Jedinstvena država Srbija i Crna Gora i "Sandžak" ili zašto je "Sandžak" glasao za podelu?

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Autorska.

Ono što bošnjačka nacionalna politika naziva "Sandžak" je 12 opština podeljenih između Srbije i Crne Gore i to 6 opština u Srbiji i 6 opština u Crnoj Gori.
U vezi s tim njihov nacionalni program ističe "jedinstvo Sandžaka" a opet s druge strane na referendumu iz 2006 godine, crnogorski deo je gotovo u celosti , mislim na Bošnjake, glasao za "cepanje Sandžaka" i podelu Srbije i Crne Gore na dve zasebne države. Zašto? Ukoliko im je interes "jedinstvo Sandžaka", zašto su glasali za podelu a time se i međusobno podelili u dve države?
Lično mislim, mnogo je tu nelogičnosti i šizofrenije u politici, jer da nije nikada ta teritorija na crnogorskoj strani ne bi glasala za međusobnu podelu na dve zasebne države. Istinski interes te "regije" ili teritorija koje nazivaju "Sandžak" bi trebalo biti jedinstvena država Srbija i Crna Gora, bez državnih granica koje dele i cepaju upravo te teritorije.

Šta je to ono što oni nazivaju "Sandžak"? Fotografija.

250px-Sandzak_ethnic_map.png

Sve u svemu vode neku ludu, blesavu šizofrenu politiku, po načelu "neka komšiji crkne krava", neka se podele u zasebne države Srbija i Crna Gora, makar toj međugraničnoj regiji "crkle dve krave", te se ista podelila "pola, pola", 6 opština u Srbiji, 6 opština u Crnoj Gori.

Zemlje NATO-a su obezbedile svoje granice, tako da sva buduća Čupkanja teritorije dešavaće se onim nesrećnicima koji nisu u tom prestižnom klubu.

Ниси укапирала. Стварност је обрнута. Тек када ти преуреде границе како НАТО-у геополитички одговара, онда улазиш у клуб. Дража је то схватио када га је 550 америчких пилота издало !

Ниси укапирала. Стварност је обрнута. Тек када ти преуреде границе како НАТО-у геополитички одговара, онда улазиш у клуб. Дража је то схватио када га је 550 америчких пилота издало !

Da, prvo pocepaju.

Нема никакве потребе за наводницима на речи Санџак. Ми Србијанци тако зовемо ту територију од турских времена, не видимо у томе ништа лоше и неће ниједан босански Хрват типа dr Vjekoslava да нас учи другачије.

Нема никакве потребе за наводницима на речи Санџак. Ми Србијанци тако зовемо ту територију од турских времена, не видимо у томе ништа лоше и неће ниједан босански Хрват типа dr Vjekoslava да нас учи другачије.
Misliš mi muslimani?

Срби се деле на четири врсте - конвертити, издајници, патриоте и верници
- Конвертити попут данашњих хрвата, бошњака итд лако окрену ћунак кад виде свој интерес и лако ће се они вратити својим дедовима ако им тако буде укуснија вечера
- Издајници увек испливају на површину кад је држава окупирана или слаба
- Патриоте углавном Србију воле из далека кад им нестане вере
- Верници су превише попустљиви кад им изостане патриотизам
Најмање Срба има оних који су и патриоте и верници истовремено
И зато нам је овако како нам је

Pod navodnicima, jer nigde ustavno-pravno nije navedena kao zaseban teritorijalno politički prostor.

Back