Jednostavnost kao rukovodeće načelo života

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
images

Ne delam i ljudi se sami od sebe preobražavaju. Volim mirovanje, a ljudi
sami od sebe idu pravo. Ni o čemu ne brinem, a ljudi su sami od sebe
uspešni. Nemam želja, a ljudi su sami od sebe jednostavni.
 Lao Ce

Na pitanje kako promeniti svet, Lao Ce bi odgovorio ''ne čineći ništa'',
jer prema njegovoj filozofiji sva zla nastaju tako što činimo previše, a
ne zato što činimo premalo.

Vu vei je jedan od osnovnih pojmova taoističke filozofije, koji se
prevodi kao nedelovanje. A zapravo je delovanje bez napora koje
počinje sa jednostavnošću.

Ne delam i ljudi se sami od sebe preobražavaju. Volim mirovanje, a ljudi
sami od sebe idu pravo. Ni o čemu ne brinem, a ljudi su sami od sebe
uspešni. Nemam želja, a ljudi su sami od sebe jednostavni.
 Lao Ce
Prilikom jednog od mojih mnogobrojnih "izlazaka iz tela", moj astralni učitelj, svetlosno biće, me je podiglo visoko u nebo i pokazalo mi Zemljinu kuglu od KIne do Evrope i reko mi da sam se nekada davno bio rodio u Kini i da sam bio poznati filozof. I da sam se posle još nekoliko pura reinkarnirao i premeštao od Kine do Evrope. Upitao sam ga da li sam bio Konfućije. Odgovor jegflasio, "ne". Zatim sam upitao da li sam bio Lao Ce. Odgovor jr glasio, "da".

Naravno, ja nisam mogao da se setim ni jednog od mojih prethodnih života. Posle sam pronašao Lao Ceovu knjigu "PUT" i pročitao je.Sećam se, stalno je ponavljao reći "ja znam svoj put"i zaključio sam da je samo lupetao. Kao i ovo njegovo što je rekao: "Ne delam, ljudi se sami po sebi preobražavaju", "volim mirovanje...itd". Pa sam zaključio da je Lao Ce bio jedna obična lenčuga i parazit, jer nije mogao da živi ako je samo mirovao, a nije orao, kopao i sejao.

A ipak njegova filozofija je bila tako jaka da on i dans ima više od polovine Čovečanstva svojih sledbenika, tj. onih koji niti oru, niti kopaju, niti seju, već samo miruju i o zlu misle, a ipak bogato žive na račun rada i rezultata rada onih koji i oru i kopaju i seju.

Ali dobro, od Lao Cea do danas je prošlo više od dve hiljade godina, pa, ako sam ja bio Lao Ce, izgleda da mi je tokom mojih nekoliko narednh inkarnacija ipak došlo iz dhupeta u glavu. Jer u ovom mom životu sam mnogo i fizički i umno, društveno opravdanim i korisnim radom se bavio i stvarao.

Poslednja izmena:
U pravu je čovek, ne treba pružati otpor. Evo banalan primer kad uletite u svadju sa nekim, retko ko u tom trenutku postaje svestan i kontroliše se, već svi pokleknu besu i poprimaju frekvenciju nervozne osobe i kreće svađa a možda i smrt. Kada sl. put uletite u svađu sa nekim pokušajte da ne padate na njegov nivo, već budite svesni i smeškajte se, ne dopustite da njegov bes dopro do vas, ovim ste se skroz zaštitili a njega još više iznervirali.

Prilikom jednog od mojih mnogobrojnih "izlazaka iz tela", moj astralni učitelj, svetlosno biće, me je podiglo visoko u nebo i pokazalo mi Zemljinu kuglu od KIne do Evrope i reko mi da sam se nekada davno bio rodio u Kini i da sam bio poznati filozof. I da sam se posle još nekoliko pura reinkarnirao i premeštao od Kine do Evrope. Upitao sam ga da li sam bio Konfućije. Odgovor jegflasio, "ne". Zatim sam upitao da li sam bio Lao Ce. Odgovor jr glasio, "da".

Naravno, ja nisam mogao da se setim ni jednog od mojih prethodnih života. Posle sam pronašao Lao Ceovu knjigu "PUT" i pročitao je.Sećam se, stalno je ponavljao reći "ja znam svoj put"i zaključio sam da je samo lupetao. Kao i ovo njegovo što je rekao: "Ne delam, ljudi se sami po sebi preobražavaju", "volim mirovanje...itd". Pa sam zaključio da je Lao Ce bio jedna obična lenčuga i parazit, jer nije mogao da živi ako je samo mirovao, a nije orao, kopao i sejao.

A ipak njegova filozofija je bila tako jaka da on i dans ima više od polovine Čovečanstva svojih sledbenika, tj. onih koji niti oru, niti kopaju, niti seju, već samo miruju i o zlu misle, a ipak bogato žive na račun rada i rezultata rada onih koji i oru i kopaju i seju.

Ali dobro, od Lao Cea do danas je prošlo više od dve hiljade godina, pa, ako sam ja bio Lao Ce, izgleda da mi je tokom mojih nekoliko narednh inkarnacija ipak došlo iz dhupeta u glavu. Jer u ovom mom životu sam mnogo i fizički i umno, društveno opravdanim i korisnim radom se bavio i stvarao.
@Ljubo2
Kakvi sad izlazci iz tela,moj astralni ucitelj svetlosno bice zvani set i ostale zajebancije nama sad pricas ko da smo mala deca!
Ja cu prvi da ti verujem ako doneses sa astrala neku naprednu tehnologiju sto jos nije izmisljeno na zemlji.

@Ljubo2
Kakvi sad izlazci iz tela,moj astralni ucitelj svetlosno bice zvani set i ostale zajebancije nama sad pricas ko da smo mala deca!
Ja cu prvi da ti verujem ako doneses sa astrala neku naprednu tehnologiju sto jos nije izmisljeno na zemlji.
Već si mu to pitanje postavljao na drugim temama i ako nije odgovorio
i to je odgovor. Ovako mu samo pomažeš da svaku temu skrene na
sebe.

Kako ti razumeš učenje Lao Ce-a?

Zdravorazumski i filozofski kao sto je izreceno.
Jednostavnost sistema (kao pcele u kosnicama)i pravicnog vrednovanja zivota za sve ljude.

Taj sistem nikad ne propadne!
Takav istem "Kao pčele u košnicama, sa takvim ljudima kao ti, a takvi su svi ma svetu, nikad neće zaživeti. Da bi ljudi napravili takav sistem, prvi uslov je da prestanu da se dele i organizuju politički, verski, nacionalno i klasno, već samo po principu pravedne podele rada i rzultata rada. Upravo tako kao i pčele u košnici. Samo pravedna podela rada i rezultata rada i ništa drugo. Jer to je jedini način da se ostvari duhovno i materijalno blagostanje koje je jedini cilj i svrha života. A to kod ljudi nije moguće. Oni će pre i života da se odreknu, nego svojih političkih, verskih i nacionalnih pripadnosti i ubeđenja. Do te mere su izmanipulisani od stzrane svojih vaspitača, političkih, veskih i nacionalnih institucija i vođa. Koji su i sami izmanipulisani od strane takvih istih neznalica i lažova koji su ih vaspitali i živeli pre njih. Na koji način se laži i prevare po kojima ljudi žive, več generacijama prenose sa kljena na koljeno, dok ljudi širom sveta u mukama jedni od drugih, upravo zbog takvih podela i pripadnosti, stradaju i umiru.

A ima li toga kod pčela? Naravno da nema! Po tome pčele i jesu daleko naprednija, visoko svesnija i pametnija buća od ljudi. Ako ne veruješ, obesi se i tako sebi omogući da pređeš u duhovni svet i astral, pogledaj malo kako tamo stvari stoje. Da vidiš kako se tamo Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Rusi, Ukrajinci, Izraelci, palestinci, pravoslavci, katolici, mislimani, demokrate, komunisti i ostali fašisti, međusobno vole i paze i jedni drugima izvinjavaju za sva shranja kja su jedni drugima u materijalnom svetu napravili. I da se uveriš koliko žele da se ponovo rode i isprave svoju grešku.

Back