Jeftinije cene

bratjesam

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.633
E ovako, kad bi snizili cene proizvoda napravljenih u SRB, i povećali proizvodnju sirovina, vrlo jeftino bi napravili tipa olovku i poslali je na tržište kao konkurentnu i zarađivali. Zašto to ne bi radilo, neće da mi uđe u glavi ako ima neko ko se razume, nek objasni, hvl unaprijed.

- - - - - - - - - -

Kao i povećanje carinske takse

pa evo sad ce da se proizvodi u smederevskoj zelezari lim, u kg ce da se pravi kalup skoljke za fiat tog lima i ode gotov proizvod u rusiju jer je preko 50% proizvodnje iz srbije na autu :)

E ovako, kad bi snizili cene proizvoda napravljenih u SRB, i povećali proizvodnju sirovina, vrlo jeftino bi napravili tipa olovku i poslali je na tržište kao konkurentnu i zarađivali. Zašto to ne bi radilo, neće da mi uđe u glavi ako ima neko ko se razume, nek objasni, hvl unaprijed.

- - - - - - - - - -

Nisam siguran jel mišljenje identično.Na osnovu mog mišljenja i iskustva u Srbiji ima dosta drugih stvari što vrede "olovke" da zaboravimo neće se puno zaraditi na tome.Predložite nešto drugo malo skuplje a moguće je.

- - - - - - - - - -

Имаш тај фазон са обарањем цене домаћих производа, и то ради ако имаш релативно затворено тржиште (нпр Кина- видети под ЕУ забране увоза из исте)
Али, има оно али што девојци срећу квари. Просто си заборавио малу зачкољицу да производња кошта. Тј треба да буде исплатива. Ми добар део сировина увозимо. Да не помињем нафту, као основу транспорта.
Неко помену Смедерево- увеземо руду по светским ценама, платимо транспорт челика по светским ценама нафте (нека су камиони као домаћи), и на светском тржишту нас поједу Кинези који сами себи сировину продају јевтиније него нама, јер знају и они за јадац.

Back