Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da, po predanju i atlantida je prošla tako kada je došla do vrhunca a onda se zemlja obnovila i preživeli počeli ljubav ispočetka.
u svaku priču možeš da umetneš nekakvu apokalipsu koju niko nije video, doživeo osim lokalnih, poplave, zemljotresi, vulkani, ratovi gladi... koji datiraju od kada znamo istoriju.

nije bitno čega se plašiš (mnogo strahova ima), već šta čekaš i zašto to što čekaš uopšte čekaš.
a te vaše slikovnice i holivudski filmovi se koriste za zabavu, neko voli sf, triler i horor.
Te trilere i horora o kojima pričaš, čovek pravi...Ali ne na platnu već u realnom život.

Od porodičnog pa do društvenog života, sve triler do trilera i horor do horora.. Tiha jeza...

Bližimo se onom što je ponovo sam Isus rekao...
''Ljudi će od straha umirati od iščekivanja onog što će ih zadesiti''...

E takav horor ni jedan režiser ne može da izrežira.

Ali će čovek svojim destruktivnim i licemernim ponašanjem i po sebe i po planetu, doći u takvu situaciju... Vidiš oko sebe sve veću i veću nevolju...okreni se pogledaj...

Ali opet da se ogradim od onog što hoćete da nakačite JS..

Ne kažu JS da će armagedon biti ni kakav će biti...Hrist kaže, a oni samo veruju.

To što se vi Hrišćanima nazivate a Hristu ne verujete...je samo još jedno licemerje u beskonačnom nizu licemerstva.

Vidiš oko sebe sve veću i veću nevolju...okreni se pogledaj...
115182_sicevo-citat-foto-j-cosin_iff.jpg

Нишлија Зоран Џонић (58) направио себи животни рај у Сићевачком селу Манастир (ФОТО)
https://www.novosti.rs/c/drustvo/ve...ebi-zivotni-raj-sicevackom-selu-manastir-foto

Окрени се и погледај. На хиљаде људи је већ направило своје парче раја на
земљи, за себе и своју децу. А ти, шта чекаш?

Te trilere i horora o kojima pričaš, čovek pravi...Ali ne na platnu već u realnom život.

Od porodičnog pa do društvenog života, sve triler do trilera i horor do horora.. Tiha jeza...

Bližimo se onom što je ponovo sam Isus rekao...
''Ljudi će od straha umirati od iščekivanja onog što će ih zadesiti''...
tako razmišljaš jer živiš u fantazmagoriji.
zamisli rođen si kao crnac u africi igraš se sa prašinom dođe beli čika, stavi ti okove i tako ceo život živiš. to su realne slike života. a beli čika ti kaže ćuti živi tako jednog dana jehova će te vaskrsnuti i mirisaćeš cveće i imaćeš ženu i decu i nikad nećeš umreti. i ti sav poletan, zapneš da veslaš jače da se kapetan skija po vodi.

Ја не верујем у тумачења водећег тела јеховиних сведока. То уопште
не значи да не верујем Христу. Нисам никада рекла да је потоп легенда,
већ да се десило нешто другачије од вашег тумачења. Ни причу о
Содоми и Гомори не тумачим тако као ви.
Не верујеш ти Христу, јер Христа никада ни чуо ни видео ниси. Верујеш
онима који за себе кажу да су некакви специјални помазаници.

Армагедон је имао шансе до 2012. да се деси. Од тада су сваким даном
шансе све даље и даље.

Ако неко верује да ће бити избављен, а да ће милијарде људи страдати
тај може да се радује једино ако је психопата.
Aj polako, znam ja da ti voliš da vrdaš...

26. И како је било у време Нојево онако ће бити у дане Сина човечијег:
27. Јеђаху, пијаху, жењаху се, удаваху се до оног дана кад Ноје уђе у ковчег,
и дође потоп и погуби све

Jesu li ovo Hristove reči? JESU...

Kaže li Hrist da dođe potop i 'pogubi sve'...Kaže...

Ima li većeg autoriteta i svedoka od Hrista za ovaj događaj? Nema...
Znaš da je predljudsko biće i da je potop lično sa nebesa posmatrao...

Ako potopa nije bilo onako kako je Mojsije opisao, zašto to Hrist nije demantovao...već LIČNO svojim rečima, svojim učenicima potvrđuje da je bio..
I ne samo to. Već Kaže da će isto biti i u njegovom drugom dolasku...

I sada opet napad...Ti veruješ vodećem telu.

Ne ja verujem Hristu. Za razliku od tebe koja mu veruješ selektivno...

Samo je pitanje kome veruješ?

115182_sicevo-citat-foto-j-cosin_iff.jpg

Нишлија Зоран Џонић (58) направио себи животни рај у Сићевачком селу Манастир (ФОТО)
https://www.novosti.rs/c/drustvo/ve...ebi-zivotni-raj-sicevackom-selu-manastir-foto

Окрени се и погледај. На хиљаде људи је већ направило своје парче раја на
земљи, за себе и своју децу. А ти, шта чекаш?
Ja čekam Hrista po njegovom obećanju...i njegov raj...opet po njegovom obećanju...

A tebi srećan put želim kuda god da ideš..

tako razmišljaš jer živiš u fantazmagoriji.
zamisli rođen si kao crnac u africi igraš se sa prašinom dođe beli čika, stavi ti okove i tako ceo život živiš. to su realne slike života. a beli čika ti kaže ćuti živi tako jednog dana jehova će te vaskrsnuti i mirisaćeš cveće i imaćeš ženu i decu i nikad nećeš umreti. i ti sav poletan, zapneš da veslaš jače da se kapetan skija po vodi.
Aj se mani filozofiranja...

Pitam te otvoreno, jesi li Hrišćanin ili nisi?

Zato te pitam da li mu veruješ?
pogrešno postavljeno pitanje.

ja mogu da verujem ili ne verujem čoveku koji mi se obraća.

a da li verujem da je postojao isus nazvan hrist. verujem
a da li je propovedao, verujem da jeste
a da li su pisci verno pisali šta je propovedao tu ima sumnje.
da li verujem u tumače, ni malo.
da li je biblija božija reč, apsolutno nije.
da li imam svoje viđenje biblije, naravno, kao i svi koji su bar jednu knjigu iz biblije pročitali.

ko je hrišćanin? šta je definicija hrišćana?

Ne ja verujem Hristu. Za razliku od tebe koja mu veruješ selektivno...
Hmmm,kazes da mu on veruje selektivno a ti ka bezrezervno,jel tako ?
Hajdemo proveriti ovu tvoju tvrdnju,jel Mu verujes da je nakon sto se vratio kod Oca - On , Isus Hristos taj kome ljudi predaju svoj zivotni duh kad umiru,kao sto je recimo verovao Stefan:

Dj.7,59.60:
"...I zasipahu kamenjem Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse! primi duh moj.
Onda kleče na koljena i povika iza glasa: Gospode! ne primi im ovo za grijeh. I ovo rekavši umrije. "

Molim te uzmi u obzir da kada je Isus umirao na krstu u ljudskom smrtnom telu,dakle kada je bio ponizen u oblicju sluge,On je pozvao Oca svog da primi Njegov ljudski zivotni duh:

Luka 23,46:
"...I povikavši Isus iza glasa reče: oče! u ruke tvoje predajem duh svoj. I rekavši ovo izdahnu."

Kao sto se jasno vidi, ljudski se zivotni duh u trenutku smrti ljudskog tela predaje Ocu i Isusu Hristu.
Samo je pitanje kome veruješ?
Odlicno pitranje,ja recimo verujem Bogu Nebeskome koji je stvorio nebo i zemlju i sve sto je njoj a to automatrski podrazumeva vera u u Njegovog Sina a naseg Spasitelja, Gospoda Isusa Hrista.

A ti ???

Hajdemo proveriti ovu tvoju tvrdnju,jel Mu verujes da je nakon sto se vratio kod Oca - On , Isus Hristos taj kome ljudi predaju svoj zivotni duh kad umiru,kao sto je recimo verovao Stefan:

Dj.7,59.60:
"...I zasipahu kamenjem Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse! primi duh moj.
Onda kleče na koljena i povika iza glasa: Gospode! ne primi im ovo za grijeh. I ovo rekavši umrije. "

Molim te uzmi u obzir da kada je Isus umirao na krstu u ljudskom smrtnom telu,dakle kada je bio ponizen u oblicju sluge,On je pozvao Oca svog da primi Njegov ljudski zivotni duh:

Luka 23,46:
"...I povikavši Isus iza glasa reče: oče! u ruke tvoje predajem duh svoj. I rekavši ovo izdahnu."

Kao sto se jasno vidi, ljudski se zivotni duh u trenutku smrti ljudskog tela predaje Ocu i Isusu Hristu.

Odlicno pitranje,ja recimo verujem Bogu Nebeskome koji je stvorio nebo i zemlju i sve sto je njoj a to automatrski podrazumeva vera u u Njegovog Sina a naseg Spasitelja, Gospoda Isusa Hrista.

A ti ???
I kolko taj duh putuje do boga

A koliko putuje KONGAL hipersonicna raketa do svog cilja ?
...a koliko brzo idu informacije kroz svetlosni kablovi u domenu interneta ?
A koliko visoko leti leptir naskon kise kada je temperatrura 26.5 stepeni...!?

..sve su ovo interesantna pitanja ali takodje nemajui blage veze sa temom !!! :kafa:
Setih se saletovog pitanja zasto se pomen daje pokojniku na 40 dana
Pa to je to duh putuje do boga 40 dana a ne dusa

Zapravo to je verska novotarija jer se iz Biblije jasno vidi da kada umiru ljudi svoj duh predaju u Bozje ruke ,dao sam vec dva citata koji nam to potvrdjuju... doduse cekam jos uvek uvek "potvrdu" / priznanje od JS-ka .
Skoro bas videh puhnuo i umro
E to sto je puhnulo to je taj duh i on mozda da putuje duze do gore a mozda.boza ispruzio ruke i preuzeo ga odma ko ce to znati

Ono sto stvarno jesi to ide i mozda oni najbolji i obavljaju neki posao a ostali u zamrzivac

Da to je biblijsko tumacenje stvari. Ja ne vjerujem u to.

Bog je rekao neka covjeku jos 120 godina. To je po nasem vremenu 44 miliona godina. I nema nikakvog sudjenja.
Kosmos je veliki, treba radne snage. Svi idu, doduse neki idu u rezervat pustahije.
Plus nije Bog lud da ozivi ljude i opet da se zarbava sa njihovim samovoljama po svom vrtu. Dakle 120 Bosjih godina je odredjeno i nema sudjenja. Kad umres ides.

Da to je biblijsko tumacenje stvari. Ja ne vjerujem u to.

Bog je rekao neka covjeku jos 120 godina. To je po nasem vremenu 44 miliona godina. I nema nikakvog sudjenja.
Kosmos je veliki, treba radne snage. Svi idu, doduse neki idu u rezervat pustahije.
Plus nije Bog lud da ozivi ljude i opet da se zarbava sa njihovim samovoljama po svom vrtu. Dakle 120 Bosjih godina je odredjeno i nema sudjenja. Kad umres ides.
pa kolko je noje živeo do potopa

digresija

ko jos bio vernik ili ne JS uzima za ozbiljnu "religiju"???
To je firma kojoj skidam kapu iz razloga sto posrnule ljude dovede pricom u stanje da im veruju. I zloupotrebe. Iskoriste.
Pa im ostavljaju sav imetak koji su godinama zaradjivali.

A pozivaju se na prepise iz Starog/Novog zaveta, delom Kuraana, Talmuda ... takoreci otkrili toplu vodu.

Izvinjavam se na upadu ali ce "a" znati zasto pisem sta pisem

Uzdravlje

pogrešno postavljeno pitanje.

ja mogu da verujem ili ne verujem čoveku koji mi se obraća.

a da li verujem da je postojao isus nazvan hrist. verujem
a da li je propovedao, verujem da jeste
a da li su pisci verno pisali šta je propovedao tu ima sumnje.
da li verujem u tumače, ni malo.
da li je biblija božija reč, apsolutno nije.
da li imam svoje viđenje biblije, naravno, kao i svi koji su bar jednu knjigu iz biblije pročitali.

ko je hrišćanin? šta je definicija hrišćana?
U svoj našoj stvarnosti može postajati samo jedna istina...nikako dve.

Ja kuda god da krenem udarim na Boga i nalazim da je mnogo moćan...da ne kažem svemoćan...
Nalazim i da je pun ljubavi, kada sagledam šta nam je sve dao.
Nalazim i nešto jako loše, pre svega u ljudima. Neki nagon kome ni životinjski nije ravan. Okrutnosti, podlost, zlobu, mržnju, laž.....
Ne može se prisutnost te zlobe u univerzumu drugačije objasniti, nego prisutnošću đavola....
Pa nalazim i to, da je put do istine veoma težak.
Stari je to Zlobac...ja i ti smo od juče a on, ko zna od kad.
Ako je Bog ljubav....nalazim i to da nas nipošto neće ostaviti u mraku....ni nas niti bilo koji drugi naraštaj u istoistoriji...
Poslao je svog sina da se rodi i donese istinu a nije se potrudio da ta istina dođe do nas. Mislim da to ne ide.
Pažljivo čitajući Bibliju kao pismo od Oca, nalazim i mnogo mudrosti...koju ni jedan čovek nije mogao izreći. Da ne pominjem proročanstva koja se hirurški precizno ispunjavaju pred našim očima.
Zato ja ne verujem nikom drugom osim Hristu...jer on je nosilac istine...

Ko je Hrišćanin.
Onaj ko bezuslovno prihvati Hrista kao Sina Božijega i sva njegova merila koja se tiču telesne i duhovne čistoće. Onaj ko ta merila prihvati celim srcem i čuva ih kao najveće blago. Onaj ko ta načela ugradi u svoju svest, karakter i u sve svoje osobine. Onaj kome je Bog i pre svog života....

Ne Neću ti ja reći to je istina, moraćeš sam da je nađeš. Samo posmatraj činjenice a one će te dovesti do nje.

PS.
Ako smatraš da Biblijia nije Božija reč, kako bi mi objasnio ovo...
Ovo je napisano pre 4 hiljade godina...dok su ljudi još uveliko tumarali u mraku...kako su oni to znali?

22. Он седи над кругом земаљским, и њени су Му становници као скакавци; Он је разастро небеса као платно и разапео их као шатор за стан

7. Он је разастро и север над празнином, и земљу обесио ни о чем.

Poslednja izmena:

Dj.7,59.60:

Luka 23,46:

A ti ???
Da slažem se sa svim.

Ili si možda na nešto drugo aludirao?

Back