Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hArec
Re: Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?
Citat:
Original postavio @sale@ Pogledaj poruku
ти си мало паметнији од њих па ћеших замолити да на Јерохова питања само ти одговараш.
зашто их омаловажаваш ако им ниси старешина?

Ja sam sticajem okolnosti upoznao neke oblasne kako bih rekao nadzornike ili nadglednike JS.I svi su bili stranci koji su bolje govorili neke druge jezike nego srpski.
Jedan od njih je bio izvesni Italijan Karlo koji je iz centrale postavljen na taj položaj u Srbiji.Navodno je sin bogatog oca koji je sve to ostavio da bi se posvetio JS.A ti harec znaš da oni imaju malo veća ovlašćenja i od starešina a a kamoli od pionira.Da nisi možda i ti jedan od takvih...nemoj me shvatiti pogrešno,samo pitam.
felix.gif
NE nijesam ali znam o čemu pičaš, ja sam najnoviji od svih ovdje kod JS, ako te to zanima. A isto bi bilo ljepo da mi odgovoriš na zadnje pitanje u PP (možda si zaboravio).

pozdrav i laku noć harec

Poslednja izmena:
Извињавам се што овако нагло упадам у ову ужарену расправу, али мислио сам да додам своје мишљење.Молим вас, имајте стрпљења и прочитајте овај текст...

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ

Године 1852. рођен је у Питсбургу, у Пенсилванији, САД, Чарлс Тазе Расел, главни “пророк” ове секте. Иако није био пастор нити теолог по струци, прочуо се својим тумачењем Библије, па је скупштина “Истраживача Библије” у Алигену замолила да им буде као пастор. Имао је много својих писмених и усмених тумачења Библије. Присталице су га веома цениле. Називале су га “пријатељем свих људи”, “Највећим религиозним учитељем после апостола Павла”. По веровању његових присталица, постоје седам посланика Божијих, и то: апостол Павле, апостол Јован, Арије, Петар Валд, Виклиф, Лутер и он, Чарлс Тазе Расел. Он лично представљао се као пророк, као “Божја уста”, као човек који је све своје знање добио од Бога, просвећењем Светога Духа. Таман исто тако, како је Јелена Вајт адвентистичка “пророчица” говорила о Вилијаму Милеру.

Као и Вилијам Милер и он је био заинтересован за питање датума другог доласка Христова, и латио се посла да ту загонетку реши. По његовим рачунима и пророштвима Христос ће доћи 1872. године. Та година је дошла и прошла, а Христос није дошао. Расел је поправио свој рачун. Објавио је да се преварио у рачуну само за две године. Доћиће Христос 1874. И та година је прошла без Христовог доласка. Одгодио је тај долазак за 1914. годину. Па опет ништа. Па за 1918. годину, али ту бруку није доживео, јер је умро 1916. године.

Ето очигледног доказа да га није Дух Свети просветио и учио тумачењу Библије. Но његови следбеници су прогласили да је Христос ипак дошао 1914. године, само невидљиво, а видљиво ће ускоро доћи и коначном битком код Армагедона уништити све своје противнике, а своје присталице ће задржати у своме царству.
,,У томе руководство секте види свој главни задатак. Резултат – члан секте губи способност критичког мишљења и постаје потпуно зависан од старешина и “руководећег тела”. Тако се служење Богу неприметно замењује служењем безличном “руководећем телу”, које поседује апсолутну власт, јер је тако, наводно, наредио Христос. “Руководеће тело” за јеховисте представља једини ауторитет. Његово тумачење Светог Писма је једино тачно. Његове одлуке се морају извршавати беспоговорно'.

,,Године 1975. јеховисти су, наравно неуспешно, прорицали смак света. Поновила се 1925: људима је саветовано да напуштају школе и фирме у којима раде да би се дали на “сведочење смака”. Пошто се ништа није десило, решили су да више не “проричу”. Међутим, да би до краја испрали мозак својих јадних следбеника, забранили су им читање било каквих књига у којима се критички говори о секти, а нарочито оних у којима се разобличавају њихова “пророчанства”.
,,Секта се интересује за сваког од нас само зато што жели да нас држи у потпуној потчињености као своје агитаторе, скупљаче прилога и бесплатну радну снагу'.

Њихова организација је врло дисциплинована и врло строга. За своје вође верују да су постављени и помазани од самог Христа, и покоравају им се слепо без икаквог поговора. То је заправо један теократски систем.

Карактеристике које се данас обично везују за секте јесу на пример:

ограничење личне слободе чланова,
повреда личне слободе односно људских права унутар групе,
експлоатација чланова (нпр. наговарање на превелике прилоге, бесплатни рад или уз минималну плату),
сексуално искоришћење или злоуспостављење,
култови личности око вођа,
одвајање чланова од породице и пријатеља,
ометање члановима прилаз образовању, лекарској помоћи или људима изван групе итд.

Да нагласим да сам ја атеиста.Тако да сам објективан, али после оваквог текста ствар је јасна.Наравно да је ово само текст, али у њему имад доста историјских чињеница везаних за секту ,,Јеховни Сведоци" (нарочито ово подебљано).Морате да схватите, обраћам се и једној и другој страни, да су секте интерес.Људи живимо и одувек смо живели у материјалном свету.Данас је све бизнис, профит.Знамо добро да када једном приступиш секти, везан си за цео живот.Али зашто, зар вера и религија не стављају слободу на првом месту?Теоретски да, али у пракси је другачије (као и у већини случајева).

Секте су систем.То је пирамидално друштво.Наравно да онај на врху највише има, а постепено како се пирамида шири, тако су они доле сиромашнији.

Да не бих кренула сада бујица на мене, пре тога одговорите ми на ова питања (молим вас, будите искрени):

Питања су упућена Јеховним сведоцима...

1.Зашто, побогу идете од куће до куће, зар тако поједницу не ускраћијете могуност избора?
Ко хоће да постане члан ваше заједнице, некао дође код вас, не морате ви код њега.

2.Да ли су и ваши родитељи чланови ове секте?

3.Зашто када неко једном постане ваш члан, никако, али никако не може да одступи од те заједнице, на чему почива та ваша вера, зар на диктатури?
По овој чињеници закључујем, да је на пример, Православна црква боља.

4.Како можете да верујете Светом писму, да живите у уверењу да је то реч Божија када добро знамо да је, иста та Божија реч писана људском руком?

Хвала на разумевању и надам се да нисам био досадан :)

zamet

Citat:
ево код тебе у Панчеву, Синђелићева бр.3 четвртком и недељом.
Коста Ђурђев им је тамо главоња.
а сваки дан их можеш видети код месне заједнице "стари град"
има их око 200
празнују самно један празник кога зову Меморијалним сећањем на смрт Исуса Христа и славе га 14. нисана по јеврејском лунарном календару.
а их око 200
празнују самно један празник кога зову Меморијалним сећањем на смрт Исуса Христа и славе га 14. нисана по јеврејском лунарном календару.
5-kolonaši rede pun gas
Tebi su JS opsesija?????????????'
Pa ti si FAN -JS
Otvori klub.

Izgleda da vam ovde nešto malo ne ide u smislu uspešnog misionarenja vašeg učenja.U tom smislu je bolje da to koliko toliko uspešno činite ovde...
http://www.forum.hr/archive/index.php/t-36112-p-55.html
gde je trenutno zadnji post harecov u 00:34.
Pažljivo pratim šta i na linkovanom forumu misionarite.
felix.gif

zamet

Citat:
ево код тебе у Панчеву, Синђелићева бр.3 четвртком и недељом.
Коста Ђурђев им је тамо главоња.
а сваки дан их можеш видети код месне заједнице "стари град"
има их око 200
а их око 200

Izgleda da vam ovde nešto malo ne ide u smislu uspešnog misionarenja vašeg učenja.U tom smislu je bolje da to koliko toliko uspešno činite ovde...
http://www.forum.hr/archive/index.php/t-36112-p-55.html
gde je trenutno zadnji post harecov u 00:34.
Pažljivo pratim šta i na linkovanom forumu misionarite.

ау где их нађе, ајд ја сам данас себи дао цео дан да проведем на крстарици, а они мисионаре ли мисонаре :eek::eek::eek:
ма шта да кажем него РЕПУТАЦИЈА, свака ччаст Јерох.:ok:

hArec

NE nijesam ali znam o čemu pičaš, ja sam najnoviji od svih ovdje kod JS, ako te to zanima. A isto bi bilo ljepo da mi odgovoriš na zadnje pitanje u PP (možda si zaboravio).
pozdrav i laku noć harec

Nemam pojma šta si me pitao u PP jer sam to očito zaboravio.Pogledaću to sutra jer i mene sada interesuje o čemu se radi.Laku noć i tebi.

Immortal_girl
nisi dosadn al JS nisu sekta
a tekst ti je netacan

Nemoj tvrditi da je tekst netačan.Možeš ti verovati da je tekst netačan ali nemoj tvrditi da je netačan.Tvrdnja se obično argumentovano dokazuje jer bez dokaza ne može biti tvrdnja.Budi pozdravljena.
felix.gif

lutalica nisi dosadn al JS nisu sekta :)

a tekst ti je netacan:)

имаш ли ти некад друкчији одговор од овога "па то је неправда"-калимеро. скини повез са очију жено.
него нађо ти ја оне стихове о Христу где се спомиње да ће га свако око видети, а ти се заћута после, оћемо ли ноћас то решавати или ћеш кукавички побећи као данас?

Immortal_girl
a ni ne citam sta ovde pisete ne zanima me

Pa zašto si onda ovde...da bi konstatovala da smo dosadni.Bolje ti je onda da spavaš ili radiš bilo šta drugo.Na taj način češ poštedeti sebe suočavanja sa nekim stvarima u vezi sa JS koje JS ne treba da znaju.Ja znam da bi kako ti tako i svi ostali JS najviše voleli da mi koji nismo JS ne znamo ono što o JS nikako ne sme da se zna.A kada ste već otvorili temu o vama mnogi će imati mogučnost da saznaju i ono što JS nikada neće ni reći ni priznati o svom učenju.
felix.gif

добићеш их.
али мало сутра

ми овде већ месец дана не добисмо ниједан одговор а ти би одма, мораш мало више да се потрудиш око њих.

:), не могу више да чекам морам да идем да спавам...
А да.Имортaл, ако нисте секта шта сте!?!:eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back