Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da , dakle posto je bilo postavljeno pitanje ; Da li je Isus Hristos SHADAJ a to znaci ovo;
3. EL ŠADAJ : Silni, Svemogući, Dostatan da zadovolji sve potrebe svoga naroda. Javlja se oko 50-tak puta u Starom Zavjetu, od toga najviše u Jobu (oko 30-tak puta). Prvi puta se javlja u Postanku 17: 1-2 gdje Bog s Abrahamom sklapa savez i daje mu obećanje da će postati ocem mnogim narodima. Kao El Šadaj Bog se objavljuje i Izaku i Jakovu.

Ja sam uzeo (Isaija 9:6).Jer nam se rodi dete, Sin nam se dade,kome je vlast na ramenu,i imece mu biti;Divni,Savetnik, Bog Silni, Otac vecni,Knez mirni.

A ovo prorocanstvo se odnosi na Hrista ,za koga kaze da ima Vlast i da je Bog silni.

Eto zasto sam to uzeo kao uporedbu, nadam se da sada razumes zasto?
Pozdrav i tebi.
Aha ok.Samo da budemo jasni: Bog Silni (u izaji ) sa EL ŠADAJ (u 1.mosijevoj) NEMA nikakve zajendičke veze.

Ti Kažeš EL ŠADAJ :znači Silni Nažalost to Nije tačno.

srdačni pozdrav i mir. harec

Poslednja izmena:
Prvo, nemas ti pojma , ni istoriju niti bilo sta , jer samo praznoslovis, prvo procitaj nesto do kraja pa onda odgovori u skladu sa pitanjem , a ne ovako kao padobranac.

Ako ne znas odgovor nemoj ni da pises ,u buduce necukomentarisati ovakve gluposti.

Boki dobio si odgovor na pitanje i istorijske dogadjaje iz Biblije koji ti se, izgleda ne dopadaju, ne uklapaju se u tvoju pricu!

Ponavljam:

Svaka cast na lepom objasnjenju, eto ni ja nisam znao ko je bio Episkop Rima I Aleksandrije, ja sam pre svega hteo da se zadrzim na jednog od prvih Episkopa Tadasnjice, a to je ni manje ni vise nego ucenik Svetog Jovana bogoslova a zove se Ignjatije Bogonosac, , ti sigurno znas sve o njemu , ali Stajic nema pojma, a zasto mi je on interesantan ? to je zbog njegovih poslanica , a ti ces shvatiti zasto to neide na ruku Bruklinskoj instituciji, a Stajic nesme ni da prizna da su to bili legitimni poglavari crkve .

Bice interesantno kuda vodi ovaj razgovor sa njim :lol:
Pozdrav

Boki posle smrti apostola Jovana dosao je otpad. Dela 20:28-30 Pavle je upozorio prave hriscane recima:" Stoga pazite na se i na cijelo stado u kojem vas je Sveti Duh postavio nadglednicima da pastirite Božju crkvu, koju je On sebi otkupio svojom vlastitom krvlju.
Jer ja znam da će poslije mojega odlaska provaliti među vas okrutni vuci koji neće štedjeti stada.
A između vas samih dići će se neki koji će naučavati izopačen nauk, da odvuku učenike za sobom.
Neposredno posle smrti poslednjeg apostola upravo se to i desilo.

Prava hriscanska skupstina iz 1. veka NE ciji je osnivac bio Isus Hrist je prestala je da postoji jer su jos uvek trajala "vremena neznabozaca-paganaca" koja ce se okoncati 1914. godine. Po tome se vidi da ni jedan od samozvanih episkopa i vladika i mnogih svestenika u koje se ti uzdas i kojima se dicis i koje velicas i nabrajas, nemaju Jehovino odobravanje. To su samozvani obicni ljudi koji nemaju spoznanje Bozje Reci i po tome se vidi da su daleko od pravog hriscanstva.

Luka 21:24 " I past će od ostrica mača, i odvest će se u ropstvo po svim narodima; i Jeruzalem će gaziti neznabošci dok se ne izvrše vremena neznabozaca.

:kpozdrav:

хАрец зашто је ово тхе у загради

John 1:1
In [the] beginning the Word was, and the Word was with God, and the Word was a god.

Žao mi je neznam, na njemački,hebrejski,hrvaski nema zagrada.
Ivan/Johannes 1
1 Im Anfang war das WORT, und das WORT war bei GOTT, und das WORT war ein Gott.
1 U početku bila je Riječ, i Riječ je bila kod Boga, i Riječ je bila bog.

srdačan pozdrav harec

Žao mi je neznam, na njemački,hebrejski,hrvaski nema zagrada.
Ivan/Johannes 1
1 Im Anfang war das WORT, und das WORT war bei GOTT, und das WORT war ein Gott.
1 U početku bila je Riječ, i Riječ je bila kod Boga, i Riječ je bila bog.

srdačan pozdrav harec

е сад шта ме још интересује, тај ваш превод (на енглеском) из ког је језика преведен

Prava hriscanska skupstina iz 1. veka NE ciji je osnivac bio Isus Hrist je prestala je da postoji jer su jos uvek trajala "vremena neznabozaca-paganaca" koja ce se okoncati 1914. godine.
A gde pise da su pagani nestali 1914-te godine?Sigurno ne u bibliji. Mozda se to moze protumaciti padanjem onih hriscanskih crkvi koje vi nazivate sektama, ali one su i dalje tu.

Neopaganizam i dalje postoji i hvata mah jer pocinju da se otkrivaju stvari koje su "zakopane" u vezi paganizma.

Poslednja izmena:
Aha ok.Samo da budemo jasni: Bog Silni (u izaji ) sa EL ŠADAJ (u 1.mosijevoj) NEMA nikakve zajendičke veze.

srdačni pozdrav i mir. harec

Ako se prevede na jednom jeziku , recimo koji ja citam , i jedno i drugo znace Bog silni, ja drugacije ne mogu da razumem , ja ne mogu poznavati sve jezike sveta i sva tumacenja necega, tako da ono sto pise na mom jeziku ono tako i pise .

I jos nesto, pitao sam tvoju bracu i sestre ali nikako da daju konkretan odgovor na moje pitanje?

U pocetku Hriscanstva,Gospod Isus Hristos preneo je svestenicku, uciteljsku i pastirsku vlast na Apostole i njihove naslednike za sva vremena. Ovi naslednici apostolske sluzbe (koje su apostoli postavili) bili su najblizi ucenici apostolai pomocnici u apostolskom radu (Timotej Episkop u Efesu, i Tit episkop na kritu, bili su ucenici apostola pavla, a Polikarp smirnski i Ignjatije Bogonosac ucenici apostola Jovana Bogoslova. Na taj nacin ustanovljeno je prijemstvo(naslednost) izmedju apostolai prvih upravitelja Hriscanskih zajednica

Ti crkveni nastojatelji nazivali su seEpiskopi i odlikovali su se Vosopkim moralnim osobinam,Dubokim razumevanjem Hriscanskih dogmi, kao i iskustvu upravljanjem Crkvom. U novom zavetu rec Episkop susrece se pet puta (1 Pет 2,25), (Dela ap 20,28), (Flp 1,1), (1 Тiм 3,2), (Тiт 1,7).

Dakle kakav je stav J.s po ovom pitanju i sta misle o ovim prvim ucenicima apostolskim , koje su Apostoli postavili da paze i poucavaju stado Hristovo?

Boki dobio si odgovor na pitanje i istorijske dogadjaje iz Biblije koji ti se, izgleda ne dopadaju, ne uklapaju se u tvoju pricu!

Ponavljam:

Boki posle smrti apostola Jovana dosao je otpad. Dela 20:28-30 Pavle je upozorio prave hriscane recima:" Stoga pazite na se i na cijelo stado u kojem vas je Sveti Duh postavio nadglednicima da pastirite Božju crkvu, koju je On sebi otkupio svojom vlastitom krvlju.
Jer ja znam da će poslije mojega odlaska provaliti među vas okrutni vuci koji neće štedjeti stada.
A između vas samih dići će se neki koji će naučavati izopačen nauk, da odvuku učenike za sobom.
Neposredno posle smrti poslednjeg apostola upravo se to i desilo.

Prava hriscanska skupstina iz 1. veka NE ciji je osnivac bio Isus Hrist je prestala je da postoji jer su jos uvek trajala "vremena neznabozaca-paganaca" koja ce se okoncati 1914. godine. Po tome se vidi da ni jedan od samozvanih episkopa i vladika i mnogih svestenika u koje se ti uzdas i kojima se dicis i koje velicas i nabrajas, nemaju Jehovino odobravanje. To su samozvani obicni ljudi koji nemaju spoznanje Bozje Reci i po tome se vidi da su daleko od pravog hriscanstva.

Luka 21:24 " I past će od ostrica mača, i odvest će se u ropstvo po svim narodima; i Jeruzalem će gaziti neznabošci dok se ne izvrše vremena neznabozaca.

:kpozdrav:

Prvo ti lazno tumacis apostolske reci , treba da se stidis, jer on ne kaze da ce oni postati vuci nego da ce medju njima uci vuci koji nece stedeti stada , kako vas nije sramota?

Hristos je rekao da ce osnovati crkvu svoju i vrata pakla nece je nadvladati , i kaze Evo ja sam sa vama u sve dane do svrsetka veka , a ti li ces lazni pripovednik da kazes da se posle apostola prestala crkva da postoji upravom obliku, pa ti ljudi su zivote dali zaHristove reci , kako te nije sramota da Hulis na crkvu Hristovu ?

Ako se prevede na jednom jeziku , recimo koji ja citam , i jedno i drugo znace Bog silni, ja drugacije ne mogu da razumem
koji jezik miliš srpski? Koji prjevod si to čitao može li link ili naziv prjevoda?
, ja ne mogu poznavati sve jezike sveta i sva tumacenja necega, tako da ono sto pise na mom jeziku ono tako i pise .
Tvoja stvar u koju se ne mješam.
I jos nesto, pitao sam tvoju bracu i sestre ali nikako da daju konkretan odgovor na moje pitanje?

U pocetku Hriscanstva,Gospod Isus Hristos preneo je svestenicku, uciteljsku i pastirsku vlast na Apostole i njihove naslednike za sva vremena. Ovi naslednici apostolske sluzbe (koje su apostoli postavili) bili su najblizi ucenici apostolai pomocnici u apostolskom radu (Timotej Episkop u Efesu, i Tit episkop na kritu, bili su ucenici apostola pavla, a Polikarp smirnski i Ignjatije Bogonosac ucenici apostola Jovana Bogoslova. Na taj nacin ustanovljeno je prijemstvo(naslednost) izmedju apostolai prvih upravitelja Hriscanskih zajednica

Ti crkveni nastojatelji nazivali su seEpiskopi i odlikovali su se Vosopkim moralnim osobinam,Dubokim razumevanjem Hriscanskih dogmi, kao i iskustvu upravljanjem Crkvom. U novom zavetu rec Episkop susrece se pet puta (1 Pет 2,25), (Dela ap 20,28), (Flp 1,1), (1 Тiм 3,2), (Тiт 1,7).

Dakle kakav je stav J.s po ovom pitanju i sta misle o ovim prvim ucenicima apostolskim , koje su Apostoli postavili da paze i poucavaju stado Hristovo?
To je sasvim druga tema možda nekom drugom prilikom danas nemam volju-sory

srdačni pozdrav harec

Ako se prevede na jednom jeziku , recimo koji ja citam , i jedno i drugo znace Bog silni, ja drugacije ne mogu da razumem , ja ne mogu poznavati sve jezike sveta i sva tumacenja necega, tako da ono sto pise na mom jeziku ono tako i pise .

Ajde molim te shvati jednu JEDNOSTAVNU stvar. Biblija proriče da će poslije smrti prvih kršćana nastupiti DOBA OTPADA koji će trajati do posljednjih dana. Znači, iskrivljeno kršćanstvo je polagano počelo da se formira još u doba apostola, no tada nisu imali prejak utjecaj, no nešto kasnije su počeli POSTEPENO jačati, dok nisu poslije nekoliko generacija preuzeli kontrolu. Potupuna kontrola je nastupila od trenutka koncila u Niceji. Ovo pišem već nekoliko puta, ali ništa.

Prema tome, nemogu Episkopi biti pravi kršćani zato što je tada bio kršćanski otpad. Normalno, bilo je izuzetaka koji su odražavali kršćanske osobine, no kako je vrijeme prolazilo, bilo ih je sve manje, a na mjesta kršćanskih predvodnika su dolazili potkupljivi, licemjerni, pohlepni ili ljubomorni ljudi.

Na taj način su biblijska proročanstva ispunjena. :heart: :bye:

Prvo ti lazno tumacis apostolske reci , treba da se stidis, jer on ne kaze da ce oni postati vuci nego da ce medju njima uci vuci koji nece stedeti stada , kako vas nije sramota?

Hristos je rekao da ce osnovati crkvu svoju i vrata pakla nece je nadvladati , i kaze Evo ja sam sa vama u sve dane do svrsetka veka , a ti li ces lazni pripovednik da kazes da se posle apostola prestala crkva da postoji upravom obliku, pa ti ljudi su zivote dali zaHristove reci , kako te nije sramota da Hulis na crkvu Hristovu ?

Ma nije točno čovječe jedan, što ti prićaš ??? Pročitaj Isusovo proročanstvo o žitu i kukolju, iz 13. poglavlja Mateja. Tamo ti se govori upravo o otpadu koji će NADVLADATI prave kršćane, te će se pomješati s njima. Povjesna zbivanja ti govore o KORUMPIRANOSTI, OKRUTNOSTI I POHLEPI crkve kroz kronologiju dešavanja. Pitaj povjesničare, koliko je DRŽAVA I CRKVA, te politika, bile SPOJENE i usko surađivale. A kasnije ratovi, mučenja, progoni neistomišljenika, i sl. :bye: :heart:

Ajde molim te shvati jednu JEDNOSTAVNU stvar. Biblija proriče da će poslije smrti prvih kršćana nastupiti DOBA OTPADA koji će trajati do posljednjih dana. Znači, iskrivljeno kršćanstvo je polagano počelo da se formira još u doba apostola, no tada nisu imali prejak utjecaj, no nešto kasnije su počeli POSTEPENO jačati, dok nisu poslije nekoliko generacija preuzeli kontrolu. Potupuna kontrola je nastupila od trenutka koncila u Niceji. Ovo pišem već nekoliko puta, ali ništa.

Prema tome, nemogu Episkopi biti pravi kršćani zato što je tada bio kršćanski otpad. Normalno, bilo je izuzetaka koji su odražavali kršćanske osobine, no kako je vrijeme prolazilo, bilo ih je sve manje, a na mjesta kršćanskih predvodnika su dolazili potkupljivi, licemjerni, pohlepni ili ljubomorni ljudi.

Na taj način su biblijska proročanstva ispunjena. :heart: :bye:

Ama taj otpad se i odvojio od crkve , oni nisu ni mogli da ostanu sa crkvom covece , RAZUMES LI TI TO , ?

Ma nije točno čovječe jedan, što ti prićaš ??? Pročitaj Isusovo proročanstvo o žitu i kukolju, iz 13. poglavlja Mateja. Tamo ti se govori upravo o otpadu koji će NADVLADATI prave kršćane, te će se pomješati s njima. Povjesna zbivanja ti govore o KORUMPIRANOSTI, OKRUTNOSTI I POHLEPI crkve kroz kronologiju dešavanja. Pitaj povjesničare, koliko je DRŽAVA I CRKVA, te politika, bile SPOJENE i usko surađivale. A kasnije ratovi, mučenja, progoni neistomišljenika, i sl. :bye: :heart:

ali ti pricas da su posle smrti apostola si postali takvi , onda uzalud pripoved apostolska, znaci BOG JE CEKAO RASELA I VAS ?
uporedi zito i kukolj , koliko ima cega , pa nije sve kukolj

Харец

John 8:58

Jesus said to them: “Most truly I say to YOU, Before Abraham came into existence, I have been.”

а из ког тачно извора сте дошли да је Исус постојао а не родио пре Авраама?
Neznam, hoću reći nemam to u glavi već u kompijuteru, danas mi se ne vadi to ,a i tako ima vrjeme ova tema će biti malo duža predpostavnjam i duža od svijeh tema na ovaj pdf.

pozdrav harec

ali ti pricas da su posle smrti apostola si postali takvi , onda uzalud pripoved apostolska, znaci BOG JE CEKAO RASELA I VAS ?
uporedi zito i kukolj , koliko ima cega , pa nije sve kukolj

Pusti sad Rasella i nas. Jasno se kaže da će kukolj biti pod velom do posljednjih dana, i da će onda da nastupi skupljanje.

Točno, nije sve bilo kukolj, no povijest ti govori kako su prolazili ti koji nisu bili kukolj, a tko je bio većina. :heart: :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back