vorki
Iskusan
- Poruka
- 5.032
Сваки народ има свој назив за Божанску природу, а Српски назив углавном гласи Бог...![]()
Nemože Bog biti ime, pošto se i Sotona oslovljava tako, i mnogi drugi ljudi i izmišljena božanstva. To je titula koja se daje onome koji ima svoje pristaše, i koji vlada nad njima.
No, mi govorimo o tome da je Trojstvo izmišljena doktrina, koja se počela razvijati od koncila u Niceji, pa kroz nekoliko stoljeća, dok nije poprimila svoj oblik u definiciji. Međutim, mnogi biblijski citati opovrgavaju istinitost te doktrine, pošto se jasno potvrđuje odvojenost kod Isusa Sina i njegovog Oca Jehove. Krist niti na jednom mjestu se ne uzvisuje iznad Oca, nego u mnogim citatima upravo njemu daje slavu, i priznaje da je on njegov Stvoritelj.
Naprimjer: Ivan 6:38 - ...jer nisam sišao s neba da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me poslao. ( citat koji jasno govori o dvije različite volje, no da je Sin manifest Oca, imali bi jedinstvenu volju ).
Ivan 7:16 - A Isus im je odgovorio: Ono što naučavam nije moje, nego dolazi od onoga koji me poslao. ( ovdje vidimo da Isus ne naučava svoju mudrost, nego Božju ).
Matej 20:23 - A on im je rekao: Zaista ćete piti čašu moju, ali da sjedite meni zdesna ili slijeva ne mogu ja dati, nego to pripada onima kojima je Otac moj pripremio. ( tu jasno vidimo da Isus nemože da određuje neke stvari, nego jedino njegov Otac, no da je manifest, tada bi imao istu vlast, pošto bi onda on bio Bog otac u tijelu ).
Ima još hrpa citata koji raskrinkavaju dogmu o trojstvu kao neistinu

.. Не није тако, није остао на небу/царству Божијем, него је по побуни одмах збачен у пакао..