Jedno pitanje...7. kuca?

• Začetnik teme Začetnik teme neznalica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
-non-toxic-:
Hahahaha Mala, bas si me nasmejala :-D Ako ti sedma kuca pocinje u Strelcu, trazis gde se smestio njen vladar tj. Jupiter. Tamo gde je on, i kakve aspekte pravi sa ostalim planetama - lezi resenje ;)
ali ja to ne znam tumačiti!!!! :( mogu li ja to lijepo sve ovdje napisti pa mi vi stručnjaci pomozite, molim vas...Dakle:Jupiter mi je u drugoj kući, a ona mi je u raku. Mjesec(2. kuća rak) mi je u konjunkciji sa jupiterom, jupiter je u opoziciji sa neptunom(8. kuća jarac), uranom(8.kuća, jarac) i saturnom(9. kuća, jarac).Mars(11. kuća, ovan) je u konjunkciji sa jupiterom. i zadnje, jupiter u trigonu sa plutonom(6. kuća, škorpion). Uh jel ovo dovoljno podataka? možete li mi pomoći? :confused:

angie_k:
Ako zelite da vam neko opise bracnog partnera ostavite podatke,ne mozemo tako e,meni je 7. kuca u devici,a Merkur,itd...
dakle,ostavite podatke,pa onda mozemo da pricamo o braku...

Slažem se ... Jedino ako baš baš morate ovako kao do sad, onda barem opišite kompletnu situaciju oko 7. kuće i njenog vladara - u kom znaku počinje, koje planete su u njoj i u kojim znacima, kao i položaj vladara 7. polja - u kojoj je kući, kom znaku i koje aspekte formira.

Iz svega priloženog, mislim da vam je jasno da je lakše ostaviti svoje podatke :wink:

acof:
Zanima me,s obzirom da 7. kuca predstavlja brak,suprotnu stranu i sl.
a meni ja ta kuca prazna,da li to znaci da se necu udati ili sta vec??:))

Sedma kuca uglavnom predstavlja partnera,a peta kuca predstavlja brak. Mada, cesto se uzima da peta kuca predstavlja prvi brak,a sedma kuca eventualni drugi brak.
Takodje,veoma cesto moze da se desi,ali to nije aposlutno odredjeno, da ce vam partner biti u znaku u kome vam je sedma kuca ili da cete najvise parnera u zivotu imati u znaku u kome vam je sedma kuca.
To je cest slucaj,ali nije pravilo,da se odmah razumemo.
Ako je sedma kuca prazna,naravno da NE znaci da se necete udati. Ne odredjuju samo kuce sta ce biti i kako ce biti,vec i aspekti.Cak aspekti mnogo "jace".

Astro...uz duzno postovanje ali ovo prvi put cujem...
Sad sam ostala zatecena...Ja celo vreme zivim u uverenju da je 5-ta kuca pokazatelj veza pre braka, a da je sedma ta koja govori o bracnom partneru ( prvom ) ...deveta o drugom, jedanejsta o trecem...etc...
Kako sad to 5-ta?

DjuraMornar:
Astro...uz duzno postovanje ali ovo prvi put cujem...
Sad sam ostala zatecena...Ja celo vreme zivim u uverenju da je 5-ta kuca pokazatelj veza pre braka, a da je sedma ta koja govori o bracnom partneru ( prvom ) ...deveta o drugom, jedanejsta o trecem...etc...
Kako sad to 5-ta?

Postovanje i Vama.
Mislim da govorimo veoma slicno samo na drugacije nacine. Peta kuca,inace predstavlja ljubavni zivot pojedinca i kao takva moze da se kaze da je pokazatelj veza pre braka. Ali se kroz petu kucu takodje moze videti i brak ili ozbiljna ljubavna veza. Posebno ako se koristi metoda "Progresivnog meseca". Ukoliko vam se mesec,kome treba 24 godine da napravi pun krug,nadje u odredjenom trenutku u petoj kuci to znaci da su vam shanse za brak vise nego izvesne. Ukoliko ste zreli za brak,naravno.
Ili moze da se desi da u tom periodu imate vrlo ozbiljnu vezu i to su uglavnom one ljubavi koje se kasnije pamte ceo zivot.
Ako kojim slucajem preskocite brak dok je mesec u petoj kuci,onda nailazite na "drugu shansu",a to je kada je mesec u sedmoj kuci.
U ovom slucaju bih devetu kucu iskljucila,jer je ona uglavnom vezana za visoko obrazovanje i daleka putovanja. A jedanaesta kuca govori o vasim prijateljima,pa je stoga ne treba potpuno odbacivati kada je brak drugi ili trci brak u pitanju. :) Mozda stupite u brak sa starim prijateljem. :)
Generaln gledano,veoma je bitno kakva se literatura koristi. Ne bih preporucivala literaturu domacih autora.

jedina...:
draga bebo,

da li bi mogla meni da protumacis moju 7 kucu...

evo linka: http://www.astro.com/cgi/aclch.cgi?btyp=ack&&cid=5xkfile4N3cYD-u1156415549

hvala puno...

Jedina ti si jedna cudna zverka :)
Na trenutke puna optimizma, a zatim potpuno svesna svoje odgovornosti. Toliko toga treba da se zavrsi, toliko je onih kojima treba tvoja pomoc, a ti - vecito tu da im pruzis ruku. U skladu sa tim - treba ti jak partner, vatra u kamenu ;) Tezis odgovornom, ozbiljnom, disciplinovanom partneru. On mora da bude jak u pravom smislu te reci, sto uspesniji - to bolje (trigon sa Suncem); ako se bavi nekim privatnim biznisom - dobrodoslo je. Tebi mozda ponajvise nedostaje inicijative, samim tim - privlace te svi oni koji su spremni da rizikuju u zivotu. Gde ga mozes sresti? Tu negde, u okolini, susedstvu, kraju, mozda preko nekog prijatelja, a mozda i preko nekog rodjaka :)

AstroTaurus:
Postovanje i Vama.
Mislim da govorimo veoma slicno samo na drugacije nacine. Peta kuca,inace predstavlja ljubavni zivot pojedinca i kao takva moze da se kaze da je pokazatelj veza pre braka. Ali se kroz petu kucu takodje moze videti i brak ili ozbiljna ljubavna veza. Posebno ako se koristi metoda "Progresivnog meseca". Ukoliko vam se mesec,kome treba 24 godine da napravi pun krug,nadje u odredjenom trenutku u petoj kuci to znaci da su vam shanse za brak vise nego izvesne. Ukoliko ste zreli za brak,naravno.
Ili moze da se desi da u tom periodu imate vrlo ozbiljnu vezu i to su uglavnom one ljubavi koje se kasnije pamte ceo zivot.
Ako kojim slucajem preskocite brak dok je mesec u petoj kuci,onda nailazite na "drugu shansu",a to je kada je mesec u sedmoj kuci.
U ovom slucaju bih devetu kucu iskljucila,jer je ona uglavnom vezana za visoko obrazovanje i daleka putovanja. A jedanaesta kuca govori o vasim prijateljima,pa je stoga ne treba potpuno odbacivati kada je brak drugi ili trci brak u pitanju. :) Mozda stupite u brak sa starim prijateljem. :)
Generaln gledano,veoma je bitno kakva se literatura koristi. Ne bih preporucivala literaturu domacih autora.

Znam ja sta predstavlja deveto a sta jedanejsto polje...ali samo po sebi...no kada je rec o braku , svugde sam do sada citala ( a citala sam zaista dosta) da sedma daje bracnog partnera...a svaka druga kuca od sedme , kasnije i ostale brakove ,ukoliko oni postoje...
Zato sam se iznenadila kada ste spomenuli petu kucu...
Verujem da bi tu moglo biti istine, samo mi je bilo cudno kako na to pre negde nisam naisla.
Ne znam gde je meni bio Mesec i kada...( Da li mislite na to kako je natalno polozen? ) jer ako je tako ja imam lep veliki trigon izmedju njega , Jupitera(peta) i Merkura ...a od braka ni B.....
Kod mene se izgleda pokazalo dejstvo sedmog polja i njegovog vladara koji je u prvoj a u kvadratu sa Saturnom npr...pa mozda to cini svoje...

I jos nesto, da li bracnim partnerom podrazumevamo onog partnera kome " zakonski pripadamo" ...ili i one sa kojima smo ziveli po 5,6 godina u " divljem braku"....?Jer ako je tako , ja sam vec u dva navrata raspustenica...:)

DjuraMornar:
Znam ja sta predstavlja deveto a sta jedanejsto polje...ali samo po sebi... no kada je rec o braku, svugde sam do sada citala ( a citala sam zaista dosta) da sedma daje bracnog partnera... a svaka druga kuca od sedme, kasnije i ostale brakove, ukoliko oni postoje...
potpuno se slazem za svaku rec

DjuraMornar:
Zato sam se iznenadila kada ste spomenuli petu kucu... Verujem da bi tu moglo biti istine, samo mi je bilo cudno kako na to pre negde nisam naisla.
bogami i ja prvi put cujem da je prvi brak peto polje :shock: ne, sigurno je to u nekim situacija zena zelela da rodi dete pa se tim povodom i ulazilo u brak jer nigde ne postoje navodi da je prvi brak peto polje natalnog horoskopa.

DjuraMornar:
Ne znam gde je meni bio Mesec i kada...( Da li mislite na to kako je natalno polozen? ) jer ako je tako ja imam lep veliki trigon izmedju njega , Jupitera(peta) i Merkura ...a od braka ni B... Kod mene se izgleda pokazalo dejstvo sedmog polja i njegovog vladara koji je u prvoj a u kvadratu sa Saturnom npr...pa mozda to cini svoje...
a da nam das lepo link ka tvojoj natalnoj karti jer ja ovako nista ne mogu da pratim...

DjuraMornar:
I jos nesto, da li bracnim partnerom podrazumevamo onog partnera kome " zakonski pripadamo" ...ili i one sa kojima smo ziveli po 5, 6 godina u " divljem braku"....?Jer ako je tako , ja sam vec u dva navrata raspustenica...:)
djuro pitanje je sta je zakonski - a kod nas se smatra da nakon dvogodisnjeg zivota udvoje imas ista prava kao da si sa partnerom bila u braku - stoga trazi 11. polje... uostalom pogledaj svoje karte sinastrije sa njima - koja su ti natalna polja ta dva partnera aktivirala?

DjuraMornar:
Znam ja sta predstavlja deveto a sta jedanejsto polje...ali samo po sebi...no kada je rec o braku , svugde sam do sada citala ( a citala sam zaista dosta) da sedma daje bracnog partnera...a svaka druga kuca od sedme , kasnije i ostale brakove ,ukoliko oni postoje...
Zato sam se iznenadila kada ste spomenuli petu kucu...
Verujem da bi tu moglo biti istine, samo mi je bilo cudno kako na to pre negde nisam naisla.
Ne znam gde je meni bio Mesec i kada...( Da li mislite na to kako je natalno polozen? ) jer ako je tako ja imam lep veliki trigon izmedju njega , Jupitera(peta) i Merkura ...a od braka ni B.....
Kod mene se izgleda pokazalo dejstvo sedmog polja i njegovog vladara koji je u prvoj a u kvadratu sa Saturnom npr...pa mozda to cini svoje...

I jos nesto, da li bracnim partnerom podrazumevamo onog partnera kome " zakonski pripadamo" ...ili i one sa kojima smo ziveli po 5,6 godina u " divljem braku"....?Jer ako je tako , ja sam vec u dva navrata raspustenica...:)

Sedma kuca je partner. Da.
Jedno je partner,a drugo je brak. Sedma kuca predstavlja vaseg partnera,ali ne i vas brak u celosti. Znaci,kazem "ne brak u celosti".
Peta kuca su ljubavne veze tokom zivota i takodje i peta kuca je vezana za brak. Ali da kazemo da joj je neka glavna karateristika ljubavni zivot. E sada,kako se mesec krece od polja do polja od datuma vaseg rodjenja on ostavlja snazan uticaj na svaku kucu. Potrebno mu je 24 godine da obice ceo krug. Trenutna pozicija meseca u vasem natalu odredjuje se tako sto se na vas datum dodaje broj vasih godina i onda se sa tim novim datumom radi natalna karta na osnovu koje moze da se vidi gde je mesec u tom trenutku. Mada to mozete utvrditi i sami "odokativno" za neke godine jer se svakih 24 godine nalazi na pocetnoj poziciji.
Zatim,ukoliko se u odredjenom trenutku mesec nadje u petoj kuci brak je vrlo izvestan,kao sto sam i napisala ranije,odnosno neka velika ljubav. Jel se slazemo da velika ljubav moze da dovede do braka? U ovakvom nacinju tumacenja horoskopa peta kuca ne predstavlja brak po bilo kom rednom broju. znaci moze da vam se desi brak i sa 24 godine,kao i kasnije ,opet,sa 48 godina. Isto vazi i za sedmu kucu.
Zatim,kada mesec dodje i do sedme kuce brak je vrlo moguc,jer je to kuca vaseg buduceg partnera.
U izvesnim slucajevima brak je moguc i kada je mesec u prvoj kuci,jer je prva kuca odredjena za odredjene znacajne dogadjaje koji su vezani konkretno za tu osobu.
Nebitno je da li je brak zakonski ili ne. Da nazovemo to zajednicki zivot. Ako sa nekim zivite 10-15 godina i imate decu,tesko da mozete da kazete da niste u braku.
Znaci, ne mesec u natalu,na rodjenju,vec progresivni mesec.
Nadam se da sada shavtate ono sto sam htela da vam kazem.

DjuraMornar:
Astro, mislim da razumem sta ste hteli da kazete samo hm...

da, zaboga, hmmm... :shock:
jer 7. kuca je zivot udvoje i brak, 5. kuca je polje dece, ok slazem se i velikih ljubavi ali onih koje ne podrazumevaju "izgradjen odnos" i partnerstvo. ta razlika je jasno odredjena u astrologiji, kao sto je i sve ostalo definisano. tako se i sa problematicnim 6. poljem natalnog horoskopa ljudima osim problema sa zdravljem dogadjaju i problemi na radnom mestu, ali i prekid veze tik pred brak, raskid veridbe... jer to je polje koje opisuje kako natus prelazi iz ljubavi u brak, da li je u stanju da se prebaci iz "volim te" u "partner si mi" a da ne narusi odnos.
dakle, hm. :shock:

i pouzdano tvrdim da je tako i u stranoj literaturi, a ne samo kod nasih autora. nigde se ne navodi da je brak opisan petom kucom vec iskljucivo sedmom, i nadalje za ostale brakove. pa eto citajte blaskog, sestopalova... ili navedite nekog autora ko tvrdi da peto polje opisuje prvi zakonski ili kakav god bio - brak.

Neptunijanka:
Dobro nastala je zabuna, predpostavljam zbog toga sto neko kaze, a i ja tako mislim da 5 polje pokazuje kakva je osoba sa kojoj mi pristajemo da rodimo dete, vencali se sa njim ili ne. Pa je mozda na kontu toga krenula zabuna?

dakle, neko ko je meni u potpunosti ispunio 5. polje je dva puta bio u prilici da bude otac mog deteta, ali je meni bilo jasno da mi nije PARTNER, tacnije - bilo je ocigledno da se na njega ne mogu osloniti vec mi treba neko zreliji za ulogu oca moga deteta. ja sam njega volela KAO sto bih volela svoje dete, ali nisam zelela da rodim njegovo dete.
sa druge strane, neko cije su planete meni polozene na sam vrh 7. polja, i to Asc, Sunce i Mars je meni adekvatan partner - tim navedenim polozajima. niko nam ne odgovara savrseno ali 5. polje nije prvi brak, 7. jeste.
AKO astrolozi okrecu kako im odgovara tumacenje 12 natalnih polja onda izgleda kao da remete njene osnovne temelje. i to zvuci kao da svako tumaci kako stigne - a definicije postoje i ne treba ih prilagodjavati kako se kome danas svidja. znam ja astrotaurusa, i volim je i cenim da zena zna sta radi ali budimo realni - 5. polje nije prvi brak. nikada bilo i ne moze biti. hajde da bespotrebno ne unosimo zabunu medju ljude koji nisu citali astrologiju i makar budemo usaglaseni.

a ako ti smatras da je normalno da rodis dete nekome ko ti nije partner, i nije ti bitno da li ce on biti sa tobom i detetom ili ne, da li cete ziveti zajedno ili ne... well think again.
zvuci do ludila hrabro, ali to nije tako.

DjuraMornar:
Astro, mislim da razumem sta ste hteli da kazete samo hm...
M. evo moje karte...
Pozzz

Vama su se negde od tridesete do sada desavala izuzetno krupne i vazne stvari na privatnom planu?
Znaci nesto sto je svojim najvecim delom bio vezano, iskljucivo, za Vas. Nesto kao da vam se zivot potpuno preokrenuo od tridesete,pa do sada negde. Mozda se jos "tumbate".
Trebalo bi da bude i para u naredne dve,dve ipo godine. Nesto vise para nego inace.

Back