Bulletdodger
Iskusan
- Poruka
- 6.831
Razvojem medicine više nema kolateralne štete...![]()
A kad ce da razvijemo kuce da i kod njih nema kolateralne shtete

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Razvojem medicine više nema kolateralne štete...![]()
Aha znači to je taj "Orginaj" koji priznaju "svi" krišćani -- Smješno i žalosnoLujo Bakotić..![]()
Aha znači to je taj "Orginaj" koji priznaju "svi" krišćani -- Smješno i žalosno
hajde sada ljepo provjeri/usporjedi sa grčnim "izvornim" spisima (a i drugim naravno)
taj stavak iz Mateja pa se čujemo kasnije opet,može li ?
srdačan pozdrav harec
Provjerio sam, i u ostalim je tako...![]()
takodje trebalo bi citati dalje sve do i tako dolazimo do 26 i 27 koji kazu obako;
26. А тако и Дух помаже нам у нашим слабостима: јер не знамо за шта ћемо се молити као што треба, него сам Дух моли се за нас уздисањем неисказаним.
27. А Онај што испитује срца зна шта је мисао Духа, јер по вољи Божијој моли се за свете.
Ovo obara vasu tvrdnju da Duh sveti nije jedan od ipostasi Bozijih.
Jer kako jedna bezlicna sila moze da pomaze u nasim slabostima i jos da se moli za nas uzdisajima neizrecivim, a pogledaj dole sta dalje kaze da onaj kojiispituje srca zna sta je misao Duha, kako bezlicna sila moze da misli? zato necemo da se zavaravamo .
Да ли се може нечији живот спасити трансфузијом крви?
Sticajem okolnosti, ja sam zdravstveni radnik, pa te priče ne možeš da prodaješ meni...
Nego, vrati se na Bibliju, a medicinu ostavi onima koji se njim bave..![]()
Misliš na trenutni ili vječni ???
Znas prijatelju ja sam hteo da razmotrimo zajedno one citate , a ti si postavio isto 26 i 27 ali ne ono sto sam ja citirao, nije mi u interesu da vidim ovoliko velike tekstove , jer imam i ja jos duze od svetih otaca do danasnjih teologa objasnjenja , zato ako zelis daj da ja i ti nasim umovima prostudiramo ove citate .Pozdrav,Boky
Prvo da stavimo na latinici da svi razumijurvenstveno ja..........
26 A pomoćnik, sveti duh, kojega će Otac poslati u ime moje, on će vas poučiti svemu i podsjetiti vas na sve što sam vam ja rekao. 27 Mir vam ostavljam, mir svoj dajem vam. Ja vam ga ne dajem onako kako ga svijet daje. Neka se ne uznemiruje srce vaše i neka se ne boji!
A,sad jedno malo objašnjenje,Božji sveti duh ujedno je služio kao učitelj i djelovao poput podsjetnika. Isus je rekao: ”Pomoćnik, sveti duh, kojeg će Otac poslati u moje ime, on će vas poučiti svemu i dozvati vam u sjećanje sve što sam vam ja rekao“ (Ivan 14:26).
Kako je sveti duh djelovao kao učitelj? Božji duh otvorio je um učenika, omogućivši im da potpuno razumiju ono što su prethodno čuli od Isusa, ali nisu razumjeli. Naprimjer, apostoli su znali da je Isus, kad je izveden pred sud, rekao rimskom namjesniku Judeje, Ponciju Pilatu: ”Moje kraljevstvo nije dio ovog svijeta.“ No u vrijeme Isusovog uzašašća na nebo, više od 40 dana nakon toga, još su uvijek bili u zabludi misleći kako će Kraljevstvo biti uspostavljeno ovdje na Zemlji (Ivan 18:36; Djela apostolska 1:6). Očito je da apostoli nisu mogli dokučiti puno značenje Isusovih riječi sve dok na Pentekost 33. n. e. na njih nije bio izliven Božji sveti duh.
Božji duh djelovao je poput podsjetnika, dozivajući u njihove misli razna Isusova učenja. Naprimjer, proročanstva koja su se odnosila na Kristovu smrt i uskrsnuće dobila su potpuno novo značenje nakon što im je sveti duh pomogao da ih razumiju (Matej 16:21; Ivan 12:16). To što su se apostoli mogli sjetiti Isusovih učenja omogućilo im je da hrabro brane svoj stav pred kraljevima, sucima i vjerskim vođama (Marko 13:9-11; Djela apostolska 4:5-20).
Evo jedno malo objašnjenje Trojstva
Atanazijsko vjerovanje
ATANAZIJSKO vjerovanje je jasnije definiralo Trojstvo. Atanazije je bio svećenik koji je podupirao Konstantina na koncilu u Niceji. U vjerovanju koje nosi njegovo ime piše: ”Mi obožavamo jednog Boga u Trojstvu... Otac je Bog, Sin je Bog, Sveti Duh je Bog, a ipak to nisu tri Boga, nego samo jedan Bog.”
Međutim, dobro obaviješteni izučavatelji slažu se u tome da ovo vjerovanje ne potječe od Atanazija. The New Ecyclopædia Britannica daje opasku: ”Do 12. stoljeća ovo vjerovanje je bilo nepoznato u istočnim crkvama. Od 17. stoljeća izučavatelji se u općenitom slažu u tome da Atanazije nije bio začetnik Atanazijskog vjerovanja (umro je 373), nego da je po svoj prilici bilo napisano u 5. stoljeću u južnoj Francuskoj... U 6. i 7. stoljeću utjecaj ovog vjerovanja mogao se jasno osjetiti prvenstveno u južnoj Francuskoj i u Španjolskoj. U 9. stoljeću se upotrebljavalo u crkvenoj liturgiji u Njemačkoj, a nešto kasnije u Rimu.”
Tako su od Kristovog vremena prošla stoljeća dok Trojstvo u tzv. kršćanstvu nije postalo široko prihvaćeno. A što je pri svemu tome utjecalo na donošenje odluka? Riječ Božja ili klerikalna i politička razmišljanja? U knjizi Origin and Evolution of Religion, E. W. Hopkins odgovara: ”Konačna ortodoksna definicija Trojstva bila je najvećim dijelom crkveno-politička stvar.”
Ima još.....................
takodje trebalo bi citati dalje sve do i tako dolazimo do 26 i 27 koji kazu obako;
26. А тако и Дух помаже нам у нашим слабостима: јер не знамо за шта ћемо се молити као што треба, него сам Дух моли се за нас уздисањем неисказаним.
27. А Онај што испитује срца зна шта је мисао Духа, јер по вољи Божијој моли се за свете.
Ovo obara vasu tvrdnju da Duh sveti nije jedan od ipostasi Bozijih.
Jer kako jedna bezlicna sila moze da pomaze u nasim slabostima i jos da se moli za nas uzdisajima neizrecivim, a pogledaj dole sta dalje kaze da onaj kojiispituje srca zna sta je misao Duha, kako bezlicna sila moze da misli? zato necemo da se zavaravamo .
Ne radi se o kanibalizmu, nego o Kristovom tijelu koje spasava...
Kako, vino koje se transformiše u krv je dozvoljeno i spasonosno za sve hrišćane, a za Vas zabranjeno..![]()
Ako si medicinski djelatnik dođi u Lovran recimo da vidiš kako se rade beskrvne operacije(ortopedske kuk,i drugo) to su stručnjaci i zamisli sa time se ne HVALISAJU.
Oni su stručnjaci kirurzi.
Zanima me kako bi ti napravio recimo operaciju na ratištu bez krvi jer je nedostupna.
Možda bi JS okrivio zato što ti to neznaš napraviti.
Ja znam barem 10 Riječkih kirurga koji su to napravili.
I zamisli oni se ne HVALE da su medicinski dijelatnici.
Stvar je u pristupu i trudu a najbitnije znanje jer ako toga nema nemožeš biti ni MESAR.
Ако је некој особи угрожен живот на земљи и хитно му је потребна трансфузија да ли је грех помоћи тој особи?
Nije ako ne kršiš Božji zakon.
Ti si tako umoran...![]()
znači, po vama pustiti ga da umre?![]()
А да ли Божији закон забрањује трансфузију?
Ја не смем ни да питам да ли је Христос претворио воду у вино, или је то било само симболично...![]()
Daj, daj, spusti loptu...
Nego, da li ti radiš nešto korisno u životu?![]()