Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Treba postaviti pitanje kome bog to kaze?
A ne samo glumiti Masona 33 stepen koji sve zna.
A tek si kod njih poceo.
Kada vide da menjas misljenja i crkve kao carape, nece te pustiti daleko.

Bog kaze sudijama bogovi ste.
Ne ljudima uopste.
Ne zato sto su stvarno bogovi.
Vec zato sto su sudije i imaju moc nad zivotima ljudi kao bogovi.
Mogu da ih osude kako hoce.
Da zatvore nekoga da ga osude na smrt.
Prakticno imaju moc i vlast nad zivotima ljudi kao bogovi.
U tom smuslu metaforicki su kao bigovi.
Kao sto mi danas metaforicki kazeno za doktore da su bogovi u belom.
Samo zato sto imaju uticaj na zivot ljudi.
A ko je tebe uopste sta pitao ovde, :?:
Ti i jesi clan masonske organizacije.

Pa nisi.
Pogledaj tekst i vidi kome to kaze.
Sudijama samo.
Naravno da biblija govori o bogovima.
Imas mnostvo stihova o tome.
Ali rec je o statuama, idolima.
Ne zivim bohmgovima.
I sotona se naziva bog ovoga sveta.
Ne zatiosto je on bog.
Vec zato sto mu ljudi sluze kao bogu.
Za tebe sad domaci, koji je to bog iz:
knjiga o Sudijama 11, 24 Nije li tvoje ono što ti da da je tvoje Hemos bog tvoj? Tako koga god Gospod Bog naš otera ispred nas, onog je zemlja naša.

Evo iz jevrejskih izvora: https://hebrew4christians.com/Names_of_G-d/El/el.html

Hebrews name of God
El and El Constructs given in Tanach
The Hebrew name of God El
When used of the true God of Israel, El is almost always qualified by additional words that further define the meaning that distinquish Him from false gods.
Probably derives from the ugaritic term for god.

Prevod :
Hebrejsko ime Božje

El i El Konstrukcije date u Tanachu

Hebrejsko ime boga El

Kad se koristi od pravog Boga Izraela, El se gotovo uvijek kvalificira dodatnim riječima koje dodatno definiraju značenje koje ga razlikuje od lažnih bogova.

Vjerojatno proizlazi iz ugaritskog izraza za god.

Profesor G. Garbini je tvrdio da je pronasao u Ugaritskoj kulturi da pise sledece: da jedan EL ( jednina od Elohim) tvrdi: " ime mojega sina je YAW.

Pa i te sudije su se uzivele u ulogu bogova.
Kao danas politicari na primer.
Nad njima nema zakona i pravila.
Dali su sebi imunitet, nedodirljivi su kao bogovi.
Sto beneficije za njih, narod sve mora da plati debelo.
Oni i bez poreza.
Ali bog ih podseca kakav im je kraj:

Tacan tekst kaze ovako:

Psalam 82,7Ali ćete k`o svi ljudi umrijeti, past ćete kao svatko od velikih!
Baš sam gledao u jevrejskom prevodu stoji baš kako je danicic preveo (knezovi) a u nz sotona se spominje kao knez ovog sveta (današnji ministar). A obrazlozenje ti je kao kad svedokinja objašnjava da drvo znači stub :D a sad vidim da i ti sotoni pridajes značaj da je bog, što uopšte ne postoji u Bibliji

Baš sam gledao u jevrejskom prevodu stoji baš kako je danicic preveo (knezovi) a u nz sotona se spominje kao knez ovog sveta (današnji ministar). A obrazlozenje ti je kao kad svedokinja objašnjava da drvo znači stub :D a sad vidim da i ti sotoni pridajes značaj da je bog, što uopšte ne postoji u Bibliji
Znaci ti si u stanju i apostola Pavla cak da optuzis a kamoli nekog obicnog?
Nisam ja kriv da ti je biblija manje poznata knjiga.
2. Korincanima 4,4U kojima Bog svijeta ovoga oslijepi razume nevjernika, da im ne zasvijetli vidjelo jevanđelja slave Hristove, koji je obličje Boga, koji se ne vidi.
Kada bog kaze ljudim za idole.
Vasi bogovi itd?
Cini li on te bogove tom izjavom bogovima?

Kako je covek koji bezi od istine, u stanju sve da izvrne?

Poslednja izmena:
Znaci ti si u stanju i apostola Pavla cak da optuzis a kamoli nekog obicnog?
Nisam ja kriv da ti je biblija manje poznata knjiga.

2. Korincanima 4,4U kojima Bog svijeta ovoga oslijepi razume nevjernika, da im ne zasvijetli vidjelo jevanđelja slave Hristove, koji je obličje Boga, koji se ne vidi.
Bogte ja optužujem 🤣
I šta si ti uopšte meni rekao na osnovu mog posta, da optužujem pavla kakve to ima veze sa danicicevim prevodom i što uzdižes sotonu?
Mada znam ja te tvoje kvarne rabote isti si ko i sestra ti, kad ne znaš šta ti nadjes neke nevezane stihove da uvredis tj pokušaj pa APP :D

Cale
Gde ja optužujem 🤣
I šta si ti uopšte meni rekao na osnovu mog posta, da optužujem pavla kakve to ima veze sa danicicevim prevodom i što uzdižes sotonu?
Mada znam ja te tvoje kvarne rabote isti si ko i sestra ti, kad ne znaš šta ti nadjes neke nevezane stihove da uvredis tj pokušaj pa APP :D
Prvo cu sve ovo sto radis da okadim da ti se ne uzme za zlo: :pop:

Optuzio si me da ja nazivam sotonu bogom.
Pokazao sam ti da je to apostol Pavle ucinio ne ja, samo sam citirao njega.
Ali on je ti cunio u negtivnom smislu.
Razumljivo zar ne?
Optuzio si i boga, jel i on razne bogove naziva bogovima.

I pouka za tebe brate:
kada neko za nekog kaze bog, ne znaci da ga on cini ili tako smatra.
Trebemo pogledati kontekst, a ne u zlonameri otuziti i Boga i Pavla, itd, a posle se ljutiti i pravdati.
Razumes?
Rekao sam ti prijteljski citaj bibliju ali ti si se ljutio.
Ne moze da se diksutuje bez dobrog poznavamnja iste.
Zelim ti lep vikend.

Vuk Kardjic

Tomislav Diter:

2. Korinćanima 4,4za nevjernike, kojima je bog ovoga svijeta zaslijepio um, da ne bi opažali obasjanost Evanđelja slavom Kristovom, njega koji je slika Boga.

Jerusalimska biblija:

2. Korinćanima 4,4u onima kojima bog ovoga svijeta oslijepi pameti nevjerničke da ne zasvijetli svjetlost evanđelja slave Krista koji je slika Božja.

Ivan Saric

2. Korinćanima 4,4U kojima bog ovoga svijeta oslijepi mišljenje nevjernika, da im ne zasvijetli svjetlost evanđelja slave Kristove, koji je slika Božja.

Vuk Kardjic

Tomislav Diter:

2. Korinćanima 4,4za nevjernike, kojima je bog ovoga svijeta zaslijepio um, da ne bi opažali obasjanost Evanđelja slavom Kristovom, njega koji je slika Boga.

Jerusalimska biblija:

2. Korinćanima 4,4u onima kojima bog ovoga svijeta oslijepi pameti nevjerničke da ne zasvijetli svjetlost evanđelja slave Krista koji je slika Božja.

Ivan Saric

2. Korinćanima 4,4U kojima bog ovoga svijeta oslijepi mišljenje nevjernika, da im ne zasvijetli svjetlost evanđelja slave Kristove, koji je slika Božja.

Kako bi on to shvatio kada mu je bog ovoga sveta zaslepeo um :)

Baš sam gledao u jevrejskom prevodu stoji baš kako je danicic preveo (knezovi) a u nz sotona se spominje kao knez ovog sveta (današnji ministar)
kad vec pravis paralele, ima i savetnik, to isto nadji, ministarstvo je nize od savetnika; a sto se tice ove titule knez ovoga sveta, drago mi je da ne sledujes za avva justinom i southovim nevestim objasnjenjima kada prilepise da je to Hristos.

Optuzio si me da ja nazivam sotonu bogom.
Ali ćete kao LJUDI pomreti, i kao svaki knez pašćete.
ja da vam kazem

Knez Mihailo je kao Bog, pa je hteo i sotona, ali je pao s neba kao munja, Hristos vam svedoci u jevandjelju da je video, pa to onda znaci da je razalovan na rang bilo kog kneza koji je pao s njim tada ili ranije jos.
Problem nastaje kada vi Hrista razalujete na nivo kneza [avva Justin zbog nerazumevanja jevandjela], a u stvari je satana razalovana, plus se ili razdelila i ne moze opstati, ili je svezana i ne moze zlodelovati, vec ljudi zlotvore, jer ih prevari antihrist.

ja da vam kazem

Knez Mihailo je kao Bog, pa je hteo i sotona, ali je pao s neba kao munja, Hristos vam svedoci u jevandjelju da je video, pa to onda znaci da je razalovan na rang bilo kog kneza koji je pao s njim tada ili ranije jos.
Problem nastaje kada vi Hrista razalujete na nivo kneza [avva Justin zbog nerazumevanja jevandjela], a u stvari je satana razalovana, plus se ili razdelila i ne moze opstati, ili je svezana i ne moze zlodelovati, vec ljudi zlotvore, jer ih prevari antihrist.
Hrista nisam spominjao, zašto mene citiras?

Hrista nisam spominjao, zašto mene citiras?
pa dobro ne ljuti se sad sto sam upao izmedju tebe i glasnika; Hristos je bitan iz ranije moje diskusije sa southom i jos nekima oko tumacenja jevandjela po Jovanu od avve Justina - KO JE OSUDJEN, KOJI KNEZ?

jos jednom kristalno jasan da budem

satana je pala, a neki [ne ti licno sale] je uzdizu jer im treba alibi za zlo
a odbijaju spasenje od zla... jel Spasitelj koji nas spasava od zla, jer je uzdignut

Spasitelja spustaju na nivo kneza, a kneza ovoga sveta uzdizu jer im treba alibi za zlo, daju satani autoritet da navodno cini zlo, dok su ljudi ti koji ga cine, isti ti koji uzdizu satanu..

To je izopacenje, Hristos je uzdignut vise svih nebesa, a satana je pala kao munja, jos onda posvedoci Hristos kada se vratise 70-orica sa vescu da im se demoni pokoravaju.

Hristos je Car, a satani ce se knezevska titula oduzeti, razdeljena satana ne moze opstati, a ako je svezana ni onda joj ne treba titula kneza.

Poslednja izmena:
Da izvukla se kao da su je drzali vezanu :lol:
to samo plitki umovi nalik tvom mogu da veruju

ne cudi me da ti verujes u svasta
evo sta Biblija kaze ko veruje u svasta
Poslovice 14
15 Lud veruje svašta,
a pametan pazi na svoje korake.
Lud ili bezumnik

Ludi, dokle ćete ljubiti ludost? I podsmevačima dokle će biti mio podsmeh? I bezumni, dokle će mrzeti na znanje? (Priče 1:22)

Naučite se ludi mudrosti, i bezumni orazumite se. (Priče 8:5)

Bezumnik se ruga bližnjemu svom....
(Priče 11:12)

Bezumniku je šala činiti zlo, a razuman čovek drži se mudrosti. (Priče 10:23)

Bezumniku se čini prav put njegov; ali ko sluša savet, mudar je. (Priče 12:15)

Bezumlje je radost bezumniku, a razuman čovek hodi pravo. (Priče 15:21)

Razumnom je na licu mudrost, a oči bezumniku vrljaju nakraj zemlje. (Priče 17:24)

Bezumniku nije mio razum nego da se javlja srce njegovo. (Priče 18:2)

Bezumniku su usta njegova pogibao, i usne njegove pruglo duši njegovoj. (Priče 18:7)

Back