hArec
Primećen član
- Poruka
- 780
Ah da umalo da zabravim "Ninivu" Bruka za mnoge kritičare ... 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E pa vidiš da ne razumiješ. Sa 537 godinom se slažemo, pošto je to vezano za jako puno dokaza, a sa 587. se neslažemo, jer bi tada biblijsko proročanstvo bilo pogrešno. No, pošto više vjerujemo Bibliji, a ne svjetovnoj analizi, mi unatrag računajući od 537. dolazimo na 607. godinu. A tebi i ostalima ako nepaše biblijska istina, to je onda samo vaš problem. Ovo sve što pišeš je samo tvoj stav i ništa više .![]()
![]()
Ne razumijem te, misliš na viruse, ili ? VBR-ovi ??? koje je značenje
o cemu se ovde radi
Ма какви вируси, прави правцати ВБР-ови са 32 комада ракета...свако вече по Брчком...![]()
Ма какви вируси, прави правцати ВБР-ови са 32 комада ракета...свако вече по Брчком...![]()
Da, da, skapirao sam. A što da ti kažem, ni ja nisam baš ugodno prolazio, pošto imam Srbske krvi.
Bilo je provociranja, no izdržalo se.
Postoje dobri i loši ljudi, u svakoj naciji.![]()
Ма ништа, него, када поред твог Ника прочитам и оно Бјеловар, е онда се сетим...![]()
Eh, šta da ti kažem, ja se ne sakrivam pošto se nemam čega stidjeti. Moja je savjest čista. A u Bjelovaru je bilo sjedište 105. brigade, gdje su ti VBR-ovi. I zato, zbog sve te ratne nepravde, i sveg tog stradanja svih naroda, odlučio sam se prihvatiti kršćanstva. Eto, da su mi kumovi ostali, i da nije bilo rata, tko zna, možda bi danas bio pravoslavni pop, a ja, kako vi kažete, sektaški, lol. Ja sam se uvjerio da je ovo istina, tako da je teško da mogu prihvatiti bilo što drugo. Jedino ako bi dobio jače argumente, no za sada, po mome stavu i razmišljanju, Jehovini Svjedoci imaju asa u rukavu.![]()
Ne ono sto ja pisem je naucna cinjenica , ono sto vi tvrdite je vase verovanje , i nista vise.
Pa vjerovanje je do prošloga stoljeća isto tako bilo, da je Belšazer bio kralj Babilona, dok je za naučnu zajednicu to bila biblijska izmišljotina.
Međutim, ono što je bilo vjerojatno u jednom trenutku, prestalo je važiti u drugom.
Zato je uvijek kvalitetnije vjerovati Božjoj riječi, nego promjenjivoj naučnoj zajednici.![]()
Zato sto Jehovini Svedoci veruju da je Biblija Rec zivog i istinitog Boga Jehove i da je njegova Rec-Biblija mnogo preciznija i istinitija od bilo koje ljudske nauke, sto je i dokazano nebrojeno puta. Hronologija naseg Stvoritelja je preciznija od bilo koje sekularne hronologije. Zar ne?
![]()
Kad je godina pada Jerusalima u pitanju , tu vise nema sta da se kaze, 607 nije sigurno .Naravno porediti nauku od pre sto ili vise godina sa sadasnjom naukom u najmanju ruku smesno , svi smo svesni napredka iste , u odnosu na period koji si pomnueo , i naravno konstatnog i sve brzeg njenog razvoja u svim oblastima. Jako je interesantno da pripadnici js ne zele da promene svoje misljenje cak ni onda kada ima se predoce dokazi koji se ne mogu oboriti, sto naravno ukazuje na mnoge stvari koje se u toj organizaciji desavaju , a o cemu su drugi pripadnici foruma pisali , pa da se ne ponavljam.
Имаш потпуно погрешан приступ Светоме писму Старога завета као и сви ЈС а то је пре свега због НЕЗНАЊА. Ево прочитај шта је добар, интелигентан и прави приступ текстовима СЗ:
НЕПОГРЕШИВОСТ (INERRANTIA) СВЕТОГА ПИСМА
Пошто је утврђена чињеница богонадахнутости Светога писма и опсег који обухвата све делове Светога писма, поставља се следеће питање: како је могуће постојање грешака и нетачности у Светоме писму, ако је Дух Свети инсипирасао писце?
Нетачности заиста има: астрономских, геолошких, биолошких, историјских, географских, итд. Проблем је тежак, али сасвим задовољавајуће решив. Пре свега, треба искључити грешке које су плод преписивања и превођења Светога писма. Затим, треба проучити да ли неки спорни подаци нису или јесу приказивани уметнички, стилским фигурама. Остали случајеви су предмет спора и недоумице због неразумевања природе инспирације и самог Светога писма. Наиме, већ је наведено веома добро поређење богочовечанске природе Спаситељеве и богочовечанске природе Светога писма. Као што је сам Спаситељ имао "непорочне слабости" људске природе (умор, глад, жеђ, потребу за сном), тако и Свето писмо има слабости које проистичу из слабости људског начина говора. Често речи недовољно исказују суштину ствари. Писци користе стилске фигуре, на пример плеоназме и књижевне врсте које су далеке данашњем читаоцу. У сваком случају писац не излаже људску науку, већ верске истине. Зато Библију не треба читати кроз призму савремене геологије, астрономије, или неке друге науке, него се треба удубљивати у религиозни смисао текста. Ко чита српске јуначке народне песме треба да ужива у моралним истинама, а не историјским. Кад народни певач каже да се жени "српски цар Стјепан у Леђану", не знамо никоји је то "Стефан", ни који је то приморски град. Исти такав поступак налазимо у Књизи о Јестири и Књизи о Јудити, што значи да те књиге нису историјске, већ поучне. Као што читамо хиперболе о Краљевићу Марку, тако треба читати и Самсонова дела.
Треба имати у виду да су узвишене истине Божанског откривења прилагођене схватању тадашњих људи. Када говоре о Божијој сили и слави, праве поређења земаљским мерилима, говорећи о Богу као цару на трону са силном војском. Речи "Земља је подножје мојих ногу" не треба буквално схватити, већ се тиме само истиче Божја надмоћ над целом творевином.
Значи далеко је већи проблем у неспремности читаоца да правилно схвати суштину инспирације и самог библијског текста, него проблема у Библији.
Најчешћи неспоразуми долазе приликом буквалних тумачења текстова, које треба схватити у преносном и дубљем значењу. Библија првенствено износи истине спасења, вере и морала, а историјски или природњачки подаци су форма која се често поклапа са научним сазнањима, али некада служи само као литерарна форма.
(о.Д.М.)
Kad je godina pada Jerusalima u pitanju , tu vise nema sta da se kaze, 607 nije sigurno .Naravno porediti nauku od pre sto ili vise godina sa sadasnjom naukom u najmanju ruku smesno , svi smo svesni napredka iste , u odnosu na period koji si pomnueo , i naravno konstatnog i sve brzeg njenog razvoja u svim oblastima. Jako je interesantno da pripadnici js ne zele da promene svoje misljenje cak ni onda kada ima se predoce dokazi koji se ne mogu oboriti, sto naravno ukazuje na mnoge stvari koje se u toj organizaciji desavaju , a o cemu su drugi pripadnici foruma pisali , pa da ne ponavljam.
Dobro momče, nemoraš da se gnjeviš odmah.
Ja vjerujem u Bibliju da je to Božja nepogriješiva riječ, dok ti vjeruješ u znanost. I to je u redu, ja te neću kritizirati, no nemožeš tvrditi da mi radimo nešto na svoju ruku, jer vjerujemo u Sveto Pismo. Prorok Jeremija govori da će Izraelci biti u zarobljeništvu 70 godina, a dokazano je i od strane povijesti i Biblije, da je Babilon pao 539, a dekret o puštanju 537. godine pr.n.e.donešen, što znači, da ako idemo unazad dolazimo u 607. godinu. Da to nije tako, značilo bi da je prorok Jeremija IZMISLIO to proročanstvo od 70 godina, što je za tebe moguće, a za mene nemoguće. Eto vidiš, razlika između mene i tebe je u vjeri i povjerenju u Božju riječ.![]()
Ponavljas istu stvar ponovo i ponovo , i makar ponovio milion puta to nece postati istina . Da se razumemo , nauka ne protivureci religiji , i naucne cinjenice ne podrivaju doktrinu vere , hriscanske u svakom slucaju , osim vase . Na kraju ne samo ono sto pises nego i kako pises govori mnogo o tome u sta verujes i kakav si . Prvo , js pokusavaju da u svoj vremenski okvir uguraju delove biblije , niti jednoj hriscanskoj konfesiji nije znacajnao koje je godine pao Jerusalim sem js , i svi znamo zasto . Dakle ,krivotvorenje i ignorisanje , i namerno pogresnio tumacejne naucnih izvora i cinjenica , kako bi se dokazalo nesto dovoljno govori o kakvoj se organizaciji radi, o prevodu biblije koji js koriste necu sada govoriti , bilo je reci o tome. Na kraju ma koliko promenili nacin propovedanja , i dalje iz svake reci js izbija osnovno nacelo da svi koji nisu js i koji ne pridajaju njima su osudjeni , mada vam se mora priznati da se za ovaj forum pripremate bolje nego obicno , imajuci u vidu strukturu ljudi koji ovde dolaze. I zar ne pise u novom zavetu da ne treba suditi , jer kakvim sudiom sudis , takvim ce se i tebi suditi i kakvom merom meris takvom ce se tebi odmeriti .Razlika izmedju mene i tebe je u tome sto sam ja otvorenog uma i zadrzavam pravo da mislim svojom glavom , ne osudjujuci druge .
Smatram da je vera coveka nejgova licna stvar , i neccu iznositi svoja religijska uvrenja javno .
Mito, Mito bar bi ti trebao kao osoba koja voli Boga da imas drugaciji pristup Bibliji. Razmisli o Isusovim recima iz Jovana 17:17 gde se kaze:
"Posveti ih istinom svojom. Riječ je tvoja istina
2 Petrova 1:20,21 :"znajući pre svega da ni jedno proroštvo Pisma ne može svaki po sebi kazivati,
jer nije nikad proroštvo doneto voljom nekog čoveka, nego su progovorili sveti Božji ljudi pokrenuti Duhom Svetim
2 Timoteju 3:16,17:"Celo je Pismo od Boga nadahnuto i korisno za učenje, za uveravanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
da bude savršen čovek Božji i sposoban za svako dobro delo.
Toliko od mene. Mi Jehovin narod, uzimamo Bibliju kao najvisi moguci autoritet koji postoji.
![]()
Kao sto rekoh , u sta verujem ili ne , necu iznositi javno .Eto , na meni koristis isti pristup kao tvoji suvernici koji mi povremeno dolaze na vrata , zar si zaista mislio da ce to imati ikakvog efekta na mene. Ne da bi neki drugi pristup imao drugaciji efekat , ali si me podcenio preko svake mere .
Ја имам исправан приступ Старом завету па не разумем зашто сада цитираш текстове Новог завета - јер овај текст је цитат нашег Православног врхунског библисте. У тексту НИЈЕ негирана Богонадахнутост - али је ИСТИНА сагледана са свих страна. Значи не треба бити фанатизован и потпуно отсутан од недвосмислене стварности - то је пут у верско лудило као што је у дневној штампи било обавештења о неким ЈС који су умислили крај света и нагурали се у неку пећину - с р а м о т а!
И зашто стално понављаш "ми Јеховин народ" - па ви сте то сами себе ПРОГЛАСИЛИ без икаквог основа, или и ви као неки са овог пдф добијате факсове са небеса, Боже ме сачувај!
Е сада пошто овде изиграваш великог познаваоца Старог завета, наведи, молим те, КОЈЕ КЊИГЕ СУ ОДБАЧЕНЕ и нису канонизоване па се и не налазе у СЗ, затим КОЈЕ КЊИГЕ СУ ИЗГУБЉЕНЕ и нису у СЗ...
Ништа ти, човече, НЕ ЗНАШ, а хтео би да проповедаш...![]()
Е сада пошто овде изиграваш великог познаваоца Старог завета, наведи, молим те, КОЈЕ КЊИГЕ СУ ОДБАЧЕНЕ и нису канонизоване па се и не налазе у СЗ, затим КОЈЕ КЊИГЕ СУ ИЗГУБЉЕНЕ и нису у СЗ...