicima.

Da li Vidiš slike pakla u Ukrajini?

Nema u tom bezumlju ni jednog jedinog JS...

Najgore je to što neko daje neke navode, sve negde tamo. Pa čekaj, daj okrenite se oko sebe, sigurno svako od vas poznaje nekog JS.
Pa ako ćemo iskreno, iz društvenog i porodičnog života samo uzorni sugrađani.

Niko neće da pogleda oko sebe, pročita dnevne novine koje su svakodnevno prepune raznoraznih skandala, pa da se zapita, koje su denominacija ti ljudi. Okreni se 20 godina unazad sve zakleti vernici na političkoj sceni a narod grca u bedi. Ojadiše nas naši sve redom...
Da ne pričam o ulici, kriminalu, drugi, korupciji...
I sada mi to sve pred očima i direktno ugrožava živote svih nas i mi to ne vidimo.
Ali nam bode oči neki članak o tamo nekom JS pedofilu. A opet je veliko pitanje da li je to tačno.

A evo ti ih pred našim očima. Koliko ih je samo neki dan uhapšeno u našoj zemlji u zadnjoj akciji policije .

Treba stvari realno posmatrati, pa onda suditi.

Nema moj tvoj. Svaki koji čini zlo je loš čovek i treba ga najstrožije kazniti...

Ne možeš preko usana prevaliti da je možda to istina
za sve druge šta pročitaš pa tako je ali za člana tvoje organizacije e to nije :D
ma isti si ko mona :lol:

Back