Bulletdodger
Iskusan
- Poruka
 - 6.831

Sada fino govoriš, normalno da bi više poštovao ateistu, nego silovatelja koji vjeruje u Jehovu. No, upravo u našoj religiji osoba prvo mora da dođe do određenog duhovnog stupnja i spoznaje, da bi bila krštena, a ne kao u drugim religijama, gdje se djete krsti bez ikakvog uvida, spoznaje Božje riječi, ili da su mu izvježbane osobine plodova duha. Mi želimo da osoba putem svoje slobodne volje izbora odluči, hoće li vršiti Božju volju ili neće. Ako hoće onda mora da prođe određene preduvjere, a ne da kaže mjesec dana poslije krštenja, kako joj se više neda služiti Bogu. Zato mi isključujemo sve one koji kaljaju Boga svojim ponašanjem, i kršenjem Jehovinih zakona iz njegove riječi. To je ono što ja govorim i što Jehovini Svjedoci promoviraju, ili jesi kršćanin ili nisi, a ne malo jesi a malo nisi. Naprimjer, u nedelju na misi jesi kršćanin, a kada dođeš kući onda prestaješ biti. E nemože to tako kod Boga, takvi ljudi su licemjeri, i oni će biti najstrože kažnjeni, jer poznaju zakon, a namjerno ga krše. Sjede na dvije stolice. Mnogo je kroz povijest stradalo ljudi od onih koji su se pozivali na Krista, ili na neke druge bogove, no ti ljudi nikada nisu bili pravi vjernici, nego glumci koje će sustići zaslužena kazna. A pravi kršćanin je miroljubiv i dobar čovjek, koji je bogobojazan i koji se trudi u životu biti što bolji i pošteniji. To je stav Jehovinih Svjedoka.
![]()
Sa tim se slazhem . Najvazhnije je biti dobar i poshten , to dolazi ispred imena boga i nachina na koji se krstish ili ispred toga da li uopshte verujesh u boga.