Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U Bibliji imas kako se slavi Bog.
jedno je radovanje i hvaljenje a drugo nacin obozavanja Boga
Vec sam objasnila da su rodjendani paganski
a da se prema Bibliji ne zna tacan datum Hristvog rodjenja
to je Bog sakrio sa razlogom
a a moze se otprilike znati da pada pocetkom oktobra
dakle ne moze biti na zimu
Какве везе има кад пада? Изабран је одређени датум у недостатку тачног
и тада је дан посвећен његовом рођењу али то не значи да се томе морамо
радовати само тог дана. Радуј се Израиљу, целе године ако ти је по вољи.

Vi idete na sahranu svake godine, a to nije idolopoklonstvo, a proslava rodjenja jeste.
Ne idemo na sahranu nigde.
obelezavamo Gospodovu veceru - to je tajna vecera koju je Isus uspostavio sa apostolima.
proslava rodjenja jeste idolopoklonstvo
1 Korincanima 11
23 Jer ja sam od Gospoda primio ono što sam vam predao: Gospod Isus je one noći+ kad je bio izdat uzeo hleb, 24 zahvalio Bogu, izlomio ga i rekao: „Ovo predstavlja moje telo+ koje se predaje za vas. Činite ovo meni na spomen.“+

Luka 22

7 Došao je Praznik beskvasnih hlebova*, kad je trebalo prineti pashalnu žrtvu.+ 8 Isus je poslao Petra i Jovana i rekao im: „Idite i pripremite nam pashalnu večeru.“+ 9 Oni su ga upitali: „Gde hoćeš da je pripremimo?“ 10 Odgovorio im je: „Kad uđete u grad, naići ćete na čoveka koji nosi krčag s vodom. Pođite za njim u kuću u koju uđe.+ 11 I recite domaćinu te kuće: ’Učitelj te pita: „Gde je gostinska soba u kojoj mogu da jedem pashalnu večeru sa svojim učenicima?“ ‘ 12 On će vam pokazati veliku nameštenu sobu na spratu. Tamo je pripremite.“ 13 Oni su otišli i našli sve onako kako im je rekao. I pripremili su sve za Pashu.

14 Kad je došlo vreme, Isus se sa apostolima smestio za sto.+ 15 I rekao im je: „Žarko sam želeo da jedem ovu pashalnu večeru s vama pre svojih patnji. 16 Jer kažem vam, neću je ponovo jesti dok se u Božjem Kraljevstvu ne ispuni sve što ona predstavlja.“ 17 I uzeo je čašu, zahvalio Bogu i rekao: „Uzmite je i dodajte jedan drugom. 18 Jer kažem vam, od sada više neću piti od vinogradskog roda dok ne dođe Božje Kraljevstvo.“

19 I uzeo je hleb,+ zahvalio Bogu, izlomio ga, dao im i rekao: „Ovo predstavlja moje telo+ koje će se dati za vas.+ Činite ovo meni na spomen.+ 20 Tako je uzeo i čašu nakon što su večerali i rekao: „Ova čaša predstavlja novi savez+ na osnovu moje krvi+ koja će se proliti za vas.+

Poslednja izmena:
proslava rodjenja jeste idolopoklonstvo
Није. Поновиш ли још 1000 пута опет неће постати. Јасно је дефинисано идолопоклонство у Библији и нигде рођендани нису споменути. То је ваша неправилна интерпретација која нема теолошко упориште, дакле злоупотреба библијског текста.

Називати Божић рођенданом је баш безвезе.

Slavi se Hristovo rodjenje, onda je rodjendan. Nije bezveze. Ali vidi sta je problem.
Oni idu na sahranu svake godine, dakle obnavljaju duhovno taj dogadjaj svake godine kao da se sada dogadja.
U Bozicu je isto, obnavlja se duhovno za tu godinu. Ali njima je sahrana kao da se dogadja sada u redu, a rodjenje nije.
Nema smisla. Stvari moraju imati smisla!

Slavi se Hristovo rodjenje, onda je rodjendan. Nije bezveze. Ali vidi sta je problem.
Oni idu na sahranu svake godine, dakle obnavljaju duhovno taj dogadjaj svake godine kao da se sada dogadja.
U Bozicu je isto, obnavlja se duhovno za tu godinu. Ali njima je sahrana kao da se dogadja sada u redu, a rodjenje nije.
Nema smisla. Stvari moraju imati smisla!
Рођендан прослављају живи људи, претежно деца.
Не може се Божић свести на ту тривијалност.

Бацила вам коску да скрене фокус с битних ствари с којима избегава да се суочи и ви сте загризли као изгладнели пси. Сад ће да вас ложи понављањем кружног аргумента до бесвести као што је научена док се не сморите.

Можда сам се мало погрешно изразио. Рођендан прослављају живи
присутни људи. Још нисам чуо да нечији рођендан неко прославља
без присутног слављеника.

Slavio se Titov rodjendan nakon Smrti, na primjer.
Rodjendan Dzordza Vasingtona, i Martina Lutera Kinga je dravni praznik, na primjer.

Back