Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Aj polako, znam ja da ti voliš da vrdaš...

26. И како је било у време Нојево онако ће бити у дане Сина човечијег:
27. Јеђаху, пијаху, жењаху се, удаваху се до оног дана кад Ноје уђе у ковчег,
и дође потоп и погуби све

Jesu li ovo Hristove reči? JESU...

Kaže li Hrist da dođe potop i 'pogubi sve'...Kaže...

Ima li većeg autoriteta i svedoka od Hrista za ovaj događaj? Nema...
Znaš da je predljudsko biće i da je potop lično sa nebesa posmatrao...

Ako potopa nije bilo onako kako je Mojsije opisao, zašto to Hrist nije demantovao...već LIČNO svojim rečima, svojim učenicima potvrđuje da je bio..
I ne samo to. Već Kaže da će isto biti i u njegovom drugom dolasku...

I sada opet napad...Ti veruješ vodećem telu.

Ne ja verujem Hristu. Za razliku od tebe koja mu veruješ selektivno...

Samo je pitanje kome veruješ?
Не, ти верујеш у тумачење водећег тела.

То јесу Христове речи, али не значе то што водеће тело каже.
Прочитај пажљиво шта ту пише.

26. И како беше у дане Нојеве онако ће бити и у дане Сина Човечијега: 27. Јеђаху, пијаху, жењаху се, удаваху се до онога дана кад Ноје уђе у ковчег, и дође потоп и погуби све. 28. Слично као што беше у дане Лотове: јеђаху, пијаху, куповаху, продаваху, сађаху, зидаху. 29. А у дан кад изиђе Лот из Содома, удари огањ и сумпор са неба и погуби све. 30. Тако ће бити и у онај Дан када се појави Син Човечији. 31. У онај Дан ко буде на крову, а покућство његово у кући, нека не силази да га узме; а тако и онај у пољу, нека се не враћа натраг. 32. Сећајте се жене Лотове. 33. Ако неко настоји да сачува живот свој, изгубиће га; а који га изгуби, оживеће га. 34. Кажем вам: „У ону ноћ два ће бити на једној постељи, један ће се узети а други оставити; 35. две ће млети заједно, једна ће се узети а друга оставити; 36. два ће бити на њиви, један ће се узети а други ће се оставити.” 37. И одговарајући рекоше му: „Где, Господе?” А он им рече: „Где је труп онде ће се и орлови сабрати.”

Два ће бити на једној постељи? Шта значи то?
Две ће млети заједно? Шта то значи?
И два ће у њиви бити. Што увек по два?

Ако се овде описује неки реалан будући догађај, онда се описује на врло
нереалан начин и све то нема никаквог смисла.

Да, како је било у дане Нојеве и Лотове, тако ће бити и у твоје дане, када
твоје време дође. И у моје дане, када моје време дође. Онда, сетивши се
примера Лотове жене, нема враћања натраг. Нема више бриге за било шта
што је било и што ће бити, па ни за свој живот. Потпуна предаја. И тада
се родиш по други пут. То је други Христов долазак. Где ће он све лажно у
теби уништити. Зато је увек по два. Један прави ти, онај који јеси и један
лажни ти, твој его.
То је унутрашњи процес, који се не дешава сам од себе, већ кроз дугогодишњи
рад и духовне праксе. И свакоме се дешава у његово време.

Не, ти верујеш у тумачење водећег тела.

То јесу Христове речи, али не значе то што водеће тело каже.
Прочитај пажљиво шта ту пише.

26. И како беше у дане Нојеве онако ће бити и у дане Сина Човечијега: 27. Јеђаху, пијаху, жењаху се, удаваху се до онога дана кад Ноје уђе у ковчег, и дође потоп и погуби све. 28. Слично као што беше у дане Лотове: јеђаху, пијаху, куповаху, продаваху, сађаху, зидаху. 29. А у дан кад изиђе Лот из Содома, удари огањ и сумпор са неба и погуби све. 30. Тако ће бити и у онај Дан када се појави Син Човечији. 31. У онај Дан ко буде на крову, а покућство његово у кући, нека не силази да га узме; а тако и онај у пољу, нека се не враћа натраг. 32. Сећајте се жене Лотове. 33. Ако неко настоји да сачува живот свој, изгубиће га; а који га изгуби, оживеће га. 34. Кажем вам: „У ону ноћ два ће бити на једној постељи, један ће се узети а други оставити; 35. две ће млети заједно, једна ће се узети а друга оставити; 36. два ће бити на њиви, један ће се узети а други ће се оставити.” 37. И одговарајући рекоше му: „Где, Господе?” А он им рече: „Где је труп онде ће се и орлови сабрати.”

Два ће бити на једној постељи? Шта значи то?
Две ће млети заједно? Шта то значи?
И два ће у њиви бити. Што увек по два?

Ако се овде описује неки реалан будући догађај, онда се описује на врло
нереалан начин и све то нема никаквог смисла.

Да, како је било у дане Нојеве и Лотове, тако ће бити и у твоје дане, када
твоје време дође. И у моје дане, када моје време дође. Онда, сетивши се
примера Лотове жене, нема враћања натраг. Нема више бриге за било шта
што је било и што ће бити, па ни за свој живот. Потпуна предаја. И тада
се родиш по други пут. То је други Христов долазак. Где ће он све лажно у
теби уништити. Зато је увек по два. Један прави ти, онај који јеси и један
лажни ти, твој его.
То је унутрашњи процес, који се не дешава сам од себе, већ кроз дугогодишњи
рад и духовне праксе. И свакоме се дешава у његово време.
Ne nikako meni vodeće telo ne tumači ama baš ništa.

Hrist jasno kaže da je potop pogubio sve...Samo je Noa i negova porodica preživela. Detaljni opisi u starom i potvrda u novom zavetu.

Hrist to jasno govori... Apostoli tako veruju...

Ovo što ti pišeš nisu tvoje misli...
I ako jesu iz tvoje su glave i vode te u veliku zabludu.
Čemu detaljan Hristov opis smrtnih greha...ako će se po tebi veliki broj ljudi spasti?

A i tu je Hrist precizan, jer kaže da će malo ljudi preživeti?

Ja se oslanjam samo na Hristove reči...ti na svoje ili ko zna čije...
Dobro razmisli kome veruješ, jer Hrist za razliku od tih drugih, ne može lagati.

znači hrist priča glupost što ti ne veruješ.
ja to nikad nisam izjavio.
mnogo je lako vama teoretičarima da budete hrišćani.
"neverni rode, da imate vere ko ovo zrno goruščije pomerali bi brda."

sve moj do mojega
Te reči koje si citirao su bile upućene pre svega apostolima i odabranim ranim Hrišćanima na koje je izliven sveti duh posle kog su dobili moć da čine čuda.

Nama to nikako nije dano niti se tu misli na nas..
Ta moć koju su Hrišćani imali je UKINUTA...
Jasno piše, ali se ne čita.

Kažem ponovo... po tvom, ni po tvojim učiteljima ni patrijarh Pavle nije Hrišćanin.

Razmisli malo..

Ne nikako meni vodeće telo ne tumači ama baš ništa.

Hrist jasno kaže da je potop pogubio sve...Samo je Noa i negova porodica preživela. Detaljni opisi u starom i potvrda u novom zavetu.

Hrist to jasno govori... Apostoli tako veruju...

Ovo što ti pišeš nisu tvoje misli...
I ako jesu iz tvoje su glave i vode te u veliku zabludu.
Čemu detaljan Hristov opis smrtnih greha...ako će se po tebi veliki broj ljudi spasti?

A i tu je Hrist precizan, jer kaže da će malo ljudi preživeti?

Ja se oslanjam samo na Hristove reči...ti na svoje ili ko zna čije...
Dobro razmisli kome veruješ, jer Hrist za razliku od tih drugih, ne može lagati.
Па добро, објасни ми онда шта значе она два у кревету?
И што су свуда по два?

Te reči koje si citirao su bile upućene pre svega apostolima i odabranim ranim Hrišćanima na koje je izliven sveti duh posle kog su dobili moć da čine čuda.

Nama to nikako nije dano niti se tu misli na nas..
Ta moć koju su Hrišćani imali je UKINUTA...
Jasno piše, ali se ne čita.

Kažem ponovo... po tvom, ni po tvojim učiteljima ni patrijarh Pavle nije Hrišćanin.

Razmisli malo..
ajmo da razmislimo
14. А најпосле, јави се кад њих једанаесторица беху за трпезом, и прекори их за њихово неверје и тврђу срца што не вероваше онима који су Га видели да је устао;

15. И рече им: Идите по свему свету и проповедите јеванђеље сваком створењу.

16. Који узверује и покрсти се, спашће се; а ко не верује осудиће се.

17. А знаци онима који верују биће ови: именом мојим изгониће ђаволе; говориће новим језицима;

18. Узимаће змије у руке, ако и смртно шта попију, неће им наудити; на болеснике метаће руке, и оздрављаће

itd

dakle ti smatraš da su ti znaci isključivo za apostole i prve hrišćane :D

e moji vi hrišćani
ti misliš samo na jeziku da budeš hrišćanin, da biraš šta hoćeš ili misliš da možeš.
svim nevernim kao ti je širok put, farisejština. od tebe se traži da veruješ a to ti teško i hoćeš da budeš hrišćanin.

Па добро, објасни ми онда шта значе она два у кревету?
И што су свуда по два?
Obrati pažnju da ga ni apostoli nisu razumeli.
Mnogo puta je Hrist govorio u pričama.

Lično mislim, da je ovo rekao da se ne bi niko zavaravao da misli...ja sam siguran, biću spašen...
Podstiče nas na stalnu budnost jer ne znamo vreme njegovog dolaska.

Obrati pažnju, za 'blud'...koji je smrtni greh...

Hoće li Hrist oprostiti u tom trenutku, kao što kažeš pa će to loše iz nas uzeti a nas ostaviti?!
Nikako.

Kada kaže za 'bludnike'...
Kaže 'Ne varajte se''...
Naglašava i napominje da se ne zavaramo da će nam oprostiti pa da nastavimo sa lošim postupcima i dalje...Tu Božije milosti, kao i za ostale smrtne grehe, nema.

9. Или не знате да неправедници неће наследити царство Божије? Не варајте се: ни курвари, ни идолопоклоници, ни прељубочинци, ни аџувани, ни мужеложници,
10. Ни лупежи, ни лакомци, ни пијанице, ни кавгаџије, ни хајдуци, царство Божије неће наследити.
11. И овакви бејасте неки; него се опрасте и посветисте и оправдасте именом Господа нашег Исуса Христа и Духом Бога нашег

ajmo da razmislimo
14. А најпосле, јави се кад њих једанаесторица беху за трпезом, и прекори их за њихово неверје и тврђу срца што не вероваше онима који су Га видели да је устао;

15. И рече им: Идите по свему свету и проповедите јеванђеље сваком створењу.

16. Који узверује и покрсти се, спашће се; а ко не верује осудиће се.

17. А знаци онима који верују биће ови: именом мојим изгониће ђаволе; говориће новим језицима;

18. Узимаће змије у руке, ако и смртно шта попију, неће им наудити; на болеснике метаће руке, и оздрављаће

itd

dakle ti smatraš da su ti znaci isključivo za apostole i prve hrišćane :D

e moji vi hrišćani
ti misliš samo na jeziku da budeš hrišćanin, da biraš šta hoćeš ili misliš da možeš.
svim nevernim kao ti je širok put, farisejština. od tebe se traži da veruješ a to ti teško i hoćeš da budeš hrišćanin.
Ti mi pričaš a Hristovom rečima ne veruješ.
Ne znaš ni u šta veruješ...

Najgore je kada se čovek nadne od svoje mudrosti koja ga zaslepljuje pa ne vidi ništa.

Po treći put ti kažem, po tvom nakaradnom tumačenju pisma, ni sam patrijarh Pavle nije Hrišćanin.

Apostoli su sveti duh prenosili na nove vernike koima je sveti duh davao darove po svom nahođenju.

TI DAROVI SU UKINUTI....

I danas na planeti nemaš ni jednog koji sebe smatra Hristovim sledbenikom...da može da odjednom govori drugi jezik...ili da izleči neku bolest...to ne postoji i za to postoji veoma veliki razlog...
Jasno je da mi treba da verujemo i da uz pomoć tog istog duha izvlačimo najbolje iz sebe, ali da očekujemo čuda da pravimo...to zaboravi.

Apostol Pavle je imao dar prenošenja svetog duha i izvodio je mnoga čuda, ali žalca koji ga je mučio nije mogao da se oslobodi...

8. Љубав никад не престаје, док ће пророштва нестати, језици ће замукнути, знање ће престати

Obrati pažnju da ga ni apostoli nisu razumeli.
Mnogo puta je Hrist govorio u pričama.
Па како да верујем некоме да је било шта разумео, ако то није разумео? :dontunderstand:
То је кључ за све то што је рекао, а неко ето баш то није разумео, па је
онда и све остало погрешно схватио, јер је извучено из контекста целе
приче.
Три примера је навео и у свим примерима је по двоје.
Ваше слике са претходне стране не описују тај догађај тако. Нигде не
видех по двоје, него масу народа неког.
Ако већ верујете у све тако дословно, зашто нису на сликама приказани
људи по двоје? Зашто се онда не верује да ће пола људи бити спашено?

Па како да верујем некоме да је било шта разумео, ако то није разумео? :dontunderstand:
То је кључ за све то што је рекао, а неко ето баш то није разумео, па је
онда и све остало погрешно схватио, јер је извучено из контекста целе
приче.
Три примера је навео и у свим примерима је по двоје.
Ваше слике са претходне стране не описују тај догађај тако. Нигде не
видех по двоје, него масу народа неког.
Ако већ верујете у све тако дословно, зашто нису на сликама приказани
људи по двоје? Зашто се онда не верује да ће пола људи бити спашено?
Jasno je rekao da će biti kao u potopu...

A u potopu znaš šta je bilo.

Pokazah ti smrtne grehe gde oproštaja nema, ako se ignorišu...Mislim da nema potrebe da pokazujem mnoga druga mesta...

Jasno je rekao da je uzak put koji vodi u život i da je malo onih koji ga nalaze...

Nema tu šta da se tumači...imaš pravednike i nepravednike iz Božijeg ugla...i plata im nikako nije ista...

Back