Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidis koliko si zaostao u gradivu, prvo , episkopi su postavljeni da vode crkvu ,da poducavaju , pre svega da vode racuna o pastvi za koju su tu i postavljeni,
Jer crkva hristova nije rasulo, nego red i sklad, zna se ko sta radi .
Oni su mogli caki da postavljaju svestenike po crkvama.
Cak su i poslanice pisali, .

E sada sta mislis ti o njima , recimo o uceniku Svetog Apostola Jovana Bogoslova koji se zvao Ignjatije Bogonosac Episkop Antijohiske crkve?

Ma daj, bre, Boki ostavi se ćorava posla, pitam te jasno i glasno gde su biblijski stavci da to potvrde?

:kpozdrav:

Ne mogu to da urade jer je on to govorio u ime upravnog tela.To je zvaničan bruklinski stav.Svako od JS ko bi se ogradio od toga bio bi isteran iz JS.

можда ће им вид нагло ослабити па неће видети тај пост, а од сад тај пост који си поставио треба увек да се налази на топ листи, тек толико да их потсетимо.
репутација за то у сваком случају него немам више бона.:ok:

Ma daj, bre, Boki ostavi se ćorava posla, pitam te jasno i glasno gde su biblijski stavci da to potvrde?

Pa sta mislis sve ti napisano u bibliji pa i ko vodi danas jehoviste?:hahaha:
Imas malo istoriju imas i stare knjige imas svasta,
Imas i nesto u delima apostolskim imasi za Tita koji je poslatu dalmaciju u poslanici apostola pavla timoteju, imas o postavljanju episkopa onda oni kako postavljaju svestenike itd

Ja te lepo pitam znas li ili ne zanas nesto o njima, ako neznas onda prouci malo da da nastavim ako znas onda da nastavimo dalje, jer nisu apostoli doveka ziveli na zemlji , nego su postavljali staresine po crkvama dali ti je to poznato?

Pa sta mislis sve ti napisano u bibliji pa i ko vodi danas jehoviste?:hahaha:
Imas malo istoriju imas i stare knjige imas svasta,
Imas i nesto u delima apostolskim imasi za Tita koji je poslatu dalmaciju u poslanici apostola pavla timoteju, imas o postavljanju episkopa onda oni kako postavljaju svestenike itd

Ja te lepo pitam znas li ili ne zanas nesto o njima, ako neznas onda prouci malo da da nastavim ako znas onda da nastavimo dalje, jer nisu apostoli doveka ziveli na zemlji , nego su postavljali staresine po crkvama dali ti je to poznato?

Ovo je tema Jehovini Svedoci-Ko su oni? i U sta veruju? Mi govorimo o Bibliji i principima Biblije po kojima zive Jehovini Svedoci u vise od 236 zemalja sirom sveta i sve to potvrdjujemo biblijskim stavcima.

A o rekla-kazala i o vremenu, Titu i ostalim stvarima mozemo da pricamo na PP.

Za stajica

Nista onda da pocnemo od tojeg posta;

Епископи или Старешине немају ништа већу улогу, достојанство или положај од осталих у скупштини. Оно што имају више од осталих јесу обавезе и одговорности. Тако је у Јеховиној Организацији.

Znaci i kod vas postoji neki red , zna se ko je glavni, pa ispod njega , a tako do pionira , zar ne

Vodece telo ima vlast da vam kaze sta je sta, da pripoveda , da kaznjava itd
jel tako? ,recimo kao u staro vreme ako kazes da se ugledate na izvorno Hriscanstvo onda je to tako ,
zar ne?

Poslednja izmena:
Ovo je tema Jehovini Svedoci-Ko su oni? i U sta veruju? Mi govorimo o Bibliji i principima Biblije po kojima zive Jehovini Svedoci u vise od 236 zemalja sirom sveta i sve to potvrdjujemo biblijskim stavcima.

A da te podsetim na OVO
[url]http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9125367&postcount=3295[/URL]

Veruješ li ti o ovo na šta ze obavezuje upravno telo...
felix.gif

Ovo se tice i vas naravno jer zelim da znamda li se ugledatena Izvorno Hriscanstvo,
Odnosno dali priznajete da je tako Bio da su Apostoli ostavljale Vladike , koji suostavljali svestenike. jer naravno nisu Apostoli pustili da svi budu jednaki i da niko ne vodicrkvu Boziju, zar ne? nisu rekli mi smo vasnaucili a vi idite svojim putem kako hocete?

Ako ti je nezgodno da o tome pises ovde mozemo i preko pp ali mislim da nema sta da sekrije.?

Za stajica

Nista onda da pocnemo od tojeg posta;

Епископи или Старешине немају ништа већу улогу, достојанство или положај од осталих у скупштини. Оно што имају више од осталих јесу обавезе и одговорности. Тако је у Јеховиној Организацији.

Znaci i kod vas postoji neki red , zna se ko je glavni, pa ispod njega , a tako do pionira , zar ne

Vodece telo ima vlast da vam kaze sta je sta, da pripoveda , da kaznjava itd
jel tako? ,recimo kao u staro vreme ako kazes da se ugledate na izvorno Hriscanstvo onda je to tako ,
zar ne?

Tacno, zna se ko je glavni, Jehova pa Isus Hrist.

:hvala:

Ovo se tice i vas naravno jer zelim da znamda li se ugledatena Izvorno Hriscanstvo,
Odnosno dali priznajete da je tako Bio da su Apostoli ostavljale Vladike , koji suostavljali svestenike. jer naravno nisu Apostoli pustili da svi budu jednaki i da niko ne vodicrkvu Boziju, zar ne? nisu rekli mi smo vasnaucili a vi idite svojim putem kako hocete?

Ako ti je nezgodno da o tome pises ovde mozemo i preko pp ali mislim da nema sta da sekrije.?

Boki apostoli su se prepirali ko je najveci od njih ili medju njima, znas li sta im je Isus odgovorio?

Tacno, zna se ko je glavni, Jehova pa Isus Hrist.

:hvala:

Dobro Stajicu ajde , ali ja pricam o Episkopima stare crkve jer i vasa organizacija se poziva na izvorno Hriscanstvoi gradi sistem kao sto su imala rana crkva zar ne?, Dakle da li vasa vera priznaje te Episkope ili ne? ili dokle priznaje da je bilo pravo Hriscanstvo?do koje godine? Ajde Stajicu da poisemo malo , izjasni se ,mada javec znam ali hocu da cujem od tebe :)

Dobro Stajicu ajde , ali ja pricam o Episkopima stare crkve jer i vasa organizacija se poziva na izvorno Hriscanstvoi gradi sistem kao sto su imala rana crkva zar ne?, Dakle da li vasa vera priznaje te Episkope ili ne? ili dokle priznaje da je bilo pravo Hriscanstvo?do koje godine? Ajde Stajicu da poisemo malo , izjasni se ,mada javec znam ali hocu da cujem od tebe :)

Evo da se pridružim ovoj priči u vezi sa prvim episkopima.Posle smrti Petra i Pavla crkva u Rimu je ostala bez episkopa.Pitanje za Stajića.

1. Ko je bio prvi episkop crkve u Rimu ?

Kako je ovo pitanje za stajića malo teže ja ću odgovoriti da stajić nešta i nauči.Prvi episkop crkve u Rimu nakon smrti Petra i Pavla bio je EPISKOP LIN.A da dodam da je drugi bio episkop ANEKLIT,treći je bio episkop KLIMENT i tako redom.Svaka je crkva u ono vreme imala svoje episkope.A Aleksandriji je prvi episkop bio Alvil drugi Kedron i tako redom.Episkopi kao sveštena lica su imali svoju značajnu ulogu i funkciju u ranom HRIŠČANSTVU.

U ono vreme nije postojalo nikakvo upravno telo.Postojale su crkve sa episkopima na čelu svake od njih.Verovatno mnogi ne znaju da je i jevandjelista Marko bio na čelu jednu crkve a da ga je nakon smrti zamenio Anijan.No da ne gnjavim sa istorijom hriščanstva .Ovo je dovoljno nadam se da stajić shvati o čemu mu ti pričaš.
felix.gif

Evo da se pridružim ovoj priči u vezi sa prvim episkopima.Posle smrti Petra i Pavla crkva u Rimu je ostala bez episkopa.Pitanje za Stajića.

1. Ko je bio prvi episkop crkve u Rimu ?

Kako je ovo pitanje za stajića malo teže ja ću odgovoriti da stajić nešta i nauči.Prvi episkop crkve u Rimu nakon smrti Petra i Pavla bio je EPISKOP LIN.A da dodam da je drugi bio episkop ANEKLIT,treći je bio episkop KLIMENT i tako redom.Svaka je crkva u ono vreme imala svoje episkope.A Aleksandriji je prvi episkop bio Alvil drugi Kedron i tako redom.Episkopi kao sveštena lica su imali svoju značajnu ulogu i funkciju u ranom HRIŠČANSTVU.

U ono vreme nije postojalo nikakvo upravno telo.Postojale su crkve sa episkopima na čelu svake od njih.Verovatno mnogi ne znaju da je i jevandjelista Marko bio na čelu jednu crkve a da ga je nakon smrti zamenio Anijan.No da ne gnjavim sa istorijom hriščanstva .Ovo je dovoljno nadam se da stajić shvati o čemu mu ti pričaš.
felix.gif

Svaka cast na lepom objasnjenju, eto ni ja nisam znao ko je bio Episkop Rima I Aleksandrije, ja sam pre svega hteo da se zadrzim na jednog od prvih Episkopa Tadasnjice, a to je ni manje ni vise nego ucenik Svetog Jovana bogoslova a zove se Ignjatije Bogonosac, , ti sigurno znas sve o njemu , ali Stajic nema pojma, a zasto mi je on interesantan ? to je zbog njegovih poslanica , a ti ces shvatiti zasto to neide na ruku Bruklinskoj instituciji, a Stajic nesme ni da prizna da su to bili legitimni poglavari crkve .

Bice interesantno kuda vodi ovaj razgovor sa njim :lol:
Pozdrav

Svaka cast na lepom objasnjenju, eto ni ja nisam znao ko je bio Episkop Rima I Aleksandrije, ja sam pre svega hteo da se zadrzim na jednog od prvih Episkopa Tadasnjice, a to je ni manje ni vise nego ucenik Svetog Jovana bogoslova a zove se Ignjatije Bogonosac, , ti sigurno znas sve o njemu , ali Stajic nema pojma, a zasto mi je on interesantan ? to je zbog njegovih poslanica , a ti ces shvatiti zasto to neide na ruku Bruklinskoj instituciji, a Stajic nesme ni da prizna da su to bili legitimni poglavari crkve .

Pozdrav

I mene interesuje kako će se dalje odvijati razgovor izmedju tebe i stajića.Očito je da čovek ne zna mnogo toga u vezi sa istorijom hriščanstva a što mi je na neki način i razumljivo.Ovde mu je jedini problem što ima i onih koji nešta malo o tome i znaju.Tamo na forum hr.mogu da proture razne priče ali ovde to nekako neće moći.Pazi kada ja koji nisam vernik zdušno bivam na tvojoj i saletovoj strani kada je pravoslavlje u pitanju.Samo napred boki na ovoj temi sam uz tebe.
felix.gif

Pozdrav

Boki posle smrti apostola Jovana dosao je otpad. Dela 20:28-30 Pavle je upozorio prave hriscane recima:" Stoga pazite na se i na cijelo stado u kojem vas je Sveti Duh postavio nadglednicima da pastirite Božju crkvu, koju je On sebi otkupio svojom vlastitom krvlju.
Jer ja znam da će poslije mojega odlaska provaliti među vas okrutni vuci koji neće štedjeti stada.
A između vas samih dići će se neki koji će naučavati izopačen nauk, da odvuku učenike za sobom.
Neposredno posle smrti poslednjeg apostola upravo se to i desilo.

Prava hriscanska skupstina iz 1. veka NE ciji je osnivac bio Isus Hrist je prestala je da postoji jer su jos uvek trajala "vremena neznabozaca-paganaca" koja ce se okoncati 1914. godine. Po tome se vidi da ni jedan od samozvanih episkopa i vladika i mnogih svestenika u koje se ti uzdas i kojima se dicis i koje velicas i nabrajas, nemaju Jehovino odobravanje. To su samozvani obicni ljudi koji nemaju spoznanje Bozje Reci i po tome se vidi da su daleko od pravog hriscanstva.

Luka 21:24 " I past će od ostrica mača, i odvest će se u ropstvo po svim narodima; i Jeruzalem će gaziti neznabošci dok se ne izvrše vremena neznabozaca.

Ako se smatraš poznavaocem biblije onda bi treao da znaš da ono SHADAJ ne znači ništa bez onog EL ispred.
Nažalost nije tako.Rječ Šadaj se spominje 48 u Tanakh.Uglavnom sa El-(Bog) ali ne i uvjek naprimjer:

Ruta 1
20 A ona im odgovaraše: "Ne zovite me više Noemi nego me zovite Mara; jer me Šadaj gorčinom ispunio!
21 Odavde sam otišla punih ruku, a sad me Jahve vraća bez igdje ičega. Zašto me zovete Noemi kad Jahve posvjedoči protiv mene i Svemogući me u tugu zavi?"
EL-ŠADAJ” što znači Bog Silni1 Mojsijeva 17:1
(Isaija 9:6).„Divni, Savjetnik, Bog Silni, Otac vječni, Knez mirni”
Tačno tako boki.
Jerihonac Šta potvrđuješ ti ovdje, šta je to tačno?Šta ima Izaja 9:5(6) sa Šadaj ? Ništa Apsoluno baš ništa.

Hajde molim te ljepo napiši kako se piše Svjemogući pa onda napiši kako se piše Silni(to jest moćni) na hebrejski, provjeri malo tu nešto ne štima sa tvoju izjavu :)

Isto kao i 1.Mojsijeva 17:1(El Šadaj) nema nikakve veze sa Izaja 9:5(6) (Bog Silni)
1.Mojsijeva 17
1 A kad Abramu bi devedeset i devet godina, javi mu se Gospodin* i reče mu: Ja sam Bog Svemogući**, po mojoj volji živi, i budi pošten.

*Gospodin= zamjena za: Jahve,Yehowah
**El Šadaj

Srdačni pozdrav svima. harec

Poslednja izmena:
BOŽJI NAROD NIJE DIO OVOGA SVIJETA : :rtfm:
=================================
Upravo je to bilo jedno od OBILJEŽJA pravog Jehovinog naroda, da nisu dio svijeta u kojemu se trenutno nalaze, te da su ODVOJENI u političkom, moralnom, kulturološkom i svjetonazorskom OBLIKU ŽIVLJENJA. Kroz cijelu povijest su se razlikovali u sva četiri aspekta. U POLITIČKOM su obliku pokazivali, još od Izraela, PRIVRŽENOST jedino Jehovinim zakonima i njegovoj volji postavljanja kraljeva, za razliku od ostalog dijela tadašnjeg svijeta koji je bio oblikovan po ljudskim zahtjevima. Za vrijeme Krista, Jehovin narod prestaje biti ODREĐENA nacija, nego se pretvara u PREPOZNATLJIVU SKUPINU, koja je sastavljena od naroda različitih nacionalnosti, pod Isusovim učenjem. Povijest pruža mnoštvo dokaza da su prvi kršćani bili POLITIČKI NEUTRALNI i da nisu sudjelovali u ratovima. Utemeljitelji kršćanstva strogo su pazili da se među njima ne bi pojavila SKLONOST da se IZRAVNO UPLIĆU u postojeći politički poredak. U MORALNOM smislu življenja PRAVI BOŽJI NAROD je POSEBNO bio DRUGAČIJI od ostalih naroda. Izraelci su prilagodili svoj STIL ŽIVOTA po Mojsijevom zakonu koji je bio dat od samog Jehove, a kršćani prvoga stoljeća, svoju prilagodbu su TEMELJILI NA KRISTOVOM UČENJU. Oni su bili različiti po načinu života, komunikaciji sa drugima, kulturi ponašanja i govora, osjećajima prema bližnjima i ostalim plodovima duha, za razliku od TADAŠNJEG VEČINSKOG SVIJETA, koji je bio u NEGATIVNOM načinu ponašanja, govora, i razmišljanja. U KULTUROLOŠKOM življenju imali su isto tako razliku, upravo zato što su se ODJELJIVALI od loših NAVIKA i ljudskih predaja, za razliku od večine, koja je bila ZASLJEPLJENA Farizejskim i opčeprihvaćenim narodnim PREDAJAMA. SVJETONAZOR je bio čist od trenutka skidanja stare osobnosti i oblačenja nove, do ponašanja UNUTAR OBITELJI. Tako da OVE SVE NAVEDENE ZNAČAJKE pravog Božjeg naroda kroz cijelu povijest, OSLIKAVAJU se i u današnjem vremenu na Jehovinim Svjedocima, koji se TRUDE, u što većoj mjeri kopirati, kršćane prvoga stoljeća i živjeti po Jehovinim načelima. Naprimjer, Jehovin narod je UVIJEK bio ISKREN u svojem DOKAZIVANJU VRŠENJA BOŽJE VOLJE, tako da je zapisivao i PRIZNAVAO pogreške i nerazumjevanja mnogih stvari. Nikada nije tajio i lagao, nego je PONIZNO PRIZNAVAO svoja pogrešna tumačenja ili nagle istupe. To je vidljivo kroz proučavanje Biblije, još od doba Abrahama, Mojsija, Davida, koji su u mnogočemu griješili, ali uvijek priznavali, do kršćana prvoga stoljeća. Mnogi Isusovi učenici su POGREŠNO TUMAČILI I PREDPOSTAVLJALI spoznaju o istini, što se NIJE ODRAZILO na Jehovino PRIHVAĆANJE tih ljudi, tako je i u današnjim posljednjim danima. Upravo je to RAZLIKA IZMEĐU PRAVOGA I LAŽNOGA naroda koji zastupa Jehovu Boga, što priznaje pogreške i svoje nesavršenstvo, ZA RAZLIKU OD OSTALIH RELIGIJSKIH SKUPINA, bilo većih ili manjih. One jednostavno ostaju pri početno utvrđenom stavu, kao i mnoge religije Mojsijevog vremena okolnih naroda, ili skupine Kristovog doba, koje NISU NIKADA PRIZNAVALE GREŠKE, nego su same za sebe bile savršene. :bye:
================================================== ==========================================

Efežanima 4:17-19 - Ovo, dakle, kažem i opominjem vas u Gospodinu: nemojte više živjeti kao što žive neznabošci U SVOJEM ISPRAZNOM RAZMIŠLJANJU, zamračena uma i otuđeni od života koji daje Bog, ZBOG NEZNANJA koje je u njima, zbog neosjetljivosti njihova srca. IzgubivŠi svaki osjećaj za ono što je čestito, PREDALI SU SE besramnim djelima da bi pohlepno činili svakojake nečistoće. :heart:

Ivan 17:15,16 - Ne molim te da ih uzmeš iz svijeta, NEGO DA IH SAČUVAŠ od Zloga. ONI NISU DIO SVIJETA, kao što ni ja nisam dio svijeta. :heart:

Jakov 4:4 - Preljubnici, ne znate li da je PRIJATELJSTVO SA SVIJETOM NEPRIJATELJSTVO S BOGOM ? Tko god, dakle, želi biti prijatelj svijetu POSTAJE neprijatelj Bogu. :heart:

Filipljanima 3:19,20 - Svršetak im je propast, BOG SU IM ŽELJE TIJELA, slava im je u sramoti njihovoj I MISLE NA ONO ŠTO JE ZEMALJSKO. A naše GRAĐENSTVO na nebesima, odakle željno očekujemo spasitelja, Gospodina Isusa Krista...:heart:

1. Korinćanima 2:12-14 - A mi NISMO PRIMILI DUH SVIJETA, nego duh koji je od Boga, da spoznamo ono što nam je Bog podario. O tome i govorimo, NE RIJEČIMA KOJIMA GOVORI LJUDSKA MUDROST, nego onima kojima uči duh, dok se SLUŽIMO DUHOVNIM RIJEČIMA da objasnimo ono što je duhovno. A tjelesni čovjek NE PRIHVAĆA ono što je od Božjega duha, jer je to ZA NJEGA LUDOST, i ne može to spoznati, jer se to treba PROSUĐIVATI na duhovan način. :heart:

1. Ivanova 2:15-17 - NEMOJTE LJUBITI NI SVIJET NI ONO ŠTO JE U SVIJETU ! Ako tko ljubi svijet, ljubav prema Ocu NIJE U NJEMU, jer ništa što je u svijetu - želja tijela i želja očiju i isticanje svog imetka - NE POTJEČE OD OCA, nego potječe od svijeta. A SVIJET PROLAZI i želja njegova, no onaj tko vrši volju Božju OSTAJE ZAUVJEK. :heart:

:klap: :hvala: :klap:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back