Jedna albanska rec

Mada ne zivim tamo, ali cesto sam u poseti mislim da su se stvari u tom kontekstu drasticno promenile naravno u pozitivnom smislu.. Imam kontakata sa tamosnjim zivljem svih nacionalnosti i soc.slojevima drustva. Barem kod mladih je pocelo otopljavanje tenzija sto je svakako bitno..
U skupstini Kosova nije nikakvo cudo da ministri,poslanici
(ne Albanci )itd. govore svojim jezikom ...

Izvni, jel to pricas o onom smanjenju tenzija kod mladih,sto je rezultiralo 17.martom?
A koliko u toj narko skupstini ima ministra i poslanika ciji maternji nije arnautski?

A јел су спремни да се у Приштину врати преко 40 000 Срба насилно протераних ?

Кад је влада Косова јавно преко Б92 рекао и гарантовао Србима да се врате својим кучама , зашто питаш онда Vintage ?
Ту смо тај видео видели сви .

Кад је влада Косова јавно преко Б92 рекао и гарантовао Србима да се врате својим кучама , зашто питаш онда Vintage ?
Ту смо тај видео видели сви .

Nadavno to se stalno potencira, ministar za povratak i zajednice je Srbin...
isto tako Srbin je i ministar za socialnu politiku i zaposljavanje.
Ок, а како гледате на Међународну Резолуцију 1244 Савета Безбедности Уједињених Нација из које произилази и повратак до 1 000 војника и полицајаца Републике Србије пошто се показало мартовским погромом 2004., да НАТО није способан да испуни преузете обавезе које произилазе из Резолуције 1244 ?

САД 2011. повлаче војску из Авганистана, разматрају се предлози о повлачењу из Ирака, само пропагирање фашистичке творевине Велика Албанија говори да им је у изглед и евакуција из јужне покрајине Србије, треба гледати у будућност јер велика светска криза је највише погодила земље које су учествовале у варварској агресији на Србију, шта ће се десити када се НАТО пакт повуче са Косова и Метохије ?

Ок, а како гледате на Међународну Резолуцију 1244 Савета Безбедности Уједињених Нација из које произилази и повратак до 1 000 војника и полицајаца Републике Србије пошто се показало мартовским погромом 2004., да НАТО није способан да испуни преузете обавезе које произилазе из Резолуције 1244 ?

САД 2011. повлаче војску из Авганистана, разматрају се предлози о повлачењу из Ирака, само пропагирање фашистичке творевине Велика Албанија говори да им је у изглед и евакуција из јужне покрајине Србије, треба гледати у будућност јер велика светска криза је највише погодила земље које су учествовале у варварској агресији на Србију, шта ће се десити када се НАТО пакт повуче са Косова и Метохије ?

Gledaju sada to u HASKOM.sudu .
Ja niti bi znao odgovoriti na to pitanje .

Poslednja izmena:
Gledaju sada to u sudskom HAGU .
Ja niti bi znao odgovoriti na to pitanje .

Пресуда тј. мишљење Међународног суда правде у Хагу није обавезујућа за земље чланице Уједињених Нација она има правну и моралну тежину али нема и обавезујућу одлуку да се поступи по мишљењу суда.
Те стога ако нпр. суд донесе мишљење у корист државе Србије државе чланице НАТО пакта немају обавезу да се повуку из јужне покрајине нити повуку признање Косова или ако суд донесе мишљење у корист делегације доносиоца резолуције о независности Србију ништа не обавезује да мора своју јужну покрајину да призна за државу или је спречава у будућности да са својом војском уђе у своју јужну покрајину.
Значи Међународни суд правде доноси само мишљење које није обавезујућа али има моралну и правну тежину.

A da li svi ti ljudi imaju uslova DA SE VRATE i da li su SIGURNI TAMO?

Ma pre svega ONI NEMAJU GDE DA SE VRATE!Uzeli su im sve siptari!Razumes?
Recimo sad sam ja albanac i ti si bila moj komsija u Pristini...poceo rat,zavrsio se, vojska se povukla sa Kosova u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN...i ti u strahu od odmazde napustas kucu i bezis u Srbiju sa vojskom...a ja svestan,da se ti nikada ovde neces vratiti dak se ne vrati vojska i policija,kulturno i nonsalantno ulazim i zaposedam tvoju kucu i imanje,brze bolje da je ne bi uzeo neki drugi Albanac.Prolazi neko vreme,ti ne smes da se vratis kuci,a saznala si da sam ja naselio tvoju kucu,dolazis da `prodas` tvoju kucu meni,ne svojom voljom,i ja ti dajem najvise pola od stvarne vrednosti kuce.Razumes?Ti odlazis i nikada se vise na vracas na Kosovo.
Takav ti je slucaj sa mojim komsijom,koji je imao kucu u Pristini,u samom centru,u kojoj su zivela njegova braca,a takav ti je slucaj i sa mojim kolegom koji je iz Urosevca.Takav ti je slucaj sa mnogo drugih.

Bez obzira na činjenicu da plediram za pravo svakoga da izabere ono što mu je najpogodnije i za njega najbolje,ima jedna stvar koja je isto tako pravo izbora,ali je *politički* izbor .
Ovo što sam boldovala,nije baš tako kako se misli.Sve veći broj albanki sa Kosova,dolazi u Vranje i Niš da se poradja.Ono što je simptomatično,nije činjenica da su im samo uslovi bolji i zdravstvena zaštita sigurnija,već nešto što se zove ,mesto rodjenja,a izvod iz matične knjige rodjenih ,zna se gde se dobija.
Davno sam rekla i neko je pokušavao da me demantuje,ali ja i dalje ostajem pri tome,da je u slučaju nas i njih,biologija pobedila ideologiju !!

potpuno tacno...o tome sam i sam pisao---ne daju mi da ti dam reputaciju...

Право суверенитета држава је изнад права националних мањина то је став већег дела међународне заједнице. Не може национална мањина у некој области једне суверене државе да становнике матичне државе ликвидира остале да насилно протера и прогласи ту област својом територијом пошто је у тој област већина.
Не можемо причати о стварном стању на терену када је протерано преко 330 000 неалбанаца уништено преко 150 цркава и манастира у АП Косово и Метохија, ствари морају да се врате у првобитно стање од пре 24.3.1999. јер нико нема право да легализује и легитимизује варварску агресију тек тад може да се поведе дијалог, а систем спаљене земље и етничког чишћења коју су спроводили и нацисти никад у међународној заједници није прихваћен као одраз правог стања на терену јер почива на антицивилизацијским поступцима који су кажњиви, а то су ликвидација цивилног становништва, насилно пресељење цивилног становништва, уништавање верских и културних објеката, уништавање и пљачка приватне имовине, непоштовање Женевске конвенције...

sve je to jasno---i tako je....ali sta mozemo uraditi kad srbija ne cini nista da promeni stanje stvari...kosovske institucije takodjer...srbi nece da se vrate na kosovo----a povratak srpskog stanovnistva je osnov za sve ostalo....i sta je resenje u postojecim okolnostima...???

MIRDITA

Mržnja i netolerancija koju je izazvala jedna reč, doduše jedna albanska reč, nema nikakve veze sa Jelkom Kacinom

Najcrnje slutnje evrofoba su se obistinile: Srbija je na „beloj šengen listi”! Srbi će moći da izađu iz zatvora u koji su pre dvadeset godina zatvoreni, da se uvere da su ih lagali da nas ceo svet mrzi i da svojim očima vide kako se može živeti i drugačije: bez bede, straha, mirno i slobodno... Protivnici slobode koji sebe nazivaju srpskim patriotama sve su pokušali da to spreče – vodili ratove, ubili premijera, prekidali pregovore sa Evropom, otezali sa potpisivanjem sporazuma, palili ambasade, opstruirali rad skupštine, izazivali nasilje na ulicama i ubili Brisa Tatona... Srećom po sve nas, i ovaj rat su izgubili.

Rasplet je započeo dolaskom Jelka Kacina i njegovom najavom čvrste odluke EU da otvori svoje granice prema Srbiji. Novinarima se obratio sa „Juno potkivano, dobar dan, merdita!”. U svojoj nemoći i frustraciji protivnici slobode pokušali su da to iskoriste da nam bar malo pokvare zadovoljstvo zbog odluke Evropskog saveta ministara.

http://www.politika.rs/pogledi/Miljenko-Dereta/MIRDITA.lt.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jelko Kacin, Slovenac i predstavnik Evrope, u Beogradu govorio srpski. Verovatno će autori iz NSPM ( „Nova srpska politička misao” ) utvrditi da je Kacin zapravo govorio hrvatski i time, na svima poznati slovenački način, još jednom prevario Srbe ???

Мнооооого јадно :)

Ne zezam te nego lepo pitam.

A gde da se vrate..kad i ono Srba sto zive sada na Kosmetu zive kao u getu.
Ili da se mozda vrate u svoje stanove u Pristini sto su ih uzurpirali Albanci?

Neznam Waterfall sada da ne budem ja meta ovde , to sto bilo na TV to sam i rekao .. Ako je uzurpirano mora da se vrati imanje , sta je normalno ..

Poslednja izmena:

Back