Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da li samo tako ,zar ne citas kako apostol tvrdi da smo mi avramovo seme , dakle ne samo za njega nego za sve nas , a kasnije govori za crkvu, ko nju pokvari pokvarice njega Bog , a crkva sveta smo mi, dakle i oni o kojima sam govorio , jer Bog nije Bog mrtvih nego zivih.

Nismo mi Abrahamovo sjeme, nego Krist kao primarni dio i kršćani koji su sklopili NOVI SAVEZ ZA KRALJEVSTVO sa Isusom Kristom, a odnosi se na 144 000 ljudi koji imaju nebesku nadu. Ti ljudi će biti suvladari i sukraljevi sa Kristom u nebeskom kraljevstvu. Ostali ljudi, koji imaju nadu u uskrsnuće na zemlji, su pridruženi član pomazanika, te se na njih direktno ne odnosi pojam Abrahamovo sjeme. I ponovo odgovaraš, a ništa ne kažeš ??? Zaključak, Bogu se ne dolazi putem stvari nego putem Krista, a obožavanje se ne vrši preko kipova, slika, i krunica, nego putem vjere i djela. :per:

pa nije bas rekla kazala , jer postoje dokazi da je vas osnivac , prvo otpadnik od neke vere za koju ja takodje tvrdim da je otpad, dakle pleva koju ce isus satreti ognjem neugasivim, drugo , znamo da je bio i prevarant, lazov, itd , i na kraju mason za sta svedoci i piramida i grob , dakle kako mozemo reci da , ne vi kao ljudi nego vasa organizacija jeste od Boga. dakle po plodovima njihovim poznacete ih, vi imate jos vremena da se pokajete, i to trebate sto pre , a i spasiti vase prijatelje koji su u zabludi.

Točno, otpadnik je od krive religije, a ne od istine.

Dokaži da je bio prevarant i lažov ?

Ako je bio Mason, zašto je na spomeniku križ kojega Masoni preziru ??? :whistling:

BOKYSTAMY
Re: Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?
Citat:
Original postavio Electric eXecutor Pogledaj poruku
Koja ironija...

Ali zato će u sudnjem danu zbog te ironije da bude recimo ovako...
anima1.gif

felix.gif

Točno si postavio simbol koji obožavaju na indirektan način ljudi ovoga svijeta, i kojega su obožavali pogani kroz cijelu povijest.

Samo što sunce je obilježje poganskog Boga, a na indirektan način i Sotone, tako da po Božjoj riječi će ipak biti obrnut slijed dešavanja, nego što si prikazao za fotomontaži. :dash:

Hmm, pa krstenje je pocetak spasenja, jer Isus govori da ko se ne rodi nanovo vodom i duhom ne moze naslediti carstvo Bozije. a ti sada vidi sta mudrujes?

Neznam tko mudruje !

Hoćeš reći da osoba koja je krštena, a živi poganskim načinom života, će biti i spašena ???

Propovjednik 5:4 - Kad zavjetuješ zavjet Bogu, ne oklijevaj izvršiti ga, jer bezumnici nikome nisu mili. Što si zavjetovao, to izvrši. :rtfm:

Nadam se da postavljam veoma korektna pitanja a u vezi stuhova iz biblije koje su JS uzurpirali za sebe u uverenju da ''pripadaju'' samo njima.Evo još jenog pitanja...
Na osnovu čega su JS Dela 8: 30-31..

A Filip pritrčavši ču ga gde čita proroka Isaiju, i reče: A razumeš li šta čitaš?
A on reče: Kako bih mogao razumeti ako me ko ne uputi? I umoli Filipa te se pope i sede s njim.

protumačili tako da samo oni mogu da budu ORGANIZACIJA koja će ljude poučavati svetom pismu.Nije li to radila crkva vekovima pre nego što je čika Rasel formirao JS...
felix.gif

A šta ti nije jasno ??? Sistem koji rade Jehovini Svjedoci je IDENTIČAN sa onim kršćanskim iz prvoga stoljeća, za razliku od drugih, koji nerade ništa. :manikir:

а виде ли ти Боки како не смеју да одговоре на питање, да ли се одричу чика расела?

Iako ti je razina kulture vrlo niska ipak ću da ti odgovorim - naime poznata sam po svom mazohizmu. Zalepim se za ovakve kao što si ti, koji kad izgube bitku sa argumetnima onda koriste argument sile i poruge. :heart:

Zašto bi se odrekli čovjeka, kada nam to nije niti dano niti dozvoljeno. Jehovini svijedoci se ne odriču nikoga, nego se njih odriču drugi.
Russel je do kraja života ostao vjeran svom naučavanju da se Biblija mora studiozno učiti i o spoznajama na temelju Biblije učiti narod što je istina.
Isto tako "čika Rasel" se javno isrpičao što je 1914.g. protumačio kao godinu dolaska Isusa i godine Harmagedona. To je ujedno bila i posljednja godina za koju se tvrdilo da je godina početka Harmagedona.

Jehova i Isus Krist su ti koji će dijeliti ljude na ovce i koze. Crkveni oci RKCa i SPCa uče ljude da bleje, ali ih pri tome nisu naučili i da Jehova "ispituje bubrege i srca" i da se njega nemože prevariti samo vanjskim obožavanjem.

:cmok2:

vidi ovako, negde apostol zapoveda da ispovedamo grehe jedan drugom.

kada ovo podupreš citatom iz bilo koje Biblije, onda možemo da diskutujemo o ovome, a do tada :hahaha:

drugo, i pre su ljudi morali zrtvama cistiti grehe, nisu mogli direktno Bogu da se obrate , nego su postojali svestenici ili proroci, dakle da ti ne citiram obredne zakone itd.

Istina, nekada su se morale spaljivati žrtve paljenice i postoji još uvijek točan obred na koji način se to radilo a da bi "miris" tih paljenica bio ugodan Bogu. Kada je Isus da svoj život za nas on je da simobličnu "žrtvu paljenicu" za sve ljude na svijetu koji ga priznaju za Mesiju i koji vjeruju da je njegova žrtva upravo otkup za njihove grijehe.
U vrijeme Mojsija žrtve su davali svećenici iz roda Levija i Isus je to ukinuo. On je postavio apostole da podučavaju ljude i strogo im zapovijedi da ne dozvole da ih ljudi zovu učiteljima jer je samo jedan učitelj.
Proroci nikada nisu davali nikakvu pomast ili odrešenje grijeha, nego su donosili osudu za grijehe naroda, a po onome što im je Jehova uputio preko anđela.

onda za post , znas i sam da isus govori da ce njegovi ucenici postiti nakon njega, pa onda vidimo da su apostoli i rani hriscani bili jednodusni na molitvi i postu

Ne lupaj gluposti. Jedini post koji se spominje je onaj koji je Isus učinio kada se krstio.

.
onda jos nesto nikako nisu izraelci direktno komunicirali sa Bogom , nego behu tu patrijarsi, pa mojsije pa sudije, proroci, svestenici, itd

I to je Isus ukinuo jer je ljudima dao uzor molitvu "Oče naš" i uputio ih je da u svim svojim molitvama najprije svete Božje ime i da traže da dođe kraljevstvo njegovo kakvo je na nebu da bude takvo i na zemlji.

cak i posle svega toga vidimo da se biraju svestenici, to vidimo iz dela apostolskih pa iz poslanica.

Biraju se poučavatelji, strješine, svećenici koji trebaju pripremati duhovnu hranu i brinuti se za "ovce", a ne da troše milijune na svjećnjake, grijanje ogromnih katedrala i crkava, oblačenje raskošnih odora, i prije svega ih nisu birali da bi ljenčarili na grbači onih koje poučavaju. Pavle ih je lijepo pozvao da rade za svoj kruh, a samo u krajnjom nuždi da prime "milostinju"

a znas i sam sta pise ; boluje li ko medju vama neka pozove prezvetere , itd, znaci nemoj da se zamajavamo, a plus pricesce.kako hoces ali citaj i vidi sam. pozdrav

Isus osim krštenja ne daje uputstvo niti za jednan drugi vid primanja sakramenata. U Bibliji ne postoje sveti sakramenti osim krštenja......ali postoje u katekizmu, :dash:

Točno si postavio simbol koji obožavaju na indirektan način ljudi ovoga svijeta, i kojega su obožavali pogani kroz cijelu povijest.

Samo što sunce je obilježje poganskog Boga, a na indirektan način i Sotone, tako da po Božjoj riječi će ipak biti obrnut slijed dešavanja, nego što si prikazao za fotomontaži. :dash:
I dalje se obozhava sunce. Shta mislish shta predstavljaju oreoli?

Isus osim krštenja ne daje uputstvo niti za jednan drugi vid primanja sakramenata. U Bibliji ne postoje sveti sakramenti osim krštenja......ali postoje u katekizmu,
Koga vi slushate , Isusa ili Jehovu?

I dalje se obozhava sunce. Shta mislish shta predstavljaju oreoli?

Predstavljaju svetost u paganskim učenjima. Kakve veze oni imaju sa Biblijom?

Jehova je poslao Isusa na zemlju da prenese poruku nade i upozorenja svima koji će vjerovati da je Isus njegov Sin.
Isus nije ništa rekao a da to nije od Oca.

Prema tome - podložni smo Jehovi i poštujemo njegovog Sina.

Па не би се дешавало ништа осим унисонности и досаде... и онако им је до сада @сале@ у ствари држао тему на првој страни, иначе би одавно исцурела....прецизније речено постови овако стоје:

Ко је послао?
Укупно порука : 878

Корисничко име Поруке

@sale@ 190-----------------Član foruma od 2006
Immortal_girl 131
zamet 82-------------------Član foruma od 02.2009
analiticar 76
vorki 58
jerohinac 55
STAJIC 39
picololeone 32
BOKYSTAMY 30
hArec 27
smislov 26
Petorka 24
***** 22
eremita 17
Electric eXecutor 13
GodIsADJ 8
rahela70 8
flpflp 7
Стефан ИПХ 6
valaam 4
onisifor 4
Milanche.at 3
LBarbara 3
Bulletdodger 3
WEI§HAUPT 2
Sizif 1
Zazijavalo 1
*SpartaK* 1
Srpski Gorstak @ 1
djurinica 1
zuti car 1
Paganko 1
Borac za prava zivotinja 1

Zanimljivo da je netko već obrisao moj text o tome koliko je tko napisao postova ali nema veze "demokracija "se mora naučiti a,represija ostaje.
A,zašto su moji textovi izbrisani?
Možda zato što pišem istinu!!!!!!!!!!!!11

Iako ti je razina kulture vrlo niska ipak ću da ti odgovorim - naime poznata sam po svom mazohizmu. Zalepim se za ovakve kao što si ti, koji kad izgube bitku sa argumetnima onda koriste argument sile i poruge. :heart:

Zašto bi se odrekli čovjeka, kada nam to nije niti dano niti dozvoljeno. Jehovini svijedoci se ne odriču nikoga, nego se njih odriču drugi.
Russel je do kraja života ostao vjeran svom naučavanju da se Biblija mora studiozno učiti i o spoznajama na temelju Biblije učiti narod što je istina.
Isto tako "čika Rasel" se javno isrpičao što je 1914.g. protumačio kao godinu dolaska Isusa i godine Harmagedona. To je ujedno bila i posljednja godina za koju se tvrdilo da je godina početka Harmagedona.

Jehova i Isus Krist su ti koji će dijeliti ljude na ovce i koze. Crkveni oci RKCa i SPCa uče ljude da bleje, ali ih pri tome nisu naučili i da Jehova "ispituje bubrege i srca" i da se njega nemože prevariti samo vanjskim obožavanjem.

:cmok2:

опа, ево још једна кфалификација (скупљам)
ајд ти нама постави биографију од чика расела који је основао вашу секту.

Zanimljivo da je netko već obrisao moj text o tome koliko je tko napisao postova ali nema veze "demokracija "se mora naučiti a,represija ostaje.
A,zašto su moji textovi izbrisani?
Možda zato što pišem istinu!!!!!!!!!!!!11

шта си се погубио.
никакве везе нема кад си се регистровао на крсти о ономе што је Мита писао.
ако ти нешто није јасно не залећи се.

молим модератора да не брише пост који уопште није увредљивог садржаја
овде се износе чињенице о (удружењу) секти како их али апсолутно сви тако ословљавају.
овде је доста доказа постављено од стране Јероха, Бокија, Аналитичара, Еремите, Онисифора и моје маленкости.
а њихов проблем је што они то не виде или се праве, тако да је једина и права истина на Electric eXecutor-ово питање кога слушају, они слушају само своје старешине. произвољно, разумно они не смеју да разговарају са нечлановима јс-оваца и то је овде доказано више пута.
поз модератору који ми је обрисао пост.

Dobro Boki onda samo napred pa se ispovedaj tvom popu i cekaj raj. Usput moras dobro da prilozis crkvi da bi se pop molio da ti se gresi oproste.Vama ne treba Isus Hrist.

nista ja ne prilazem ako ne zelim , to je moja stvar koliko cu da prilozim, a sto se ostalog tice znas da Bog zapoveda da ko oko oltara sluzi od toga i da zivi,

a za ispovest zar ti nije poznata vlast koju Isus dade apostolima da svezuju i razresuju grehe , koju oni potom prenese vladikama prezveterima itd ,

ne mozes samo pasivno sedeti i cuvati svoje zlo u sebi , ne olaksavajuci sebi,

Amerikanci imaju psihijatre a mi popove:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back