Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Spiritizam nije pitanje vere, spiritizam je činjenica. Pročitaj "The Spirit World" od Alaina Cardeca i biće ti o voudonu mnogo šta jasnije.
Spiritizam je činjenica?! :eek:
Ovaj... 'aj nek' ti bude, al' opet Voudon je vera, a ne činjenica, bar koliko sam ja mogao da primetim, u Voudon-u se pojavljuju duhovi, otud i ime ove religije, pa nije jasno kako tačno zamišljaš da njeni praktikanti nisu vernici. :dontunderstand:
Da li zaista očekuješ da imam dovoljno vremena da tražim, nabavljam i čitam čitavu knjigu smo da bih ti pokazao da jesi vernik? :lol:

U poređenju sa pravoslavnim talibanima za koje je O.T.O. satanistička sekta, i u poređenju sa fizičkim, mentalnim i duševnim povredama koje su članovi O.T.O. pretrpeli u Srbiji od onih koji sebe nazivaju "hrišćanima", to jeste fer.
A šta misliš odakle pravoslavnim talibanima ideja da je O.T.O. satanistička sekta? :think:
Da nije možda odavde:
1.jpg
:bye:

Spiritizam je činjenica?! :eek:
Ovaj... 'aj nek' ti bude, al' opet Voudon je vera, a ne činjenica, bar koliko sam ja mogao da primetim, u Voudon-u se pojavljuju duhovi, otud i ime ove religije, pa nije jasno kako tačno zamišljaš da njeni praktikanti nisu vernici. :dontunderstand:
Da li zaista očekuješ da imam dovoljno vremena da tražim, nabavljam i čitam čitavu knjigu smo da bih ti pokazao da jesi vernik? :lol:

A šta misliš odakle pravoslavnim talibanima ideja da je O.T.O. satanistička sekta? :think:
Da nije možda odavde:
:bye:

Ne, nije odande. Taj lov ima korene u istim krugovima u kojima ima koren i mistifikacija tzv. "Crne ruže", i lov na O.T.O. i priča o "Crnoj ruži" su prestale kad je iz tih krugova rečeno "dosta".

U voudon-u i sličnim sinkretističkim sistemima se ne pojavljuju duhovi, već Lwa, a to je nešto donekle slično,a opet poptuno različito. Ništa ne zamišljam, jer jesam praktikant. A da bi shvatio šta je voudon, morao bi da odeš recimo u Angolu ili kod veoma, veoma malog broja ljudi na Zapadu i prođeš inicijaciju. Žao mi je, ali je tako. Značenje reči "voodoo", ili "voudon" jeste "Misterija". Zato se i Lwa često nazivaju Les Mysteres.

Cenim tvoje enciklopedijsko znanje, Caliburne, ali ne možeš da znaš sve o svemu.

Kako god, rekoh pazi dok surfaš internetom, da ne bi naleteo na neku ajkulu. :lol:

Dobro, ali zar ne misliš da je lepše i vrednije družiti se sa čovekom, nego sa bakterijama i virusima?

Zanimljive su te Tvoje bitke protiv stražara kula. Tebi, kao i njima, vidim da je cilj ko će kome da se nasmeje u brk, a onda ne vidim razliku između njih i Tebe, osim u formi govora, tj. načinu izražavanja, dok je suština ista.
Čovek koji je lak na jeziku često je težak na rukama, jer na taj način kompenzuje težinu ruku.
Između jezika i ruku postoji velika praznina, i što je praznina veća, jezik više radi, da popuni prazninu, koju nisu popunile ruke.
I ne mislim na davljenje duhovnošću, već na isticanje svojih dela, jer onaj kome su dela jaka, taj se ističe delima, a onaj kome su dela slaba, taj dela ističe jezikom.

Jeste, čovek ume biti rđav, a znaš zašto je to tako, tj. otkud se namnožilo ovoliko rđavosti u ljudima, strasti tj. "ognja" prepoznatljive u želji za linčom grešnika?

Ima, ima, uspeli su da mi gricnu hemoroide.

Pa ne znam, s obzirom da se nalazim na nivou bakterije (a ko priznaje pola mu se prašta).

Zanimljive, nego šta. Ja nisam ovde da bih bio ozbiljan kao na konkursu za posao (vidiš li mi nick), već da zabavim sebe i sve oko sebe.

Može biti, mada nije pravilo.

I to važi za regular men, ali šta ćemo sa onima koji nisu regular men?

Da, zato što piju coca colu i puše šta stignu.

Gilgames je paganska glupost a Biblija Bozja rec.

Paganska glupost? Gilgameš je zapravo spev, ili ep, i uopšte nije verska literatura. Ali pisci Biblije su prepisali ceo taj spev, ili ep, i konverzijom, drevnim zipovanjem, odnosno drevnim rarovanjem, odnosno konverzijom, „pagansku glupost“ premetnuli u „božju reč“. Čudi me samo kako su uspeli? I kako nisu posthumno dobili Nobelovu nagradu?

Živela magla i crno belo a boje su od djavola koji je obmanuo celi svet.

Kad se pomešaju crno i belo dobije se sivo. Živeo sivi kamion crvene boje.

Paganska glupost? Gilgameš je zapravo spev, ili ep, i uopšte nije verska literatura. Ali pisci Biblije su prepisali ceo taj spev, ili ep, i konverzijom, drevnim zipovanjem, odnosno drevnim rarovanjem, odnosno konverzijom, „pagansku glupost“ premetnuli u „božju reč“. Čudi me samo kako su uspeli? I kako nisu posthumno dobili Nobelovu nagradu?

.
Eto, sam si odgovorio...

Gilgameš je zapravo spev, ili ep, i uopšte nije verska literatura. a Biblija jeste i to BOZJA REC.

Tako da, ne mogu se porediti...

Da li si ti ikada video Bibliju? da jesi znao bi da Biblija nije ep :D

Ima, ima, uspeli su da mi gricnu hemoroide.

Pazi se, jajca su blizu. :lol:

Pa ne znam, s obzirom da se nalazim na nivou bakterije (a ko priznaje pola mu se prašta).

Ko prizna, pola mu se dodaje. :lol:

Zanimljive, nego šta. Ja nisam ovde da bih bio ozbiljan kao na konkursu za posao (vidiš li mi nick), već da zabavim sebe i sve oko sebe.

A nema išta lepše nego spojiti zabavno i korisno.

Da, zato što piju coca colu i puše šta stignu.

Imaju ljudi potrebu da se identifikuju.
Kud' svi, tu i mali mujo.

Nije obrnuto. Kako bi, na primer, Aboridžini svoj mit o potopu mogli da uzmu iz biblije, kad se zna da je religija Aboridžina stara najmanje 30 000 godina, dakle neizmerno starija od biblije?
Indijanci svoj mit o potopu?
Sumeri?
Nordijski narodi?
Južnoamerički Indijanci?

Sve je to mnogo, mnogo starije od biblijske mitologije.

E kada bi ona imala blagog pojma u kojim sve mitologijama mnogo pre nastanka biblije ima ono o ...stvaranju sveta... o potopu...i tome sličnom...

Eto, sam si odgovorio...

Gilgameš je zapravo spev, ili ep, i uopšte nije verska literatura. a Biblija jeste i to BOZJA REC.

Tako da, ne mogu se porediti...

Da li si ti ikada video Bibliju? da jesi znao bi da Biblija nije ep :D

Da, jesam, rekao sam, i ponoviću...

Pisci Biblije su prepisali ceo taj spev, ili ep, i konverzijom, drevnim zipovanjem, odnosno drevnim rarovanjem, odnosno konverzijom, „pagansku glupost“ premetnuli u „božju reč“. Čudi me samo kako su uspeli? I kako nisu posthumno dobili Nobelovu nagradu?

Vidiš da mogu.

Ako na osnovu mojih postova ne kapiraš da solidno poznajem Bibliju onda ti logika nije jača strana. Važno je da sam te video u Kusturičinom filmu „Podzemlje“...

Pazi se, jajca su blizu. :lol:

Ko prizna, pola mu se dodaje. :lol:

A nema išta lepše nego spojiti zabavno i korisno.

Imaju ljudi potrebu da se identifikuju.
Kud' svi, tu i mali mujo.

Hmmm, bilo bi mi draže da mi je ovo napisalo neko žensko, makar i trapađoza. Za muške nisam zainteresiran.

Pa dodaj deset puta po pola, a ko ti brani.

Nema ničeg lepšeg, vala baš.

E, pa, Mujo, ajmo na temu.

Nije obrnuto. Kako bi, na primer, Aboridžini svoj mit o potopu mogli da uzmu iz biblije, kad se zna da je religija Aboridžina stara najmanje 30 000 godina, dakle neizmerno starija od biblije?
Indijanci svoj mit o potopu?
Sumeri?
Nordijski narodi?
Južnoamerički Indijanci?

Sve je to mnogo, mnogo starije od biblijske mitologije.

Da, ali JS će reći kako je to dokaz da se potop dogodio, te da su oni to uzeli iz Biblije. Kao što su meni rekli da je satana došao u Indiju 450 godina pre Hrista da načini da Budino rođenje izgleda potpuno isto kao Isusovo. :thumbdown: Te tako neizmerno mrze i ponižavaju boga smatrajući da satana pravi original a bog kopiju.

Back