Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Doktori su sami podeljeni po mnogim pitanjima
tako da ja cu pre verovati Bogu
Verovati doktorima nije uvek suprotno veri u Boga stoga...
koji kaze da se uzdrzavamo od krvi - znaci da postoji razlog
Sigurno da postoji i taj razlog je vec dat nego je kljucno zapaziti da se u citavom Pismu naglasava da je to UZDRZAVANJE zapravo NE KONZUMIRATI sto je drasticno razlicito od primanje infuzije krvi !!!
a razloge znamo
Tako je,lepo si pise u Bibliji.

Jednom sam te pitao i nisi mi odgovorila - dali bi osecala grizu savesti ukoliko se ,ne dao bog,desi neka nesreca tvom rodjenom detetu i treba mu hitna operacija u najblizoj bolnici ali zbog tvoje nesaglasnosti hirurzi ne mogu intervenisati i dete izgubi zivot ?
Napominjem da se primer odnosi na vanredno hitnu operaciju za ciji su ishod bitni bukvalni minuti !

Jednom sam te pitao
to su provocirajuca i zlonamerna pitanja...
Ako imas veru u Boga onda mu verujes i sledis njegov Zakon
a to sta bi bilo kad bi bilo je glupo uopste rasporavljati
jer svaki slucaj je drugaciji i zahteva drugaciji pristup
nisu ni lekari Bogovi da mogu svakoga spasiti ko umire
na bilo koji nacin

dakle tu stavljam tacku na ovu temu
jasam je Bozji zakon ko nece ne mora da ga postuje.

to su provocirajuca i zlonamerna pitanja...
Slazem se da je pitanje provokativno ali te stvarno ne razumem u kom je smislu zlonamerno ?
Zlonamerno protiv koga,koje ili kakvo zlo moze ikome nanesti jedno ovako koncepirano pitanje ?
Ako imas veru u Boga onda mu verujes i sledis njegov Zakon
Tako je !
a to sta bi bilo kad bi bilo je glupo uopste rasporavljati
Nije glupo vec je to stav o realnim stvarima u realnom zivotu .
jer svaki slucaj je drugaciji i zahteva drugaciji pristup
Eto dao sam jednog konkretnog slucaja pa daj da vidimo kakav je tvoj pristup u jednoj ovakvoj hipotetickoj situaciji ?

Slazem se da je pitanje provokativno ali te stvarno ne razumem u kom je smislu zlonamerno ?
Zlonamerno protiv koga,koje ili kakvo zlo moze ikome nanesti jedno ovako koncepirano pitanje ?

Tako je !

Nije glupo vec je to stav o realnim stvarima u realnom zivotu .

Eto dao sam jednog konkretnog slucaja pa daj da vidimo kakav je tvoj pristup u jednoj ovakvoj hipotetickoj situaciji ?
pa zlonamerno je jer se aludira na...
nemam sta da diskutujem na ovu temu jasan je Bozji Zakon
Ili ces verovati Bogu ili...

Izvini,nisam te razumeo.
O kom zakonu smatras da je selektivan i ko cini takvu selektivnost ?
Pomenuta Bozja zabrana za jedenje krvi nema nikakvu dodirnu tacku sa transfuzijom krvi po ni jednom sustinskom osnovu vezan za takav profil zabrana !
Vec sam rekao u prethodnoj poruci.
Kad ti od transfuzije krvi zavisi zivot deteta bog je nebitan, odluka doktora je vaznija.
Doktor je bog :ok:

Izvini,nisam te razumeo.
O kom zakonu smatras da je selektivan i ko cini takvu selektivnost ?
Pomenuta Bozja zabrana za jedenje krvi nema nikakvu dodirnu tacku sa transfuzijom krvi po ni jednom sustinskom osnovu vezan za takav profil zabrana !
Izvini kako to misliš?

Ne smem krv u sebe da ubacim sa hranom na usta a da iglom ušpricavam, to može?!

U čemu je razlika?

Vec sam rekao u prethodnoj poruci.
Kad ti od transfuzije krvi zavisi zivot deteta bog je nebitan, odluka doktora je vaznija.
Pogresno si ovo rekao - Bog je definitivno uvek za opciju da se spase svaki ljudski zivot jer Bogu nije mila smrt dok ujedno ljudima preporucuje da izaberu zivot i ovo je eksplicitno receno od Njega samog !
Slazem se !

Izvini kako to misliš?

Ne smem krv u sebe da ubacim sa hranom na usta a da iglom ušpricavam, to može?!

U čemu je razlika?
Naravno da moze i evo zasto:
Krv je tecnost koja tece u krvotoku zivih bica a za koju Pismo kaze "da ima duha zivotnog" stoga se iz tog razloga ne sme jesti.
A razlika izmedju jedenja krvi i ubacivanjem u krvotok je drasticna po vise osnova s tim sto licno smatram da je kljucan sledeci - kad se krv jede ona se jos u ustima poce razlagati i taj proces ide dalje u zeludcu pa creva da bi se na kraju sve to zavrsilo izbacivanjem van tela u obliku fekalija. U ovom procesu dogadja se realna dezintegracija krvi i ona nakon toga vise nije u prvicnom obliku nego je razlozena u krajne derivate i u tom obliku,dakle kad postane fekalija - krv vise nije nosioc zivota !!!
Za razliku od ovog,kad se desi transfuzija krvi onda se ne dogadja nikakav dezintegrativni proces vec krv i dalje ostaje "nosioc zivota" s tim sto je pre toga bila deo jednog organizma i nosila mu zivot a nakon toga je presla u drugi organizam i od tog trenutka pa nadalje nosi zivotni duh ove druge osobe ( misli se na primaoca krvi).
Dakle krv je i dalje krv i u njoj je jos uvek zivot dok u prvom slucaju krv postaje fekalija i kao takva nije i ne moze biti nosioc zivotnog duha !!!

Naravno da moze i evo zasto:
Krv je tecnost koja tece u krvotoku zivih bica a za koju Pismo kaze "da ima duha zivotnog" stoga se iz tog razloga ne sme jesti.
A razlika izmedju jedenja krvi i ubacivanjem u krvotok je drasticna po vise osnova s tim sto licno smatram da je kljucan sledeci - kad se krv jede ona se jos u ustima poce razlagati i taj proces ide dalje u zeludcu pa creva da bi se na kraju sve to zavrsilo izbacivanjem van tela u obliku fekalija. U ovom procesu dogadja se realna dezintegracija krvi i ona nakon toga vise nije u prvicnom obliku nego je razlozena u krajne derivate i u tom obliku,dakle kad postane fekalija - krv vise nije nosioc zivota !!!
Za razliku od ovog,kad se desi transfuzija krvi onda se ne dogadja nikakav dezintegrativni proces vec krv i dalje ostaje "nosioc zivota" s tim sto je pre toga bila deo jednog organizma i nosila mu zivot a nakon toga je presla u drugi organizam i od tog trenutka pa nadalje nosi zivotni duh ove druge osobe ( misli se na primaoca krvi).
Dakle krv je i dalje krv i u njoj je jos uvek zivot dok u prvom slucaju krv postaje fekalija i kao takva nije i ne moze biti nosioc zivotnog duha !!!
Debelo grešiš ali imaš pravo misliti šta želiš.
Stoga te neću razuveravati...

Back