Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ако после смрти особа спава, па коме је онда Христос на оном свету проповедао "...и проповедао духовима који су били у тамници" (1. Петр.3,18-19)

Zaboravio si da postoje i ostala duhovna stvorenja. Pročitaj 20. stavak pa će ti biti jasnije kome je propovjedao.

:bye:

Zbog ljubavi prema njemu.

1. Korinćanima 15:20-23 - Ali činjenica je da je Krist uskrsnuo od mrtvih, on je prvina onih koji su umrli. Jer budući da je smrt došla po čovjeku, i uskrsnuće mrtvih dolazi po čovjeku. Jer kao što u Adamu svi umiru, tako će i u Kristu svi oživjeti. Ali svaki u svom redu: Krist kao prvina, a zatim, za vrijeme njegove prisutnosti, oni koji su Kristovi.

:heart:

Ovo govori o sveopstem voskrsenju.

A nikako nije odgovor na postavljena pitanja.

Zbog ljubavi prema njemu.

1. Korinćanima 15:20-23 - Ali činjenica je da je Krist uskrsnuo od mrtvih, on je prvina onih koji su umrli. Jer budući da je smrt došla po čovjeku, i uskrsnuće mrtvih dolazi po čovjeku. Jer kao što u Adamu svi umiru, tako će i u Kristu svi oživjeti. Ali svaki u svom redu: Krist kao prvina, a zatim, za vrijeme njegove prisutnosti, oni koji su Kristovi.

:heart:

Да, али то је реч о васкрсењу тела...тако учи и православна црква..
Питао сам којим је то духовима Христос проповедао?

Shvati da svih 144 000 osoba koje će živjeti i kraljevati s Kristom u Božjem kraljevstvu, imati će duhovna tijela, a ne materijalna. No, to je uskrsnuće od strane Boga putem Krista, a ne AUTOMATSKI IZLAZAK DUŠE IZ TIJELA POSLJE SMRTI. Čovjek je u stanju NEPOSTOJANJA, sve dok ga Isus ne uskrsne. :heart:

да ли су ови стихови релевантни по твом учењ?

Отк. 14:1 Ugledam zatim Jaganjca kako stoji na gori Sionu i s njim sto četrdeset četiri tisuće koji na čelima imaju napisano njegovo ime i ime njegova Oca.

Отк. 14:4 Oni su čisti jer se nisu okaljali sa ženama. Prate Jaganjca kamo god pođe. Otkupljeni su od ljudi kao posvećeni Bogu i Jaganjcu.

BOŽJE IME POZNATO I U UPOTREBI

Jehova se kao mudar Bog pobrinuo da se njegova Riječ, Biblija, očuva sve do našeg vremena. U tome su kroz povijest pripomogli marljivi pisari. Najpedantniji među njima bili su masoreti, hebrejski profesionalni prepisivači koji su djelovali od šestog do desetog stoljeća n. e. Starohebrejsko pismo nije imalo samoglasnike. Zbog toga se, kako je vrijeme prolazilo, a aramejski jezik potiskivao hebrejski, povećala opasnost da pravilan izgovor padne u zaborav. Masoreti su razvili sustav označavanja samoglasnika oznakama koje su dodavali u biblijski tekst kako bi naznačili točan izgovor hebrejskih riječi.

Značajno je što te oznake u Lenjingradskom kodeksu pokazuju da se tetragram — četiri hebrejska suglasnika od kojih se sastoji Božje ime — može izgovarati kao Jehvah, Jehvih i Jehovah. Danas je ”Jehova“ najrašireniji izgovor tog imena. Božje ime je za biblijske pisce i druge ljude iz drevnih vremena bilo živi, dobro poznati izraz. Danas Božje ime znaju i koriste milijuni onih koji priznaju da je ’Jehova jedini najviši nad svom zemljom‘ (Psalam 83:18).

Znam ja sve to ali nista od ovoga nema veze sa onim sto sam ja naveo gore,
on licno kako sam naveo kaze Mojsiju kako mu je ime , Dakle ,Bog salje Mojsija da izvede narod izrailjski iz Misira, "A Mojsije rece Bogu: evo, kad otidem k sinovima Izrailjevim, pa im recem: Bog otaca vasih posla me k vama, ako mi reku: kako mu je ime? Sta cu im kazati?

A Gospod rece Mojsiju: ja sam onaj sto jest. I rece: tako ces kazati sinovima Izrailjevima: koji jest On me posla k vama. I opet rece Bog Mojsiju: ovako kazi sinovima Izrailjevijem: Gospod Bog otaca vasih, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev posla me k vama, to je moje ime dovijeka, i to je spomen moj od koljena na koljeno" (2.Mojs.3,13-15).

Sta vidimo iz tih biblijskih reci? Vidimo pre svega da Bog kazuje Svoje ime koje odgovara Njegovoj sustini. Bog se po svojim vlastitim recima zove "Onaj koji jeste", to jest "Onaj koji postoji". U crkvenoslovenskom prevodu te Bozje reci glase: "Az jesam Sij", a u jevrejskom originalu glase: "Ehje aser Ehje". Posto je Mojsije bio Jevrejin, Bog ih je njemu tako izgovorio. Da ih je izgovorio kakvom Srbinu, recimo Svetom Savi ili Njegosu, sigurno ih ne bi izgovorio jevrejski nego srpski, i tada bi reci glasile: "Ja sam Onaj koji postoji". To je moje ime!

Да, али то је реч о васкрсењу тела...тако учи и православна црква..
Питао сам којим је то духовима Христос проповедао?

Govori se o duhovnim stvorenjima koji su bili neposlušni, za vrijeme doba Noe, te su otišli iz svojega prvobitnog položaja na nebu.

U Korinćanima se ne govori da će uskrsavati osobe u tijelu, nego se govori općenito o uskrsavanju. To uskrsavanje će se dešavati u trenutku njegove prisutnosti, što znači da do tada te osobe ne postoje. Da postoje, tada bi se to na jasan način opisalo u Bibliji, pošto bi to bila bitna informacija. Međutim, nepostoji učenje koje opisuje život čovjeka kao duše.,

:bye::heart:

Govori se o duhovnim stvorenjima koji su bili neposlušni, za vrijeme doba Noe, te su otišli iz svojega prvobitnog položaja na nebu.

U Korinćanima se ne govori da će uskrsavati osobe u tijelu, nego se govori općenito o uskrsavanju. To uskrsavanje će se dešavati u trenutku njegove prisutnosti, što znači da do tada te osobe ne postoje. Da postoje, tada bi se to na jasan način opisalo u Bibliji, pošto bi to bila bitna informacija. Međutim, nepostoji učenje koje opisuje život čovjeka kao duše.,

:bye::heart:

Ворки...појасни ово болдовано

While we do not answer questions by electronic mail (E-mail) over the Internet, we are happy to help individuals study the Bible in their own home. Please feel free to contact Jehovah's Witnesses in your locality, to use our electronic form, or to write Jehovah's Witnesses at the appropriate address listed below.

PP 58, HR-10090 Zagreb-Susedgrad.

PO Box 173, SRB 11080 Beograd/Zemun.

Па јесил прочитао...јесил видео у том 20. стиху да су ти духови у ствари душе оних људи који су изгинули за време потопа?

To ti kažeš da su to duše ljudi.

2. Petrova 2:4 - Zaista, Bog nije poštedio anđele koji su sagriješili, nego ih je bacio u tartar i predao u mračne jame da ih se sačuva za sud.

Proanaliziraj: 1. Petrova 3:19,20 i 2. Petrova 2:4,5 :bye::heart:

zamet
Re: Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

Nema šanse da znaš.

Poznato je da se to krije kako bi se narodski reklo zmija noge.Ali se ipak ...sazna.
Tako je 3.415 zaposlenih u vezi sa štampanjem u bruklinu pod rukovodstvom Miltona Henchela pre neke godine ostvarilo dohodak od 951 milion dolara za godinu dana.
Solidna firma nema se šta reči.

felix.gif

Poslednja izmena od moderatora:
To ti kažeš da su to duše ljudi.

2. Petrova 2:4 - Zaista, Bog nije poštedio anđele koji su sagriješili, nego ih je bacio u tartar i predao u mračne jame da ih se sačuva za sud.

Proanaliziraj: 1. Petrova 3:19,20 i 2. Petrova 2:4,5 :bye::heart:

Ворки...и сам знаш да Христос није проповедао палим анђелима...до тога је лако доћи само треба да прочиташ (1.Петр. 3,19-20) "Којим сиђе и проповеда духовима у тамници. Ови некада бејаху непослушни кад их очекиваше Божије дуготрпљење у дане Нојеве, када се грађаше ковчег, у коме се мало, тј. осам душа спасло водом"

Лаку ноћ..

zamet

Poznato je da se to krije kako bi se narodski reklo zmija noge.Ali se ipak ...sazna.
Tako je 3.415 zaposlenih u vezi sa štampanjem u bruklinu pod rukovodstvom Miltona Henchela pre neke godine ostvarilo dohodak od 951 milion dolara za godinu dana.
Solidna firma nema se šta reči.

Iznenadjuje me koliko ti nemaš pojma o nekim stvarima u vezi JS.Ali eto,obećavam ti da češ ovde mnogo toga saznati i naučiti.
felix.gif

To je izvještaj iz 2003.
Ne od prošle godine.
Opet izmišljaš.

@sale@
Citat:
Original postavio zamet Pogledaj poruku
To je izvještaj iz 2003.
Ne od prošle godine.
Opet izmišljaš.
колико видим у Јероховом посту се не спомиње година

Baš tako jer sam lepo napisao ovako...
Tako je 3.415 zaposlenih u vezi sa štampanjem u bruklinu pod rukovodstvom Miltona Henchela pre neke godine ostvarilo dohodak od 951 milion dolara za godinu dana.Solidna firma nema se šta reči.
felix.gif

харец, пошто ми "делујеш" мало образованији од осталих јс на овом форуму по четврти пут те питам

да ли стоји овако у издању "Нови свет" превода на српском у додатку на стр. 1438 (у додатку 6.), "Ми не желимо ништа да додајемо Божијој писаној речи..."?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back