Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
,Vidi ovako, ako mozes da razumes da rec ha satan znaci Boziji protivnik, bice ti sve mnogo jasnije. On nista bez Boga ne radi, imas u knjizi o Jovu u drugoj glavi, gde Bog kaze satanu da kusa Jova, al da mu dusu ne uzima.
Bog je u svima nama, jer nam je deo duha udahnut,a kada umre fizicko telo, duh se vraca Bogu.
Organizacija iz Bruklina je odlicna manipulacija i zaglupljivanje venika. Rasel j bio kriminalac i lazov, jer na sadu je morao da prizna da ne zna jevrejski i grcki jezik.
Ovom Zemljom, vladamo mi sami,a boziji protivnik jeste nasa podsvest ili ti Ego.
Biblijski Bog je YHWH Elohim, znaci jedan od Bogova, jer u biblijskom tekstu se pominje jos takvih, Elohim je mnozina.
Knjiga o sudijama 11, 24 Nije li tvoje ono što ti da da je tvoje Hemos Bog tvoj? Tako koga god Gospod Bog naš otera ispred nas, onog je zemlja naša.
Zao mi je sto je ona u zabludi, jer sluzi organizaciji.
Jeste ljubav i Bozja rec su manipulacija tebi
da li vidis kolko si gluposti napisao
tebi je zaglupljivanje proucavanje Biblije
a sta ti je onda prosvetljenje? jel neznanje :lol:
sve izvrces
Jedino Bozja rec moze da prosvetli coveka.

sta ti je onda istina?
Ako izuzimas Ljubav i Bozju rec

,Vidi ovako, ako mozes da razumes da rec ha satan znaci Boziji protivnik, bice ti sve mnogo jasnije. On nista bez Boga ne radi, imas u knjizi o Jovu u drugoj glavi, gde Bog kaze satanu da kusa Jova, al da mu dusu ne uzima.
Bog je u svima nama, jer nam je deo duha udahnut,a kada umre fizicko telo, duh se vraca Bogu.
Organizacija iz Bruklina je odlicna manipulacija i zaglupljivanje venika. Rasel j bio kriminalac i lazov, jer na sadu je morao da prizna da ne zna jevrejski i grcki jezik.
Ovom Zemljom, vladamo mi sami,a boziji protivnik jeste nasa podsvest ili ti Ego.
Biblijski Bog je YHWH Elohim, znaci jedan od Bogova, jer u biblijskom tekstu se pominje jos takvih, Elohim je mnozina.
Knjiga o sudijama 11, 24 Nije li tvoje ono što ti da da je tvoje Hemos Bog tvoj? Tako koga god Gospod Bog naš otera ispred nas, onog je zemlja naša.
Zao mi je sto je ona u zabludi, jer sluzi organizaciji.
Ima stih gde će taj jhvh suditi bogovima

Jeste ljubav i Bozja rec su manipulacija tebi
da li vidis kolko si gluposti napisao
tebi je zaglupljivanje proucavanje Biblije
a sta ti je onda prosvetljenje? jel neznanje :lol:
sve izvrces
Jedino Bozja rec moze da prosvetli coveka.

sta ti je onda istina?
Ako izuzimas Ljubav i Bozju rec
Tvoja organizacija je veoma manipulativna,a ljubavi imate za druge, nevidjeno. Imao sam prilike licno da se uverim.
Pocnem da pricam sa svedocima, izgube se u tekstu, non stop forsiraju sta ih organizacija uzim nemaju argumentaciju, i normalno u "ljubavi" su sdrugima, samo toliko koliko da te pridobiju da udjes u organizaciju.
A posto ti odlicno znas biblijski tekst, da vidim kako si se prosvetlila sledecim stihovima:
Izlazak 3,
3 Potom neka sveštenik prinese od žrtve zahvalne ono što se pali Gospodu, salo što pokriva creva i sve salo što je na njima;

4 I oba bubrega i salo što je na njima i na slabinama, i mrežicu što je na jetri, neka je izvadi s bubrezima.

5 I neka to zapale sinovi Aronovi na oltaru zajedno sa žrtvom paljenicom, koja bude na drvima na ognju. To je žrtva ognjena na ugodni miris Gospodu.

Zasto Bogu treba ugodni miris , ko je Bohg, kada moze da mirise, :?:

Tvoja organizacija je veoma manipulativna,a ljubavi imate za druge, nevidjeno. Imao sam prilike licno da se uverim.
Pocnem da pricam sa svedocima, izgube se u tekstu, non stop forsiraju sta ih organizacija uzim nemaju argumentaciju, i normalno u "ljubavi" su sdrugima, samo toliko koliko da te pridobiju da udjes u organizaciju.
A posto ti odlicno znas biblijski tekst, da vidim kako si se prosvetlila sledecim stihovima:
Izlazak 3,
3 Potom neka sveštenik prinese od žrtve zahvalne ono što se pali Gospodu, salo što pokriva creva i sve salo što je na njima;

4 I oba bubrega i salo što je na njima i na slabinama, i mrežicu što je na jetri, neka je izvadi s bubrezima.

5 I neka to zapale sinovi Aronovi na oltaru zajedno sa žrtvom paljenicom, koja bude na drvima na ognju. To je žrtva ognjena na ugodni miris Gospodu.

Zasto Bogu treba ugodni miris , ko je Bohg, kada moze da mirise, :?:
Pa eto opet pises nebuloze i kontradiktornosti.
Tebi je manipulacija mir i ljubav i Bozja rec.

nemam sta kada si sve izokrenuo
bez argumentacije
dakle manipulativan si ti

a to iz izlaska pa jasno je ako razumes Bozju rec,
U staro doba su Izraelci prinosili zrtve Bogu
to je prestalo sa zrtvom Isusa.

a stihovi koje si napisao pogresno si ih obelezio
dakle pogresni su
dakle to nije izlazak nego 3 Mojsijeva
a to ugodan miris Jehovi je simbolika
znaci da je po njegovoj volji

Poslednja izmena:
Pa eto opet pises nebuloze i kontradiktornosti.
Tebi je manipulacija mir i ljubav i Bozja rec.

nemam sta kada si sve izokrenuo
bez argumentacije
dakle manipulativan si ti

a to iz izlaska pa jasno je ako razumes Bozju rec,
U staro doba su Izraelci prinosili zrtve Bogu
to je prestalo sa zrtvom Isusa.

a stihovi koje si napisao pogresno si ih obelezio
dakle pogresni su
dakle to nije izlazak nego 3 Mojsijeva
a to ugodan miris Jehovi je simbolika
znaci da je po njegovoj volji
Izvinjavam, pogresio , trebalo je Levitikus.
Kakva crna simbolika, da bi bila po njegovoj volji :?:
Pitao sam te vrlo jasno sledece:

Zasto Bogu treba ugodni miris , ko je Bog, kada moze da mirise, :?:
Kakva je ovo simbolika, kada YHWH Elohim , fizicki trazi da Omirise paljenice:

4 I oba bubrega i salo što je na njima i na slabinama, i mrežicu što je na jetri, neka je izvadi s bubrezima;

Pazi, ima toga jos, hajde resi ovu zagonetku , :?:

Biblijski Bog je po tekstu ratnik, Izlazak 11, 3 Gospod je velik ratnik; ime mu je Gospod.
Jer ću proći po zemlji misirskoj tu noć, i pobiću sve prvence u zemlji misirskoj od čoveka do živinčeta, i sudiću svim bogovima misirskim, ja Gospod.

A ovde jasno razdvaja pale anđele od bogova

Prinosiše žrtve đavolima, ne Bogu, bogovima, kojih nisu znali, novim, koji iz bliza dođoše, kojih se nisu strašili oci vaši.

Jer ću proći po zemlji misirskoj tu noć, i pobiću sve prvence u zemlji misirskoj od čoveka do živinčeta, i sudiću svim bogovima misirskim, ja Gospod.

Prinosiše žrtve đavolima, ne Bogu, bogovima, kojih nisu znali, novim, koji iz bliza dođoše, kojih se nisu strašili oci vaši.

Bica koja se spominju kao andjeli u bibl. tekstu su dobila duhovnost na 4-tom Lateranskom saboru 1215 godine.
Nazivi u grckom i jevreskom jeziku ( agghelos i malakh), definiraju Funkciju a ne bit ovih bica.
Razumevanje duhovnog sveta podeljenog na razne hijerarhije, nastalo je pod uticajem iz Mesopotamije i Persije.

Bica koja se spominju kao andjeli u bibl. tekstu su dobila duhovnost na 4-tom Lateranskom saboru 1215 godine.
Nazivi u grckom i jevreskom jeziku ( agghelos i malakh), definiraju Funkciju a ne bit ovih bica.
Razumevanje duhovnog sveta podeljenog na razne hijerarhije, nastalo je pod uticajem iz Mesopotamije i Persije.
Obrati pažnju na stihove kome će bog suditi, ne demonima već bogovima.
Postavlja se pitanje ko su ti bogovi?

I jos da razumes , da je rimokatolicki teolog Jeronim promenio hiljade reci za potrebe papstva, sve ce ti biti jasno, :)
Da li je prepravljena ili ne, sada još uvek u Srbiji se koristi vukov/daničićev prevod. Prema tome ne pada mi na pamet da idem od slova do slova i ispravljam krivu drinu, ionako svi koriste izraz "pogrešan prevod" da bi pravdali svoju doktrinu.
Dakle ako se kaže "bogovi" a ne "demoni" na koje bogove se misli, koji su to bogovi kojima će suditi JHVH?

Ko su ti bogovi?
Pa kada citas bibliju videces da je rec o idolima.
Ljudi su obozavali zivotinje, sunce, zvezde i izmisljene oblike i statue, itd.
To su bili njihovi bogovi o kojima je rec
Kada je Izrail izisao iz Egipta i dok je Mojsije bio na gori, oni su nacinili jednog Egipatskog boga, tele, i sluzili mu.
Bog je vise puta unistavao te bogove ili pozivao na njihivo unistavanje i spaljivanje.
Na taj nacin je pokazivao da to nisu pravi bogovi.
Kada je Izrail usao u Hanansku zemlju, njihov glavni zadatak je bio da uniste te bogove, i njihova svetista gde su ti narodi prinosili ljudske zrtve i decu kako Izrail nebi bio zaveden i cinio isto.
Jer zbog tih gadova goni Gospod te narode ispred tebe kaze Gospod Izrailu.
Bibliju u ruke i citaj.
Ne jednom vec sto puta.
Inace kako mozes da nadjes odgovore?
Nema ko da ti kaze, a onima koji znaju, ne verujes, jer ovi sto ne mogu da ti kazu, kazu ti da im ne verujes.

Matej 23,13Teško vama, književnici i farizeji, licemjeri! Vi zatvarate kraljevstvo nebesko od ljudi, Vi sami ne ulazite, niti date da ulaze, koji bi htjeli,

Pitao si celo vreme i dobiio si od mene odgovor , a tako si nezahvalan i koristis svaku priliku da pljunes i izlijes mrznju, na one koji ti nikakvo zlo ne cine, vec ti i pomazu..
Gde dobi toliku mrznje, u kojoj veri i crkvi?
Kakva je to vera, koja uci ljude da toliki mrze druge ljude?
Nisam ja kriv sto drugi ne znaju odgovor na tvoja pitanja, ili ih tvoja pitanja i ne zanimaju?
Ja sam izbegao da ti odgovorim, davsi sansu drugima, ali vidim da ti niko ne odgovara, a ti i dalje pitas..
Gospod Hristos, spasitelj nas koji je umro za nase grehe, me pokrece da ti odgovorim.
Jer mu nije milo da gleda kako ljudi stoje i pipaju kao u mraku.
Nemoguce je protivu bodila pracati se...

Da li je prepravljena ili ne, sada još uvek u Srbiji se koristi vukov/daničićev prevod. Prema tome ne pada mi na pamet da idem od slova do slova i ispravljam krivu drinu, ionako svi koriste izraz "pogrešan prevod" da bi pravdali svoju doktrinu.
Dakle ako se kaže "bogovi" a ne "demoni" na koje bogove se misli, koji su to bogovi kojima će suditi JHVH?
Bas lepo, a odakle su prevodili Vuk Karadzic i Djuro danicic, :)
Da vidimo psalm 82:
1 Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud:
2 "Dokle ćete suditi nepravo, i bezbožnicima gledati ko je ko?
6 Rekoh: Bogovi ste, i sinovi Višnjeg svi.

7 Ali ćete kao LJUDI pomreti, i kao svaki knez pašćete."

Ovo bi bio odgovor, s tim da treba da znas da rec Elohim jeste mnozina i znaci Bogovi,a YHWH Elohim je Jedan od tih Bogova.

Da vidimo psalm 82:

Ovo bi bio odgovor, s tim da treba da znas da rec Elohim jeste mnozina i znaci Bogovi,a YHWH Elohim je Jedan od tih Bogova.
Treba postaviti pitanje kome bog to kaze?
A ne samo glumiti Masona 33 stepen koji sve zna.
A tek si kod njih poceo.
Kada vide da menjas misljenja i crkve kao carape, nece te pustiti daleko.

Bog kaze sudijama bogovi ste.
Ne ljudima uopste.
Ne zato sto su stvarno bogovi.
Vec zato sto su sudije i imaju moc nad zivotima ljudi kao bogovi.
Mogu da ih osude kako hoce.
Da zatvore nekoga da ga osude na smrt.
Prakticno imaju moc i vlast nad zivotima ljudi kao bogovi.
U tom smuslu metaforicki su kao bigovi.
Kao sto mi danas metaforicki kazeno za doktore da su bogovi u belom.
Samo zato sto imaju uticaj na zivot ljudi.

Da vidimo psalm 82:

Sve mi je to poznato. Na mojoj temi o slovenskoj mitologiji sam pisao da u Bibliji ima više bogova, ali kažu mi da nisam dobro shvatio

Pa nisi.
Pogledaj tekst i vidi kome to kaze.
Sudijama samo.
Naravno da biblija govori o bogovima.
Imas mnostvo stihova o tome.
Ali rec je o statuama, idolima.
Ne zivim bohmgovima.
I sotona se naziva bog ovoga sveta.
Ne zatiosto je on bog.
Vec zato sto mu ljudi sluze kao bogu.

Pa nisi.
Pogledaj tekst i vidi kome to kaze.
Sudijama samo.
Naravno da biblija govori o bogovima.
Imas mnostvo stihova o tome.
Ali rec je o statuama, idolima.
Ne zivim bohmgovima.
I sotona se naziva bog ovoga sveta.
Ne zatiosto je on bog.
Vec zato sto mu ljudi sluze kao bogu.
Ali ćete kao LJUDI pomreti, i kao svaki knez pašćete.
Znači ljudi kao ljudi 😀

Ali ćete kao LJUDI pomreti, i kao svaki knez pašćete.
Znači ljudi kao ljudi 😀
Pa i te sudije su se uzivele u ulogu bogova.
Kao danas politicari na primer.
Nad njima nema zakona i pravila.
Dali su sebi imunitet, nedodirljivi su kao bogovi.
Sto beneficije za njih, narod sve mora da plati debelo.
Oni i bez poreza.
Ali bog ih podseca kakav im je kraj:

Tacan tekst kaze ovako:

Psalam 82,7Ali ćete k`o svi ljudi umrijeti, past ćete kao svatko od velikih!

Back